5
LASAGNE
6/8 port6/8 port
Gör köttfärssåsen så här:
Hacka selleri, morot och lök och fräs dem lätt i olja
och smör.
Tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt vin och låt det
koka bort. Tillsätt sedan tomater, buljongtärning och
salt. Låt koka på svag värme under lock i cirka en
timme.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret och tillsätt mjölet. Rör om noga hela
tiden så att det inte bildas några klumpar. Tillsätt
mjölken lite i taget och fortsätt koka. Rör om tills
såsen får önskad konsistens. När såsen har kokat
färdigt, krydda med lite salt och riven muskot.
Smörj formen. Fördela två matskedar köttfärssås på
formens botten. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor,
följt av köttfärssås, béchamelsås, hackad ost och riven
parmesan. Fortsätt varva på samma sätt tills det är
slut på nästan alla ingredienserna.
Täck slutligen med rikligt med béchamelsås, mycket
riven parmesan och några klickar smör.
Välj “UGNSBAKAT” på “RECEPT”-menyn följt av
“LASAGNE” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 2 timmar
Tillagningstid*: 45-60 min
Du behöver:
en rektangulär form med non-
stickbeläggning
Tips och variationer:
• Om du lagar lasagne med fi sk eller grönsaker
kan du ta grönsaksbuljong i stället för mjölk
och olivolja i stället för smör i béchamelsåsen.
UGNSBAKAT
500 g färska lasagneplattor
180 g riven parmesan
200 g hackad ost
(mozzarella eller liknande)
Till köttfärssåsen:
500 g nötfärs
800 g tomater (konserverade eller färska hackade)
1 buljongtärning
1 medelstor gul lök
30 g smör
6-7 matskedar olivolja
1 glas rött vin
selleri, morot
salt
Till 600 g béchamelsås:
(alternativt kan du köpa färdiglagad ostsås)
50 g smör
60 g mjöl
1 l mjölk
salt, muskot
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)