Whirlpool K 3C7 M.B(W)/SK Användarguide

Kategori
Ugnar
Typ
Användarguide
Cooker
Installation and use
Komfur
Installering og brug
Komfyr
Installasjon og bruk
Spis
Installation och användning
Liesi
Asennus ja käyttö
K 3C7 M.B/SK
3
12
21
30
39
Cooker with multifunction oven and ceramic hob
Instructions for installation and use
Komfur med multifunktionsovn og kogeflade af
glaskeramik
Oplysninger om installering og brug
Komfyr med flerfunksjons stekeovn og
glasskeramisk toppdel
Instruksjoner for installasjon og bruk
Spis med multifunktionsugn och glaskeramikhäll
Bruksanvisning för installation och användning
Liesi monitoimintouunilla ja lasikeraamisella
tasolla
Asennus- ja käyttöohjeet
30
Varningar
1 Denna utrustning har tillverkats för en icke-professionell
användning inuti bostäder.
2 Dessa instruktioner gäller endast för de länder vars symboler
återfinns i häftet och på utrustningens märkskylt.
3 Denna utrustning avser en utrustning av klass 1
(isolerad) eller klass 2- underklass 1 (inbyggd mellan
två skåp)
4 Innan du använder utrustningen ska du noggrant läsa
föreskrifterna som finns i denna bruksanvisning eftersom de
förser dig med viktiga upplysningar beträffande säkerheten
vid installation, användning och underhåll. Bevara denna
bruksanvisning noggrant för framtida konsulteringar
5 Kontrollera att utrustningen är hel efter att du tagit bort
emballaget. Vid tvekan ska utrustningen inte användas och
du ska vända dig till en utbildad fackman.
Förpackningsmaterialet (plastpåsar, expanderad polystyren,
spikar etc.) får inte lämnas inom räckhåll för barn, eftersom
de utgör en potentiell fara.
6 Installationen ska utföras av utbildad personal enligt
tillverkarens instruktioner. En felaktig installation kan orsaka
skador på personer, djur eller föremål för vilka tillverkaren
inte kan hållas ansvarig.
7 Denna utrustnings elektriska säkerhet garanteras endast då
utrustningen är korrekt ansluten till ett effektivt jordat system
enligt gällande föreskrifter beträffande elektrisk säkerhet. Det
är nödvändigt att verifiera detta ytterst viktiga säkerhetskrav
och, vid tvekan, begära en noggrann kontroll av systemet
som ska utföras av utbildade fackmän. Tillverkaren kan inte
hållas ansvarig för eventuella skador som orsakats på grund
av utebliven jordning av systemet.
8 Innan utrustningen ansluts ska man försäkra sig om att de
data som finns på märkskylten (som sitter på själva
utrustningen och/eller förpackningen) överensstämmer med
elnätet.
9 Kontrollera att systemets elektriska kapacitet och uttagen är
anpassade till den maxeffekt som finns angiven på
märkskylten. Vid tvekan ska du vända dig till en utbildad
fackman.
10 Vid installationen måste man förse sig med en flerpols
strömbrytare med ett öppningsavstånd mellan kontakterna
som är lika med eller större än 3 mm.
11 Om inkompatibilitet mellan uttaget och utrustningens kontakt
förekommer, ska man låta byta ut uttaget mot ett av lämplig
typ av en utbildad fackman. Denne ska särskilt försäkra sig
om att uttagets kabeltvärsnitt är lämpligt för utrustningens
absorberade effekt. I allmänhet avrådes från användning av
adapter, multipeldon och/eller skarvsladdar. Om det skulle
visa sig nödvändigt att använda sig av dessa , ska man endast
använda enkla eller multipeldon och skarvsladdar i enlighet
med gällande säkerhetsnormer och se till att man inte
överskrider strömkapacitetsgränsvärdet som finns angivet
på det enkla kontaktdon och på skarvsladdarna, och
maxeffekten som finns angiven på multipeldonet.
12 Lämna inte utrustningen ansluten i onödan. Stäng av
utrustningens huvudströmbrytare när den inte används.
13 Täpp inte till ventilationsöppningarna eller springorna eller
värmeutsläppen.
14 Elkabeln till denna utrustning får inte bytas ut av användaren.
Om kabeln skulle vara skadad eller behöver bytas ut, ska
man endast vända sig till ett av de servicecenter som
auktoriserats av tillverkaren.
15 Denna utrustning får endast användas för det bruk till vilken
den har tillverkats för. All annan användning (till exempel:
uppvärmning av miljön) ska anses otillbörlig och följaktligen
farlig. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för eventuella
skador som härrör från otillbörlig eller oförsiktig användning.
16 Användning av all sorts elektrisk utrustning medför att vissa
viktiga förhållningsregler ska följas I synnerhet:
rör inte utrustningen med våta eller fuktiga händer eller fötter
använd inte utrustningen barfota
använd inte skarvsladdar, utan att iakttaga särskild försiktighet
dra inte i elkabeln eller själva utrustningen för att ta ur
kontakten ur strömuttaget.
lämna inte utrustningen så att den utsätts för vädrets makter
(regn, sol, etc.)
tillåt inte barn eller okunniga personer att använda
utrustningen utan uppsikt
17 Innan vilken som helst rengörings eller underhållsoperation
utförs ska utrustningen frånkopplas från elnätet eller kontakten
tas ur eller systemets strömbrytare stängas av.
18 Om man bestämmer sig för att utrustningen inte ska
användas mer råder vi dig att skära av elkabeln efter att först
ha tagit ur den ur strömuttaget. Vi råder dig dessutom att se
till att de delar av utrustningen som kan utgöra fara, särskilt
för barn, som kan använda sig av den obrukbara utrustningen
i sina lekar, görs ofarlig.
19 För att förebygga att vickningsolyckor inträffar får inte ostabila
eller deformerade kastruller ställas på de elektriska plattorna.
Placera dem på spishällen på så sätt att handtagen är vändna
inåt för att förhindra att man ofrivilligt stöter emot dem.
20 Använd inte lättantändliga vätskor (alkohol, bensin) i närheten
av utrustningen när den är i bruk.
21 När du använder små hushållsapparater i närheten av
spishällen, var försiktig så att inte elsladden till dessa hamnar
på spisens varma delar.
22 kontrollera alltid att vreden är i “•”/”?” läge när utrustningen
inte används.
23 Under användning av utrustningen blir vissa
värmeelement och vissa delar av ugnsluckan mycket
varma. Se till att inte vidröra dem och håll barn på
avstånd.
24 Varning: placera aldrig kokande kärl, varma rätter och
lättantändligt material inuti uppvärmingslådan.
25 Om spisen placeras på en sockel ska du vidtaga nödvändiga
åtgärder så att inte utrustningen halkar ned från själva sockeln.
För att garantera effektiviteten och säkerheten av denna hushållsmaskin råder vi dig
att endast vända dig till auktoriserade tekniska servicecenter
kräv alltid att originalreservdelar används
31
Följande instruktioner är avsedda för installatören så att
han kan utföra installations, reglerings och de tekniska
underhållsoperationerna på bästa sätt och i enlighet med
gällande normer.
Viktigt: vilket som helst regleringsingrepp,
underhållsingrepp etc ska utföras med utrustningen
elektriskt frånkopplad.
Installation av spisen
Det går att installera spisen vid sidan av möbler vars höjd
inte överskrider arbetsplanets. Väggen som är i kontakt
med spisens baksida måste vara av brandsäkert material.
Under användningen kan spisens baksida nå en
temperatur som är 50°C högre än rumstemperaturen. För
en korrekt installation av spisen ska följande
säkerhetsåtgärder vidtagas:
a) Utrustningen kan placeras i köket, i ett matrum eller i
ett annat rum, men inte i badrummet.
b) Möblerna runt om utrustningen ska placeras minst 200
mm från spishällen om spisens yta är högre än
möblernas arbetsbänk. Gardiner får inte placeras
bakom spisen eller närmare än 200 mm från
utrustningens sidor.
c) Eventuella spisfläktar ska installeras enligt de
anvisningar som finns i fläktarnas bruksanvisningar.
d) Om spisen installeras under ett skåp ska detta hålla
ett avstånd på minst 420 mm (millimeter) från hällen.
Köksmöbler kan placeras direkt ovanför spishällen på
ett minimiavstånd av 700 mm.
e) Väggen som är i kontakt med spisens baksida måste
vara av brandsäkert material.
Nivellering (finns endast på vissa modeller)
För att kunna nivellera spisen bifogas justeringsfötter
tillsammans med den. Om så skulle behövas kan dessa
fötter skruvas fast i de särskilda fästena som finns i hörnen
på spisens fundament (fig. A).
Montering av benen (finns endast på vissa modeller)
Ben som ska sättas fast under spisens fundament (fig. B)
bifogas.
Fig. A Fig. B
Höjdreglering av spisen
Spisen har i fabriken iordningställts för en höjd på 900
mm. Denna höjd kan sänkas till 850 mm genom att man
monterar bort den lösa delen av fundamentet. Ta bort
uppvärmningslådan för maten. Skruva loss de 4 skruvarna
“B” ,som finns i hörnen, med hjälp av en skruvmejsel.
Montera även bort justeringsfötterna “A” (se fig. C). För
att nivellera spisen ska du skruva fast fötterna “A”
fundamentet (se fig. D).
Fig. C Fig. D
Elektrisk anslutning
Kabeln ska anpassas beroende på vilken typ av elektrisk
anslutning som används (se anslutningsschema nedan).
Montering av elkabeln
Fig. E Fig. F
Öppning kopplingsplint:
Lossa skruv V (Fig. E).
dra och öppna locket på kopplingsplinten.
Gör så här för att sätta fast kabeln:
placera bryggorna A - B i funktion till den anslutning
som man vill utföra med hjälp av schemat som finns i
figur F.
Obs: bryggorna iordningsställs från fabriken för en 230V
anslutning (kontakterna 1-2-3 är anslutna sinsemellan).
Bryggan 4-5 sitter på kopplingsplintens nedre del.
för in kablarna (N och
6
) såsom visas i figuren och
dra åt respektive skruvar.
fäst de återstående eltrådarna på kopplingsplintarna
1-2-3.
fäst kabeln i den särskilda kabelhållaren och stäng
locket och blockera det med skruven “V”.
Installationsanvisningar
HOOD
420
Min.
min.
650
mm. with hood
min.
700
mm. without hood
mm.
600
Min. mm.
420
Min. mm.
B
A
A
V
1
2
3
N
A
B
1 2
3
4
5
12345
1
2
3
4
5
R
S
T
N
R
S
N
R
N
400 3N
H05RR-F 5x2.5 CEI-UNEL 35363
400V 2N
H05RR-F 4x2.5 CEI-UNEL 35363
230V 1N
H07RN-F 3x4 CEI-UNEL 35364
32
Ugn
Mått (BxDjxH) 39x44x34 cm
Volym 54 lt
Maxabsorbering ugn 2100 W
Spishäll i keramik
Främre sx 1200 W
Bakre sx 1700 W
Bakre dx 1200 W
Främre dx 1700 W
Maxabsorbering spishäll i keramik 5800 W
ENERGY LABEL
EG direktiv 2002/40/ på de elektriska ugnarnas etikett
Norm EN 50304
Energiförbrukning Forcerad konvektion
uppvärmningsfunktion:
L Ventilerad
Energiförbrukningsförklaring Klass Naturell
uppvärmningsfunktion: a Statisk
Voltantal och frekvens
230V / 400V 3N AC 50/60 Hz
Användbara mått av uppvärmningslådan:
Bredd: 42 cm
Djup: 44 cm
Höjd: 23 cm
7
Denna utrustning övrensstämmer med följande EU
direktiv:
- 73/23/CEE utfärdat den 19/02/73 (Lågspänning) och
efterföljande modifieringar;
- 89/336/CEE utfärdat den 03/05/89 (Elektromagnetisk
kompatibilitet) och efterföljande modifieringar
- 93/68/CEE utfärdat den 22/07/ och efterföljande
modifieringar.
Tekniska data
104
60
50
85/90
Anslutning av elkabeln till elnätet
Montera en normaliserad stickkontakt på kabeln avsedd
för den effekt som är angiven på märkskylten. Om den
ska anslutas direkt till nätet måste man tillsätta en
flerpolsbrytare, som har en öppning på minst 3 mm. mellan
kontakterna och som är anpassad till effekten och
överensstämmer med gällande normer (jordkabeln, som
är gul-grönfärgad, får inte avbrytas från strömbrytaren),
mellan utrustningen och nätet. Elkabeln ska placeras så
att den inte, i någon punkt, överstiger rumstemperaturen
med 50°C.
Innan du utför anslutningen ska du försäkra dig om att:
begränsningsventilen och elsystemet i hemmet håller
för utrustningens effekt (se märkskylt)
elsystemet är försett med en effektiv jordanslutning
enligt gällande normer och lagar;
stickkontakten eller flerpolsbrytaren är lättåtkomliga när
utrustningen väl installerats.
Kontakten och uttaget ska vara lättåtkomliga.
33
Hur spisen ska användas
Använd anordningarna och kommandona på panelen för
att ställa in de olika funktionerna.
Se upp: innan du använder ugnen eller grillen första
gången ska du först låta dem fungera i cirka 30 minuter.
Kontrollera att ugnen är tom, termostaten på max, ugns-
luckan stängd och att lokalen är ordentligt vädrad. När
denna tid förflutit ska du öppna luckan och vädra lokalen.
Den lukt som ibland uppstår vid denna operation beror
på avdunstningen från de ämnen som använts för att
skydda ugnen under den period som förflyter mellan till-
verkningen och installationen av produkten.
Se upp: Den nedersta falsen ska endast utnyttjas då man
använder sig av roterande grillspett (där sådant finns). För
övriga tillagningar ska du aldrig använda den nedersta
falsen och ställ aldrig föremål på ugnsbotten medan du
använder ugnen eftersom det kan orsaka skador på emal-
jen. Placera alltid dina kokkärl (ugnsformar, aluminium, ,
etc. etc.) på gallret som följer med utrustningen och som
finns isatt i ugnens falsar.
Lucklåsanordning
Vissa modeller är försedda med ett ”lucklås”system som
sitter mellan manöverpanelen och ugnsluckan. För att
öppna luckan ska du höja spaken ”A” såsom visas i figu-
ren.
Ugnsvreden
Ugnen ”5 Cuochi” kombinerar fördelarna hos en traditio-
nell ugn och en modern ”varmluftsugn”.
Ugnen ”5 Cuochi ” är mycket lättanvändbar och erbjuder
5 olika säkra och enkla tillagningssätt. Använd vreden för
att välja de olika tillagningsfunktionerna som finns tillgäng-
liga för ugnen ”5 cuochi”.
G - programinställningsvred
N - termostatvred
När instrumentvredet är på andra lägen än ”o”,som är
viloläget, tänds ugnsbelysningen. Läget av vredet som är
märkt med symbolen
8 gör att man kan tända ugns-
belysningen utan att något uppvärmningselement är akti-
verat. Ugnsbelysningen meddelar att ugnen är i funktion,
den förblir tänd under hela tillagningen.
1.Traditionell ugn
- Läge vred G”:
a
- Läge vred “N”: valfritt mellan 50°C och Max
I detta läge tänds ugnsbelysningen samt det nedre och
det övre värmeelementen. Det är ”mormors” klassika ugn
som förts till en nivå så att den kan nå en exceptionell
fördelning av temperaturen tillsammans med låg förbruk-
ning. Den traditionella ugnen förblir oöverträffad i de fall
då man ska tillaga rätter som består av två eller fler ingre-
dienser som tillsammans bildar en rätt, som t.ex revbens-
spjäll med kål, lutfisk på spanskt vis, stoccafisso
all’anconetana (långa på anconetanskt vis), kalvkött med
ris etc.. Resultatet blir utmärkt vid tillagningen av rätter
som består av ox eller kalvkött såsom: stekar, grytor, gu-
lasch, vilträtter, bringa eller karrè av gris, som kräver en
långsam tillagning med konstant tillförsel av buljong eller
vätskor. Det förblir i vilket fall det bästa sättet för grädd-
ning av efterrätter, för frukträtter och för de tillagningar i
täckta kärl som är särskilt avsedda för ugnstillagning. När
du lagar mat i den traditionella ugnen ska endast en fals
användas eftersom värmen fördelas dåligt om man an-
A
Spisen med multifunktionsugn
D Ugnspanna eller plåt
E Panel
F Justerbara fötter eller ben
G Inställningsvred
H Grön kontrollampa
K Gallerplan i ugnen
I Inställningsvred för de elektriska plattorna
M Kontrollampa termostat
N Timervred
N Termostatvred
S Lucklåsanordning
I
M
GN
L
H
F
E
K
D
S
34
vänder sig av flera falser. När du använder de olika falserna
som finns till förfogande kan du fördela värmen mellan
den övre och nedre delen. Särskilt den första och andra
falsen nedifrån gör att man får mer undervärme
2. Varmluftsugn
- Läge vred G
L
- Läge vred N”: valfritt mellan 50°C och Max
Eftersom värmen i varmluftsugnen är konstant och jämn i
hela ugnen, tack vare fläkten som är placerad baktill i ug-
nen, blir maten jämnt tillagad och brynt i alla dess punkter.
Du kan även tillaga flera rätter som är olika sinsemellan
samtidigt , med enda förbehållet att de har likartade
tillagningstemperaturer. Det går att använda två falser
samtidigt genom att följa föreskrifterna som återfinns i
paragrafen ”Samtidig tillagning på flera falser”. Denna
funktion är särskilt lämplig för rätter som kräver gratine-
ring och för rätter som kräver en relativt lång tillagningstid
som till exempel: lasagna, ugnsgratinerade makaroner,
ugnstekt kyckling och potatis etc...
Man erhåller stora fördelar vid tillagning av stekar efter-
som den förbättrade värmefördelningen gör att man kan
använda sig av lägre temperaturer. Vid tillagning av stekar
innebär den förbättrade fördelningen av värmen att man
kan använda sig av lägre temperaturer som innebär att
mindre vätska avdunstar, vilket gör köttet mörare samt
reducerar viktminskningen. Varmluftsugnen är särskilt
uppskattad för tillagning av fisk som kan göras iordning
på enklast möjliga vis utan förändringar i smak eller utse-
ende. Utmärkt resultat fås när man tillagar bräserade grön-
saker som squash, äggplantor, paprika, tomater etc..
Desserter: säkra resultat fås när du gräddar jästa kakor
såsom sockerkakor, petitchouxer, gifflar. Varmlufts-
funktionen kan även användas till att tina vitt och rött kött,
fisk och bröd genom att du ställer in en temperatur 80°-
100°C. För att tina ömtåligare livsmedel kan du ställa in
50°C eller endast använda dig av kalluftsventilationen ge-
nom att ställa termostatvredet på 0°C.
3. Grillen
- Läge vred G” :
F
- Läge vred N” : Max
Grillens höga och direkta temperatur gör att matens yta
omedelbart bryns och förhindrar att vätska rinner ut, vil-
ket gör att innanmätet blir mörare. Grillning lämpar sig
särskilt för de rätter som kräver hög yttemperatur: biffar
av nöt eller kalv, entrecôte, filè, hamburgare etc...
4. ”Dubbel grill”
- Läge vred G” :
d
- Läge vred N” : Max
En grill som är större än de vanliga och med helt ny de-
sign: grillkapaciteten har ökats med 50%. Dubbelgrillen
grillar även i hörnområdena dit värmen vanligtvis inte når.
Viktigt: För att uppnå bästa resultat av tillagningen och
för att spara energi (cirka 10%), ska ugnsluckan alltid
hållas stängd när man använder sig av grillfunktionen.
När du använder grillfunktionerna ska du placera gallret
på den översta falsen (se tillagningstabell) samt komma
ihåg att ställa in ugnspannan under gallret för att samla
upp fettet.
5. ”Dubbelgrill” med varmluft
- Läge vred G” :
M
- Läge vred N : valfritt mellan 50°C och 200°C
Förenar den termiska strålningen i en enda riktning med
den forcerade varmluftsventilationen inuti ugnen. Detta
förhindrar att ytorna bränns genom att värmen ökar och
tränger bättre in i maten.. Utsökt resultat uppnås när
varmluftsgrillen används för tillagning av kebab med kött
och grönsaker, korvar, revbenspjäll, lammkotletter, kyck-
ling, vaktel, fläskkotletter, etc. Detta sätt är även idealiskt
för att tillaga fiskbitar (svärdsfisk, tonfisk, hälleflundra, etc.).
I denna funktion sätts även grillspettets motor i funktion
(där sådant finns). Tillagningar med denna funktion läm-
par sig särskilt för kött som kotletter, fågel, etc...
Obs: Grillning (funktioner 3, 4, 5) ska ske med luckan
stängd.
Kontrollampa för funktion av ugnen (L)
Betyder att ugnen håller på att värmas upp. När
kontrollampan slocknar innebär det att den temperatur som
ställts in med vredet uppnåtts Att kontrollampan omväx-
lande tänds och släcks betyder att termostaten fungerar
korrekt och att den bibehåller konstant temperatur inuti
ugnen.
Se upp
Se till att inte barn kommer åt ugnsluckan eftersom den
blir mycket varm under användningen.
Timer
För att använda timern måste du först dra upp den med
vred ”M”. Vrid vredet nästan ett helt varv medurs
4. Vrid
det därefter moturs
5, och ställ in tiden genom att fast-
ställa siffran (minuterna) på vredets urtavla som sitter un-
der märket på panelen.
36
Beskrivning
Kokzonerna är försedda med elektriska strålvärmeelement
som är inbyggda under kokzonerna (områden som blir
röda under användningen).
A. Kokzon (A).
B. Lampor som meddelar om värmen på motsvarande
värmeelement överstiger 60° C, även om zonen har
stängts av.
Beskrivning av värmeelementen
Värmestrålningselementen består av spolformade vär-
meelement, som blir röda efter endast 10-20 sekunder
efter att de satts på.
Bruksanvisning för glaskeramikhällen
För att erhålla bästa möjliga resultat av glaskeramikhäl-
len ska du följa några viktiga regler vid förberedelserna
eller tillagningen av maten.
· Det går att använda alla sorters kastruller och stek-
pannor på glaskeramikhällen. Botten måste dock vara
fullkomligt plan. Ju tjockare botten kastrullerna eller
stekpannorna har, desto jämnare fördelas naturligtvis
värmen.
· Kontrollera att kastrullbotten täcker värmezonen helt,
vilket innebär att den producerade värmen kan utnytt-
jas fullständigt
· Kontrollera alltid att kastrullens botten är torr och ren-
gjord: detta garanterar inte endast en optimal kontakt
utan ser även till att kokkärlen och kokzonerna håller
länge.
· Använd inte samma kastruller som används på gas-
lågor eftersom värmen från dessa kan deformera
kastrullens botten och de kommer inte att ge samma
resultat om de därefter används på en häll av glas-
keramik.
Bruksanvisning för keramikhällen
AA
B
Praktiska råd vid användning av de elektriska plattorna
Inställningsvreden för de elektriska plattorna (I)
Spisarna kan vara försedda med elektriska plattor av stan-
dardtyp, snabbplattor eller automatiska plattor, i olika kom-
binationer (snabbplattorna skiljer sig från de övriga ge-
nom att de har en röd prick i mitten och de automatiska
genom att de har en aluminiumskiva i mitten).
För att förhindra värmeförlust och skador på plattorna, rå-
der vi dig att använda kokkärl med platt botten och som
har en diameter som inte är mindre än själva plattan.
Tabellen visar förhållandet mellan det läge som finns på
vreden och den typ av användning som rekommenderas
för plattorna.
Grön kontrollampa (H)
Denna kontrollampa tänds när en elektrisk platta sätts på.
Läge Normal platta eller snabbplatta
0 Avstängd
1
Kokning av grönsaker, fisk
2
Potatiskokning (ångkokning) soppor, kikärter,
bönor
3
Fortsatt kokning av av stora mängder mat,
grönsaksoppor
4
Stekning (medium)
5 Stekning (hårdstekning)
6
Bryna eller uppnå kokpunkt på kort tid
37
Inställningsvred Mat som ska tillagas Vikt
(Kg)
Tillagningslä-
ge fals
nedifrån
Föruppvärmnings-
tid (min.)
Termostat-
vred
Tillagning-
stid (min.)
1 Traditionell
ugn
a
Anka
Rostbiff
Fläskstek
Kakor
Pajer
1
1
1
-
1
3
3
3
3
3
15
15
15
15
15
200
200
200
180
180
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
2 Varmluftsugn
L
Pizza (på 2 falser)
Lasagne
Lamm
Ugnstekt kyckling +
potatis
Makrill
Makrillar
Plum-cake
Petit choux (på 2 falser)
Småkakor (på 2 falser)
Sockerkaka (på 1 fals)
Sockerkaka (på 2
falser)
Pajer
1
1
1
1
1
1.5
1
0.5
0.5
0.5
1.0
1.5
2-4
3
2
2-4
2
2
2
2-4
2-4
3
2-4
3
15
10
10
10
10
10
10
10
10
10
10
15
220
200
180
180
180
180
170
190
180
165
165
200
20-35
30-35
50-60
60-75
50-55
55-60
40-50
25-35
10-15
25-30
25-30
25-30
3 Grill
F
Sjötunga och bläckfisk
Fiskspett
Torskfilé
Grillade grönsaker
1
1
1
1
4
4
4
3/4
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
8
4
10
8-10
4 Dubbel grill
d
Kalvkotletter
Kotletter
Hamburgare
Makrillar
Rostat bröd
1
1.5
1
1
n.° 4
4
4
3
4
4
5
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
Max
15-20
20
7
15-20
5
5 Varmluft och
dubbelgrill
M
Grillad kyckling
Bläckfisk
1.5
1.5
2
2
5
5
200
200
55-60
30-35
OBS: Tillagningstiderna är ungefärliga och kan modifieras beroende på personlig smak. Vid tillagning med grillen
eller dubbelgrillen eller varmluftsugnenska ugnspannan alltid placeras vid den 1° falsen nedifrån.
Praktiska råd vid matlagningen
38
Koppla ifrån ugnen från energikällan innan du utför
vilket som helst underhålls- eller rengöringsingrepp.
Gör ofta rent ugnen noga så att den håller längre och kom
ihåg att:
· Vid rengöring ska inte ångrengöringsapparater använ-
das.
· de emaljerade delarna och de självrengörande panele-
rna ska tvättas med varmt vatten utan tillsats av skur-
pulver eller frätande ämnen som kan skada
ytbeläggningen;
· insidan av ugnen ska göras rent med en viss frekvens,
medan den fortfarande är ljummen, med varmt vatten
och rengöringsmedel. Skölj och torka därefter noggrant;
· rostfritt stål kan få fläckar om det under lång tid utsätts
för starkt kalkhaltigt vatten eller starka rengöringsme-
del (som innehåller fosfor) Vi råder dig att skölja rikligt
och torka efter rengöringen. Torka dessutom upp det
vatten som eventuellt runnit över.
· rengör manöverpanelen ofta för att förhindra att smuts
och fett samlas där. Använd mjuka svampar eller tra-
sor så att inte de emaljerade eller rostfria delarna repas.
Rengöring av kokzonernas ytor
Innan du börjar att laga mat ska ytorna på kokzonerna
alltid göras rent med en fuktig trasa så att damm och
matrester avlägsnas. Spishällens yta bör regelbundet gö-
ras rent med en ljummen tvållösning. Det kan vara nöd-
vändigt att periodiskt använda sig av ett specifikt rengö-
ringsmedel för att göra rent keramikhällen. Ta framförallt
bort all utspilld mat och fett med en fönsterskrapa, helst
av rakbladstyp
B (medföljer ej), eller, i brist på en
sådan, med hjälp av en av fast rakbladstyp.
Gör därefter rent spishällen, medan den ännu är varm,
med en pappersduk och lämpligt rengöringsmedel. Skölj
därefter och torka med en ren trasa. Om en plastbit eller
alumiumplåt oavsiktligt smält på spishällen ska de ome-
delbart avlägsnas från den varma kokzonen med hjälp
av en skrapa för att förhindra att själva ytan skadas. Utför
samma operation om du spillt socker eller mat med hög
sockerhalt på ytan. Använd inte svintotvål eller hårda
svampar av något slag. Frätande rengöringsmedel som
spray för ugnsrengöring eller fläckborttagningsmedel bör
inte heller användas.
Utbyte av lampan inuti ugnen
· Slå ifrån strömmen till ugnen genom flerpolsbrytaren
som använts för att ansluta ugnen till elsystemet eller
dra ur kontakten, om den är åtkomlig;
· Skruva loss glaskupan på lamphållaren;
· Skruva loss lampan och byt ut den mot en som tål hög
temperatur (300°C) och som har följande egenskaper:
- Spänning 230/240 V
- Effekt 25W
- Koppling E14
· Montera tillbaka glaskupan och strömförse ugnen igen.
Ordinärt underhåll och rengöring av ugnen
Specifika produkter för
rengöring av glaskeramik
Var köper jag dem
Fönsterskrapor och reservblad Hobbyaffärer och
Järnhandeln
Stahl-FixSWISSCLEANERWK
TOPAndra produkter för
rengöring av glaskeramik
Husgerådsaffärer
Gör det själv butiker
JärnhandelnVaruhus
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Whirlpool K 3C7 M.B(W)/SK Användarguide

Kategori
Ugnar
Typ
Användarguide