Princess 262008 Bruksanvisning

Kategori
Äggkokare
Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

TYPE 262008
CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER
Gebruiksaanwijzing
Instructions for use
Mode d’emploi
Anleitung
Instrucciones de Uso
Istruzioni d’uso
Bruksanvisning
Brugsanvisning
Bruksanvisning
Käyttöohje
Instruções de utilização
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Mode d’emploi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Anleitung . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Instruções de utilização . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
NOV 08 V0
NL
UK
F
D
E
I
S
DK
N
SF
P
GR
ARAB
27
1/2 cucchiaio di cipollotto tritato finemente
1/2 cucchiaino di zenzero tritato finemente
1/2 cucchiaino di aglio tritato finemente
1. Tagliate i cipollotti finemente in senso diagonale e conservate la parte verde per la preparazione del
pollo. Immergete i cipollotti per alcuni minuti in acqua fredda per ridurre il retrogusto amarognolo
della cipolla.
2. Cospargete il cetriolo su di un tagliere con un po' di sale e strofinatelo, quindi sciacquatelo. In questo
modo l'aroma del cetriolo viene attenuato ed esso assume un bel colore verde. Battete il cetriolo con
un pestello (utilizzate una bottiglia qualora il pestello non fosse disponibile) e rompetelo manualmente
in modo da creare pezzi disuguali.
3. Utilizzate il misurino per versare l'acqua nel recipiente metallico fino al livello hard 2 o medium 6.
Infilate i pezzetti di pollo in uno spiedo e poneteli sulla piastra. Aggiungete sale, pepe e olio ed
aggiungetevi sopra la parte verde dei cipollotti e dello zenzero. Cuocete il pollo in modo che resti al
dente, quindi toglietelo dal fuoco e fatelo raffreddare. Conservate il brodo del pollo per utilizzarlo nella
salsa di sesamo.
4. Togliete il pollo dallo spiedo e ponetelo nel piatto di portata. Aggiungetevi il cetriolo e ponetevi sopra
i cipollotti.
5. Mescolate tutti gli ingredienti per la salsa di sesamo in una piccola terrina e versatela sul pollo con il
cetriolo.
Nota sugli ingredienti:
Il "gomadare" — che significa "condito con salsa di sesamo" — può essere preparato con pasta di sesamo
confezionata o, in modo più tradizionale, macinando semi di sesamo abbrustoliti fino ad ottenere una
pasta grezza in un suribachi (setaccio e pestello). Il tahini, una pasta di sesamo greca, è un'ottima alternativa
facilmente reperibile, ma essa presenta un gusto leggermente diverso poiché non è prodotta con semi di
sesamo abbrustoliti. Un'altra alternativa è costituita dalla pasta di arachidi non dolcificata.
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008
Läs först instruktionerna noggrant och behåll dem för framtida referens. Kontrollera att spänningen i
hemmet är samma som apparatens, vilken måste anslutas till en jordad kontakt.
BESKRIVNING
1. Lock
2. Ångplatta
3. Äggställ
4. Bas med värmeplatta
5. Mätbägare
6. AV-knapp
7. PÅ-knapp med indikatorlampa
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER &MINI STEAMER har en yta av borstat rostfritt stål.
Den helt automatiska äggkokaren med ångfunktion är lämplig för kokning av upp till 6 ägg åt gången.
När de är klara avges en signal, som indikerar detta. Äggkokaren med ångfunktion har även en på-knapp
med indikatorlampa, en av-knapp, ett äggställ, en ångplatta, ett genomskinligt lock och en mätbägare.
ANVÄNDA ÄGGKOKAREN
Varning: Var försiktig när du använder äggstickan för att undvika skador! Stick hål i den rundade änden av
äggen som ska kokas. Detta förhindrar att äggen spricker. Fyll mätbägaren med vatten upp
till markeringen för det antal ägg som du ska koka. Följ också anvisningarna för äggens
hårdhet (se mätbägaren). Häll vattnet på äggkokarens värmeplatta. Obs! Skalan gäller för
medelstora ägg. Om du vill att äggen ska bli lite hårdare tillsätter du lite mer vatten. Använd
lite mindre vatten för mjukare ägg. Experimentera till dess att du kommit fram till vilken
mängd vatten som passar dig.
Placera äggstället på äggkokarens botten. Sätt äggen på äggstället och placera sedan det
genomskinliga locket på apparaten. Locket har hål, genom vilka ångan som produceras
under kokning kan komma ut.
Se till att dessa hål inte tilltäcks!
28
Sätt kontakten i uttaget och aktivera apparaten med på/av-knappen. Signalen ljuder när allt vatten
avdunstat. Stäng då av apparaten. Tag av locket från apparaten (Obs! Locket är hett!). Tag ut äggen
medan de ligger på stället med hjälp av handtagen och kyl ned dem snabbt i kallt vatten.
Obs! Låt apparaten kylas ned i 15 minuter innan du använder den igen.
ANVÄNDA ÅNGFUNKTIONEN
Den här apparaten är ideal för äggkokning, men även för ångkokning av mat. Många variationer är tänkbara.
1. Använd mätbägaren och häll vatten på värmeplattan.
2. Placera äggstället och ångplattan på metallbehållaren. Placera ångplattan i mitten av äggstället så att
den ligger stadigt.
3. Placera maten som du vill ångkoka på ångplattan.
4. Sätt på det genomskinliga locket på apparaten.
Obs! Om maten är fuktig kan rätten bli vattnig. Se till att maten inte vidrör locket. Om du följer dessa
instruktioner kommer din mat att ångkokas perfekt.
Tips för användning av mini-ångkokaren
En av apparatens egenskaper innebär att vattenvolymen under ångning kanske måste fyllas på. Tillsätt
aldrig mer vatten än markeringen hård 1 på mätbägaren.
- När du använder ångfunktionen med frusen mat kan tillagningstiden variera beroende på mängden
vatten som maten avger. Observera även att ångningstiderna kan variera beroende på volymen på
maten i apparaten.
- När mängden mat är liten ska du använda mer vatten; 1-2 graderingar över den rekommenderade
mängden.
- Efter tillagningen ska du vänta 15 minuter innan du använder apparaten igen.
- Om du vill avbryta ångningen innan tillagningen slutförts, stänger du av strömmen och väntar på att
ångan avtar innan du öppnar locket. Var försiktig, då locket kan vara mycket varmt.
RIKTLINJER FÖR TILLAGNING MED ÅNGKOKAREN
Mat Vikt per bit (g) Antal Vattenvolym (kyld) Vattenvolym (fryst)
Stora köttbitar Cirka 135 g 2 Hard 1 x
Medelstora köttbitar Cirka 65 g 2 Hard 6- medium 2 Hard 1- Hard 2
Små köttbitar Cirka 35 g 3 Medium 2 Hard 3- Hard 4
Dim sum Cirka 25 g 8 Hard 6- medium 2 Hard 5- Hard 6
Använd kokade nudlar och dim sum.
RENGÖRING
DRAG FÖRST UT KONTAKTEN UR VÄGGUTTAGET!
Utsidan av basen kan rengöras med en fuktig trasa (sänk aldrig ned apparaten i vatten eller någon annan
vätska). De enskilda delarna kan även torkas rena med en fuktig trasa. Om nödvändigt kan de även
rengöras med vatten och tvål.
Tag bort eventuell beläggning från värmeplattan efter varje användning. Om de kvarvarande beläggningarna
blir värre kan värmeplattan rengöras med en blandning av 50 % vatten och 50 % vinäger. När du gör
detta ska äggstället och locket inte placeras på apparaten. Sätt i kontakten och koka blandning i några
minuter. Upprepa några gånger. Rengör sedan värmeplattan ordentligt med vatten.
PRINCESS-TIPS
- Sänk aldrig ned apparatbasen i vatten eller någon annan vätska.
- Tag alltid ur kontakten innan apparaten rengörs eller om något fel uppstår.
- Tilltäck aldrig ånghålen på locket.
- Kom ihåg att ånga kommer att finnas under locket som kommer ut genom hålen.
- Locket blir mycket varmt under ångning. Öppna inte locket förrän du är klar.
- Stäng alltid av apparaten när signalen avges. Om du lämnar signalen på för länge kan
den skadas.
- Se till att apparaten har kylts ned fullständigt innan du flyttar den.
- Låt apparaten kylas ned i 15 minuter innan du använder den igen.
- Kanten på insidan och de olika delarna blir mycket varma. Se till att barn inte kan nå
den och var även själv försiktig.
29
- Se till att apparaten inte står för nära bordets eller bänkens kant så att den kan stötas ned. Se även till
att sladden inte hänger så att någon kan snubbla över den eller fastna i den.
- Använd inte apparaten om den är skadad eller om kabeln är skadad. Skicka den istället till vår service-
avdelning.
- Placera inte apparaten på eller direkt bredvid en varm platta eller någon annan värmekälla.
- Apparaten ska anslutas till ett jordat uttag.
- Denna apparat är endast avsedd för hushållsbruk.
- Barn ska hållas under uppsikt så att de inte leker med apparaten.
- Om apparaten används av personer med ett fysiskt, mentalt eller motoriskt funktionshinder eller nedsatt
sinnesförmåga, eller brist på erfarenhet och kunskap, kan fara uppstå. Personer som är ansvariga för
deras säkerhet ska ge uttryckliga instruktioner eller hålla dem under uppsikt när de använder apparaten.
RECEPT
ÅNGKOKADE ”POCHERADE” ÄGG, KORV OCH SPARRIS (1 PORTION)
1 ägg (knäckt i foliebehållare)
1-2 sparrisstjälkar
2-3 varmkorvar
Salt och peppar enligt tycke och smak
Metod
1. Placera ägget i foliebehållaren. Tillsätt salt och peppar enligt tycke och smak.
2. Skär sparrisen i munsbitar. Skär snitt i korven (utan att skära av den) om du vill.
3. Använd en mätbägare och häll vatten på metallplattan till medium 4 eller 5. Placera äggstället och
ångplattan på plats, lägg ägget, sparrisen och korven på den, men inte för nära sidorna.
4. Stäng locket ordentligt och sätt knappen på ON.
5. Så snart signalen avges ställer du omedelbart knappen på OFF. När ångan avtagit tar du bort locket.
6. Rätten är nu färdig att servera.
ÅNGKOKT BROCCOLI MED OLIVOLJA OCH PARMESAN
170 g broccoli (1 stor bit), kassera de hårda stjälkarna
2 teskedar extra-virgine olivolja
10 g fint riven Parmigiano-Reggiano (3 teskedar)
Skär broccolin i 4-5 cm breda bitar. Skala stjälkarna och skär på längden i 1 cm breda bitar.
Använd mätbägaren och häll vatten i metallbehållaren till medium 4 eller 5.
Ångkoka broccolin på ångplattan tills broccolin är färdig i cirka 5 till 6 minuter. För över den till en skål
och blanda med olja, ost och salt och peppar enligt tycke och smak.
SPARRIS MED SHERRYVINÄGRETT MED DRAGONSMAK
175 g medelstor sparris, skalad och rengjord (1 till 2)
1 tesked sherryvinäger
1/2 tesked hackad schalottenlök
1 liten klick Dijon-senap
1 nypa salt
1 liten nypa svartpeppar
2 teskedar extra-virgine olivolja
1/2 tesked fint hackad dragon
1/2 stort hårdkokt ägg
Använd mätbägaren och häll vatten i metallbehållaren till medium 3 eller 4. Ångkoka
sparrisen till ångplattan tills den precis är färdig, 3 till 5 minuter (beroende på tjockleken)
och lägg den sedan i en skål med isvatten för att förhindra kokningen. Låt den droppa av
ordentligt och badda den torr med pappershanddukar.
Vispa ihop vinäger, schalottenlök, senap, salt och peppar i en liten skål och tillsätt
långsamt olivoljan. Fortsätt vispa tills emulgerad. Vispa ned dragon.
30
Pressa halva äggen genom en grov sil ned i en skål. Blanda sparris och 1 tesked vinägrett och servera
på en tallrik. Ta en sked och häll över resten av dressingen över sparrisen och placera ägg överst.
ÅNGKOKT LAXSALLAD MED GRAPEFRUKT-INGEFÄRA-DRESSING
Sallad
100 g laxfilé, skuren om nödvändigt för att få plats i apparaten
1/4 tesked malen kummin
Saft från 1/2 lime (cirka 1/2 dl)
2 bägare blandade smågrönsaker
1/4 avokado, tunt skuren
1/4 rosa grapefrukt, utan skal och kärnor, delad i klyftor
några böngroddar, ordentligt rengjorda
Grapefrukt-ingefära-dressing
1
1/2 tesked grapefruktsaft
1/2 tesked olivolja
1 tesked vitvinsvinäger
1/4 tesked hackad färsk ingefära
Använd mätbägaren och häll vatten i metallbehållaren till hård 6 eller medium 4. Krydda fisken med salt,
peppar, kummin och limesaft och ångkoka på ångplattan tills färdigt, cirka 6 minuter per sida. Låt fisken
kallna i 10 minuter. Blanda dressingingredienserna i en liten skål. Använd en gaffel och dela fisken grovt,
blanda med grönsaker och lite dressing så att ingredienserna får lite dressing på ytan. Placera salladen på
en tallrik. Garnera med avokadoskivor och grapefruktklyftor på varje sallad och häll lite dressing över den.
Avsluta med böngroddarna.
ÅNGKOKT KYCKLINGSALLAD MED SESAMSÅS
Mushi Dori no Gomadare-sallad
Det är lätt att tillaga sesamsås med hjälp av den vätska som avsöndras från tillagad kyckling. Den här
typen av dressing med sesam (gomadare) är mycket vanlig i det japanska köket och används för både
kött och grönsaker. Just den här kycklingrätten är en utmärkt förrätt, men passar också mycket bra
med kalla nudlar.
1 vårlök
salt och peppar
1/2 liten gurka
70 g benfria kycklinglår med skinn
1/4 tesked sake
1/4 tesked sesamolja
liten bit krossad ingefära
För sesamsåsen:
1 tesked vätska från den tillagade kycklingen (tillsätt vatten om nödvändigt)
1 matsked sesampasta
1/2 matsked sojasås
1/2 matsked mycket fint socker
1 tesked risvinäger
1/4 tesked chillipasta eller to-ban-jan
1/2 matsked grovt malna sesamfrön
1/2 matsked fint hackad vårlök
1/2 tesked fint hackad ingefära
1/2 tesked fint hackad vitlök
1. Hacka vårlöken fint diagonalt, spara den gröna delen för tillagningen av kycklingen.
Lägg i kallt vatten några minuter för att avlägsna lökens beskhet, och lägg sedan vattnet
rinna av den och lägg den åt sidan.
31
2. Lägg gurkan på en skärbräda, salta något och gnugga in saltet och skölj sedan. På så sätt minskas
gurkans arom och ger den en fin grön färg. Slå på gurkan med en mortelstöt (om du saknar en
mortelstöt kan du använda en flaska) och bryt isär den med händerna i olika stora bitar.
3. Använd mätbägaren och häll vatten i metallbehållaren till hård 2 eller medium 6. Stick grillspett
genom kycklingbitarna och placera dem på ångplattan. Tillsätt salt, peppar och olja och placera de
gröna bitarna från löken och den krossade ingefäran på kycklingen. Ångkoka kycklingen tills den
är klar. Låt den kallna. Behåll vätskan från kycklingen för sesamsåsen.
4. Ta bort grillspetten från kycklingen och placera den på ett serveringsfat. Blanda med gurkan och
lägg hackad lök längst upp.
5. Blanda alla ingredienser för sesamsåsen i en liten skål och häll såsen över kycklingen och gurkan.
Information om ingredienserna:
Gomadare – som betyder ”tillagad med sesamsås” – kan tillagas med antingen färdiglagad sesampasta
eller genom att mala rostade sesamfrön till en grov pasta i en suribachi (mortel), vilket är det traditionella
sättet. Tahini, en grekisk sesampasta, är en rimlig och mer lättillgänglig ersättning, men eftersom den
inte är tillverkad av rostad sesam har den en något annan smak. Osötat jordnötssmör är en annan möjlig
ersättning.
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008
Læs brugsanvisningen grundigt igennem og gem den, hvis det skulle blive nødvendigt at slå noget op.
Kontroller inden tilslutning af apparatet, at dets spænding svarer til boligens spænding, og tilslut kun
apparatet til en stikkontakt med jordforbindelse.
BESKRIVELSE
1. Låg
2. Dampplade
3. Æggebakke
4. Basis med kogeplade
5. Målebæger
6. Sluk-afbryder
7. Tænd-afbryder med kontrollampe
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER er udformet i børstet, rustfri stål. Den
fuldautomatiske æggekoger med dampfunktion er egnet til tilberedning af max. 6 æg ad gangen. Når
maden er færdig, vil apparatets integrerede signalfunktion gå i gang. Æggekogeren med dampfunktion er
udstyret med en Tænd-afbryder med kontrollampe, Sluk-afbryder, æggebakke, dampplade, gennemsigtigt
låg samt målebæger.
SÅDAN ANVENDES ÆGGEKOGEREN
Advarsel: Vær forsigtig ved brug af æggeprikkeren for at undgå at komme til skade! Prik et hul på
undersiden af de æg, du vil koge. Herved undgår du, at æggene revner. Fyld målebægeret med vand til
stregen, der svarer til det antal æg, du vil koge. Vær i den forbindelse opmærksom på, hvor hårdkogte
æggene skal være (se målebægeret). Hæld vandet på æggekogerens kogeplade. Bemærkning: målebægerets
inddeling er baseret på æg af mellemstørrelse. Hvis du ønsker hårdkogte æg, kan du komme mere vand i,
og til blødkogte æg bruger du mindre vand. Prøv dig lidt frem, til du har fundet frem til den passende
vandmængde.
Anbring æggebakken i æggekogerens nederste del. Placer æggene i bakken og læg derefter det
gennemsigtige låg på apparatet. Låget er forsynet med ventilationshuller, så dampen, der dannes under
tilberedningen, kan slippe ud. Dæk derfor ikke disse åbninger til!
Stik stikket i stikkontakten og tænd for apparatet på Tænd/Sluk-afbryderen. Når alt vandet
er fordampet, vil du høre et lydsignal. Hvorefter der kan slukkes for apparatet. Tag låget af
apparatet (Obs: låget er varmt!). Tag fat i æggebakken ved håndtagene og hold æggene
under den kolde vandhane.
Bemærkning: lad apparatet stå og køle af i 15 minutter inden det tages i brug igen.
SÅDAN ANVENDES DAMPFUNKTIONEN
Apparatet kan ikke kun anvendes til at koge æg, men også til at dampe retter. Der er
mange variationer mulige.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Princess 262008 Bruksanvisning

Kategori
Äggkokare
Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för