använda tillbehören
kniv/ degknådare
kniven är det mest mångsidiga
t
illbehöret. Konsistensen avgörs av hur
l
änge man kör. Använd
momentanreglaget för grövre
konsistens.
Använd kniven när du gör mjuka kakor
o
ch pajdeg, hackar grönsaker, nötter,
o
ch rått och kokt kött, gör paté och
dippsåser, puréar soppor och också
när du gör ströbröd av kakor och
bröd. Den kan även användas till
j
äsdeg om du inte har någon
d
egknådare.
Använd degknådaren till jäsdeg.
tips
kniv
●
Skär livsmedel som kött, bröd och grönsaker i cirka 2 cm
stora tärningar före körningen.
●
Bryt kakor i småbitar och släpp ner i matarröret medan
maskinen är igång.
●
När du gör pajdeg tar du fettet direkt från kylen och skär i
2 cm stora tärningar.
●
Var noga med att inte bearbeta degen för länge.
degknådare
●
Lägg de torra ingredienserna i skålen och tillsätt vätskan
genom matarröret, när apparaten är igång. Kör tills det
bildats en slät och smidig degklump (60 - 90 sekunder).
●
Efter jäsning ska degen endast knådas för hand. Det är inte
tillrådligt att knåda den i skålen, eftersom det kan göra
matberedaren instabil.
dubbelvisp
Vispen ska endast användas till
lätta, t.ex. äggvita, grädde,
torrmjölk, och när du vispar ägg
och socker till sockerkaka. Den
förstörs av tyngre blandningar, som
fett och mjöl.
använda vispen
1 Sätt fast drivaxeln och skålen på
strömenheten.
2 Tryck in båda visparna stadigt i
drivhuvudet .
3 Montera vispen genom att vrida den försiktigt tills den faller
ner över drivaxeln.
4 Tillsätt ingredienserna.
5 Sätt på locket - kontrollera att änden på axeln hamnar mitt i
locket.
6 Slå på.
viktigt
●
Vispen lämpar sig inte för allt-i-ett-kakor, eller kaksmet där
man börjar med att blanda fett och socker. Då kan vispen
skadas. Använd alltid knivbladet för sådan kaksmet.
tips
●
Du får bäst resultat om äggen har rumstemperatur.
●
Se till att skål och vispar är rena och fria från fett innan du
vispar.
mixerkåpa
N
är du ska mixa vätskor använder
du mixerkåpan tillsammans med
k
niven. På det sättet kan du öka den
k
örda mängden vätska från 1 liter till
1,5 liter; läckage förhindras och
k
niven fungerar effektivare.
1
Sätt fast drivaxeln och skålen på
s
trömenheten.
2 Montera kniven.
3 Tillsätt ingredienserna.
4
Sätt på mixerkåpan över kniven och
kontrollera att den vilar mot listen på
skålens insida . Tryck inte ner
mixerkåpan; ta tag i hållaren mitt på.
5
Sätt på locket och slå på apparaten.
skär- och strimlingsskivor
vändbara skär- och
strimlingsskivor - tjock ,
tunn
Använd strimlingssidan till ost,
morötter, potatis och livsmedel med
liknande konsistens.
Använd skärsidan till ost, morötter,
potatis, vitkål, gurka, zucchini,
rödbetor och lök.
skiva för strimlor av
juliennetyp
Används för att skära: potatis till extra
finstrimlade pommes frites; fasta
ingredienser i sallader, garnityr, grytor
och “stir fry” (t.ex. morot, kålrot,
zucchini, gurka).
rivskiva
River Parmesan-ost eller potatis till raggmunk.
säkerhet
●
Ta aldrig av locket förrän skärskivan är helt stilla.
●
Var försiktig när du hanterar skärskivorna - de är
extremt vassa
57