Philips HR7633/60 Användarmanual

Kategori
Livsmedelsprocessorer
Typ
Användarmanual
SVENSKA 45
Matberedare - delar och tillbehör
A) Hastighetsreglage
B) Motordel
C) Inbyggd säkerhetsspärr
D) Beredningsskål
E) Redskapshållare
F) Lockets stift (aktiverar/inaktiverar
säkerhetsbrytaren)
G) Beredningsskålens lock
H) Matningstub
I) Påtryckare
J) Lock med förvaringsfack
K) Skivningsinsats - medel
L) Rivningsinsats - fin
M) Rivningsinsats - medel
N) Insatshållare
O) Kniv (+ skyddskåpa)
P) Knådningsredskap
Q) Emulgeringsskiva
R) Degskrapa
Introduktion
Matberedaren är försedd med ett automatiskt
temperaturskyddssystem. Om den blir överhettad
slår systemet automatiskt av den inkommande
strömmen.
Om matberedaren slutar fungera
1 Ta ut stickkontakten ur vägguttaget.
2 Tryck på PULS-knappen.
3 Låt matberedaren svalna i 60 minuter.
4 Sätt in stickkontakten i vägguttaget.
5 Slå på matberedaren igen.
Kontakta Philips återförsäljare eller ett av Philips
auktoriserat servicecenter om det automatiska
temperaturskyddssystemet löser ut upprepade
gånger.
FÖRSIKTIG: För att undvika risksituationer till följd
av oavsiktlig återställning av
temperaturskyddsfunktionen får matberedaren
inte anslutas till en timer.
Viktigt
Läs bruksanvisningen och titta på alla
illustrationer noga innan du använder
matberedaren.
Spar denna bruksanvisning för framtida behov.
Kontrollera att den spänning som anges på
matberedaren överensstämmer med
spänningen i vägguttaget (110-127 V eller 220-
240 V) innan du ansluter matberedaren.
Använd aldrig tillbehör eller delar från andra
tillverkare, eller sådana som inte specifikt har
anvisats av Philips. Din garanti gäller inte
annars.
Använd inte matberedaren om nätsladden,
stickkontakten eller någon annan del är
skadad.
Om nätsladden är skadad, måste den bytas av
Philips, ett av Philips auktoriserat
serviceombud eller en likaledes kvalificerad
person för att fara inte ska uppstå.
Gör ren alla delar som kommer i kontakt med
livsmedel omsorgsfullt innan du använder
matberedaren första gången.
När beredningsskålen har skruvats fast
ordentligt på motordelen hörs ett klickljud.
Emulgeringsskivan, kniven och
knådningsredskapet måste monteras på den
upprättstående redskapshållaren i skålen.
Överskrid inte de kvantiteter och
beredningstider som anges i tabellen.
Överskrid inte den högsta gräns som är
markerad på beredningsskålen. (Den översta
markeringen på skalan.)
Ta ut stickkontakten ur vägguttaget
meddetsamma när du är klar.
Använd aldrig fingrarna eller något annat
föremål än påtryckaren (t.ex. degskrapan) för
att trycka ner ingredienser i matningstuben
när matberedaren är igång.
Förvara matberedaren utom räckhåll för barn.
Lämna aldrig matberedaren obevakad när den
är igång.
Stäng AV matberedaren innan du tar bort ett
tillbehör.
Sänk aldrig ner motordelen i vatten eller
annan vätska, och skölj den inte heller under
rinnande vatten.Använd endast en fuktad
trasa vid rengöring.
Ta bort skyddkåpan från kniven innan du
använder den.
Ta inte på den VASSA kniven, särskilt inte när
matberedaren är ansluten till vägguttaget.
Om knivbladen fastnar måste du TA UT
STICKKONTAKTEN ur vägguttaget innan du
avlägsnar de ingredienser som den fastnat i.
Vänta tills varma ingredienser har svalnat
innan du bearbetar dem (maxtemperatur
80cC/175cF).
Användning av apparaten
Beredningsskålen
C
1 Sätt på beredningsskålen på matberedaren.
Vrid handtaget i pilens riktning tills du hör
ett klickljud.
C
2 Sätt på locket på beredningsskålen.Vrid
locket med viss kraft i pilens riktning tills
du hör ett klickljud.
Den inbyggda säkerhetsspärren
Kontrollera att märket på locket och
pilen på skålen står precis mitt för
varandra. Lockets utskjutande del
täcker då handtagsöppningen.
B
Både motordelen och locket är märkta.
Matberedaren fungerar bara om pilen på
motordelen riktas in direkt mot märket på locket.
1
2
CLICK
1
2
CLICK
SVENSKA46
C
3 Kontrollera att märket på locket och pilen
på skålen står precis mitt för varandra.
Lockets utskjutande del täcker då
handtagsöppningen.
Matningstuben och påtryckaren
C
1 Använd matningstuben för att tillsätta
vätska och/eller fasta ingredienser.Använd
påtryckaren för att trycka ner ingredienser
i matningstuben.
C
2 Du kan också använda påtryckaren för att
stänga igen matningstuben, så att
ingredienser inte stänker ut genom den.
Kniven
Kniven används för att hacka, röra om, blanda,
mosa och bereda kaksmet.
C
1 Placera beredningsskålen på motordelen.
C
2 Ta bort skyddskåpan från kniven.
Knivens skäreggar är mycket vassa.Ta inte på dem!
CLICK
1
2
CLICK
C
3 Sätt kniven på redskapshållaren.
C
4 Placera redskapshållaren i
beredningsskålen.
5 Lägg ingredienserna i skålen. Stora bitar
ska skäras upp i mindre på omkring
3 x 3 cm. Sätt på locket.
C
6 Hastighetsinställningarna gör att du kan
anpassa matberedarens hastighet - för
optimalt resultat.
B
inställning 'PULS/0': för pulskörning och för att
stänga av matberedaren. När du trycker in
PULS/0-knappen körs matberedaren på den
högsta hastigheten. När du släpper ut knappen
stannar den.
B
inställning 1: normal hastighet
B
inställning 2: hög hastighet
De rekommenderade hastighetsinställningarna
framgår av tabellen. De olika exemplen i tabellen
är klara efter 10-60 sekunder.
Tips
Matberedaren hackar mycket snabbt. Kör den
bara en kort stund i taget, så att maten inte
blir alltför finhackad.
47SVENSKA
Kör inte matberedaren för länge när du
hackar (hård)ost. Osten blir då för varm,
smälter och klumpar sig.
Använd inte kniven för att hacka mycket hårda
ingredienser såsom kaffebönor, muskotnöt
och iskuber. Kniven blir slö av det.
Gör så här om maten fastnar på kniven eller
insidan av beredningsskålen:
1 Stäng av matberedaren.
2 Ta av locket från beredningsskålen.
3 Avlägsna maten med degskrapan.
Insatserna
Placera önskad insats i insatshållaren.
Knivarnas skäreggar är mycket vassa.Ta inte på
dem!
C
1 Placera önskad insats i insatshållaren.
C
2 Placera insatshållaren på redskapshållaren i
skålen.
3 Sätt på locket på skålen.
1
2
CLICK
C
4 Lägg ingredienserna i matningstuben. Skär
itu stora bitar så att de kan passera genom
matningstuben.
5 Fyll matningstuben på ett jämnt sätt för att
få bästa möjliga resultat.
När du ska bearbeta en större mängd mat, gör du
det i mindre satser åt gången.Töm
beredningsskålen mellan satserna.
6 Välj lämplig hastighet för optimalt resultat.
De rekommenderade
hastighetsinställningarna framgår av
tabellen.
De olika exemplen i tabellen är klara efter 10-60
sekunder.
C
7 Tryck ner ingredienserna genom
matningstuben med påtryckaren, långsamt
och jämnt.
C
8 Ta bort insatsen från insatshållaren genom
att ta tag i den, med baksidan vänd mot
dig.Tryck på insatsens sidor med
tummarna. Insatsen lossnar då från
hållaren.
Knådningsredskapet
Knådningsredskapet används för knådning av
bröddeg och för att blanda till smeter, kakmixer
m.m.
SVENSKA48
C
1 Sätt fast knådningsredskapet på
redskapshållaren.
2 Lägg ingredienserna i beredningsskålen.
C
3 Stäng beredningsskålen med locket.
C
4 Stäng igen matningstuben genom att
placera påtryckaren i den.
C
5 Välj lämplig hastighet för optimalt resultat.
De rekommenderade
hastighetsinställningarna framgår av
tabellen.
Emulgeringsskivan
Emulgeringsskivan används för att blanda
majonnäs och för att vispa grädde och äggvitor.
C
1 Placera emulgeringsskivan på den
upprättstående redskapshållaren i
beredningsskålen.
1
2
CLICK
2 Lägg ingredienserna i skålen och sätt på
locket.
C
3 Välj lämplig hastighet för optimalt resultat.
De rekommenderade
hastighetsinställningarna framgår av
tabellen.
Tips
När du vispar äggvitor ska de vara
rumstempererade.
Ta ut äggen ur kylen minst en halvtimme innan du
vispar dem.
Alla ingredienser som ingår i majonnäs ska
vara rumstempererade.
Olja tillsätts genom det lilla hålet i botten på
påtryckaren.
När du vispar grädde kan du ta den direkt
från kylen.Var noga med beredningstiden (se
tabellen).Vispa inte för länge.
Använd pulsknappen så får du bättre kontroll.
Rengöring
Ta alltid ut stickkontakten ur vägguttaget innan du
gör ren motordelen.
1 Gör ren den med en fuktad trasa. Sänk
aldrig ner den i vatten, och skölj den inte
heller under rinnande vatten.
49SVENSKA
2 Rengör alltid de delar som varit i kontakt
med livsmedel i varmt vatten och
diskmedel omedelbart när du är klar.
Beredningsskålen, locket, påtryckaren och
tillbehören kan maskindiskas.
Maskindiskbarheten har provats enligt kraven i
DIN EN 12875.
Kåpan med förvaringsfacket får inte maskindiskas!
Rengör kniven och insatserna ytterst försiktigt
Skäreggarna är mycket vassa!
Se till att knivens och insatsernas skäreggar inte
kommer i kontakt med hårda föremål, eftersom
de då blir slöa.
Vissa ingredienser kan missfärga ytorna på
tillbehören. Detta påverkar inte tillbehören på
något negativt sätt. Missfärgningen brukar
försvinna efter en tid.
Förvaring
MicroStore
C
Placera tillbehören (emulgeringsskivan, kniven,
knådningsredskapet och insatshållaren) på
redskapshållaren och förvara dem i
beredningsskålen. Insatshållaren sätts på plats
sist.
C
Två insatser kan förvaras i förvaringsfacket i
den kåpa som täcker beredningsskålens lock.
Se anvisningarna på kåpans insida. Insatserna
måste skjutas in i kåpan - inte tryckas.
C
Placera kåpan med insatsförvaringsfacket på
beredningsskålens genomskinliga lock.
Linda upp nätsladden på sladdhållaren på
matberedarens baksida.
Garanti och service
Om du behöver information eller har något
problem kan du antingen söka upp Philips
webbsida på adressen www.philips.com, eller
kontakta Philips kundtjänst i ditt land (rätt
telefonnummer finner du i
världsgarantibroschyren). Om det inte finns någon
kundtjänst i ditt land ska du vända dig till din
lokala återförsäljare, eller kontakta
serviceavdelningen på Philips Domestic
Appliances and Personal Care BV.
SVENSKA50
Kvantiteter och beredningstider
Tillämpningar
Sallader, råa
grönsaker
Pannkakor,
våfflor
Rätter med
ströbröd,
gratänger
Desserter,
garneringar
Garneringar,
soppor, såser,
gratänger
Såser, pizzor,
gratänger,
fonduer
Garneringar,
såser, bakverk,
puddingar,
mousser
Metod
Skär frukten/grönsakerna i bitar
som passar matningstuben. Fyll
tuben med bitarna och riv dem
genom att trycka lätt med
påtryckaren.
Häll först mjölken i blandaren,
och tillsätt sedan de torra
ingredienserna. Blanda i cirka
1 minut. Upprepa högst 2
gånger om det behövs.
Använd torrt, sprött bröd.
Använd mjukt smör för att få
ett luftigt resultat.
Ta en bit parmesan utan kanter
och skär den i bitar som är
cirka 3 x 3 cm stora.
Skär osten i bitar som passar
matningstuben.Tryck försiktigt
med påtryckaren.
Använd hård, ren choklad. Bryt
den i bitar på 2 cm.
Hastig
hetsin
ställni
ng/till
behör
2/P k
g
2 / P
2 / P
2 / P
2 / P
2 / k
2 / P
Maxkv
antitet
350
gram
2,5 dl
mjölk
100
gram
300
gram
200
gram
200
gram
200
gram
Ingredienser
Äpplen,
morötter,
rotselleri - riva,
skiva
Smet
(pannkaka) -
vispa
Ströbröd - riva
Smörkräm
(creme au
beurre) - vispa
Ost
(parmesan) -
riva
Ost (gouda) -
riva
Ost (gouda) -
riva
Tillämpningar
Puréer, soppor
Barn- och
babymat
Sallad,
garnering
Bröd
Pizza
Äppelpajer,
söta kex,
frukttårtor
Metod
Använd kokta ärtor och bönor.
Tillsätt lite vätska om det
behövs, för att ge moset en
bättre konsistens.
Tillsätt endast lite vätska om du
vill ha ett fastare mos.Vill du ha
ett finare mos fortsätter du att
tillsätta vätska tills moset är lent
och smidigt.
Lägg gurkan i matningstuben
och tryck försiktigt på den.
Blanda varmt vatten med jäst
och socker.Tillsätt mjöl, olja och
salt och knåda degen cirka
90 sekunder. Låt degen jäsa i
30 minuter.
Samma tillvägagångssätt som
för bröddeg. Knåda degen i
cirka 1 minut. Först mjölet,
sedan de andra ingredienserna.
Använd kallt margarin, skuret i
skivor på 2 cm. Häll alla
ingredienser i skålen och knåda
tills degen formats till en boll.
Låt degen svalna innan du
fortsätter.
Hastig
hetsin
ställni
ng/till
behör
2 / P
2 / P
1 / g
2 / {
2 / {
2 / P
Maxkv
antitet
250
gram
300
gram
1
gurka
350
gram
mjöl
400
gram
mjöl
200
gram
mjöl
Ingredienser
Kokta ärtor,
bönor - mosa
Kokta
grönsaker och
kött - mosa
Gurka - skiva
Deg (bröd) -
knåda
Deg (pizza) -
knåda
Deg (mördeg)
- knåda
51
SVENSKA
Tillämpningar
Frukttårtor,
äppelknyten,
pajer, quicher
Lyxbröd
Puddingar,
suffléer,
maränger
Såser, sylt,
puddingar,
barnmat
Såser, soppor,
garnering,
kryddsmör
Metod
Använd kallt margarin och kallt
vatten. Häll mjölet i skålen.
Tillsätt margarinet skuret i 2 cm
tjocka skivor. Blanda på den
högsta hastigheten tills degen
blivit smulig.Tillsätt kallt vatten
under fortsatt blandning. Sluta
så fort degen formats till en
boll. Låt degen svalna innan du
fortsätter att arbeta med den.
Börja med att blanda jäst, varm
mjölk och lite socker i en
separat bunke. Lägg alla
ingredienser i beredningsskålen
och knåda degen tills den inte
längre fäster vid skålens sidor
(det tar cirka 1 minut). Låt
degen jäsa i 30 minuter.
Äggvitorna ska vara
rumstempererade. OBS:
använd minst 2 äggvitor.
Tips: tillsätt lite citronjuice så
missfärgas inte frukten.Tillsätt
lite vätska för att göra moset
mjukt.
Skölj och torka örtkryddan
innan du hackar den
Hastig
hetsin
ställni
ng/till
behör
2 / P
2 / {
2 / S
P / P
2/P / P
Maxkv
antitet
200
gram
mjöl
300
gram
mjöl
4
äggvit
or
500
gram
Minst
75
gram
Ingredienser
Deg
(mördegsbakel
ser, pajer) -
knåda
Deg (jäst) -
knåda
Äggvitor -
emulgering
Frukt (t.ex.
äpplen,
bananer) -
sönderdela/mo
sa
Örtkryddor
(t.ex. persilja) -
hacka
Tillämpningar
Sallader,
garneringar
och grillsåser
Råbiff,
hamburgare,
fiskbullar,
köttfärs
Olika kakor
Sallader, bröd,
mandelmassa,
puddingar
Wok,
garnering
Wok,
garnering
Metod
Alla ingredienser ska vara
rumstempererade. OBS:
använd minst ett stort ägg, två
små eller två äggulor. Lägg
ägget/äggen och lite vinäger i
beredningsskålen och tillsätt
gradvis lite olja.
Börja med att ta bort senor
och (fisk)ben. Skär köttet i 3 cm
stora kuber.Använd
pulsinställningen för att få en
grövre färs.
Ingredienserna ska vara
rumstempererade. Blanda
mjukt smör och socker tills
blandningen är jämn och
krämig.Tillsätt mjölk, ägg och
mjöl.
Använd pulsinställningen (P) för
grövre hackning. Använd den
högsta hastigheten för
finhackning.
Skala löken och dela den i fyra
delar. OBS: använd minst 100
gram. Pulskör flera gånger för
att löken inte ska bli alltför
finhackad.
Skala löken och skär den i bitar
som passar matningstuben.
OBS: använd minst 100 gram.
Hastig
hetsin
ställni
ng/till
behör
1-2 /
S
2/P / P
2 / P
2/P / P
P / P
1 / g
Maxkv
antitet
3 ägg
300
gram
3 ägg
250
gram
400
gram
300
gram
Ingredienser
Majonnäs -
emulgering
Kött, fisk,
fjäderfä
(magert/meler
at kött) - göra
färs
Kakmixer -
blanda
Nötter - hacka
Lök - hacka
Lök - skiva
SVENSKA52
Tillämpningar
Köttfärs
Soppor, råa
grönsaker,
sallader
Barn- och
babymat
Garnering,
grädde,
glassmixer
Metod
Börja med att ta bort senor
och ben. Skär köttet i 3 cm
stora kuber.Använd
pulsinställningen för att få en
grövre färs.
Skär grönsakerna i 3 cm stora
kuber och hacka dem sedan
med kniven.
Tillsätt endast lite vätska om du
vill ha ett fastare mos.Vill du ha
ett finare mos fortsätter du att
tillsätta vätska tills blandningen
är len och smidig.
Använd kylskåpskall grädde.
OBS: använd minst 1,25 dl.
Grädden är klar efter cirka 20
sekunder.
Hastig
hetsin
ställni
ng/till
behör
2/P / P
2 / P
2 / P
P / S
Maxkv
antitet
200
gram
250
gram
350
gram
3,5 dl
Ingredienser
Fjäderfä - göra
färs
Grönsaker -
hacka
Grönsaker och
kött (kokt) -
göra puré
Vispgrädde -
vispa
Recept
Broccolisoppa (4 personer)
Tillbehör: kP
- 50 gram mogen goudaost
- 300 gram kokt broccoli (stjälkar och rosetter)
- vatten som broccolin kokades i
- 2 sönderdelade kokta potatisar
- 2 buljongtärningar
- 2 teskedar ovispad grädde
- curry
- salt
- peppar
- muskot
B
Riv osten. Mosa broccolin tillsammans med den
kokta potatisen och lite av broccolivattnet. Häll
broccolimoset, den återstående vätskan och
buljongtärningarna i en graderad bägare. Fyll den
till markeringen för 7,5 dl. Häll blandningen i en
kastrull och koka upp under omrörning. Blanda
ner osten och krydda med curry, salt, peppar och
muskot.Tillsätt grädden sist.
Fruktkaka
P
- 450 g torra urkärnade dadlar, halvor
- 200 g torkade plommonhalvor
- 650 g pekannötter
- 160 g riven kokos
- 300 g glaserad ananas
- 1 burk (400 g) sockrad kondenserad mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
53SVENSKA
Majonnäs
S
- 2 äggulor eller 1 stort ägg
- 1 tesked senap
- 1 tesked vinäger
- 200 ml olja
B
Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
Placera emulgeringsskivan i beredningsskålen. Lägg
äggulorna eller ägget, senapen och vinägern i
skålen.Välj hastighet 1 eller 2. Häll oljan, lite i
taget, genom matningstuben på
emulgeringsskivan. Du kan också hälla oljan
genom hålet i påtryckaren.
B
Tips för tartarsås: tillsätt persilja, ättiksgurka och
hårdkokta ägg.
B
Tips för cocktailsås: tillsätt 0,5 dl creme fraiche, ett
stänk whisky, 3 teskedar tomatpasta och ett stänk
ingefärssirap för 1 dl majonnäs.
Milkshake
P
- 1,75 dl mjölk
- 10 gram socker
- 1/2 banan eller cirka 65 gram annan färsk frukt
- 50 gram vaniljglass
B
Blanda alla ingredienser tills blandningen är
skummig.
SVENSKA54
B
Smörj två20 cm långa bakformar och sätt ugnen
på 135c C.
B
Lägg dadelhalvorna och russinen i matberedaren
och kör på den högsta hastigheten i 30 sekunder.
Töm sedan skålen.
B
Lägg pekannötterna i matberedaren och hacka
dem grovt med pulsfunktionen.Töm sedan skålen.
B
Lägg den glaserade ananasen i matberedaren
och hacka bitarna med pulsfunktionen.Töm
sedan skålen.
B
Blanda dadlar, plommon, pecannötter, ananas och
strimlad kokosnöt i en stor skål.
B
Tillsätt mjölken och vaniljsockret och blanda.
B
Häll blandningen i bakformarna och grädda i ugn,
135 cC i 90 minuter.
B
Blanda inte det här receptet mer än en gång
utan uppehåll. Om du behöver blanda ytterliggare
en sats, låt apparaten först svalna innan du
fortsätter att använda den.
Potatismos
P
- 750 gram kokt potatis
- cirka 2,5 dl varm mjölk (90cC)
- 1 tesked smör
- salt
B
Mosa potatisen först.Tillsätt sedan mjölk, salt och
smör. Kör på hastighet 1 i endast 30 sekunder så
att moset inte blir klibbigt.
åsen över degen, men lämna ytterkanterna. Strö
över de önskade ingredienserna. Strö till sist lite
riven ost över pizzorna och droppa lite olivolja
över dem.
B
Grädda pizzorna i 12-15 minuter.
Potatis/zucchinigratäng
Pgk
- 375 gram potatis
- en nypa salt
- 1 zucchini (cirka 250 gram)
- 1 krossad vitlöksklyfta
- cirka 40 gram smör + smör att smörja
ugnsformen med
- 2 teskedar italienska eller provencalska
örtkryddor
- 1 stort ägg
- 0,75 dl vispgrädde
- 0,75 dl mjölk
- peppar
- 70 gram halvmogen mjukost
B
Skala och skölj potatisen
B
Placera insatshållarskivan (skivningsinsatsen) i
beredningsskålen och skiva potatisen och
zucchinin på hastighet 1.
B
Koka potatisskivorna med en nypa salt tillsatt, tills
de är nästan färdiga.
B
Lägg skivorna i ett durkslag och låt dem rinna av
ordentligt.
B
Lägg hälften av smöret i en stekpanna. Stek
hälften av zucchiniskivorna i 3 minuter.Vänd dem
då och då. Strö hälften av örtkryddorna över
skivorna.
55SVENSKA
Pizza
{
- 400 gram mjöl
- 40 ml olja
- 1/2 tesked salt
- 20 gram färsk jäst eller 1 1/2 paket torrjäst
- cirka 2,4 dl vatten (35cC)
B
Pålägg:
- 300 ml krossade tomater (burk)
- 1 tesked blandade italienska örtkryddor
(torkade eller färska)
- salt och peppar
- socker
- Ingredienser som ska strös över såsen: oliver,
salami, kronärtskockor, champinjoner, ansjovis,
mozarellaost, paprika, riven ost och olivolja efter
tycke och smak.
B
Placera knådningsredskapet i beredningsskålen.
Lägg alla ingredienser i skålen och välj hastighet 2.
Knåda degen i cirka 1 minut, tills den formats till
en slät boll. Håll matberedaren med ena handen
så den inte flyttar sig. Lägg sedan degen i en
annan bunke, täck den med en fuktig handduk
och låt den jäsa i cirka 30 minuter.
B
Hacka löken och vitlöken med kniven och stek
dem tills de är genomskinliga.
B
Tillsätt den krossade tomaten och örtkryddorna
och låt såsen sjuda i cirka 10 minuter.
B
Krydda med salt, peppar och socker efter egen
smak.
B
Värm ugnen till 250cC.
B
Kavla ut degen på en mjölad yta och forma två
cirklar. Lägg cirklarna på en smord plåt. Bred ut
B
Häll moset i beredningsskålen.
B
Koka upp lite vatten och lös gelatinet i det.
B
Blanda gelatinlösningen i laxmoset.
B
Placera emulgeringsskivan i beredningsskålen och
vispa grädden genom att trycka in pulsknappen i
cirka 15 sekunder.
B
Vänd ner den vispade grädden i laxmoset med en
träslev.
B
Häll ut moset i en skål, täck skålen och låt den
stå i kylen några timmar.
B
Garnera moussen med lite krasse.
Bredbart pålägg
P
- 2 små morötter
- 2-3 ättiksgurkor
- 75 gram blomkål
- 75 gram rotselleri
- gröna örtkryddor (persilja, dill, dragon,
selleristjälkar)
- 100 gram majonnäs
- 100 gram smörkräm
- salt
- peppar
B
Finhacka morötterna, saltgurkan, blomkålen, de
gröna örtkryddorna och rotsellerin. Blanda
samman med majonnäsen och smörkrämen
ordentligt, och krydda efter smak med salt och
peppar.
SVENSKA56
B
Lägg de stekta skivorna på hushållspapper så de
torkar.
B
Smörj en ugnseldfast form med låga kanter och
varva zucchini- och potatisskivorna så att de delvis
överlappar varandra, som takpannor.
B
Vispa ihop äggen med grädden och mjölken med
metallkniven på hastighet 2. Salta och peppra
efter smak och häll sedan blandningen över
zucchini- och potatisskivorna i formen.
B
Byt ur skivningsinsatsen mot rivningsinsatsen och
riv osten på hastighet 2. Strö över rätten.
B
Ställ formen i mitten av ugnen (200cC) och låt
den få färg. Det tar cirka 15 minuter.
Laxmousse (3-4 personer)
PS
- 1 burk lax (220 gram)
- 2 gelatinblad
- några strån gräslök
- en nypa salt
- en nypa cayennepappar
- en halv tesked citronjuice
- 1,25 dl grädde
- 1 liten lök
- krasse till garnering
B
Blötlägg gelatinet i riktligt med vatten.
B
Hacka gräslök och lök i matberedaren med
pulsinställningen.
B
Ta bort skinn och ben från laxen.
B
Tillsätt peppar, cayennepeppar, citronjuice, lax och
vätskan från burken till den hackade
lökblandningen och mosa ihop alla ingredienser på
hastighet 2.
Tzatziki
k
- 1 gurka
- 2 dl yoghurt
- 1 tesked olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- en nypa salt
- 1 tesked finhackad dill
- några myntablad
B
Skala gurkan och riv den på hastighet 1. Lägg den
rivna gurkan i ett durkslag och låt den rinna av
ordentligt.
B
Blanda ner de andra ingredienserna, utom
myntabladen i gurkan. Kyl salladen i kylskåpet i en
timme i en täckt skål. Strö myntabladen över
innan rätten serveras.
57SVENSKA
Spansk kålsallad
g
- 1 litet rödkålshuvud
- 2 rödlökar
- 1 fänkål
- 1 äpple
- saften från en apelsin och 2 teskedar
rödvinsvinäger
- 1 tesked senap
B
Blanda saften, senapen och vinägern. Skiva kålen,
löken, fänkålen och äpplet på hastighet 1.
B
Blanda samman ingredienserna i en salladsskål.
Mjuk sockerkaka
P
- 4 ägg
- 0,3 dl vatten (35cC)
- en nypa salt
- 150 gram socker
- 1 paket vaniljsocker
- 150 gram siktat mjöl
- 3 gram bakpulver
B
Vispa samman ägg och vatten i ca 2 minuter.
Tillsätt sockret, vaniljsockret och saltet lite i taget,
och blanda i cirka 1 minut. Blandningen ska hänga
som ett tjockt band från en sked när du provar.
Vänd ner mjölet och bakpulvret med degskrapan.
Grädda vid ungefär 170cC cirka 30-35 minuter.
B
Tips: Du kan fylla sockerkakan med en kräm, eller
helt enkelt servera vispgrädde och färsk frukt till
den.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98

Philips HR7633/60 Användarmanual

Kategori
Livsmedelsprocessorer
Typ
Användarmanual