Philips HR2303/10 Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
HR 2303
Instructions for use &recipes
Brugsanvisning & opskrifter
Bruksanvisning & oppskrifter
Brugsanvisning & recept
Käyttöohje & jäätelöohjeet
  ai 
2
English Page 4
Keep page 3 open when reading
these operating instructions.
Dansk Side 11
Hold side 3 opslået mens De læser
brugsanvisningen.
Norsk Side 17
Slå opp på side 3 før De leser videre.
Svenska Sid 24
Ha sidan 3 utvikt när ni läser bruksanvisningen.
Suomi Sivu 31
Pidä sivu 3 auki samalla kun luet käyttöohjetta.
  38
   3    .
24
Glassmaskinens delar
A Motorenhet.
B Start/stopp-knapp.
C Tangent för losstagning av motorenheten från
locket.
D Tangent för losstagning av locket tillsam-
mans med motorenheten från bunken.
E Nätsladd.
F Lock (4822 441 80844)*.
G Påfyllningsöppning.
H Omrörare (4822 690 40257)*.
I Frysskål**.
J Bunke (4822 418 40897)*.
*)Kan köpas hos av Philips auktoriserade
serviceombud.
**)Frysskål, typ nr HR 2996, finns att köpa som
extra tillbehör i detaljhandeln.
Med en extra frysskål kan du göra mer glass eller
två olika sorter omedelbart efter varandra.
Svenska
Viktigt
När du gör glass är renlighet särskilt vik-
tig. Se till att glassmaskinens alla delar
är väl rengjorda. Detta gäller särskilt de
delar, som kommer i beröring med
glassen.
Låt alltid locket sitta på.
Ingredienserna får inte frysa fast i
frysskålen, då kan inte omröraren rotera.
För att undvika detta...
- måste omröraren rotera innan du häller
i glassblandningen.
- får du inte stänga av glassmaskinen
förrän glassen är färdig.
Överskrid aldrig de mängder, som anges
i recepten.
Läs först hela bruksanvisningen och studera
samtidigt illustrationerna! Spara den! Spara
köpbevis och kvitto!
Så här fungerar glassmaskinen
Den frusna frysskålen (I) placeras i bunken (J).
I frysskålen fryses glassen medan omröraren
roterar och rör om glassblandningen effektivt.
Tiden för att frysa glassblandningen till färdig
glass är 25 - 45 minuter beroende på vilken slags
glass du gör.
Obs! Frysskålen innehåller en giftfri saltlösning.
Särtagning
- Skjut tangenten (D) i pilens riktning som figur 2
visar och vrid hela överdelen i pilens riktning.
- Vänd på överdelen och drag av omröraren (H)
fig 3.
- Tryck på tangenten (C) och tag bort
motorenheten (A) från locket (F).
- Lyft ur frysskålen ur bunken, fig 5.
Rengöring
Drag först ut stickproppen ur vägguttaget.
Tag isär hela glassmaskinen efter användning.
Motorenheten (A) får aldrig doppas i vatten eller
spolas. Du kan torka av den med en väl
urvriden fuktig trasa.
Diska locket (F), omröraren (H), och bunken (J)
för hand i varmt vatten med diskmedel.
Frysskålen diskas i ljummet vatten med en
högsta temperatur på 40°C. Delarna får inte
diskas i maskin.
Frysning av frysskålen
Innan du gör glass måste du vara säker på att
frysskålen är färdig att användas, att den är väl
fryst.
Frysskålen får rätt användningstemperatur i en
frys. Frysningen av en helt upptinad frysskål tar
18 timmar. Temperaturen i frysen måste vara
-18° C, eller lägre. Frysfack i kylskåp håller i
allmänhet inte tillräckligt låg temperatur för att
frysa frysskålen.
Frysskålen skall vara väl rengjord och alldeles
torr innan den ställs in i frysen.
Förvara frysskålen i upprätt läge i frysen,
inpackad i en väl tillsluten plast-fryspåse.
så sätt finns den alltid tillgänglig för omedelbar
användning.
Lägg inte annat djupfryst i eller ovanpå
frysskålen.
Tag inte ut frysskålen ur frysen förrän
glassblandningen är färdig.
25
Hopsättning
Sätt först ihop motorenheten och locket så att du
sedan snabbt kan sätta på locket på bunken efter
att du satt i frysskålen.
Gör så här:
- Sätt motorenhetens (A) nos i lockets (F)
öppning som fig 8 visar och...
- tippa den neråt enligt fig 9 så att den låses fast
med ett "klick".
- Tag nu fram frysskålen (I) ur frysen och sätt
den i bunken (J), fig 7.
- Sätt i omröraren (H) i motorenhetens hål. Tryck
in den så att den fäster med en svag klick.
- Sätt den kompletta överdelen, locket med det
påsatta motorenheten, på bunken. Sätt den i
rätt läge enligt fig 10.
- Vrid överdelen i pilens riktning som fig 10 visar
tills den låses fast med ett "klick".
Så här gör du glass
Bered glassblandningen i en separat bunke,
inte i frysskålen.
- Överskrid aldrig de mängder, som anges i
recepten. Glassen blir då inte tillräckligt fast.
- Ingredienserna skall helst ha kylskåps-
temperatur.
Tag ut frysskålen ur frysen.
- Tag ur den ur plastpåsen
- Kontrollera att ingenting frusit fast på den t ex
isklumpar. Om så är fallet skrapa bort det med t
ex plastskrapa. Om det bildas frost på
frysskålen kan denna skrapas av. Använd inte
verktyg av metall, som kan repa och förstöra
frysskålen. Försök inte att diska frysskålen. Då
bildas omedelbart en tjock ishinna på den så att
den inte kan användas.
- Rätt fryst är saltlösningen i frysskålen helt
frusen och stel - inget skvalp om man skakar
frysskålen.
Sätt ihop glassmaskinen enligt beskrivningen
ovan.
Starta maskinen snarast med start/stopp-
knappen (B).
Först nu, och inte tidigare, häll i glass-
blandningen genom påfyllningsöppningen (G).
OBS! Omröraren måste rotera innan du
häller i glassblandningen. Annars kommer
glassblandningen omedelbart att frysa fast i
frysskålen.
Låt glassmaskinen gå i 25 - 45 minuter.
- I början verkar glassen kornig men senare blir
den slät.
Stäng av med start/stopp-knappen när glassen
är färdig. Drag ut stickproppen ur vägguttaget.
- Bearbeta inte glassen för länge. Stäng av om
du ser att glassen börjar smälta vid kanten eller
på ytan.
- Ibland kan glassen bli så hård att omröraren
stannar. Stäng då av snarast.
Tag av överdelen - locket med den påsatta
motorenheten.
Skeda upp glassen med en sked eller en glass-
skopa. Det sista skrapar du ur med en
plastskrapa så att du undviker skador på
frysskålen.
Observera!
Om du stänger av maskinen för tidigt kan
ingredienserna frysa fast så att det inte går att
starta omröraren igen och fortsätta beredningen.
I så fall utför följande moment i snabb följd:
- Stäng av maskinen med start/stopp-knappen
(B).
- Skjut tangenten (D) bakåt som fig 2 visar och
vrid locket moturs i pilens riktning.
- Vrid omedelbart tillbaka locket igen så att det
fäster med ett "klick" och...
- starta maskinen omedelbart igen med
start/stopp-knappen.
Glassmaskinen är försedd met ett
överlastskydd. Om den blir överbelastad
stängs motorn av automatiskt.
Om detta inträffar, stäng omedelbart av
maskinen. När motorn efter en tid kallnat kan
den åter startas.
Tillredningstid i maskinen
Recepten anger den ungefärliga
tillredningstiden. Man kan dock behöva avvika
från denna ibland, eftersom den är beroende bl
a av:
- Glassblandningens utgångstemperatur.
- Rumstemperaturen.
- Glassblandningens sammansättning.
Ju högre rumstemperatur och ju högre
utgångstemperatur glassblandningen har ju
längre måste glassen bearbetas i maskinen.
Det bästa resultatet erhålls om
glassblandningen har kylskåpstemperatur när
den hälls i maskinen.
Glass-sorter, som ökar mycket i volym under
tillredningen, som t ex jordgubbs- och
körsbärsglass eller glass, som innehåller
mycket grädde tar längre tid än exempelvis
sorbet.
Om du vill göra glass på kortare tid kan du göra
mindre mängd, t ex genom att halvera
mängderna i receptet.
26
Förvaring av den färdiga glassen
• I glassmaskinen
Om inte glassen skall serveras med en gång kan
du lämna kvar den i glassmaskinen, så håller den
sig ca 10 minuter. Locket skall sitta på.
• I frysen
Glassen smakar bäst nygjord. Den kan dock för-
varas en begränsad tid i frysen. Längre tids förva-
ring än ca 2 veckor ger en förändring i glassens
struktur och den färska smaken går förlorad.
Om du vill förvara glassen i frysen skall du tänka
på följande:
- Förvara glassen i en ren burk lämplig för
frysning och med tättslutande lock. Förvara den
inte i maskinens frysskål.
- Glassen bör förvaras i en temperatur, som är
lägre än -18°C
- Märk burken med tillagningsdatum.
- Frys aldrig in glass, som en gång tinat, på nytt.
Glass, som varit fryst bör tas ut ur frysen ca
30 minuter innan den skall ätas och ställas in i
kylskåp. Alternativt kan den tas ut i rumstempe-
ratur ca 15 minuter innan den skall serveras.
Tänk på att sorbet tinar mycket fortare än glass.
Förvaringstid
Glass på kallvispade ingredienser: ca 1 vecka.
Sorbets: 1 - 2 veckor.
Glass gjord av sjudna ingredienser: ca 2
veckor.
Ingredienser
Ägg
Recepten är gjorda med medelstora ägg 55 - 60 g.
Genom att ha med äggulor i glassmeten får man
en bättre konsistens och dessutom en fylligare
och mjukare smak.
I många recept används endast äggulorna. De
äggvitor som över kan användas till olika recept,
t ex maränger eller marängbottnar till tårtor.
Recept finns i de flesta kokböcker.
Det kan vara svårt att vispa äggvitor om äggen är
kalla. Tag därför ut äggen ur kylskåpet ett par
timmar innan du skall använda dem.
Mjölk
Du kan använda både vanlig standardmjölk och
H-mjölk. Valet mellan mjölk med hög eller låg
fetthalt är en fråga om personlig smak.
Glassen blir krämigare om du använder mjölk
med hög fetthalt.
I några recept skall ingredienserna blandas med
mjölk som har värmts till strax under kokpunkten.
Glassen får längre hållbarhet om den görs av
värmda ingredienser.
Emellertid kan det hända att blandningen skär sig
när du blandar ihop den. För att få blandningen
jämn kan du köra den i en matberedare eller
mixer i en minut. Alternativt kan du sätta till 1 dl
mycket kall grädde och låta blandningen svalna
under ständig vispning.
Grädde
Använd alltid kall grädde.
Om receptet säger "vispad grädde" skall du inte
vispa den helt styv utan sluta strax innan. Då går
det lättare att blanda grädden med de övriga
ingredienserna.
På sommaren kan det vara bra att ställa
blandningsskål och visp i kylskåpet innan grädden
vispas.
Fetthalten i grädden inverkar på glassen. Ju fetare
grädden är, desto fylligare och krämigare blir
glassen.
Socker
Använd strösocker eftersom det löser sig bra. Du
kan också använda florsocker, farinsocker eller
honung i glass-smeten. Om sockret har klumpat
sig kan det finfördelas i en matberedare eller
mixer.
Om sockerinnehållet är för litet får det en negativ
inverkan på glassens struktur och fasthet.
Frukt
Färsk frukt ger en smaklig och näringsrik glass.
Man kan även använda konserverad frukt på burk.
Låt frukten rinna av väl innan den mosas.
Sommarfrukter och bär som t ex jordgubbar,
hallon, blåbär och vinbär är lätta att frysa in och är
på så sätt hållbara så att man kan få god
frukt/bär-glass hela året. I butikernas frysdiskar
finns dessutom djupfrysta bär att köpa.
Frukt som inte har kokats missfärgas lätt. För att
hindra att de missfärgas när du mosar dem, kan
du droppa litet citronsaft på t ex äpplen, päron,
bananer och plommon.
Om du vill ha bitar av frukt i glassen, kan du först
strö på litet socker på bitarna för att hindra att
bitarna blir isiga under frysningen.
27
Alkohol
Glass som smaksatts med alkohol, behöver
längre tid i maskinen. Den blir inte heller lika fast
som glass utan alkohol.
Sockerlag
Om du ofta gör sorbet kan du göra en sockerlag i
förväg och förvara den i en väl tillsluten burk eller
flaska i kylskåpet.
För att göra en sockerlag behöver du:
- en rostfri kastrull.
- en träsked.
Till ca 3 dl sockerlag: 2 dl vatten och 200 g
(2
1
3 dl) strösocker.
Till ca 4
1
2 dl sockerlag: 2
3
4 dl vatten och
275 g (3
1
4 dl) strösocker.
Blanda vatten och socker i kastrullen. Rör med
träskeden på svag värme tills sockret löst sig. Tag
bort ev skum som bildas på ytan. Koka upp och
låt sedan sjuda i ca 3 minuter. Det är viktigt att
sockerlagen inte kokar för häftigt. Bubblorna som
bildas skall bara nätt och jämnt tränga igenom
ytan.
Låt sockerlagen svalna.
Dekorering och servering
Recepten är gjorda så att glassen räcker till 4 - 5
personer, beroende på uppläggning och glasstyp.
Servera förslagsvis glassen i bägare eller skålar
av metall eller glas eller på desserttallrikar.
Allt efter glasstyp kan glassen också serveras i
delade, urkärnade frukter som t ex melon,
ananas, apelsin, citron eller grapefrukt.
För att inte glassen skall smälta så snabbt är det
bra om du kyler skålarna eller frukterna en stund i
frysen innan du lägger upp glassen.
En del sorters glass t ex mockaglass och
chokladglass är inte lika fasta som andra sorter.
Det är därför bra att ta ur glassen ur maskinen
och låta glassen stå i frysen en halvtimma innan
serveringen.
Du kan forma glasskulor med en speciell glass-
skopa. Den måste vara helt ren. Doppa skopan i
vatten innan du skopar upp glassen, så blir
kulorna jämna och fina.
Om du vill servera kulorna i en bägare är det bra
att först låta kulorna ligga i frysen en halvtimma.
På så sätt smälter de inte medan du dekorerar
glassen.
Glass passar alldelelse utmärkt att servera
tillsammans med bakverk som t ex
smördegsbottnar, tårtor, maränger och crèpes.
Dekorera gärna glassen med vispad grädde,
vispad äggvita, en sås eller vaniljkräm. Den
vispade grädden kan blandas med hackade
nötter.
Tag litet mera frukt än receptet till glassen anvisar
och spar en del till dekoration. Du kan också
dekorera med kanderad frukt, cocktailbär eller
russin. Frukterna kan blötläggas en stund i någon
god likör eller litet likör kan hällas på glassen.
Andra förslag till dekoration är tunna chokladbitar
eller riven choklad, nougat, karameller, riven
kokos eller hackade nötter såsom valnötter,
hasselnötter, mandelspån och pistagenötter.
Glassen ser ännu festligare ut om du dekorerar
med ett eller ett par rån, kex eller andra
småkakor.
Såser
En god sås kan förgylla glassen ytterligare. Det
finns många olika varianter av sås, t ex choklad-
sås, kolasås, karamellsås och frukt- och bärsåser.
Det finns färdiga såser att köpa men den
hemlagade utsökta glassen är väl värd att åtföljas
av en hemlagad sås. En sås är lätt att göra, den
kan göras några dagar i förväg och förvaras i
kylskåp eller frys.
Varma såser
När du serverar en varm sås skall glassen vara
mycket kall, dvs förvarad i frysen före serveringen.
Såserna nedan kan även serveras kalla.
Servera den varma såsen separat i en skål som
tillbehör till glassen eller häll den över glassen
omedelbart innan den serveras.
Körsbärssås
Häll spadet från en burk urkärnade körsbär, ca
200 g, i en kastrull tillsammans med rivet skal från
en apelsin och en citron.
Låt blandningen sjuda på svag värme i 10 mi-
nuter.
Sila blandningen.
Häll
1
2 msk citronsaft och 1 tsk apelsinjuice i en
skål och blanda i 1 tsk majzenamjöl eller
potatismjöl.
Häll sedan denna redning i den varma
körsbärssåsen. Rör hela tiden.
Låt blandningen koka upp. Låt såsen endast få ett
uppkok om du använder potatismjöl. Använder du
majzenamjöl skall såsen koka 1 minut.
Smaka av med socker och om du vill med en
matsked körsbärsvin eller likör.
Lägg i körsbären precis före serveringen.
Chokladsås
Bryt 100 g mörk blockchoklad i bitar.
Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med 1
1
4
dl
vatten. Värm blandningen tills den kokar och låt
den sjuda någon minut. Rör hela tiden.
Sätt till 1
1
2
tsk vaniljsocker.
28
Blanda i
1
2 dl vispgrädde när såsen svalnat.
Kalla såser, frukt-bär-såser
Färsk frukt och färska bär är utmärkta att använda
till fruktsåser, men även fryst eller konserverad
frukt eller bär kan användas.
Sätt till 50 - 75 g socker per 200 g frukt eller bär
om färska råvaror används. Mängden socker
beror på vilken sort som används. Mixa eller mosa
frukten t ex i en matberedare.
Om du vill avlägsna kärnorna i t ex en hallonsås,
kan den passeras genom en sil.
Kyl såsen före serveringen.
Frys inte in en sås som är gjord på fryst frukt eller
bär. En sås gjord på färsk frukt eller bär kan
däremot frysas in.
Barnkalas
Använd ljusa och glada färger när du garnerar och
dekorerar barnens glass och använd smaker som
barnen gillar. Använd som garnering vispgrädde
eller vaniljkräm, chokladsås eller fruktyoghurt.
Dekorera glassen med hel eller riven choklad,
strössel, sockerblommor och rån.
Här är några förslag på goda kombinationer:
- Banan / vaniljglass / chokladkräm.
- Kakaomjölk / chokladglass / hackade nötter.
- Marshmallows / jordgubbsglass / yoghurt.
- En skiva mjuk kaka / vaniljglass / fruktsås.
- Crèpes /yoghurt / fruktglass / florsocker.
Recept
■■■ Citronsorbet
Juice av
1
2 apelsin.
1
3
4
dl färsk citronjucie.
3 dl sockerlag, se sid 34
1 äggvita.
Rör ihop apelsin- och citronjuice med
sockerlagen. Vispa äggvitan nästan hård och rör
ner den i blandningen. Se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 25 - 35 minuter.
■■■ Kiwisorbet
250 g färska, skalade kiwifrukter.
2 msk citronjuice.
1
1
2
dl sockerlag, se sid 34
Mosa kiwifrukten tillsammans med citronjuicen
och sockerlagen. Se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 25 - 35 minuter.
■■■ Bananglass
200 g mogna bananer, skalad vikt.
Juice från
1
2 citron.
Knappt 1 dl strösocker.
1
1
2 dl mjölk.
1
2 dl vispgrädde.
Mosa bananerna tillsammans med socker och
citronjuice. Blanda purén med mjölk och grädde.
Beredningstid: 30 - 35 minuter.
■■■ Grundrecept Glass
2 äggulor.
2
1
2 dl standardmjölk.
1
1
2 dl vispgrädde.
Knappt 1 dl strösocker.
1 tsk vaniljsocker.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker så att
blandningen är lätt och luftig. Sätt till mjölken
under omrörning. Vispa grädden så att den är
nästan hård. Rör ner grädden i de övriga
ingredienserna och se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 40 - 50 minuter.
Tips:
Kombinera grundreceptet t ex med följande
smaktillsatser:
- 30 g hackade valnötter, hasselnötter eller
jordnötter
- 40 g hackad kanderad frukt
- 30 g grovt hackade choklad eller
- 1 msk mald kanel
Smaktillsatserna sätts till i glass-smeten efter
ungefär halva tiden i maskinen. Kanelen kan
blandas med äggulorna.
■■■ Vaniljglass
4 äggulor.
3
4
dl strösocker.
1 tsk vaniljsocker.
2 dl standardmjölk.
1
1
4
dl vispgrädde.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker väl tills
äggulorna blir nästan vita. Värm mjölken försiktigt,
utan att den kommer till kokpunkten. Tag av
kastrullen med mjölk från plattan. Vispa grädden
tillsammans med ägg/sockersmeten och häll
långsamt ner den i den varma mjölken. När allt är
väl blandat sätt kastrullen på spisen igen och
värm blandningen under ständig omrörning på
medelvärme. Blandningen skall tjockna men får
inte koka. Låt blandningen svalna till
kylskåpstemperatur.
Beredningstid: 40 - 45 minuter.
29
■■■ Chokladglass
1 äggula.
3
4 dl strösocker.
2
1
2 msk kakaopulver.
2 dl standardmjölk.
1
1
4 dl vispgrädde.
Vispa äggulan med socker, kakao och
1
2 dl av
mjölken tills kakaon har löst sig. Sätt till resten av
mjölken och rör noggrant. Vispa grädden tills den
är nästan hård. Häll kakaoblandningen i grädden.
Se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 40 - 45 minuter.
Tips:
Ovanstående glass kan smaksättas med t ex
30 g grovt hackade hasselnötter eller mandlar.
Sätt till detta i glass-smeten efter ungefär halva
tiden i maskinen.
■■■ Mockaglass
1 äggula.
2 tsk snabbkaffepulver.
3
4 dl strösocker.
2 dl standardmjölk.
1
1
2 dl vispgrädde.
1 tsk vaniljsocker.
Lös upp kaffepulvret i 1 msk varmt vatten och låt
det svalna. Vispa äggulan med socker,
vaniljsocker, kaffe och mjölk. Vispa grädden tills
den är nästan hård. Blanda ner kaffeblandningen i
grädden. Se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 40 - 50 minuter.
Tips:
Du kan smaksätta mockaglassen med t ex
40 g hackad vit choklad, chokladkrokant eller
mörk choklad.
Sätt till detta i glass-smeten efter ungefär halva
tiden i maskinen.
■■■ Fruktyoghurtglass
175 g frukt, t ex blåbär, hallon eller jordgubbar.
1 dl strösocker.
1
2 dl vispgrädde.
2
1
2
dl yoghurt.
2 msk citronjuice.
Rensa och skölj frukten. Mosa frukten tillsammans
med socker och citronjuice. Blanda ihop fruktpuré,
yoghurt och grädde. Se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 30 - 40 minuter.
■■■ Luftig jordgubbsglass/jordgubbsmousse
300 g jordgubbar.
1
3
4 dl sockerlag, se sid 34
juice av
1
2 citron.
2 äggvitor.
1
3 dl vispgrädde.
Rensa och skölj jordgubbarna. Mosa dem
tillsammans med citronjuice och sockerlag. Vispa
äggvitorna nästan hårda. Blanda jordgubbspurén i
äggvitorna och därefter grädden. Se till att allt är
väl blandat.
Beredningstid: 40 - 50 minuter.
■■■ Jordgubbsglass
200 g färska jordgubbar.
3
4 dl strösocker.
1 msk citronjuice.
1 äggula.
1
3
4 dl standardmjölk.
1
2 dl vispgrädde.
Rensa och skölj jordgubbarna. Mosa dem
tillsamman med citronjuice och mjölk. Vispa ihop
äggula, socker och grädde. Blanda ihop alla
ingredienser och se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 30 - 40 minuter.
Tips:
Istället för jordgubbar kan du använda mosade
blåbär, hallon eller björnbär.
■■■ Ananasglass-pudding
175 g färsk ananas, skalad vikt.
1
1
4
dl florsocker eller strösocker.
2
1
2
dl vispgrädde.
1
2
msk citronjuice.
Skala ananasen och tag bort det hårda i mitten
och "ögon". Mosa ananasen tillsammans med
socker och citronjuice. Vispa grädden, men inte
hårt. Rör ner ananaspurén i den vispade grädden.
Se till att allt är väl blandat.
Beredningstid: 45 - 55 minuter.
Användningstips
för Ananasglass-pudding:
■■■ Glasskaka "Caprice".
ca 6 port.
Du behöver:
1 kakform med löstagbar botten, 20 - 22 cm i
diameter smörpapper.
1 sats Ananasglass-pudding.
1 rund sockerkaka eller färdigköpta tårtbottnar.
4 skivor ananas.
1 - 1
1
2
burk mandariner.
Ev vispad grädde.
Myntablad.
30
Kläd först formens insida med smörpapper. Klipp
till ett runt papper för bottnen och långa remsor av
papper för sidorna. Ställ sedan in formen i frysen
en halvtimma innan den skall fyllas, så att glassen
inte smälter när den läggs i formen.
Så fyller du formen:
Skär sockerkakan i 2 bottnar och placera en
botten i formen. Stänk på litet likör på kakan om
du så önskar. Täck kakbottnen med ett lager
glass och lägg den andra kakbottnen ovanpå.
Täck det hela med smörpapper och sätt in det i
frysen i ungefär 1 timma, beroende på hur fast
glassen är. Ställ in serveringsfatet i frysen en
stund innan du lägger upp kakan. Tag bort formen
och dekorera kakan med ananas, mandariner, ev
vispad grädde och myntablad.
Om sladden på denne apparat skadas måste den
ersättas med en specialsladd, vilken tillhandahålls
av Philips eller av deras serviceombud.
Om du behöver mer information hittar du
telefonnummer till Philips kundtjänst i
världsgarantibroschyren.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Philips HR2303/10 Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual