LASAGNE
För 6-8 personer
Gör köttfärssåsen så här:
Hacka selleri, morot och lök och fräs dem lätt i
olja och smör.
Tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt vinet och
låt det koka bort. Tillsätt sedan tomater,
buljongtärning och salt. Tillaga på svag värme
under lock i cirka en timme.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret och tillsätt sedan mjölet. Blanda
noga hela tiden så att inga klumpar bildas.
Tillsätt mjölken lite i taget och fortsätt koka.
Rör om tills såsen får önskad konsistens. När
tillagningen är klar, krydda med lite salt och
riven muskot.
Smöra formen. Fördela två matskedar
köttfärssås på formens botten. Lägg sedan på
ett lager lasagneplattor, följt av köttfärssås,
béchamelsås, hackad ost och riven parmesanost.
Fortsätt att varva på samma sätt tills det är slut
på nästan alla ingredienserna.
Slutligen, häll på generöst med béchamelsås,
beströ rikligt med riven parmesanost och
tillsätt några smörklickar.
Välj "GRYTOR" på "RECEPT"-menyn följt av
"LASAGNE" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 2 timmar
Tillagningstid*: 45-60 minuter
Du behöver:
en rektangulär, tefl onbe-
handlad form
Tips och variationer:
• Om du lagar lasagne med fi sk
eller grönsaker kan du använda
grönsaksbuljong i stället för
mjölk och olivolja i stället för
smör i béchamelsåsen.
37
GRYTOR
500 g färska lasagneplattor
180 g riven parmesanost
200 g hackad ost
(mozzarella, scamorza eller provola)
Till köttfärssåsen:
500 g nötfärs
800 g tomater (konserverade eller färska
hackade)
1 buljongtärning
1 medelstor gul lök
30 g smör
6-7 matskedar olivolja
1 glas rött vin
selleri, morot
salt
Till 600 g béchamelsås:
(alternativt kan du köpa färdiglagad
béchamelsås)
50 g smör
60 g mjöl
1 liter mjölk
salt, muskot
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)