Philips HD 9040 Användarmanual

Kategori
Maskiner för brödtillverkning
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

HD9040
ENGLISH 6
DANSK 15
DEUTSCH 24
 34
ESPAÑOL 45
SUOMI 55
FRANÇAIS 64
NEDERLANDS 74
NORSK 84
PORTUGUÊS 94
SVENSKA 103
TÜRKÇE 113
4222.003.4017.3.indd 5 02-06-10 14:06
103
Inledning
Grattis till inköpet och välkommen till Philips! För att dra maximal nytta av den support som Philips
erbjuder kan du registrera din produkt på www.philips.com/welcome.
Allmän beskrivning (Bild 1)
A Galler
B Bakplåt
C Separatorer (2 långa separatorer och 4 korta)
D Skärare
E Mätbägare
F Matskedmått
G Kontrollpanel
1 Programlista
2 Viktindikatorer
3 Teckenfönster
4 Indikationer för färg på brödskorpa
5 Programväljare
6 Viktväljare
7 Minskningsknapp för timern
8 Ökningsknapp för timern
9 Väljare för färg på brödskorpa
10 Start/stopp/avbryt-knapp
11 På/av-lampa
H Lock
I Tittfönster
J Metallkrok
K Brödform med non-stick-beläggning
L Ångöppning
M Nätsladd och stickkontakt
N Sladdhållare
O Värmeelement
P Ångöppning
Q Knådningsblad med non-stick-beläggning
R Brödformshandtag
S Axlar för knådningsblad
T Borste
Viktigt
Läs användarhandboken noggrant innan du använder apparaten och spara den för framtida bruk.
Fara
- Sänk aldrig ned bakmaskinen i vatten eller annan vätska. Skölj den inte heller under kranen.
- Täck inte över ång- och lufthålen när bakmaskinen är igång.
Varning
- Kontrollera att den spänning som anges på apparaten överensstämmer med den lokala
nätspänningen innan du ansluter apparaten.
- Apparaten får endast anslutas till ett jordat vägguttag. Se alltid till att kontakten är ordentligt isatt
i uttaget.
- Använd inte apparaten om stickkontakten, nätsladden, apparatens huvuddel eller brödformen är
skadad.
SVENSKA
4222.003.4017.3.indd 103 02-06-10 14:06
- Apparaten är inte avsedd för användning av personer (inklusive barn) med olika funktionshinder,
eller av personer som inte har kunskap om hur apparaten används, om de inte övervakas eller
får instruktioner angående användning av apparaten av en person som är ansvarig för deras
säkerhet.
- Små barn ska övervakas så att de inte kan leka med apparaten.
- Förvara apparaten och sladden utom räckhåll för barn. Låt inte sladden hänga ned över
bordskanten eller arbetsytan där apparaten står.
- Om nätsladden är skadad måste den alltid bytas ut av Philips, ett av Philips auktoriserade
serviceombud eller liknande behöriga personer för att undvika olyckor.
- Se till att värmeelementet, brödformens axlar och utsidan av brödformen är rena och torra
innan du ansluter till vägguttaget.
- Använd inte apparaten för något annat ändamål än vad som beskrivs i den här
användarhandboken.
- Ha inte våta händer när du ansluter apparaten eller hanterar kontrollpanelen.
- Anslut aldrig apparaten till en extern timer eftersom det kan leda till fara.
- Kom inte i närheten av ång- eller lufthålen med ansiktet eller händerna när apparaten är igång.
- Öppna inte locket under bakningsprocessen, eftersom det kan leda till att degen eller brödet
sjunker ihop.
- Under bakningsprocessen blir apparaten och locket mycket varma. Var försiktig så att du inte
bränner dig.
- Ta inte bort brödformen från apparaten under användningen.
- Använd aldrig några redskap till att blanda ingredienserna i brödformen under ett
bakningsprogram.
- Häll endast ingredienser i brödformen. Spill inga ingredienser och/eller tillsatser inuti apparaten
för att undvika skador på värmeelementet.
- När du tar bort sylt från brödformen lyfter du brödformen med båda händerna skyddade av
grytlappar för att hälla ut den varma sylten.
Varning!
- Använd aldrig tillbehör eller delar från andra tillverkare om inte Philips särskilt har
rekommenderat dem. Om du använder sådana tillbehör eller delar gäller inte garantin.
- Rör inte vid brödformen med vassa redskap för att undvika skada.
- Utsätt inte bakmaskinen för höga temperaturer. Placera den inte heller på en spis eller kokplatta
som är påslagen eller som fortfarande är varm.
- Ställ alltid apparaten på en stabil, jämn och horisontell yta.
- Sätt alltid fast brödformen i apparaten innan du ansluter till vägguttaget och slår på apparaten.
- Dra alltid ut nätsladden efter användning.
- Låt alltid apparaten svalna innan du rengör eller yttar på den.
- Sätt inte in brödformen i en vanlig ugn för att baka bröd.
- Apparaten är endast avsedd för hushållsbruk. Om den används på felaktigt sätt eller i storskaligt
bruk eller om den inte används enligt anvisningarna i användarhandboken upphör garantin att
gälla och Philips tar inte på sig ansvar för skador som kan uppkomma.
- Ytorna kan bli varma när apparaten används. Använd alltid grytlappar när du lyfter brödformen i
handtaget eller när du hanterar den varma brödformen, knådningsbladet eller det varma brödet.
- Se upp med den varma ånga som kommer ur ångöppningarna under bakningen, ur bakmaskinen
när du öppnar locket eller efter bakningsprocessen.
- Lyft eller ytta inte apparaten medan den är igång.
- Rör inte vid delar som rör sig.
- Utsätt inte apparaten för direkt solljus.
- Sätt inte in några metallföremål eller främmande substanser i ångöppningarna.
- Använd inte brödformen om den är skadad.
- Rengör alltid apparaten efter användning.
- Diska inte apparaten i diskmaskin.
SVENSKA104
4222.003.4017.3.indd 104 02-06-10 14:06
- Använd inte apparaten utomhus.
- Lämna ett fritt utrymme på minst 10 cm ovanför, bakom och på båda sidorna av apparaten för
att förhindra skador till följd av utstrålad värme.
- Undvik att skada apparaten genom att inte ställa brödformen eller något annat föremål ovanpå
apparaten.
- Var försiktig när du håller i skäraren eftersom bladet är väldigt vasst.
- Förvara skäraren i fodralet när du inte använder den och förvara den på ett säkert ställe.
Elektromagnetiska fält (EMF)
Den här apparaten från Philips uppfyller alla standarder för elektromagnetiska fält (EMF). Om
apparaten hanteras på rätt sätt och enligt instruktionerna i den här användarhandboken är den säker
att använda enligt de vetenskapliga belägg som nns i dagsläget.
Backup vid strömavbrott
Apparaten har en backup-funktion som kommer ihåg statusen före ett strömavbrott, förutsatt att
strömförsörjningen återställs inom 7 minuter. Om strömavbrottet sker under en bakningsprocess
fortsätter nedräkningen av bakningstiden där den avbröts när strömförsörjningen återkommer. Om
strömavbrottet pågår i mer än 7 minuter och avbrottet sker under en bakningsprocess återställs
bakmaskinen automatiskt till den förinställda inställningen när strömmen kommer tillbaka. Öppna
bakmaskinen, ta ur innehållet och börja om. Om du har ställt in timern och den förinställda
bakningsprocessen inte har börjat när strömavbrottet sker återställs bakmaskinen automatiskt till
förinställningen när strömmen återkommer. Öppna bakmaskinen, ta bort innehållet och börja om.
Före första användningen
1 Ta bort allt förpackningsmaterial från apparaten. Var försiktig så att du inte slänger
knådningsbladen.
2 Ta bort eventuella etiketter från apparatens huvuddel.
3 Om du vill ta bort damm som har samlats på apparaten torkar du utsidan av apparaten,
brödformen och knådningsbladen med en fuktig trasa.
Använd aldrig skursvampar, slipande rengöringsmedel eller vätskor som bensin eller aceton till att
rengöra enheten.
4 Torka alla delar noggrant innan du börjar använda apparaten.
Kontrollpanel
Teckenfönster
I teckenfönstret visas följande:
- Programnummer (1–14)
- Programikon när ett programnummer har valts
- Tidtagarikon när tidtagningen är inställd
- Förloppsikon så länge ett program är aktivt
- Värmehållningsikon när programmet är avslutat och så länge värmehållningsläget är aktivt.
Värmehållningstiden visas samtidigt i teckenfönstret (räknar minuter i upp till en timme).
- Vald vikt och vald färg på brödskorpa
- Nedräkning av bakningstid i minuter
- ”Fin” när programmet avslutas
- ”OFF” när programmet har avbrutits eller återställts
- ”Err” när det nns ett fel
- ”Add” när extra fasta ingredienser (t.ex. frukt eller nötter) kan tillsättas
SVENSKA 105
4222.003.4017.3.indd 105 02-06-10 14:06
Timerknappar
Du kan använda timerns knappar för ökning och minskning när du vill att brödet ska bli klart senare.
Den maximala fördröjningstiden som kan ställas in är 15 timmar.
Ställ exempelvis in timern på 15 timmar klockan 17:00 om du vill att brödet ska vara färdigt klockan
08:00 morgonen därpå.
Start/stopp/avbryt-knapp
- Tryck på den här knappen för att starta ett program eller starta timerns nedräkning
- Tryck på den här knappen i 2 sekunder tills du hör 1 långt pip och meddelandet “OFF” visas i
teckenfönstret. Det gör att det aktuella programmet avbryts och apparaten återgår till
standardinställningen (dvs. program 1 - vitt bröd, 1 000 g, mediumfärg på brödskorpan). Det här
gör inte att apparaten stängs av.
Program
Med programväljaren kan du välja en av 14 olika menyer. Numret på den valda menyn och den
optimala tillredningstiden för menyn visas i teckenfönstret.
Färg på brödskorpan
Med väljaren för brödskorpans färg kan du välja en av tre färger: ljus, medium eller mörk. Den valda
färgen visas i teckenfönstret.
Limpans vikt
Med viktväljaren kan du välja en av tre vikter: 750 g, 1 000 g eller 1 250 g. Limpans vikt visas i
teckenfönstret.
På/av-lampa
När på/av-lampan är påslagen är bakmaskinen på.
Använda apparaten
Förbereda apparaten och ingredienserna
1 Placera apparaten på en stabil, plan och jämn yta.
2 Ta tag i brödformens handtag och skjut brödformen åt vänster eller höger för att låsa upp
den. Lyft sedan upp brödformen ur apparaten. (Bild 2)
Obs! Ta alltid bort brödformen innan du tillsätter ingredienser i den så att du inte spiller ingredienser i
apparaten.
3 Se till att hålen i knådningsbladen och axlarna i brödformen är helt rena.
Obs! Om delarna inte är rena kanske du inte kan montera knådningsbladen ordentligt.
4 Rikta in hålens släta sida i knådningsbladen mot axlarnas släta sida i bakmaskinen. Tryck sedan
på knådningsbladen på axlarna (Bild 3).
Obs! Se till att du sätter knådningsbladen på plats ordentligt, annars kan de lossna vid användningen,
vilket påverkar blandnings- eller knådningsprocessen.
Obs! När knådningsbladen sitter fast ordentligt på axlarna ligger de i horisontellt läge på axlarna. Det är
normalt.
5 Mät upp ingredienserna för det recept du vill förbereda (läs avsnittet Standardbrödrecept i
häftet Extra information om bakning).
Obs! Mät alltid upp ingredienserna noggrant. Läs avsnittet Mäta upp ingredienser i kapitlet Ingredienser i
häftet Extra information om bakning.
6 Lägg ingredienserna i brödformen i den ordning som de står i receptet.
- Tillsätt alltid jästen sist. Gör ett hål i mitten av mjölet och strö i jästen.
SVENSKA106
4222.003.4017.3.indd 106 02-06-10 14:06
Blandaintejästenmednågonavdeytandeingredienserna.Detkanledatillattbrödetintejäser
ordentligt, speciellt när du använder timern.
- Om en ingrediens måste tillsättas under bakningsprocessen avger apparaten ett kort och ett
långt pipljud tre gånger och meddelandet “ADD” visas i teckenfönstret. Om du inte lägger till
någon ingrediens fortsätter bakningsprocessen.
7 Sätt in brödformen i apparaten. Tryck sedan ned den ordentligt så att den låses på
plats (Bild 4).
Om brödformen inte sätts fast ordentligt fungerar inte knådningsbladen.
8 Vik ihop brödformens handtag och stäng apparatens lock.
Obs! Tänk på att sätta på locket långsamt eftersom det är tungt.
9 Sätt in stickkontakten i vägguttaget.
, Apparaten piper, och siffran 1 visas i teckenfönstret, vilket hänvisar till programmet för vitt
bröd.
Välja inställningar
1 Tryck på programväljaren tills teckenfönstret visar numret för det program som passar för
det recept du vill förbereda (Bild 5).
, Varje gång du trycker på programväljaren ökar siffran i teckenfönstret med 1.
, I teckenfönstret visas växelvis det valda programnumret och tillredningstiden.
Obs! Apparaten piper när du råkar trycka på fel knapp, till exempel om du trycker på viktknappen
under degprogrammet.
2 Tryckpåviktväljarenenellereragångerförattväljalämpligviktförlimpan(Bild6).
Obs! Viktväljaren nns tillgänglig för program 1–7. Det nns tre vikter att välja bland i programmen 1–6
(750 g, 1 000 g och 1250 g) och i program 7 nns det två alternativ (1 000 g och 1 250 g). Den
förinställda vikten förprogram 1 till 8 är 1 000 g.
Se till att den valda vikten är lämplig för mängden ingredienser i det valda receptet, så att brödet
inte blir för stort eller bränt. Se avsnittet Standardbrödrecept i häftet Extra information om
bakning).
När du till exempel väljer vikten 1 000 g, den förinställda vikten för vitt bröd, ska du använda 600 g
eller 4 bägare vitt mjöl.
, Pricken på teckenfönstrets vänstra sida indikerar den valda vikten. I teckenfönstret visas
också numret på det valda programmet (Bild 7).
3 Omduvillkandutryckapåväljarenförbrödskorpansfärgenellereragångerförattvälja
lämplig skorpfärg (Bild 8).
För program 1 till 8 är den förinställda skorpfärgen medium.
, Pricken på teckenfönstrets högra sida indikerar den valda skorpfärgen (Bild 9).
, Bakningstiden för det valda programmet, vikt och skorpfärg visas i teckenfönstret.
Bakningstiden visas i timmar och minuter (Bild 10).
4 Tryck på start/stopp/avbryt-knappen för att starta bakningsprocessen. (Bild 11)
Obs! I program 3, 4 och 7 börjar inte apparaten att blanda omedelbart, utan förvärmer först.
, Förloppsikonen blinkar (Bild 12).
Under bakningsprocessen blir apparaten och locket mycket varma. Var försiktig så att du inte
bränner dig.
Obs! Du kan se blandnings-, knådnings- och bakningsprocessen genom visningsfönstret. Ibland kan lite
fukt utvecklas innanför fönstret. Du kan lyfta locket och titta in under blandnings- och
SVENSKA 107
4222.003.4017.3.indd 107 02-06-10 14:06
knådningsprocessen, men ÖPPNA INTE LOCKET UNDER BAKNINGSPROCESSEN (ungefär den sista
timmen av hela tillredningstiden), eftersom det kan leda till att brödet sjunker ihop.
, I teckenfönstret räknas tillredningstiden ned i steg om 1 minut tills brödet är klart.
, Var tredje sekund visas bearbetningsförloppet (Bild 13).
, När bakningsprocessen är avslutad piper apparaten. Meddelandet “Fin” visas växelvis i
teckenfönstret i 1 sekund och värmehållningsanimeringen visas i 1 sekund
(värmehållningstiden räknar minuter i upp till en timme). (Bild 14)
, Under värmehållningstiden visas värmehållningsikonen i teckenfönstret. Programikonen visas
inte under värmehållningstiden. (Bild 15)
Obs! Värmehållningsläget fungerar inte i programmen för deg, pizzadeg, brödformningstillbehör och
brödformningstillbehör, sött. Om du lämnar färdig deg i apparaten för länge, kan den överjäsa och ge ett
dåligt bakningsresultat. Du får bäst resultat om du tar bort degen i slutet av varje program och följer
instruktionerna i receptet för formning, vila och bakning.
Obs! Om du inte tar ut brödet under eller omedelbart efter att värmehållningsläget har slutförts blir
brödskorpan fuktig och förlorar sin krispighet. Värmehållningsläget GÖR INTE att brödet blir övergräddat
eller mörkare.
Använda timern
Du kan använda timern när du vill att brödet ska bli klart senare. Den maximala fördröjningstiden
som kan ställas in är 15 timmar.
Ställ exempelvis in timern på 15 timmar klockan 17:00 om du vill att brödet ska vara färdigt klockan
08:00 morgonen därpå.
Obs! Använd inte timerfunktionen till recept som kräver färska ingredienser som kan bli dåliga, till
exempel ägg, färsk mjölk, gräddl eller ost.
Obs! Timern fungerar inte i programmen 7, 8, 9 och 11 till 14.
Så här använder du timern:
1 Lägg alla ingredienser i brödformen.
2 Välj lämpligt program, limpstorlek och skorpfärg.
, Den totala tillredningstiden för de valda inställningarna visas i teckenfönstret.
3 Beräkna tidsskillnaden (i timmar) mellan den aktuella tiden och den tid då du vill att brödet
ska vara färdigt.
Om klockan är 17:00 till exempel, och du vill att brödet ska vara färdigt nästa morgon klockan 08:00
blir tidsskillnaden 15 timmar.
4 Tryck på timerns knappar för ökning eller minskning tills teckenfönstret visar rätt
tidsskillnad (Bild 16).
, Varje gång du trycker på timerns knappar för ökning eller minskning ökar eller minskar tiden
med 10 minuter. Om du håller ned knapparna ändras tiden snabbare.
Obs! Om tiden i teckenfönstret kommer till 15 timmar och du fortsätter att hålla ned timerns
ökningsknapp återgår teckenfönstret till det inställda programmets bakningstid.
Obs! Om du passerar den tid du vill ange trycker du på motsatt knapp för att minska eller öka tiden.
5 Tryck på start/stopp/avbryt-knappen.
, Förloppsikonen börjar blinka när bakmaskinen startar.
, Timern räknar ned den inställda tiden i minuter och var tredje sekund visas
bearbetningsförloppet.
, Brödet är klart när timern har räknat ned till 00:01. Sedan visas “Fin” i teckenfönstret och
apparaten börjar pipa.
SVENSKA108
4222.003.4017.3.indd 108 02-06-10 14:06
Efter bakningsprocessen
Bakmaskinens insida, brödformen, knådningsbladen och brödet är mycket varma. Använd alltid
grytlappar när du tar ut brödformen i slutet av bakningscykeln eller under värmehållningsläget.
1 Om du vill avbryta värmehållningsläget trycker du på start/stopp/avbryt-knappen i 2 sekunder.
I teckenfönstret visas “OFF”, och det aktuella programmet avbryts och apparaten återgår till
standardinställningen.
2 Om du vill stänga av apparaten drar du ut nätsladden ur vägguttaget.
3 Öppna locket med hjälp av grytvantar eller grytlappar och fatta tag i brödformens handtag.
Skjut brödformen åt vänster eller höger så att den låses upp och lyft den sedan ur apparaten
i handtaget.
4 Du tar enkelt ut brödet genom att låta det stå upprätt i brödformen i 5 minuter. Ställ sedan
formen uppochned, håll i handtaget och skaka ut brödet på ett avsvalningstrådgaller för att
snabbare frigöra värme och fukt.
Om det behövs kan du dra en slät stekspade i gummi eller plast längs formens sidor så att limpan
lossnar.
Använd inte metallredskap när du lossar brödet, eftersom de kan förstöra brödformens
non-stick-beläggning.
Var försiktig. Brödformen och brödet är varmt.
5 Om det ena eller båda knådningsbladen skulle sitta fast under brödet kan du använda den
medföljande metallkroken för att ta bort den/dem.
Se alltid till att knådningsbladen inte fastnar inuti brödet, eftersom det kan leda till att
knådningsbladen skadas när du skär brödet.
Använd inte metallredskap när du lossar knådningsbladen, eftersom andra metallredskap kan
förstöra knådningsbladens non-stick-beläggning.
Var försiktig. Knådningsbladen och brödet är varma.
6 Lossa genast knådningsbladen från brödformen så att de inte fastnar.
Obs! Om bladen sitter fast fyller du brödformen med vatten till en nivå ovanför knådningsbladen och
låter brödformen stå i 30 minuter. Ta sedan bort knådningsbladen från axlarna.
7 Låt brödet kallna på trådgallret i 30-60 minuter innan du delar det med en brödkniv eller en
elektrisk kniv.
8 Låt apparaten svalna innan du rengör den eller innan du bakar en ny limpa.
Förvara bröd
- Brödet ska ätas färskt, eftersom det inte innehåller konserveringsmedel. Det kan bara lagras i 1
eller 2 dagar.
- Förvara brödet i rumstemperatur i en tätt försluten plastpåse eller en lufttät behållare.
- Skivat bröd förlorar färskheten och torkar snabbare än oskivat bröd.
- Förvara franskbröd i en papperspåse eller så att det utsätts för luft, så att den krispiga skorpan
behålls. Den här typen av bröd ska helst ätas samma dag som det bakades.
Frysa/tina bröd
- Bröd kan frysas i en lufttät behållare i 4-6 veckor.
- Du kan skiva brödet innan du fryser det, så att du kan använda några skivor i taget.
- Om du vill tina upp hela limpan låter du det tina upp i samma behållare, så att fukten
återabsorberas av brödet.
- Låt brödet tina upp i rumstemperatur eller vid en låg inställning i mikrovågsugnen.
SVENSKA 109
4222.003.4017.3.indd 109 02-06-10 14:06
Rengöring och underhåll
För maximal säkerhet ska du hålla apparaten ren och fri från fett och livsmedelsrester.
Sänk aldrig ned apparaten i vatten eller någon annan vätska och skölj den inte under kranen.
Använd aldrig skursvampar, slipande rengöringsmedel eller vätskor som bensin eller aceton till att
rengöra enheten.
1 Dra ur nätsladden och låt apparaten svalna innan du rengör den.
2 När du har bakat lossar du genast knådningsbladen från brödformen så att de inte fastnar.
Obs! Om bladen sitter fast fyller du brödformen med vatten till en nivå ovanför knådningsbladen och
låter brödformen stå i 30 minuter. Ta sedan bort knådningsbladen från axeln.
3 Rengör knådningsbladen i varmt vatten med lite diskmedel. Rengör hålet i knådningsbladen
med en tandpetare av trä eller en nylonborste.
4 Rengör brödformen, gallret, bakplåtarna och separatorerna med en mjuk trasa som fuktats i
varmt vatten och lite diskmedel.
Doppa aldrig brödformen i vatten och diska den aldrig i diskmaskinen.
Gallret, bakplåtarna och separatorerna får inte diskas i diskmaskin.
5 Rengör axlarna i brödformen med en mjuk trasa.
6 Skölj brödformens insida med rent vatten.
7 Torka av locket med en fuktig trasa.
8 Torka av apparatens insida och utsida med en fuktig trasa.
Använd inte kemiska ugnrengöringsmedel.
9 Torka alla delar försiktigt med en mjuk, torr trasa innan du monterar apparaten igen.
Obs! Matskedsmåttet, borsten och mätbägaren tål maskindisk. Brödformen, knådningsbladen,
metallkroken, skäraren, gallret, bakplåtarna och separatorerna får inte diskas i diskmaskin.
Förvaring
1 Linda nätsladden runt sladdförvaringskrokarna på apparatens undersida (Bild 17).
2 Lägg de 2 bakplåtarna ovanpå varandra (Bild 18).
3 Vänd gallret upp och ner (Bild 19).
4 Ställ de staplade bakplåtarna på gallret (Bild 20).
5 Ställ det upp och nedvända gallret med bakplåtarna i brödformen och stäng locket (Bild 21).
6 Förvara apparaten på en säker, torr plats.
Miljön
- Kasta inte apparaten i hushållssoporna när den är förbrukad. Lämna in den för återvinning vid en
ofciell återvinningsstation, så hjälper du till att skydda miljön (Bild 22).
SVENSKA110
4222.003.4017.3.indd 110 02-06-10 14:06
Garanti och service
Om du behöver service eller information eller har problem med apparaten kan du besöka Philips
webbplats på www.philips.com eller kontakta Philips kundtjänst i ditt land (du hittar telefonnumret i
garantibroschyren). Om det inte nns någon kundtjänst i ditt land vänder du dig till din lokala Philips-
återförsäljare.
Felsökning
I det här kapitlet nns en översikt över de vanligaste problemen som kan uppstå med apparaten.
Om du inte kan lösa problemet med hjälp av nedanstående information kan du kontakta kundtjänst i
ditt land.
Problem som kan uppstå med bakmaskin
Problem Möjlig orsak Lösning
Knapparna fungerar inte. Stickkontakten har inte
satts in i vägguttaget.
Sätt i kontakten i vägguttaget. Om
problemet kvarstår kontaktar du
kundtjänst i ditt land.
Det kommer oljud från
apparaten när den är påslagen.
Det låter om motorn
under knådningsprocessen.
Det är normalt.
Ingen åtgärd krävs.
Det skramlar om apparaten
när den används.
Brödformen är inte
ordentligt fastsatt.
Sätt fast brödformen ordentligt
genom att trycka den nedåt tills
den låses på plats.
Det kommer lite rök ur
ångöppningarna och
apparaten luktar bränt.
Ingredienser eller
brödsmulor har samlats på
värmeelementet eller inuti
apparaten.
Rengör alltid apparaten efter
användning. Dra ur nätsladden och
låt apparaten svalna innan du
rengör den.
Apparaten reagerar inte när
jag trycker start/stopp/avbryt-
knappen och “ERR” visas i
teckenfönstret.
Apparaten är överhettad. Låt apparaten svalna i ungefär en
timme.
SVENSKA 111
4222.003.4017.3.indd 111 02-06-10 14:06
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126

Philips HD 9040 Användarmanual

Kategori
Maskiner för brödtillverkning
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för