Weber 8829 Användarmanual

Typ
Användarmanual
WWW.WEBER.COM 5
DA
SV
Følg alle sikkerhedsanvisningerne (ADVARSEL, FORSIGTIG, FARE) i brugervejledningen til din Webergrill
Följ all information om FAROR, VARNINGAR och FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER i ägarhandboken till din Weber-grill.
m FORSIGTIG! Sæt aldrig en varm sten på en antændelig overflade, på glas eller på
andre overflader, der kan beskadiges af varme.
m FORSIGTIG! Undgå at placere pander eller andet udstyr oven på pizzastenen under
bagning. Det kan beskadige pizzastenens overflade.
m FORSIGTIG! Opbevar aldrig pizzastenen udenfor. Den kan revne i koldt vejr.
m FORSIGTIG! Pizzastenen kan gå i stykker, hvis den får et slag, eller hvis du taber den.
m FORSIGTIG! Undlad at bruge pizzastenen, hvis den er revnet eller på anden vis
beskadiget. Ødelagte dele kan være skarpe og kan medføre personskade.
m FÖRSIKTIGHET: Lägg inte den heta stenen på brännbara ytor, glas eller andra ytor
som kan skadas av värmen.
m FÖRSIKTIGHET: Undvik att placera andra pannor eller galler på pizzastenen när
dulagar mat. Det kan uppstå skador på pizzastenens yta.
m FÖRSIKTIGHET: Förvara inte pizzastenen utomhus. Den kan spricka när det är kallt.
m FÖRSIKTIGHET: Pizzastenen kan gå sönder om den tappas eller utsätts för slag och stötar.
m FÖRSIKTIGHET: Använd inte en spräckt eller skadad sten. Trasiga delar kan vara
vassa och orsaka skador.
Kontakt Webers kundeservice, hvis pizzastenen er revnet eller beskadiget på anden vis, eller hvis den af andre
årsager ikke kan bruges længere.
Kan anvendes sammen med konventionelle ovne, konvektionsovne, gas-, kul- og elgrill- samt træfyrede grill.
Inden første ibrugtagning: Vask den med varmt sæbevand, skyl den, og tør den derefter grundigt af med en blød klud.
Kontakta Weber kundtjänst om det har gått flisor ur pizzastenen, eller om den har sprickor eller andra skador
som gör att den inte kan användas.
För användning med konventionella ugnar och konvektionsugnar, grillugnar samt kol-, ved- eller elgrillar.
Före första användning: Tvätta med varmt vatten med lite diskmedel i. Skölj av och torka noga med en mjuk trasa.
Vejledning til grillning af hjemmelavede eller friske
pizzaer:
• Læg stenen på grillen. Ved direkte varme: Forvarm grillen
til tilberedningstemperatur. 270-370° C (500-700° F), er
den gennemsnitlige temperatur for de fleste opskrifter
med frisk dej. Direkte varme betyder, at varmekilden er
direkte under pizzastenen.
• Drys lidt mel på pizzastenen, så bunden ikke sidder
fast. Anbring pizzaen på pizzastenen ved hjælp af en
pizzaspade eller en bred palet. Sæt låget på grillen, og bag
pizzaen, indtil skorpen er let gyldenbrun eller bagt, som du
vil have den (ca. 4-6 minutter).
• Anbring pizzastenen på et skærebræt eller en rist, så den
varme sten ikke beskadiger borde eller andre overflader.
Pizzaen kan skæres ud direkte på stenen, når den erkølet lidt af.
Instruktioner för att grädda hembakad pizza på grill:
• Placera stenen på grillen. Använd direktvärme för att
förvärma grillen till önskad tillagningstemperatur.
Rekommenderad temperatur för de flesta pizzadegsrecept
är 270–370 °C (500–700 °F).
Direktvärme innebär att värmekällan är placerad direkt
under pizzastenen.
• För bästa resultat och för att förhindra att degen fastnar,
strö lite majsmjöl eller vetemjöl på sten.
Skjutöver pizzan
till stenen med hjälp av en pizzaspade
eller bred stekspade.
Täck över grillen och tillaga tills en lätt gyllenbrun skorpa
har bildats eller tills dutycker att pizzan är klar (cirka 4–6
minuter).
• Placera stenen på en skärbräda eller ett grytunderlägg för
att förhindra att ytskikt skadas av värmen från stenen.
• När pizzan har svalnat kan den skäras upp direkt påstenen.
Vejledning til grillning af frosne pizzaer:
• Følg vejledningen på pizzaemballagen, og forvarm
grillen til den korrekte temperatur. Tag den frosne
pizza ud af emballagen, og placer den direkte på
denkolde pizzasten. Undlad at forvarme stenen.
• Læg pizzastenen med pizzaen på grillen. Luk
låget, og grill pizzaen i så lang tid, som der står på
emballagen til pizzaen.
• Anbring pizzastenen på et skærebræt eller en rist,
så den
varme sten ikke beskadiger borde eller andre
overflader.
• Pizzaen kan skæres ud direkte på stenen, når den
er kølet lidt af.
Instruktioner för att grädda fryspizza på grill:
• Följ instruktionerna på pizzaförpackningen och
förvärm grillen till den temperatur som anges.
Placera den frysta pizzan – utan förpackning –
direkt på den kalla pizzastenen. Förvärm inte
stenen.
• Stäng locket och grädda pizzan så länge som
anges i instruktionerna för fryspizzan.
• Ta bort pizzastenen med pizzan på. Placera stenen
på en skärbräda eller ett grytunderlägg för att
förhindra att ytskikt skadas av värmen från
stenen.
• När pizzan har svalnat kan den skäras upp direkt
påstenen.
ADVARSEL:
Varm
overflade.
VARNING!
Het yta.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Weber 8829 Användarmanual

Typ
Användarmanual