Whirlpool AKZ 275 Program Chart

Typ
Program Chart
S
Längst ner-Högst upp...
Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt* (dold)
3. Övervärme, från övre värmeelement
(kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Undervärme från nedre värmeelement (dolt)
8. Ugnslampa på sidan
9. Gångjärn till luckan
10. Sval ugnslucka
*OBS!
Kylfläkten träder endast i funktion när ugnen
eller spishällen har uppnått en viss temperatur.
Fläkten kan fungera på två hastigheter:
1) Högsta hastighet
2) Reducerad hastighet
Fläktens hastighet är beroende av enheternas
temperatur.
När ugnen och/eller spishällen har stängts av kan
kylfläkten dock fortsätta fungera i en viss tid för att
säkerställa en korrekt kylning.
BARNSPÄRR
Ugnsluckan är försedd med en spärranordning som träder i funktion när luckan stängs.
För att låsa luckan trycker du på spärren inuti handtaget samtidigt som du drar i luckan.
Om du vill koppla ur ugnsluckans spärrfunktion skruvar du ur skruven som finns på spärren
och tar bort anordningen.
TILLBEHÖR
Galler Droppbricka
(Beroende på modell) Bakplåt Gallerplåtar
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktion
Funktion
Inställd
temperatur/ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns
i användarmanualen)
Symbol Nr.
––
UGNEN AV - -
––
UGNSLAMPA - För att stänga av ugnen.
2
MLTF
(Varmhållning)
35C
För att hålla en konstant temperatur,
antingen 35 °C eller 60 °C.
3
STATISK 200C
När den ena falsen används för
matlagningen. Förvärmning.
4
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för
matlagningen vid samma temperatur.
5
FLÄKT 160C
När fler än en fals används för
matlagningen vid samma temperatur.
6
TURBOFLÄKT 160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda
grönsaker, timbaler, fågel.
7
GRILL 3
För att grilla mindre köttbitar och för att
rosta bröd, o.s.v.
8
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
9
PROGRAM P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
Längst ner
Högst upp
PRODUKTBLAD
Push-pushvred
Tryck på mitten av vredet.
Vrid vredet till önskat läge.
När tillagningen är klar, vrid tillbaka ratten till utgångsläget och tryck in den igen för att återställa
dess ursprungliga inställning.
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS
PROGRAMMERARENS PRODUKTBLAD.
ÖVERSIKT ÖVER SPISHÄLLENS FUNKTIONER
Funktions-
symbol
Funktion
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i användarmanualen)
VARMHÅLLNING Konstant temperatur, 60°C.
DUBBELZON
Gör att även den andra delen av ovala eller rektangulära
kokzoner värms upp.
ICP För att påskynda uppvärmningen av den valda kokzonen.
SNABBVÄRME För att snabbt koka upp vatten.
SKONVÄRME Konstant temperatur, 35°C.
1-10 EFFEKTNIVÅER -
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och efter ett strömavbrott
visas “”
på displayen.
För att sätta på ugnen:
Ställ in
ratt 1
så att markeringen pekar rakt uppåt enligt figur 1 på
programmeringsbladet.
Tryck på
knapp 3
.
På displayen visas --:--.
5019 100 54242
AKZ 275
1. Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Vred för inställning av: Aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas, temperatur,
effektnivåer och koktider (Funktion
P
).
3. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
4. Knapp för val av specialfunktionerna: Gratinering och Varmhållning .
5. Kontrollvred för främre, vänster kokzon*
0 1 ... 10
6. Kontrollvred för bakre, vänster kokzon*
0 1 ... 10
7. Kontrollvred för bakre, höger kokzon*
0 1 ... 10
__
8. Kontrollvred för främre, höger kokzon*
0 1 ... 10
__
*) Spishällens kontrollvred är inte utbytbara. Efter rengöring och underhåll måste varje kontrollvred sättas
tillbaka på sin ursprungliga plats.
ANMÄRKNING:
Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska
funktionen krävs rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 min.)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
3
X 2 200 60 - 80
5
X 2 190 70 - 90
4
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(kg. 1)
3
X 2 200 70 - 90
5
- 2 190 60 - 80
4
- 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
3
X 2 200 70 - 80
5
- 2 190 60 - 70
4
- 2 190 70 - 80
Kalkon
(kg. 6) + ugnsfals 3
gratinering
3
X 1 200 160 - 180
5
X 1 190 150 - 180
4
X 1 190 150 - 180
Gås (2 Kg)
3
X 2 200 120 - 130
5
X 2 190 100 - 120
4
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen,
Abborre, Tonfisk,
Lax, Forell
3
X 2 200 60 - 70
5
- 2 - 3 190 65 - 75
4
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK
(KOTLETTER)
(1 kg.)
Svärdfisk,
Tonfisk, Lax,
Torsk
3
X 2 200 45 - 55
5
- 3 190 50 - 55
4
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
6
X 2 200 50 - 60
3
X 2 190 35 - 45
5
- 2 180 55 - 60
4
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
3
X 2 200 50 - 55
5
- 2 180 50 - 60
4
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
3
X 2 200 40 - 50
5
- 2 190 45 - 50
4
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade
grönsaker
(till exempel
Fänkål, Kål,
Sparris, Selleri)
3
X 2 200 35 - 45
5
- 3 180 40 - 50
4
- 2 190 40 - 50
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 min.)
Ugnsfals
(från botten)
Gratine-
ringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek
7
X 4 5 35 - 45
Kotletter
7
X 4 5 30 - 40
Korvar
7
X 4 5 30 - 40
Fläskkotletter
7
X 4 5 25 - 35
Fisk
7
X 4 5 30 - 40
Kycklinglår
7
X 4 5 35 - 40
Kebab
7
X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll
7
X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor
7
X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor
8
- 3 5 45 - 55
Hel kyckling
8
- 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox)
8
- 3 5 75 - 90
Anka
8
- 2 5 80 - 90
Lammlägg
8
- 3 5 90 - 120
Rostbiff
8
- 3 5 90 - 120
Bakad potatis
8
- 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter
8
- 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER,
O.S.V.
Sockerkakor
3
X 2 160 30 - 40
5
- 3 150 35 - 45
4
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
3
- 2 180 90 - 95
5
- 2 160 70 - 80
4
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
3
X 2 180 25 - 35
5
- 3 180 45 - 50
4
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
3
X 2 200 40 - 45
5
X 3 200 45 - 50
4
- 2 180 45 - 50
Småkakor
3
X 2 180 20 - 30
5
- 1 - 3 160 30 - 40
4
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
3
X 2 - 4 190 25 - 35
5
X 1 - 3 180 40 - 50
4
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller
grönsakspajer
3
X 2 200 50 - 55
5
X 3 180 55 - 60
4
X 2 200 40 - 50
Lasagne
3
X 2 200 45 - 55
5
- 2 190 45 - 55
6
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel
Ananas, Persika
3
X 2 200 35 - 45
5
- 2 180 45 - 50
4
- 2 180 40 - 50
Maränger
3
X 2 90 120 - 150
5
- 1 - 3 80 150 - 180
4
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
3
X 2 200 15 - 25
5
X 1 - 3 190 25 - 30
4
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
3
X 2 190 30 - 40
5
- 2 180 55 - 65
4
X 2 190 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKT
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 275 Program Chart

Typ
Program Chart