Whirlpool AKZ 181 Program Chart

Typ
Program Chart
Längst ner-Högst upp...
Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt* (dold)
3. Övervärme, från övre värmeelement
(kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Gångjärn till luckan
8. Sval ugnslucka
*OBS!
Kylfläkten träder i funktion när en viss
temperatur har uppnåtts i ugnen.
När ugnen har stängts av kan kylfläkten dock
fortsätta fungera i en viss tid för att säkerställa
en korrekt kylning.
TILLBEHÖR
Galler Droppbricka
(Beroende på modell) Bakplåt
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktion
Funktion
Inställd
temperatur/
ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns
i användarmanualen)
Symbol Nr.
––
UGNEN AV
-
-
––
UGNSLAMPA
-
För att stänga av ugnen.
2
MLTF
(Varmhållning)
35° C
För att hålla en konstant temperatur,
antingen 35° C eller 60° C.
3
STATISK
200° C
När den ena falsen används för
matlagningen. Förvärmning.
4
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175° C
När båda falsarna används för
matlagningen vid samma temperatur.
5
FLÄKT
160° C
När fler än en fals används för
matlagningen vid samma temperatur.
6 TURBOFLÄKT 160° C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda
grönsaker, timbaler, fågel.
7GRILL 3
För att grilla mindre köttbitar och för att
rosta bröd, o.s.v.
8
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3
För att grilla större köttbitar.
9
PROGRAM
P1
För att baka pizza, bröd, focaccia.
Längst ner
Högst upp
PRODUKTBLAD
Push-pushvred
Tryck på mitten av vredet.
Vrid vredet till önskat läge.
När tillagningen är klar, vrid tillbaka ratten till utgångsläget och tryck in den igen för att
återställa dess ursprungliga inställning.
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS
PROGRAMMERARENS PRODUKTBLAD.
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och efter ett strömavbrott
visas “”
displayen.
För att sätta på ugnen:
Ställ in
ratt 1
så att markeringen pekar rakt uppåt enligt figur 1 på
programmeringsbladet.
Tryck på
knapp 3
.
På displayen visas --:--.
5019 100 54262/A
AKZ 181
1. Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Vred för inställning av: Aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas, temperatur
och effektnivåer (Funktion
P
).
3. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
4. Knapp för val av specialfunktionerna: Gratinering och Varmhållning .
S
ANMÄRKNING:
Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska
funktionen krävs rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 min.)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
3
X 2 200 60 - 80
5
X 2 190 70 - 90
4
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(kg. 1)
3
X 2 200 70 - 90
5
- 2 190 60 - 80
4
- 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
3
X 2 200 70 - 80
5
- 2 190 60 - 70
4
- 2 190 70 - 80
Kalkon
(kg. 6) + ugnsfals 3
gratinering
3
X 1 200 160 - 180
5
X 1 190 150 - 180
4
X 1 190 150 - 180
Gås (2 Kg)
3
X 2 200 120 - 130
5
X 2 190 100 - 120
4
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen,
Abborre, Tonfisk,
Lax, Forell
3
X 2 200 60 - 70
5
- 2 - 3 190 65 - 75
4
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK
(KOTLETTER)
(1 kg.)
Svärdfisk,
Tonfisk, Lax,
Torsk
3
X 2 200 45 - 55
5
- 3 190 50 - 55
4
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
6
X 2 200 50 - 60
3
X 2 190 35 - 45
5
- 2 180 55 - 60
4
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
3
X 2 200 50 - 55
5
- 2 180 50 - 60
4
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
3
X 2 200 40 - 50
5
- 2 190 45 - 50
4
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade
grönsaker
(till exempel
Fänkål, Kål,
Sparris, Selleri)
3
X 2 200 35 - 45
5
- 3 180 40 - 50
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 min.)
Ugnsfals
(från botten)
Gratine-
ringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek
7
X 4 5 35 - 45
Kotletter
7
X 4 5 30 - 40
Korvar
7
X 4 5 30 - 40
Fläskkotletter
7
X 4 5 25 - 35
Fisk
7
X 4 5 30 - 40
Kycklinglår
7
X 4 5 35 - 40
Kebab
7
X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll
7
X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor
7
X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor
8
- 3 5 45 - 55
Hel kyckling
8
- 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox)
8
- 3 5 75 - 90
Anka
8
- 2 5 80 - 90
Lammlägg
8
- 3 5 90 - 120
Rostbiff
8
- 3 5 90 - 120
Bakad potatis
8
- 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter
8
- 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER,
O.S.V.
Sockerkakor
3
X 2 160 30 - 40
5
- 3 150 35 - 45
4
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
3
- 2 180 90 - 95
5
- 2 160 70 - 80
4
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
3
X 2 180 25 - 35
5
- 3 180 45 - 50
4
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
3
X 2 200 40 - 45
5
X 3 200 45 - 50
4
- 2 180 45 - 50
Småkakor
3
X 2 180 20 - 30
5
- 1 - 3 160 30 - 40
4
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
3
X 2 - 4 190 25 - 35
5
X 1 - 3 180 40 - 50
4
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller
grönsakspajer
3
X 2 200 50 - 55
5
X 3 180 55 - 60
4
X 2 200 40 - 50
Lasagne
3
X 2 200 45 - 55
5
- 2 190 45 - 55
6
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel
Ananas, Persika
3
X 2 200 35 - 45
5
- 2 180 45 - 50
4
- 2 180 40 - 50
Maränger
3
X 2 90 120 - 150
5
- 1 - 3 80 150 - 180
4
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
3
X 2 200 15 - 25
5
X 1 - 3 190 25 - 30
4
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
3
X 2 190 30 - 40
5
- 2 180 55 - 65
MATLAGNINGSÖVERSIKT
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 181 Program Chart

Typ
Program Chart