74
Flan Med Kalkon Och Grönsaker
450 g kalkonkorv
3-4zucchinier
1 knippe vårlök
Olivolja
450gfrystäggersättning(upptinad)
235mlkryddstarkdrinkmixmedtomatjuice
14 g maizena
Förvärm ugnen till 175° C.
Riv460gzucchinigenomattanvända
rivskivan i din matberedare.
Finhacka 115 g salladslök genom att använda
hackbladet i matberedaren.
Sautera kalkonkorv, riven zucchini och
nhackadlökpåmedelhögvärmei5-7
minuter eller tills kalkonkorven inte längre
ärrosaochgrönsakernaärmjuka.Låtdem
rinna av.
Lägg 115 g av blandningen i en 170 g
puddingform eller på ett litet fat som
försthartäcktsmedolivolja.Häll58g
äggersättning över kalkonblandningen.
Blandningen bör räcka till 8 formar.
Sätt formarna i en ugnsfast form med
måtten38cmx28cmx5cm.
Hällvarmtvattenruntformarnasåattdessa
ståri2,5cmdjuptvatten.Sättformenpå
ett ugnsgaller och grädda på 175° C värme
i25-35minuterellertillsmittenavsmeten
intelängreärkladdig(känneftermeden
provstickaellerenkniv).Tautformarnaur
ugnen och lossa flanen från dessa. Blanda
drinkmixmedtomatjuicemedmaizenai
en halvlitersbehållare i glas. Kör med högsta
temperaturimikrovågsugni2minuter,och
vispa blandningen efter 1 minut. Fortsätt
köraimikrontillssåsentjocknar.
Skeda såsen över kalkonpuddingen och
servera.
Engelsk Mintsås
11 knippe färska mintblad
235mlmaltvinäger
28gvittsocker
Glasburkar med skruvkork eller korklock
Sköljmintbladenochplockabortstjälkarna.
Hackamintbladenimatberedarengenom
att använda hackbladet.
Sjuduppvinägerienlitenkastrull.Tillsätt
socker och hackade mintblad. Låt puttra i
cirka20minuter.Extravattenellersocker
kan tillsättas om så önskas.
Diskaburkarnaochdoppasedannerdem
ihettvattenochlåtdemliggaisjudande
vatten i cirka 10 minuter för sterilisering.
Plocka upp burkarna och vänd dem upp
och ned för att låta överflödigt vatten
rinna av. Fyll burkarna med mintsås medan
burkarna fortfarande är varma och förslut
ordentligt.
Tranbärssås
235mlvatten
230gsocker
340gfärskatranbär
1 skalad apelsin
1 skalat, urkärnat och tärnat äpple
1 skalat, urkärnat och tärnat päron
230ghackadtorkadblandadfrukt
2gsalt
2gmaldkanel
1 g mald muskotnöt
Koka vatten och socker i en medelstor
kastrull tills sockret löses upp. Sänk värmen
såattdetsjuderochtillsättallaövriga
ingredienser.
Sätt på locket på kastrullen och rör om då
och då tills tranbären spricker. Ta bort från
värmen och låt svalna.
recept