IKEA OBI 127 S Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

OBI 127 PRODUKTBLAD
SE
5019 610 54412
Längst ner ...Högst upp
Falsarnas lägen
1.Kontrollpanel
2.Fläkt* (dold)
3.Övre värmeelement (kan fällas ned)
4.Ugnslampa
5.Runt element (dolt)
6.Fläkt
7.Nedre värmeelement (dolt)
8.Ugnsluckans gångjärn
9.Sval ugnslucka
*OBS.:
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har uppnått en
viss temperatur.
När ugnen har stängts av kan fläkten dock fortsätta fungera ett litet
tag för att säkerställa en korrekt kylning.
TILLBEHÖR
Galler Katalytiska paneler
Bakplåt Droppbricka
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS PROGRAMMERARENS
PRODUKTBLAD.
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktions-
symbol
Funktion
Inställd temperatur/
ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i
användarmanualen)
0UGNEN AV --
UGNSLAMPA - För att stänga av ugnen.
MLTF
(Varmhållning)
35C
För att hålla en konstant temperatur, antingen 35
°C eller 60 °C.
STATISK 200C
När den ena falsen används för matlagningen.
Förvärmning.
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för matlagningen vid
samma temperatur.
FLÄKT 160C
När fler än en fals används för matlagningen vid
samma temperatur.
TURBOFLÄKT 160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda grönsaker,
timbaler, fågel.
GRILL 3
För att grilla mindre köttbitar och för att rosta
bröd, o.s.v.
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
PROGRAM P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
Högst
upp
Längst
ner
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och när den ansluts efter ett strömavbrott
visas
i
teckenfönstret.
Att starta ugnen:
Vrid
vred 1
till
0
.
Tryck
på knapp 2
.
I teckenfönstret visas --:--.
1 Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
3. Vred för inställning av: Aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas och temperatur
(Funktion
P
).
1
2
3
ANMÄRKNING:
Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska
funktionen krävs rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 min.)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(1 kg)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Kalkon (6 kg) +
ugnsfals 3
gratinering
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, Abborre,
Tonfisk, Lax, Forell
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK
(KOTLETTER)
(1 kg)
Svärdfisk, Tonfisk,
Lax, Torsk
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade
grönsaker (till
exempel Fänkål,
Kål, Sparris,
Selleri)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 min.)
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER,
O.S.V.
Sockerkakor
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller
grönsakspajer
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel
Ananas, Persika
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Maränger
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 min.)
Ugnsfals
(från
botten)
Gratinering
ugnsfals
Koktid
(minuter)
Oxstek X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korvar X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 25 - 35
Fisk X 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor - 3 5 45 - 55
Hel kyckling - 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox)
- 3 5 75 - 90
Anka - 2 5 80 - 90
Lammlägg - 3 5 90 - 120
Rostbiff - 3 5 90 - 120
Bakad potatis - 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter - 3 5 35 - 45
MATLAGNINGSÖVERSIKT
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI 127 S Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för