Russell Hobbs 22940-56 Användarmanual

  • Hej! Jag är en AI-chatbot som är tränad för att hjälpa dig med Russell Hobbs 22940-56 Användarmanual. Jag har redan gått igenom dokumentet och kan ge dig klara och enkla svar.
27
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du överlåter
apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt och av
personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga eller med
bristande erfarenhet och kunskap, om personerna i fråga är under uppsikt
och har fått anvisningar om hur apparaten fungerar och om de har förstått
vilka risker som användningen kan medföra. Barn ska inte leka med
apparaten. Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn,
vida de inte är över 8 år och är under uppsikt. Håll apparat och elkabel
utom räckhåll för barn under 8 år.
Apparaten får inte användas med hjälp av en extern timer eller något
ärrkontrollsystem.
Apparaten och medföljande kontakt och sladd hör ihop – använd inte
någon av delarna var för sig.
h Apparatens utsida blir varm.
Om kontakten eller sladden är skadad måste den skadade delen bytas ut
mot en specialdel från tillverkaren eller serviceombudet.
b Använd inte denna apparat nära badkar, dusch, handfat eller andra behållare för vatten.
Bröd, olja och andra ingredienser kan brinna – använd inte grillen i närheten av en gardin eller annat
brännbart material och håll den under uppsikt när den används.
Vira inte in ingredienserna i plast-/aluminiumfolie eller plastpåsar vid grillningen – det förstör grillen
och det utgör en brandfara.
Tillaga alla kött- och fågelprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger igenom.
Tillaga fisk tills köttet är fast.
Dra ut nätsladden när grillen inte används.
Använd inte grillen för något annat ändamål än det avsedda.
Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK
BILDER
1. Grillplatta
2. Spänningsingång
3. Droppbricka
4. Temperaturreglage
5. Signallampa
6. Kontakt
FÖRBEREDELSE
1. Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
2. Placera inte apparat och sladd nära bordskant och håll apparaten utom räckhåll för barn.
3. Säkerställ att varje droppbricka är helt inskjuten (FIG.A).
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
28
ANVÄNDNING
1. Vrid temperaturreglaget moturs så långt det går (0).
2. Koppla in kontakten till spänningsingången på apparaten (FIG B).
3. Sätt stickproppen i väggkontakten.
4. Ställ in temperaturreglaget på önskad temperatur (1 - 5).
5. Termostatljuset kommer att tändas. Det kommer att släckas när temperaturen nåtts. Den kommer
sedan att tändas och släckas växelvis allteftersom termostaten justerar temperaturen.
6. Använd inte fingrarna utan en köksspade eller tång för att lägga ingredienserna på grillen.
OBS: När man tillagar livsmedel med högt fettinnehåll kan det heta fettet fräsa. Om detta inträffar kan du
sänka temperaturen, men då får du öka tillagningstiden.
Vänta tills maten är genomgrillad.
Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
Ta maten från grillen med ett redskap av trä eller plast.
Töm droppbrickorna periodvis. Droppbrickorna kommer att vara heta så hantera dem försiktigt
genom att använda ugsnhandskar eller liknande skydd. Torka av med hushållspapper och sätt
tillbaka.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Dra ur sladden på apparaten och låt den kallna innan den görs ren eller ställs undan.
2. Dra ur kontakten från spänningsingången.
3. Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
4. Diska droppbrickorna i varmt vatten, eller i den övre delen av diskmaskinen.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, officiell återvinnings-/uppsamlingsstation.
RECEPT
LAX MED HONUNG, SOJA OCH SESAM (4 port.)
350 g lax
20 g mörk sojasås
40 g honung
15 ml sherryvinäger
30 ml sesamolja
15 ml vegetabilisk olja
20 g rostade sesamfrön
Blanda sojasås, honung, vinäger, sesamolja, vegetabilisk olja och sesamfrön i en skål. Häll blandningen i
en ugnsform och placera laxen med skinnet uppåt i vätskan. Låt marinera i minst 20-30 minuter. Förvärm
grillen på läge 5. När grillen är varm, placera laxen på grillen och tillaga i 7-8 minuter eller till laxen börjar
falla isär.
PAPRIKAKYCKLING (4-6 port.)
400 g benfria kycklinglår
10 g rökt paprikapulver
3 g chilipulver
30 ml olivolja
saft och rivet skal av en citron
salt och peppar enligt smak
Blanda paprika, chilipulver, olja, citron och kryddor i en skål. Skär kycklingen i bitar av önskad storlek och
lägg i skålen. Blanda ordentligt så att kycklingen täcks av marinaden. Täck skålen med plastfolie och
marinera i kylskåp i minst 2 timmar. Ta ut kycklingen ur kylskåpen ca 15 minuter före tillagningen. Förvärm
grillen på läge 5. När den är varm, tillaga kyckligen tills den är genomstekt.
29
YOGHURTLAMMSPETT MED KORIANDER OCH MYNTA (6 st.)
500 g tärnad lammbringa, 1-2 cm stora bitar
1 knippe färsk koriander
1 knippe färsk mynta
200 g grekisk yoghurt
3 g paprikapulver
3 g chilipulver
3 g mald kummin
salt och krossad svartpeppar
6 grillspett
Blanda koriander, mynta, yoghurt, paprika, chili, kummin och kryddor i en skål. Tillsätt lammköttet och se
till att det täcks av marinaden. Trä på lammbitarna på grillspetten (blötlägg grillpinnar av trä i 15 minuter
före användning). Låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar. Ta ut grillspetten ur kylskåpet 15-20 före
tillagningen. Förvärm grillen på läge 5. När grillen är varm, tillaga lammet på grillspetten tills det är
genomstekt.
MARINERADE KUNGSRÄKOR (4 port.)
20 st kungsräkor, skalade
½ röd chili, finhackad
5 g färsk ingefära, finriven
1 limeblad, skivat
2 vitlöksklyftor, finhackade
20 ml sesamolja
15 ml ljus sojasås
15 ml söt chilisås
¼ knippa färsk koriander, hackad
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt sedan räkorna. Täck med plastfolie och låt marinera i kylskåp i
minst 2 timmar. Förvärm grillen på läge 5. När grillen är varm, häll av överflödig marinad från räkorna och
lägg dem på grillen. Grilla i 2-3 minuter på varje sida tills räkorna är genomstekta.
SÖTPOTATISBURGARE (8-10 st.)
6 st sötpotatisar
150 g ströbröd
1 röd chili, finhackad
1 röd lök, finhackad
4 g mald kummin
3 g mald muskotblomma
½ knippe färsk koriander
saft från ½ citron
salt och peppar efter smak
Tvätta sötpotatisarna och pricka dem med en gaffel. Placera dem på en bakplåt och grilla i ugn i 180 ºC,
tills de är mjuka. Låt svalna och dela dem sedan i halvor. Gröp ur innanmätet. Blanda sötpotatisen med
övriga ingredienser i en skål. Dela upp blandningen i åtta lika stora portioner och forma till hamburgare.
Kyl i kylskåp i 20 minuter. Förvärm grillen på läge 5. När grillen är varm penslar du plattan med lite olivolja
och grillar burgarna i 5-6 minuter per sida.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/