Whirlpool AKZ 276 IX Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

AKZ 276 PRODUKTBLAD
SE
5019 310 54141
Längst ner...Högst upp.
Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Fläkt* (dold)
3. Övre värmeelement (kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Nedre värmeelement (dolt)
8. Ugnslampa på sidan
9. Gångjärn till luckan
10. Sval ugnslucka
*OBS.:
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen eller
spishällen har uppnått en viss temperatur.
Fläkten kan fungera på två hastigheter:
1. Högsta hastighet
2. Reducerad hastighet
Fläktens hastighet är beroende av enheternas temperatur.
När ugnen och/eller spishällen har stängts av kan kylfläkten dock
fortsätta fungera i en viss tid för att säkerställa en korrekt kylning.
TILLBEHÖR
PUSH-PUSHVRED
Tryck på mitten av vredet.
Vrid vredet till önskat läge.
När du har avslutat matlagningen vrider du vredet tillbaka till frånläget och trycker på det igen för
att återställa den ursprungliga inställningen.
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS PROGRAMMERARENS
PRODUKTBLAD.
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktion
Funktion
Inställd
temperatur/
ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i
användarmanualen)
Symbol Nr.
UGNEN AV
--
UGNSLAMPA
- För att stänga av ugnen.
2
MLTF
(Varmhållning)
35C
För att hålla en konstant temperatur, antingen
35° C eller 60° C.
3 STATISK
200C
När den ena falsen används för matlagningen.
Förvärmning.
4
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för matlagningen
vid samma temperatur.
5FLÄKT
160C
När fler än en fals används för matlagningen
vid samma temperatur.
6TURBOFLÄKT
160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda grönsaker,
timbaler, fågel.
7GRILL
3
För att grilla mindre köttbitar och för att rosta
bröd, o.s.v.
8
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
9PROGRAM
P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
10 SNABBVÄRMNING
200C För att värma upp ugnen snabbt.
Längst ner
Högst upp
Galler
Droppbricka
Bakplåt
Plåtar
ÖVERSIKT ÖVER SPISHÄLLENS FUNKTIONER
Funktion
symbol
Funktion
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i användarmanualen)
VARMHÅLLNING
Konstant temperatur, 60° C.
DUBBELZON
Gör att även den andra delen av ovala eller rektangulära kokzoner värms upp.
ICP
För att påskynda uppvärmningen på den valda kokzonen.
SNABBVÄRME
För att snabbt koka upp vatten.
SKONVÄRME
Konstant temperatur, 35° C.
1-10
EFFEKTNIVÅER
-
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och när den ansluts efter ett strömavbrott visas

i teckenfönstret.
Att starta ugnen:
Vrid
ratten 1
så att visaren hamnar högst upp som på bild 1 i programbladet
Tryck på
knapp 3
.
På displayen visas --:--
.
1. Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Vred för inställning av: Aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas,
temperatur och effektnivå (Funktion
P
).
3. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
4. Knapp för att välja och specialfunktion: Gratinering och Varmhållning .
5. Kontrollvred för främre, vänster kokzon* 0 1 ... 10
6. Kontrollvred för bakre, vänster kokzon* 0 1 ... 10
7. Kontrollvred för bakre, höger kokzon* 0 1 ... 10
8. Kontrollvred för främre, höger kokzon* 0 1 ... 10
*)
Spishällens kontrollvred är inte utbytbara. Efter rengöring och underhåll måste varje kontrollvred sättas tillbaka
på sin ursprungliga plats.
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
MATLAGNINGSÖVERSIKT
ANMÄRKNING:
Vid matlagning r fläktfunktionen eller den statiska funktionen krävs rekommenderar vi att även
gratineringsfunktionen används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek 7 X 4 5 35 - 45
Kotletter 7 X 4 5 30 - 40
Korvar 7 X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett 7 X 4 5 25 - 35
Fisk 7 X 4 5 30 - 40
Kycklinglår 7 X 4 5 35 - 40
Kebab 7 X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll 7 X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor 7 X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor 8 - 3 5 45 - 55
Hel kyckling 8 - 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox)
8 - 3 5 75 - 90
Anka 8 - 2 5 80 - 90
Lammlägg 8 - 3 5 90 - 120
Rostbiff 8 - 3 5 90 - 120
Bakad potatis 8 - 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter 8 - 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
3 X 2 200 60 - 80
5 X 2 190 70 - 90
4 X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(1 kg )
3 X 2 200 70 - 90
5 - 2 190 60 - 80
4 - 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
3 X 2 200 70 - 80
5 - 2 190 60 - 70
4 - 2 190 70 - 80
Kalkon (6 kg) + ugnsfals 3
gratinering
3 X 1 200 160 - 180
5 X 1 190 150 - 180
4 X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
3 X 2 200 120 - 130
5 X 2 190 100 - 120
4 X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, Abborre, Tonfisk,
Lax, Forell
3 X 2 200 60 - 70
5 - 2 - 3 190 65 - 75
4 - 2 - 3 190 60 - 70
FISK (KOTLETTER)
(1 kg)
Svärdfisk, Tonfisk, Lax,
Torsk
3 X 2 200 45 - 55
5 - 3 190 50 - 55
4 X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
6 X 2 200 50 - 60
3 X 2 190 35 - 45
5 - 2 180 55 - 60
4 - 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
3 X 2 200 50 - 55
5 - 2 180 50 - 60
4 - 2 190 35 - 45
Bakad potatis
3 X 2 200 40 - 50
5 - 2 190 45 - 50
4 - 2 190 45 - 50
, gratinerade grönsaker
(till exempel Fänkål, Kål,
Sparris, Selleri)
3 X 2 200 35 - 45
5 - 3 180 40 - 50
4 - 2 190 40 - 50
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER, O.S.V.
Sockerkakor
3 X 2 160 30 - 40
5 - 3 150 35 - 45
4 - 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
3 - 2 180 90 - 95
5 - 2 160 70 - 80
4 - 2 170 90 - 95
Fruktkakor
3 X 2 180 25 - 35
5 - 3 180 45 - 50
4 - 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
3 X 2 200 40 - 45
5 X 3 200 45 - 50
4 - 2 180 45 - 50
Småkakor
3 X 2 180 20 - 30
5 - 1 - 3 160 30 - 40
4 - 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
3 X 2 - 4 190 25 - 35
5 X 1 - 3 180 40 - 50
4 X 2 - 4 190 30 - 40
tt- eller grönsakspajer
3 X 2 200 50 - 55
5 X 3 180 55 - 60
4 X 2 200 40 - 50
Lasagne
3 X 2 200 45 - 55
5 - 2 190 45 - 55
6 - 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel. Ananas,
Persika
3 X 2 200 35 - 45
5 - 2 180 45 - 50
4 - 2 180 40 - 50
Maränger
3 X 2 90 120 - 150
5 - 1 - 3 80 150 - 180
4 - 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
3 X 2 200 15 - 25
5 X 1 - 3 190 25 - 30
4 X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
3 X 2 190 30 - 40
5 - 2 180 55 - 65
4 X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 276 IX Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för