Indesit FM 37K IX DK Användarmanual

Kategori
Ugnar
Typ
Användarmanual
Built-in oven
Installation and use
Indbygget ovn
Installering og brug
Inbyggnadsugn
Installation och användning
FM 37K IX DK
Oven "7 Chefs"
Instructions for installation and use 3
Ovnen "7 Kokke"
Installerings- og brugervejledning 12
Ugn "7 Cuochi"
Bruksanvisning för installation och användning 21
21
Gratulerar till ditt val av en Indesit utrustning som du kommer att märka är tillförlitlig och enkel att använda. Vi
rekommenderar att du läser denna bruksanvisning för att uppnå bäst prestanda och öka din utrustnings livslängd. Tack.
Närbild
G H F
L
A Panel
B Ugnspanna eller plåt
C Gallerplan i ugnen
D Hål för fästskruvar
F Programmerare för elektronisk tillagning
G Inställningsvred
H Termostatvred
L Kontrollampa termostat
Hur du använder din utrustning
Använd anordningarna och kommandona på panelen för att
ställa in de olika funktionerna.
Se upp: innan du använder ugnen eller grillen första gången
ska du först låta dem fungera i cirka 30 minuter. Kontrollera
att ugnen är tom, termostaten på max, luckan öppen och att
lokalen har god ventilation. Den lukt som ibland uppstår vid
denna operation beror på avdunstningen från de ämnen som
använts för att skydda ugnen och grillen under den period
som förflyter mellan tillverkningen och installationen av pro-
dukten.
Se upp: Den nedersta falsen ska endast utnyttjas då man
använder sig av roterande grillspett (där sådant finns). Vid
alla andra tillagningar ska inte den nedersta falsen använ-
das och man ska aldrig placera föremål på ugnens botten
medan den är i funktion eftersom det kan orsaka skador på
emaljen. Placera alltid dina kokkärl (ugnsformar, aluminium,
, etc. etc.) på gallret som följer med utrustningen och som
finns isatt i ugnens falsar.
OBS: På de utrustningar som är försedda med elektronisk
programmerare för användning av den elektriska ugnen ska
du trycka på knapp (på display visas symbol innan
du väljer önskad tillagningsfunktion.
Ugnens vred
Ugnen "7 Cuochi" kombinerar fördelarna hos en traditionell
ugn och en modern "varmluftsugn". Ugnen "7 Cuochi " är
mycket lättanvändbar och erbjuder 7 olika säkra och enkla
tillagningssätt. Använd vreden för att ställa in de olika
tillagningsfunktionerna som finns tillgängliga på "7 Cuochi "
ugnen.
G - inställningsvred (identifierat med symbol )
H - termostatvred (identifierat med symbol ) på panelen.
När instrumentvredet är på andra lägen än "o" ,som är
viloläget , tänds ugnsbelysningen; läget av vredet som är
märkt med symbolen gör att man kan tända ugns-
belysningen utan att något uppvärmningselement är aktive-
rat.
1.Upptining
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": vilket som helst
Fläkten som är placerad på ugnens botten gör att rums-
D
D
D
D
B
C
A
22
tempererad luft cirkulerar runt maten. Vi råder dig att an-
vända den för att tina alla sorts livsmedel, särskilt ömtålig
mat som inte tål värme t.ex.glasstårtor, efterrätter med va-
niljkräm eller grädde, fruktdesserter. Upptiningstiden redu-
ceras till ungefär hälften. För kött, fisk eller bröd kan
upptiningstiden minskas genom att man använder varmlufts-
ugnen vid en temperatur på 80°-100°C.
2.Traditionell ugn
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": valfritt mellan 60°C och Max
I detta läge tänds ugnsbelysningen och de två nedre och
övre värmeelementen. Det är "mormors" klassika ugn som
Indesit har tillverkat på så sätt att den kan nå en exceptionell
fördelning av temperaturen med låg förbrukning. Den tradi-
tionella ugnen förblir oöverträffad i de fall då man ska tillaga
rätter som består av två eller fler ingredienser som tillsam-
mans bildar en rätt, som t.ex revbensspjäll med kål, lutfisk
på spanskt vis, stoccafisso all'anconetana (långa på
anconetanskt vis), kalvkött med ris etc.. Resultatet blir ut-
märkt vid tillagningen av rätter som består av ox eller kalv-
kött såsom: stekar, grytor, gulasch, vilträtter, bringa eller karrè
av gris, som kräver en långsam tillagning med konstant till-
försel av buljong eller vätskor. Det förblir bästa det sättet för
att grädda småkakor, efterrrätter etc. men även för frukträtter
i allmänhet. När du lagar mat i den traditionella ugnen ska
endast en fals användas eftersom värmen fördelas dåligt
om man använder sig av flera falser. När du använder de
olika falserna som finns till förfogande kan du fördela vär-
men mellan den övre och nedre delen. Särskilt den första
och andra falsen nedifrån gör att det blir varmare nedtill.
3.Varmluftsugn
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": valfritt mellan 60°C och Max
I varmluftsugnen med forcerad varmluftsventilation cirkule-
rar värmen runt maten genom en fläkt som är placerad på
ugnens botten. Tack vare denna ventilation tillagas och brynes
maten jämnt och i alla dess punkter. Eftersom värmen inuti
varmluftsugnen förblir konstant och jämn kan du tillaga olika
sorters rätters samtidigt om de bara har liknande tillagnings-
tider.
Det går att använda två falser samtidigt genom att följa före-
skrifterna som återfinns i paragrafen "Samtidig tillagning på
flera falser". Vi rekommenderar dig att tillaga dessa maträt-
ter i varmluftsugnen: utmärkt resultat uppnås vid tillagning
av pastarätter som kräver gratinering och relativt lång
tillagningstid. Excellent resultat fås även vid tillagning av
stekar eftersom värmen fördelas bättre vilket gör att du kan
använda dig av lägre temperaturer som innebär att mindre
vätska avdunstar vilket gör steken mörare och reducerar vikt-
minskningen . Varmluftsugnen är särskilt uppskattad för til-
lagning av fisk som kan göras iordning på enklast möjliga
vis utan förändringar i smak eller utseende. Utmärkta resul-
tat uppnås även då man tillagar grönsaker såsom kål, kål-
rötter, morötter, squash, äggplantor, paprika.
Desserter: säkra resultat fås när du gräddar jästa kakor så-
som sockerkakor, petitchouxer, gifflar. Varmluftsfunktionen
kan även användas till att tina vitt och rött kött, fisk och bröd
genom att du ställer in en temperatur 80°-100°C. För att tina
ömtåligare livsmedel kan du ställa in 60°C eller endast an-
vända dig av kallluftsventilationen genom att ställa
termostatvredet på 0°C.
4.Grill
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": Max.
I grillen tillagas maten med hjälp av en termisk strålning rik-
tad nedåt som produceras av ett elektriskt glödande
uppvärmingselement. Grillens höga och direkta temperatur
gör att matens yta omedelbart bryns och förhindrar att vätska
rinner ut, vilket gör att innanmätet blir mörare. Grillning läm-
par sig särskilt för de rätter som kräver hög yttemperatur:
biffar av nöt eller kalv, entrecôte, filè, hamburgare etc...
5. "Dubbel grill"
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": Max.
En grill som är större än de vanliga och med helt ny design:
grillkapaciteten har ökats med 50%. Dubbelgrillen grillar även
i hörnområdena dit den vanliga grillen inte når.
6. Gratinerat
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": valfritt mellan 60°C och 200°C
Förenar den termiska strålningen i en enda riktning med den
forcerade varmluftsventilationen inuti ugnen. Detta förhindrar
att ytorna bränns genom att värmen ökar och tränger bättre
in i maten. Utsökta resultat uppnås när ventilationsgrillen
används för tillagning av kebab med kött eller grönsaker,
korvar, fläskkotletter, lammkotletter, grillad kyckling, vaktlar ,
fläskfilè etc... Ventilationsgrillen förblir oöverträffad när du ska
tillaga forell, tonfisk, braxen, fylld fisk etc... Obs: Grillning
(funktioner 4, 5, 6) ska ske med luckan öppen.
7. Bakugn
- Läge vred "G":
- Läge vred "H": valfritt mellan 60°C och Max
Det nedre uppvärmningelementet och ugnsbelysningen sätts
på samt fläkten startar. De temperaturer som ställts in med
termostatvredet uppnås automatiskt och bibehålls konstant.
Detta läge är särskilt lämpligt för tillagning av mat (i ugns-
pannor) som är färdiga på ytan men ännu inte genomstekta.
Det är dessutom lämpligt för desserter täckta med frukt eller
marmelad, liksom för jästa kakor som kräver en lätt
gräddningsyta; du ska i vilket fall hålla dig till följande instruk-
tioner:
Sätt in kakan när ugnen redan är uppvärmd
Eftersom föruppvärmningsfasen är ganska långsam i
detta läge ska du ställa in önskad temperatur med hjälp
av ventilationsfunktionen (läge 3). När temperaturen väl
uppnåtts ska du ställa in läge 7.
Ställ aldrig in fler än en rätt åt gången.
Använd falsen (om du inte använder dig direkt av plåten)
eftersom den ger en bättre värmecirkulation. Ta ut de
plåtar som inte används ur ugnen.
Placera gallret på andra eller tredje falsen nedifrån så att
du utnyttjar värmen som kommer underifrån. Placera
kakformen på mitten av gallret.
Öppna inte luckan under gräddningen av kakor för att
undvika att temperaturen sänks vilket medför att
gräddningen avstannar och att kakan sjunker ihop.
Maxtemperaturen för denna funktion är cirka 220°C. För
23
att uppnå högre temperaturer krävs mycket längre tid.
Om gräddningen kräver högre temperatur ska du använda
läge 2 (traditionell ugn) eller läge 3 (varmluftsugn).
Ugnens röda kontrollampa ON (L)
Betyder att ugnen håller på att värmas upp. När
kontrollampan slocknar innebär det att önskad temperatur
uppnåtts. Att kontrollampan omväxlande tänds och släcks
betyder att termostaten fungerar korrekt och att den bibe-
håller konstant temperatur inuti ugnen.
Ugnsbelysning
Belysningen inuti ugnen tänds när du vrider på vred "G".
Den lyser upp utrustningen och förblir tänd när vilken som
helst av ugnens elektriska uppvärmningselement är i funk-
tion.
Ugnshandtag
Viktigt: Det kommer ut het ånga från hålen som finns på
handtagets högra sida. Rör inte denna del av handtaget.
Ugnar med rörformade handtag är försedda med en speci-
ell skyddsanordning som är nödvändig under tillagningen
för att hålla ångan på avstånd från utrustningens nedre del.
1
2
Forcerad ventilation
För att minska temperaturen på utsidan av ugnen har vissa
modeller försetts med en avkylningsfläkt som sätts i funk-
tion när man vrider vred "G" till en tillagningsfunktion. Under
tillagningen är fläkten alltid igång och det går att känna en
luftström mellan ugnsluckan och kontrollpanelen.
Obs: vid avslutad tillagning förblir fläkten aktiverad under
några minuter så att ugnen snabbt kyls av.
3° glaset
För att erhålla en lägre temperatur av ugnsluckan under an-
vändningen och en lägre energiförbrukning finns ytterligare
ett skyddsset till förfogande. Denna anordning bör monteras
om du har småbarn. För att göra detta måste du införskaffa
skyddssetet, som har reservdelskod 076650, hos en aukto-
riserad återförsäljare eller vid den Serviceverkstad som finns
angiven på utrustningen.
Programmerare för elektronisk tillagning
Denna gör att du kan programmera ugnen eller grillen för
följande funktioner:
sätter igång senarelagd tillagning under en fastställd tid;
sätter igång omedelbar tillagning under en fastställd tid;
minuträkneverk.
Tangenternas funktion:
: räkneverk timmar, minuter, sekunder
: tillagningstidens längd
: tillagningens sluttid
: manuell omkoppling
: inställning av tid bakåt
: inställning av tid framåt
Hur du återinställer digitaluret
Efter nätanslutningen eller efter ett strömavbrott blinkar
displayen på: 0.00
Tryck samtidigt på tangenterna och och ställ
därefter (inom 4 sekunder) in exakt klockslag med
tangenterna och .
Med tangent ökar tiden.
Med tangent minskar tiden.
Eventuella ändringar av klockslaget kan göras på två sätt:
1. Upprepa ovanbeskrivna faser helt
2. Tryck på tangent och ställ därefter in tiden med
tangenterna och .
Manuell funktion av ugnen
Efter att du ställt in klockslaget går programmeringen
automatiskt till manuellt läge.
Obs: Tryck på tangent för att återställa den manuella
funktionen efter varje "Automatisk" tillagning.
Påsättning av senarelagd tillagning under en fastställd
tid
Du ska ställa in längden och sluttiden av tillagningen. Antag
att display visar klockan 10,00
1. Vrid ugnens kommandovred till önskad funktion och
temperatur (exempel: statisk ugn, 200°C)
2. Tryck på tangent (inom 4 sekunder) och ställ därefter
in önskad längd med tangenterna och Antag att
du vill ställa in en tillagningstid på 30 minuter; då syns:
När du , efter 4 sekunder, släpper upp tangenten visas
gällande tid med symbol samt texten auto
3. Tryck på tangent och därefter på tangenterna
och XXX tills du ställt in önskad sluttid för tillagningen,
t.ex. klockan 13,00
4. När du på nytt släpper upp tangenten syns efter 4
sekunder gällande tid på displayen:
24
Den tända texten auto påminner om den utförda längd
och sluttidsprogrammeringen i automatisk funktion. Nu
kommer ugnen att sättas på automatiskt klockan 12,30 så
att tillagningen avslutas efter 30 minuter. När ugnen är
påsatt är den lilla kastrullsymbolen tänd under hela
tillagningstiden. Man kan, genom att när som helst trycka
på tangent ,visualisera den längd som ställts in, när
man trycker på tangent visas tillagningens sluttid.
När tillagningen är avslutad hörs en ljudsignal, tryck
på vilken knapp som helst, med undantag av
tangenterna och för att avbryta signalen .
Omedelbar tillagning under en fastställd tid
Om du endast programmerar längden (punkt 1 och 2 av
paragrafen " Senarelagd tillagning under en fastställd tid ")
påbörjas tillagningen omedelbart.
För att radera en redan programmerad tillagning
Tryck på tangent och med tangent återför du
klockslaget till
och trycker därefter på tangenten för manuell funktion .
Minuträknarfunktionen
Med minuträknarfunktionen ställer du in en tid i vilken en
nedräkning påbörjas. Denna funktion kontrollerar inte
påslagningen eller avstängningen av ugnen, den ger endast
ifrån sig en ljudsignal när den inställda tiden förflutit.
När du trycker på tangent syns:
Ställ därefter in önskad tid med tangenterna och .
När du släpper upp tangenten startar tiden exakt på
sekunden, på display visas gällande tid.
När tiden föflutit hörs en ljudsignal som kan avbrytas genom
att du trycker på vilken tangent som helst (med undantag av
tangenterna och ), och symbolen slocknar.
Korrigering radering av data
Inställda data kan ändras när som helst genom att du
trycker på motsvarande tangent samt tangent eller
.
När du raderar tillagningstiden raderas även sluttiden av
funktionen och viceversa automatiskt.
Om det rör sig om ett programmerat funktionssätt
accepterar inte utrustningen sluttillagningstider som
föregår de tillagningstider som utrustningen själv föreslår.
Frånkoppla ugnen från elnätet innan du utför ren-
görings- eller underhållsarbeten.
Förläng ugnens livslängd genom att rengöra den ofta och
tänk på följande:
De självrengörande panelerna (om de finns) och de
emaljerade delarna ska tvättas med varmt vatten -
slipande pulver och frätande ämnen ska undvikas.
Insidan av ugnen ska rengöras med varmt vatten och
diskmedel direkt efter användningen. Diskmedlet ska
sköljas bort och insidan ska torkas noggrant.
Rostfritt stål kan få fläckar om det förblir i kontakt med
starka rengöringsmedel (fosforhaltiga) eller mycket
kalkrikt vatten. Vi rekommenderar att du sköljer av
dessa delar noggrant och torkar dem noga efter
rengöringen. Det är också en god regel att torka upp
eventuellt vattenspill.
Lägg aldrig aluminiumfolie på ugnsbotten då den
ansamlade värmen inte bara hämmar tillagningen utan
också kan skada emaljen.
Byte av ugnslampan
Bryt eltillförseln till ugnen genom att slå ifrån den
allpoliga huvudströmbrytaren eller dra ut stickkontakten
om den går att komma åt.
Skruva loss glaskåpan som är fäst vid lamphållaren.
Skruva loss glödlampan och byt ut den mot en annan
glödlampa som klarar höga temperaturer (300°C) och
har följande karakteristika:
- Spänning: 230/240 V
- Watt: 25 W
- Lampfattning: E14
Sätt tillbaka glaskåpan och anslut åter utrustningen till
elnätet.
Hur du sköter din ugn
25
Praktiska tillagningstips
Ugnen "Cuochi" erbjuder ett brett utbud av möjligheter för
att tillaga all sorts mat på bästa sätt. De olika funktionerna
gör att du kan rikta värmen enligt behov: uppåt, nedåt,
jämnt fördelad och med önskad styrka. Med tiden kommer
du att lära dig att utnyttja denna lättanvändbara utrustning
på bästa sätt. De observationer som återges här nedan
är endast allmänna råd som du kan lägga till dina egna
personliga erfarenheter.
Föruppvärmning
Om du skulle behöva föruppvärma ugnen, vilket krävs så
gott som alla gånger när du ska grädda jästa kakor, kan
du använda dig av varmluftsugnen som gör att du snabbt
når önskad temperatur på kort tid och med låg
energiförbrukning. När rätten väl satts in i ugnen kan du
gå över till den tillagningsfunktion som är mest lämplig.
Samtidig tillagning på flera falser
Om du skulle behöva använda fler falser ska du endast
använda funktionen 3 varmluftsugn som är det enda
sättet för denna typ av tillagning. Du ska använda de tre
mittfalserna; den nedersta och den översta träffas direkt
av varmluften vilket kan göra att ömtåliga rätter bränns.
När du använder dig av tre falser tar tillagningen på
mittfalsen lite längre tid, ge den därför några minuter ex-
tra i ugnen. Om du däremot håller på att förbereda en
komplett måltid och använder dig av alla tre falserna ska
du placera den rätt som kräver lägst temperatur på
mittfalsen (vanligtvis efterrätten).
Användning av grillen
Utrustningen med 7 program erbjuder 3 olika
grillfunktioner. Använd läget "grill" för små portioner.
Energiförbrukningen för denna funktion är endast 1200
W, vilket gör den idealisk för smårätter som varma
smörgåsar, grillkorv etc. Placera maten på mitten av gallret
eftersom endast den centrala delen av det övre
uppvärmningselementet tänds. Maten i hörnen grillas ej.
Läget 5 "Dubbel grill" gör att man kan grilla på hela
gallrets yta. Använd denna funktion när du har mat som
är placerad på hela ytan och vill ha en jämn grillyta. Läge
6 "Gratinerat" är mycket användbart för snabba
griljeringar. Värmen från grillen fördelar sig så att ytan och
den nedre delen gräddas samtidigt. Den gör att man kan
grilla stora köttstycken eller fågelbitar utan att man behöver
använda sig av det roterande grillspettet. Du kan även
använda den vid slutfasen vid tillagning av maträtter som
behöver en stekyta, den är till exempel idealisk för att ge
färg till pastarätter.
Griljeringarna ska ske med stängd lucka så att du
tillsammans med ett gott reslutat erhåller en
energibesparing (10% cirka). Sätt in ugnspannan under
gallret för att samla upp fettet.
Bakning
När du bakar ska rätterna alltid ställas in i varm ugn, vänta
tills föruppvärmningen är avslutad. Se till att ugnen är
ordentligt föruppvärmd (den röda kontrollampan "L"
slocknar). För att förhindra att kakan sjunker ihop ska du
inte öppna luckan under gräddningen. Vispade degar ska
inte vara alltför flytande för att inte förlänga
gräddningstiderna alltför mycket. I allmänhet:
För torrt bakverk
Ö
ka temperaturen med 10°C nästa gång och minska
gräddningstiden.
Bakverket sjunker ihop
Använd mindre vätska och sänk temperaturen med
10°C.
Bakverket är mörkt ovanpå
Sätt in det längre ned, ställ in en lägre temperatur och
förläng gräddningen.
Bra gräddat utanpå men klibbigt inuti
Använd mindre vätska, sänk temperaturen och öka
gräddningstiden.
Bakverket lossnar inte från formen
Smörj formen väl och bröa den.
Jag har använt flera plåtar och alla har inte nått
samma tillagningsresultat
Ställ in en lägre temperatur. Bara för att det sätts in
flera plåtar samtidigt betyder det inte att de ska tas ut
på samma gång.
Tillagning av fisk och kött
Köttet måste väga minst 1 kg så att det inte blir torrt. När
du lagar till vitt kött, fågel och fisk ska du använda låga
temperaturinställningar (150°C-175°C). Vid rött kött som
ska stekas ordentligt utanpå men förbli mört och saftigt
inuti, är det en bra regel att börja med en hög
temperaturinställning (200°C-220°C) en kort stund och
sedan sänka ugnstemperaturen. Ju större stek, ju lägre
temperaturinställning. Placera köttet i mitten på gallret och
placera långpannan under det för att fånga upp fettet.
Se till att gallret sätts in mitt i ugnen. Om du vill öka
undervärmen ska du använda de nedre gallerhöjderna.
För välsmakande stekar (i synnerhet anka och vilt) ska
du klä köttet med ister eller bacon ovanpå.
27
Säkerhet är en god vana
Denna utrustning är konstruerad för ej yrkesmässigt
hushållsbruk och dess funktioner får inte ändras.
Dessa instruktioner gäller endast för de länder där
landssymbolen finns på manualen och typskylten.
Utrustningens elsystem kan endast användas på ett
säkert sätt när det är korrekt anslutet till ett effektivt
jordningssystem enligt gällande säkerhetsstandard.
Följande delar är potentiellt farliga och det måste
därför vidtas lämpliga försiktighetsåtgärder för att
förhindra att barn och obehöriga kommer i kontakt
med dem:
- Vred och utrustningen i allmänhet.
- Förpackningsmaterialet (påsar, frigolit, spikar osv.).
- Utrustningen direkt när ugnen eller grillen har använts
på grund av den värme som alstras.
- Utrustningen när den inte längre används (potentiellt
farliga delar måste göras säkra).
Undvik följande:
- Att röra vid utrustningen med våta kroppsdelar.
- Att använda utrustningen barfota.
- Att dra i utrustningen eller elsladden för att dra ut
kontakten ur eluttaget.
- Att täppa till ventilations- eller
värmeavledningsspringorna.
- Att låta elsladdar från små hushållsapparater komma i
kontakt med utrustningens varma delar.
- Att utsätta utrustningen för väder och vind (regn, sol).
- Att använda ugnen för förvaring.
- Att använda lättantändliga vätskor i närheten av
utrustningen.
- Att använda adaptrar, multipeluttag och/eller
förlängningssladdar.
- Att försöka installera eller reparera utrustningen utan
hjälp från kvalificerad personal.
Kvalificerad personal måste kontaktas i följande fall:
- Installation (enligt tillverkarens instruktioner).
- När det råder tveksamheter om utrustningens funk-
tion.
- Vid byte av eluttaget när det inte är kompatibelt med
utrustningens kontakt.
Serviceverkstäder som har auktoriserats av
tillverkaren måste kontaktas i följande fall:
- Om det råder tveksamheter om utrustningen är hel när
den har packats upp ur förpackningen.
- Om elsladden har blivit skadad eller behöver bytas ut.
- Om utrustningen går sönder eller fungerar dåligt. Be
om originalreservdelar.
Det är en god regel att utföra följande:
- Använd endast utrustningen för att laga mat, ingen-
ting annat.
- Kontrollera att utrustningen är hel när den har packats
upp.
- Frånkoppla utrustningen från elnätet om den inte fung-
erar korrekt och innan det utförs rengörings- eller
underhållsarbeten.
- Bryt eltillförseln och stäng gaskranen (om den finns)
när utrustningen inte används under en längre tid.
- Använd grillvantar/grytlappar när du ställer in köksred-
skap i ugnen eller tar ut det.
- Öppna alltid ugnsluckan i mitten då ändarna kan vara
varma på grund av den varmluft som kommer ut.
- Se till att kontrollvreden är i läge “”/”o” när du inte an-
vänder utrustningen.
- Dra ut kontakten ur eluttaget och skär av elsladden
när du bestämmer dig för att kassera utrustningen.
Tillverkaren ansvarar inte för skador som uppstår på
grund av felaktig installation eller olämplig, felaktig el-
ler oförnuftig användning av utrustningen.
För att garantera denna hushållsapparatens långvarig funktion samt förbrukarens trygghet:
Anlita ändast en av tillverkaren autoriserad kundservice
Gör alltid anspråk på bruk av originala reservdelar
28
Installation
Viktigt: Eltillförseln till utrustningen måste brytas innan
det utförs några justeringar eller underhållsarbeten på den.
Installation av inbyggnadsugnar
För att fösäkra en god funktion av inbyggnadsutrustningen
är det nödvändigt att skåpet, där den ska byggas in, har
lämpliga egenskaper. Måttet på det skåp där utrustningen
ska byggas in återges i figuren .
595 mm.
595 mm.
20 mm.
543 mm.
5 mm.
567 mm.
23 mm.
575-585 mm.
558 mm.
595 mm.
45 mm.
min.
45 mm.
min.
OBSERVERA: Utrustningar som inte är utrustade med
barnspärr måste installeras minst 800 mm från golvet
(se figur).
800 mm
Bakstycket på skåpet måste tas bort för att garantera en
tillräcklig ventilation. Installera helst ugnen så att den står
på två trälister. Det måste finnas en öppning på minst 45
x 560 mm om ugnen står på en kontinuerlig plan yta.
560 mm.
45 mm.
Fäst ugnen vid skåpet genom att öppna ugnsluckan och
föra in 4 träskruvar i de 4 hålen som är placerade runt om
på ramen.
De intilliggande skåpens paneler måste vara gjorda av
värmebeständigt material. Skåp med faner på utsidan
måste monteras ihop med lim som klarar temperaturer
på upp till 100°C.
Det får inte gå att komma åt ugnens elektriska delar när
den har installerats. Detta föreskrivs av gällande
säkerhetsstandard.
Samtliga delar som garanterar utrustningens säkra
funktion får inte gå att ta bort utan ett verktyg.
Elanslutning
De ugnar som är utrustade med en trepolig elsladd är
konstruerade för att fungera med växelström med den
spänning och frekvens som anges på typskylten (place-
rad på utrustningen) och i instruktionsmanualen. Jord-
ledaren är gul-grön.
Montering av en elsladd
Öppna kopplingsplinten:
V
Ta bort skruven “V”.
Ta bort kopplingsplintens kåpa.
Installera sladden på följande sätt:
Ta bort kabelklämmans skruv och de tre
29
kontaktskruvarna L-N-
Fäst ledarna under skruvhuvudena enligt följande
färgschema: Blå (N) Brun (L) Gul-grön .
Fäst elsladden med klämman, stäng kopplingsplintens
kåpa och fäst den med skruven “V”.
Anslutning av elsladden till elnätet
Utrustningen ska anslutas direkt till elnätet med hjälp av
en allpolig strömbrytare med ett minsta avstånd mellan
kontakterna på 3 mm. Strömbrytaren ska vara dimensio-
nerad för belastningen och vara i överensstämmelse med
gällande standard (jordledaren får inte brytas med ström-
brytaren).
Tekniska specifikationer
Ugnens innermått:
Bredd - 40 cm
Djup - 39 cm
Höjd - 34 cm
Ugnens innervolym:
53 liter
Energiförbrukning:
För att nå 200°C: 0,45 kWh
För att upprätthålla temperaturen vid 200°C i 1 timme:0,95 kWh
Totalt: 1,40 kWh
Elnätets spänning och frekvens:
230 V~ / 50 Hz / 2300 W
Denna utrustning är i överensstämmelse med följande
EU-direktiv:
- 73/23/EU av 73-02-19 (Lågspänning) och följande
ändringar.
- 89/336/EU av 89-05-03 (Elektromagnetisk kompatibi-
litet) och följande ändringar.
- 93/68/EU av 93-07-22 och följande ändringar.
Elsladden ska placeras på ett sådant sätt att den inte
någonstans når en temperatur som ligger 50°C över
rumstemperaturen.
Före anslutningen ska du kontrollera att:
Säkringen och bostadens elsystem klarar
utrustningens belastning (se typskylten).
Bostadens elnät är utrustat med ett effektivt
jordningssystem i enlighet med gällande
säkerhetsstandard.
Eluttaget eller den allpoliga strömbrytaren går lätt att
komma åt när ugnen har installerats.
OBS: Använd inte adaptrar, shuntar eller
reduktionsmotstånd då de kan orsaka överhettning och
leda till bränder.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Indesit FM 37K IX DK Användarmanual

Kategori
Ugnar
Typ
Användarmanual