Bauknecht BLPM 8110/PT Recipe book

Typ
Recipe book
INGEN FÖRVÄRMNING, INGEN VÄNTETID…
BARA PERFEKT TILLAGAD MAT
Med Bauknechts nya multifunktionsugn har det aldrig varit enklare att laga mat! Med
ugnen får du fl era olika tillagningsmetoder som du kan kombinera så att du får precis
alla maträtter exakt som du vill ha dem.
Denna ugn kombinerar ett avancerat användargränssnitt och intelligent SENSOR-
teknologi med ett kraftfullt konvektionssystem som gör all förvärmning överfl ödig.
Inget av recepten i denna kokbok behöver någon förvärmning och vi garanterar att
resultatet alltid blir perfekt.
Kokboken innehåller 30 recept som vi valt ut speciellt för dig.
När du har valt ett recept på ugnens display behöver du inte göra något annat än
att sätta in maten och starta tillagningen. Ugnen ställer automatiskt in den bästa
tillagningsprocessen och visar kontinuerligt vad som händer på displayen.
Om du vill kan du sätta din personliga prägel på alla maträtter vid slutet av tillagningen.
VIKTIGA TIPS
Du får bäst resultat om du inte ändrar mängderna eller ingredienserna som anges i
recepten.
När du ska laga kött är det bäst att ta ut det ur kylen minst en timme i förväg. (Köttets
temperatur ska vara cirka 10-12 °C.)
Vissa maträtter ska vändas eller röras om efter halva tillagningstiden: ugnen påminner
dig med en ljudsignal. (Det står i recepten när en maträtt måste vändas eller röras om
under tillagningen.)
Den koktid som visas på displayen är endast indikativ: ugnen anpassar den återstående
tiden under tillagningen.
Strax innan tillagningstiden löper ut signalerar ugnen att du skall kontrollera att
rätten är tillagad som du vill ha den. För att maten ska bli precis som du vill ha den kan
du manuellt lägga till extra tillagningstid i slutet med hjälp av ugnens meny.
Automatisk
KONTROLL
Tillagning
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Tillagning nästan klar
Kontrollera maten
Tillagning klar kl 19:45
Tryck på ^ för att förlänga
Vrid på maten
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
BAKPLÅT
GALLERHYLLA
LÅNGPANNA
Skillnaden mellan långpannan och
bakplåten är att långpannan är
djupare.
I vissa recept ska man fylla
långpannan med vatten och
placera den under grillgallret för
att fånga upp fett och olja som
bildas när man steker eller grillar
kött.
LASAGNE
För 6-8 personer
Gör köttfärssåsen så här:
Hacka selleri, morot och lök och fräs dem lätt i
olja och smör.
Tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt vinet och
låt det koka bort. Tillsätt sedan tomater,
buljongtärning och salt. Tillaga på svag värme
under lock i cirka en timme.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret och tillsätt sedan mjölet. Blanda
noga hela tiden så att inga klumpar bildas.
Tillsätt mjölken lite i taget och fortsätt koka.
Rör om tills såsen får önskad konsistens. När
tillagningen är klar, krydda med lite salt och
riven muskot.
Smöra formen. Fördela två matskedar
köttfärssås på formens botten. Lägg sedan på
ett lager lasagneplattor, följt av köttfärssås,
béchamelsås, hackad ost och riven parmesanost.
Fortsätt att varva på samma sätt tills det är slut
på nästan alla ingredienserna.
Slutligen, häll på generöst med béchamelsås,
beströ rikligt med riven parmesanost och
tillsätt några smörklickar.
Välj "GRYTOR" på "RECEPT"-menyn följt av
"LASAGNE" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 2 timmar
Tillagningstid*: 45-60 minuter
Du behöver:
en rektangulär, tefl onbe-
handlad form
Tips och variationer:
Om du lagar lasagne med fi sk
eller grönsaker kan du använda
grönsaksbuljong i stället för
mjölk och olivolja i stället för
smör i béchamelsåsen.
37
GRYTOR
500 g färska lasagneplattor
180 g riven parmesanost
200 g hackad ost
(mozzarella, scamorza eller provola)
Till köttfärssåsen:
500 g nötfärs
800 g tomater (konserverade eller färska
hackade)
1 buljongtärning
1 medelstor gul lök
30 g smör
6-7 matskedar olivolja
1 glas rött vin
selleri, morot
salt
Till 600 g béchamelsås:
(alternativt kan du köpa färdiglagad
béchamelsås)
50 g smör
60 g mjöl
1 liter mjölk
salt, muskot
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
CANNELLONI
Förberedning av fyllning:
Finstrimla sellerin och purjolöken och fräs dem
i en gryta med lite olivolja. Tillsätt det tärnade
köttet och krydda med salt och peppar. Tillsätt
spenaten och den hackade tomaten. Tillaga
tills safterna har förångats. Tillsätt buljongen
och slutför tillagningen av köttet. Fyllningen
måste vara mjuk, men den får inte rinna.
Blanda mixen och tillsätt det hela ägget,
parmesanosten och muskoten. Blanda väl.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret och tillsätt mjölet. Rör om noga
hela tiden så att det inte bildas några klumpar.
Tillsätt mjölken lite i taget och fortsätt koka.
Rör om hela tiden tills såsen får önskad
konsistens. När tillagningen är klar, krydda
med lite salt och riven muskot.
Med hjälp av en sprits, fyll pastaplattorna och
rulla ihop dem. Skär cannellonin till önskad
storlek.
Smöra glasformen och sprid ut en slev med
sås över botten. Lägg cannellonin i formen
och täck med resten av såsen. Beströ med
parmesanost och tillsätt några smörklickar.
Välj "GRYTOR" på "RECEPT"-menyn följt av
"CANNELLONI" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 1 timme
Tillagningstid*: 25-40 minuter
Du behöver:
en rektangulär glasform
(cirka 35 x 25 cm)
Tips och variationer:
Du kan använda crèpefyllningen
(spenat och ricotta) till cannellonin
om du vill.
38
GRYTOR
För 4 personer
250 g färska pastaplattor för cannelloni eller
lasagne
60 g parmesanost (30 g för fyllningen)
några klickar smör
För fyllningen:
70 g purjolök
30 g selleri
3 matskedar olivolja
350 g köttfärs (prima magert kött)
2 dl buljong
80 g spenat
60 g färska tomater
1 ägg
30 g parmesanost
Till 300 g béchamelsås:
(alternativt kan du köpa
färdiglagad béchamelsås:)
30 g smör
30 g mjöl
5 dl mjölk
salt, muskot
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
GRATINERADE CRÈPES
För 6 personer
Gör i ordning crèpemeten genom att blanda
alla ingredienser och sedan vispa samman dem
noga. Låt stå i kylen minst 15 minuter.
Grädda crèpen i en liten, tefl onbehandlad
crèpepanna.
Förväll spenaten. Kyl den direkt efteråt i kallt
vatten och krama ur överskottsvattnet.
Hacka den fi nt och tillsätt till ricottan
tillsammans med salt, peppar, muskot, ägg och
parmesanost.
Fyll crèpen och vik ihop dem på mitten så att
de sluts.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret och tillsätt mjölet. Rör om noga
hela tiden så att det inte bildas några klumpar.
Tillsätt mjölken lite i taget och fortsätt koka.
Rör om hela tiden tills såsen får önskad
konsistens.
När såsen är färdig, krydda med lite salt och en
nypa riven muskot.
Sprid ut lite sås på botten av en form och
placera crèpen ovanpå. Täck med rikligt
med béchamelsås och beströ med riven
parmesanost. Grädda i ugnen till gyllenbrun
färg.
Välj "GRYTOR" på "RECEPT"-menyn följt av
"GRATINERADE CRÈPES" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 50 minuter
Tillagningstid*: 35-45 minuter
Du behöver:
en rektangulär,
tefl onbehandlad form
Tips och variationer:
Som alternativ kan du
använda skivade och frästa
champinjoner.
39
GRYTOR
Till crèpes:
100 g mjöl
2,5 dl mjölk
3 hela ägg
1 matsked olivolja
salt, muskot
Fyllning:
400 g ricottaost
200 g spenat
40 g parmesanost
salt, peppar
1 ägg
muskot
Béchamel-
sås:
50 g smör
60 g mjöl
1 liter mjölk
salt, muskot
60 g parmesanost
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
GRATINERAD AUBERGINE
Skär upp auberginerna i cirka 1 cm tjocka skivor,
salta dem och låt dem ligga på en kökshandduk
i omkring en timme. Låt auberginerna få färg
under en het grill.
Fräs löken i oljan, tillsätt de hackade tomaterna,
krydda med salt och tillaga på svag värme i
cirka 40 minuter.
Tärna mozzarellan. Fördela två matskedar
tomatsås på formens botten, lägg sedan på
ett lager aubergine följt av sås och lite tärnad
mozzarella. Strö över riven parmesan och lite
färsk basilika. Fortsätt att varva på samma sätt
tills det är slut på nästan alla ingredienserna.
Täck slutligen det sista lagret med tomatsås
och rikligt med riven parmesanost.
Välj "GRYTOR" på "RECEPT"-menyn följt av
"GRATINERAD AUBERGINE" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 50 minuter
Tillagningstid*: 40-50 minuter
Du behöver:
en rektangulär, tefl onbehandlad form
(cirka 35 x 25 cm)
Tips och variationer:
Du kan använda färdiggrillad, fryst
aubergine. Om du använder färska
auberginer kan du doppa dem i mjöl och
steka dem i stället för att grilla.
40
GRYTOR
För 6-8 personer
4-5 auberginer (cirka 1,5 kg)
1 stor gul lök
5-6 matskedar olivolja
800 g hackade tomater
350 g (cirka) mozzarella
100 g riven parmesanost
färsk basilika
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
VEGETARISK PAJ
För 6-8 personer
Förväll grönsakerna i kokande saltat vatten
några minuter och låt dem sedan rinna av.
Fräs de hackade grönsakerna i en stekpanna
med lite olja.
Klä pajformen med bakplåtspapper och kavla
sedan ut smördegen så att den täcker formens
botten och kanter. Fördela grönsakerna över
pajbotten och strö över den rivna osten.
Vispa äggen i en skål tillsammans med grädde
och mjölk. Krydda med salt och paprika och
fördela blandningen jämnt över grönsakerna.
Välj "PAJER" på "RECEPT"-menyn följt av
"VEGETARISK PAJ" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 40 minuter
Tillagningstid*: 50-60 minuter
Du behöver:
en grund pajform av metall
(diameter cirka 28 cm)
Tips och variationer:
Säsongens färska grönsaker ger bäst
resultat. Om du hackar dem riktigt fi nt
behöver du inte förvälla.
Grönsakspajen kan serveras med ångkokt
skfi lé eller som förrätt med en varm
grönsakssås (en gräddsås med purjolök,
tomat eller pumpa).
41
PAJER
250 g färsk smördeg
450 g blandade grönsaker: kronärtskockor,
sparris och svampar
150 g grovriven gruyèreost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt, peppar, paprika
olivolja
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
QUICHE LORRAINE
Klä pajformen med bakplåtspapper och kavla
sedan ut pajdegen så att den täcker formens
botten och kanter. Fördela den frästa baconen
på formens botten tillsammans med den
nstrimlade löken som värmts i lite olivolja tills
den blivit glansig. Strö sedan osten ovanpå.
Vispa ihop äggen med mjölk och grädde i en
skål och krydda med salt och peppar efter
smak.
Häll blandningen i formen så att den fördelas
jämnt och garnera med hackad persilja.
Välj "PAJER" på "RECEPT"-menyn följt av
"QUICHE LORRAINE" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 30 minuter
Tillagningstid*: 40-50 minuter
Du behöver:
en grund pajform av metall
(diameter cirka 30 cm)
Tips och variationer:
Du kan också göra följande varianter
av quiche:
- potatis och bacon
- purjolök och skinka
- fi sk och kronärtskockor
- spenat och lax
42
PAJER
För 6-8 personer
250 g färsk pajdeg
150 g tärnad bacon
4 ägg
2 fi nstrimlade gula lökar
10 g hackad persilja
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g grovriven gruyèreost
salt, peppar
olivolja
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
ÄPPELPAJ
För 6-8 personer
Gör botten så här:
Blanda mjölet med saltet, tillsätt mjukgjort
smör, socker, bakpulver och sedan vattnet.
Knåda ihop till en fast deg. Låt stå i kylen 30
minuter.
Gör vaniljsåsen så här:
Värm upp mjölken med vaniljessensen och ta
sedan av från värmen. Vispa ihop socker, ägg,
mjöl och majsmjöl i en annan skål. Tillsätt denna
blandning till mjölken under uppvärmning och
ständig omrörning tills du får en krämig sås.
När den är färdiglagad, tillsätt rom efter smak.
Klä pajformen med bakplåtspapper. Rulla ut
degen så att den täcker formens botten och
sidor.
Fördela vaniljsåsen över degen.
Skär äpplena i halvmånformade skivor (cirka
0,5 cm tjocka).
Arrangera äppelskivorna så att de överlappar
en aning och täcker hela degen.
När pajen är färdiggräddad, låt den svalna och
glasera den sedan med dessertgelé.
Välj "PAJER" på "RECEPT"-menyn följt av
"ÄPPELPAJ" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 50 minuter
Tillagningstid*: 75-90 minuter
Du behöver:
en grund pajform av metall
(diameter cirka 28 cm)
Tips och variationer:
Smula sönder några kex ovanpå
pajdegen innan du häller på
såsen. Det gör att pajen håller
sig krispig och inte blir kletig.
Före gräddning kan du strö lite
malen kanel på äpplena.
43
PAJER
4 äpplen
250 g vetemjöl
50 g smör
en nypa salt
80 ml kallt vatten
10 g bakpulver
100 g socker
Till såsen:
5 dl mjölk
2 ägg
10 g majsmjöl
50 g socker
40 ml rom (valfritt)
1 tesked vaniljessens
10 g vetemjöl
dessertgelé
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
PIZZA
Lös upp jästen i ljummet vatten (cirka 35 °C). Ta
så mycket vatten som det står i ingredienslistan.
Lägg mjölet i en hög på bordet, gör en
fördjupning i mitten och blanda i salt, socker
och till sist oljan. Tillsätt sakta vattnet till
mjölet och börja bearbeta till en deg. Knåda
väl tills degen är slät och spänstig. Lägg degen
i en stor bunke, täck med en fuktig duk och låt
degen jäsa i ugnen (funktionen "JÄSA DEG") i
45 minuter.
Tillsätt under tiden olja, oregano och salt till
tomatsåsen. När degen är färdigjäst, kavla ut
den så att den täcker långpannan som ska vara
smord med olja.
Täck pizzabotten med tomatsåsen och den
hackade mozzarellan.
Välj "PIZZA" på "RECEPT"-menyn följt av
"PIZZA" eller "PIZZA 2 LÅNGPANNOR" och
bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 2 timmar
Tillagningstid*: 25-35 minuter
Du behöver:
den medföljande långpannan
eller bakplåten
Tips och variationer:
Många olika mjölsorter kan användas
till pizzabotten, t.ex. råg, bovete eller
fullkorn: bäst resultat får du med två
delar vetemjöl och en del mjöl av valfri
sort.
Lägg på din favoritfyllning innan du
gräddar pizzan i ugnen.
44
PIZZA
För en plåt:
350 g mjöl
2 dl vatten
18 ml olivolja
14 g torrjäst
7 g salt
3,5 g socker
250 g krossade tomater
150 g mozzarella
olivolja, salt, oregano
För två plåtar:
Placera på hyllnivå 1 och 4
700 g mjöl
4 dl vatten
35 ml olivolja
25 g färsk jäst
13 g salt
7 g socker
500 g krossade tomater
300 g mozzarella
olivolja, salt, oregano
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
FLÄSKKOTLETTER
Ingredienser till 2-6 portioner
Grovhacka vitlök, rosmarin och salvia och lägg
i en skål med olja och salt.
Låt kotletterna ligga i denna marinad minst 30
minuter.
Lägg kotletterna på grillgallret på femte
hyllnivån i ugnen. Häll cirka 1 liter vatten i
långpannan och sätt den på andra hyllnivån.
>Ugnen ger en signal när det är dags att vända
köttet.<
Välj "KÖTT" på "RECEPT"-menyn följt av
"FLÄSKKOTLETTER" och bekräfta.
Sluttid/startfördörjning för tillagningen kan
inte ställas in för detta recept.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 minuter plus
30 minuter för marinering
Tillagningstid*: 15-25 minuter
Du behöver:
det medföljande grillgallret och
långpannan
45
KÖTT
2-6 fl äskkotletter
olivolja
vitlök
salvia
lite rosmarin
salt, peppar
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
GRILLAT FLÄSKKÖTT
Skär några djupa skåror i fettet. Krydda
med salt och peppar och gnid in väl så att
kryddningen sätter sig i köttet. Hacka örterna
grovt och fyll skårorna i fettet med dem. Pensla
med olivolja och stek i ugnen.
Låt köttet stå i ugnen cirka 20 minuter när
tillagningen är klar.
Välj "KÖTT" på "RECEPT"-menyn följt av
"GRILLAT FLÄSKKÖTT" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid*: 110-130 minuter
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Steken kan serveras med safterna från
tillagningen eller med en äppel- eller
plommonsås.
Servera gärna med lite ugnstekt potatis.
Steken kan även serveras kall, tunnskivad
och med en dressing av olivolja och
glasering med balsamvinäger.
46
KÖTT
För 4-6 personer
1,5-1,8 kg fl äskbog med fett
rosmarin
salvia
vitlök
timjan
salt och peppar
extra virgin olivolja
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
LAMMLÄGG
För 4-6 personer
Förbered köttet genom att skära bort
överfl ödigt fett. Hacka vitlöken i bitar och gnid
in lammsteken med löken. Krydda med salt och
peppar efter smak.
Lägg köttet på ett bakplåtspapper direkt i
långpannan.
Sätt långpannan på tredje hyllnivån.
Välj "KÖTT" på "RECEPT"-menyn följt av
"LAMMLÄGG" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid*: 60-70 minuter
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Låt köttet stå minst tio minuter efter tillag-
ningen. Svep in det i aluminiumfolie så att
köttsaften fördelas jämnt inne i köttet.
Du kan bena ur lammlägget genom att ta
bort den främre delen av benet.
Efter tillagningen kan lammet penslas
med senap och stå kvar i ugnen så att
eftervärmen utnyttjas.
47
KÖTT
1 lammlägg på cirka 2 kg
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
GRILLSPETT
Grovhacka vitlök, rosmarin och salvia och lägg
i en skål med olja och salt.
Låt kebaben ligga i denna marinad minst 30
minuter.
Lägg dem på grillgallret på femte hyllnivån i
ugnen.
Häll cirka 1 liter vatten i långpannan och sätt
den på andra hyllnivån.
>Ugnen ger en signal när det är dags att vända
köttet.<
Välj "KÖTT" på "RECEPT"-menyn följt av
"GRILLSPETT" och bekräfta.
Sluttid/startfördörjning för tillagningen kan
inte ställas in för detta recept.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 minuter plus
30 minuter för marinering
Tillagningstid*: 15-25 minuter
Du behöver:
det medföljande grillgallret och
långpannan
Tips och variationer:
I stället för kött kan du skära fi sk,
skuren i kuber med samma storlek.
Använd räkor, bläckfi sk, lax, marulk.
48
KÖTT
För 4-8 personer
4-8 kebabspett med kött (det är bäst att und-
vika korvar eftersom deras stektid skiljer sig
från annat kött).
vitlök
salvia
lite rosmarin
olivolja
salt, peppar
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
GRILLAD KYCKLING
För 4-6 personer
Skölj och torka kycklingen. Fyll den med en
blandning av hackade aromatiska örter, vitlök,
salt och peppar.
Pensla skinnet med lite olja och krydda med
salt.
Lägg kycklingen på grillgallret på tredje
hyllnivån.
Häll cirka 0,5 liter vatten i långpannan och sätt
den på första hyllnivån.
Välj "KYCKLING" på "RECEPT"-menyn följt av
"GRILLAD KYCKLING" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid*: 50-70 minuter
Du behöver:
det medföljande grillgallret eller
långpannan
Tips och variationer:
Före tillagning kan du smaksätta
kycklingen genom att fylla den med
örtkryddor, några vitlöksklyftor och
apelsin- eller citronskal.
49
KYCKLING
1 kyckling på 1-1,5 kg
vitlök
olivolja
lite rosmarin
salvia
salt, peppar
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
KYCKLINGBRÖST
Hacka vitlök, rosmarin och salvia och lägg i en
skål tillsammans med olja och salt.
Låt kycklingskivorna ligga i denna marinad
minst 30 minuter.
Lägg kycklingbrösten på grillgallret på femte
hyllnivån i ugnen. Häll cirka 1 liter vatten i
långpannan och sätt den på andra hyllnivån.
>Ugnen ger en signal när det är dags att vända
kycklingen.<
Välj "KYCKLING" på "RECEPT"-menyn följt av
"KYCKLINGBRÖST" och bekräfta.
Sluttid/startfördörjning för tillagningen kan
inte ställas in för detta recept.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 minuter plus
30 minuter för marinering
Tillagningstid*: 15-20 minuter
Du behöver:
det medföljande grillgallret eller lång-
pannan
Tips och variationer:
Kycklingbrösten kan också ätas kalla! Skär
dem i kuber eller strimlor och servera med
en härlig sallad med ruccola eller andra
salladssorter, och en smakrik dressing av
balsamvinäger eller citrus.
Som alternativ kan du använda
kalkonbröst i samma storlek.
50
KYCKLING
För 4-8 personer
4-8 skivor kycklingbröst
(minst 1 cm tjocka)
olivolja
vitlök
salt, peppar
salvia, rosmarin
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
GRILLAD ÖRING
För 4 personer
Rensa, fjälla, skölj och torka forellen. Krydda
med salt och peppar både inuti och utanpå.
Fyll örterna inuti bukarna. Lägg forellen i
långpannan, klädd med bakplåtspapper. Strila
över med extra virgin olivolja.
Välj "FISK" på "RECEPT"-menyn följt av
"GRILLAD ÖRING" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid*: 20-30 minuter
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Servera forellen med majonnäs eller en
majonnäsbaserad sås som t.ex. tartar- eller
gräslökssås.
Blandade, grillade grönsaker är en utmärkt
rätt vid sidan om.
Forellen kan smaksättas med citrusfrukter
enligt dina personliga önskemål (citron,
apelsin, lime).
51
FISK
4 foreller, 230-250 g styck
rosmarin
salvia
vitlök
timjan
salt och peppar
extra virgin olivolja
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
LAX MED KRYDDOR
Skär fi lén i 4-5 delar. Smörja ugnsformen med
hälften av olivoljan. Gnid in all fi sk med salt
och peppar och lägg den i formen.
Hacka samman bröd, basilika, timjan och vitlök
och fördela blandningen generöst över laxen.
Välj "FISK" på "RECEPT"-menyn följt av "LAX
MED KRYDDOR" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid*: 15-25 minuter
Du behöver:
en grund tefl onbehandlad form
(cirka 26 cm lång)
Tips och variationer:
Servera laxen med kokt potatis, så
kommer fi skens goda smak bättre
fram.
52
FISK
För 4 personer
600-700 g laxfi
10 ml olivolja
100 g vitt eller skivat bröd
1 rågad tesked torkad timjan – eller några
kvistar färsk timjan (10 g)
1 rågad tesked torkad basilika – eller, ännu
bättre, några blad färsk basilika (15 g)
1 vitlöksklyfta
salt
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
53
FISK I VALNÖTSSKORPA
För 4 personer
Sönderdela kortvarigt det vita brödet och
hasselnötterna separat i en matberedare.
Hacka basilikan, persiljan, dillen och vitlöken
med en kniv. Blanda ingredienserna, tillsätt
tre matskedar olivolja och krydda med salt och
peppar. Blanda noga med en spatel. Doppa
skfi léerna i hasselnötslagret. Tryck ned
léerna lätt med händerna så att smulorna
täcker fi léerna ordentligt. Lägg fi skfi léerna i
långpannan, klädd med bakplåtspapper. Strila
med extra virgin olivolja och tillaga med den
avsedda funktionen.
Välj "FISK" på "RECEPT"-menyn följt av "FISK I
VALNÖTSSKORPA" och bekräfta.
Anmärkningar:
__________________________________________
Förberedelser: 30 minuter
Tillagningstid*: 15-30 minuter
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Till skorpan kan du använda mandlar i stäl-
let för hasselnötter om du så önskar.
Fiskfi léerna med hasselnöts- eller mandels-
korpa kan serveras med ångkokt potatis och
färska, hackade tomater med färsk basilika.
Denna fi skrätt gör sig även bra med aroma-
tiska, färska salladsblad.
53
FISK
600 g vita fi skfi léer (torsk, kummel,
havsabborre)
100 g vitt bröd
80 g hasselnötter eller mandlar
5 g färsk basilika
5 g persilja
dill
vitlök
salt, peppar
extra virgin olivolja
*Den valda funktionen väljer automatiskt de
optimala tillagningstiderna.
(RECEPT med Auto Sensor)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164

Bauknecht BLPM 8110/PT Recipe book

Typ
Recipe book