Denna symbol är inte kopplad till någon av spishällens funktioner; värmeelementet är avstängt.
ANVÄNDNING AV SPISHÄLLEN
Ugnens kontrollpanel är utrustad med 4 vred som styr kokplattorna. Spishällens kontrollvred är märkta med siffror som
motsvarar olika effektlägen och med symboler som motsvarar olika funktioner.
• Vrid vredet till önskad kokplatta medsols till önskat läge (följ anvisningarna som medföljer spishällen).
Spishällens gula kontrollampa tänds.
Viktigt:
• Gör så här när kokplattorna används första gången: Vrid vreden till läge 6, placera ett kokkärl av lämplig storlek och
till hälften fyllt med vatten på varje platta och låt plattorna vara på i cirka 3 minuter.
• Sätt aldrig på kokplattorna om det inte står kokkärl på dem.
• Använd grytor och kastruller som är lämpade för elplattor, med tjock och slät botten.
• Kokkärlets botten skall ha en diameter som är lika stor eller något större än kokplattan.
Översikt över spishällens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
VARMHÅLLNING
När denna funktion aktiveras bibehålls en ugnstemperatur på 60°C under hela programmet. Vrid vredet
till
för att välja denna funktion.
DUBBELZON
Denna funktion finns i den främre vänstra och den bakre vänstra kokzonen. Tack vare dubbelzonsfunktionen
kan spishällens uppvärmda yta utökas så att den anpassas till breda, ovala och rektangulära kokkärl. Gör så
här: Vrid vredet till
och vänta tills restvärmevarnaren för vald kokplatta börjar blinka. Välj önskad effekt
genom att vrida vredet motsols. Restvärmevarnaren fortsätter att lysa för att visa att spishällen är på. Stäng
av funktionen genom att vrida tillbaka vredet till
“0”
.
ICP-funktion
(Uppkokning)
När denna funktion aktiveras påskyndas uppvärmningen av den valda kokzonen under specificerad tid i
början av koktiden. Vrid vredet till
för att välja denna funktion.
Vänta tills restvärmevarnaren börjar
blinka. Vrid sedan vredet motsols till önskat effektläge. Exempel: Om effektläget är
“1”
fungerar kokzonen
på full effekt
i 1 minut
, varpå den övergår till effektnivå
“1”
under återstående koktid, såvida inte läget
på vredet ändras under tiden. Om effektläget är
“6”
fungerar kokzonen på full effekt i
6 minuter
, varpå
den övergår till effektläge
“6”
under återstående koktid, såvida inte läget på vredet ändras. Detta gäller
alla effektlägen,
med undantag för effektläge “10”
.
SNABBVÄRME
Tack vare denna funktion kan man snabbt koka upp vatten. Snabbvärmefunktionen kopplas ur efter
inställd tid. När inställd tid har löpt ut återgår spishällens inställning automatiskt till max effektläge.
Snabbvärmefunktionen kan även kopplas in efter att du påbörjat matlagningen. Observera: Försäkra dig
om att du verkligen har placerat kokkärlet på kokzonen innan du kopplar in snabbvärmefunktionen. Annars
finns det risk att glaskeramikytan skadas. Specificerade prestationer för snabbvärmefunktionen garanteras
för alla typer av glaskeramikhällar. För att koppla in funktionen placerar du kokkärlet på vald kokzon och
vrider vredet till . För att koppla ur varmhållningsfunktionen ändrar du vredets läge.
SKONVÄRME
Kan användas för att jäsa deg, mjukgöra kylskåpskallt smör, hålla nappflaskan eller barnmaten varm, för
att göra yoghurt, smälta choklad och så vidare.
Denna funktion är endast tillgänglig när restvärmevarnaren är på. Försäkra dig om att restvärmevarnaren
i den kokzon du tänker använda är på. Ställ vredet på . För att koppla ur varmhållningsfunktionen
ändrar du vredets läge.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
OBS! När fläktfunktionen eller den statiska funktionen krävs för tillagning av
kött rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen används (ugnsfals 1
till 3).
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(1 kg)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
Kalkon (6 kg) +
ugnsfals 3
gratinering
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, Abborre,
Tonfisk, Lax, Forell
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK (KOTLETTER)
(1 kg)
Svärdfisk, Tonfisk,
Lax, Torsk
X 2 200 45 - 55
X 2 190 45 - 55
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
X 2 190 35 - 45
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
X 2 200 50 - 55
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade
grönsaker (till
exempel Fänkål,
Kål, Sparris, Selleri)
X 2 200 35 - 45
- 2 190 40 - 50
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER,
BAKELSER, O.S.V.
Sockerkakor
X 2 160 30 - 40
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
- 2 180 90 - 95
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
X 2 180 25 - 35
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
X 2 200 40 - 45
- 2 180 45 - 50
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
X 2 - 4 190 25 - 35
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller
grönsakspajer
X 2 200 50 - 55
X 2 200 40 - 50
Lasagne X 2 200 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel Ananas,
Persika
X 2 200 35 - 45
- 2 180 40 - 50
Maränger
X 2 90 120 - 150
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 200 15 - 25
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
X 2 190 30 - 40
X 2 190 40 - 50
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korvar X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 25 - 35
Fisk X 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor - 3 5 45 - 55
Hel kyckling - 3 5 60 - 70
Stek
(svin, ox)
- 3 5 75 - 90
Anka - 2 5 80 - 90
Lammlägg - 3 5 90 - 120
Rostbiff - 3 5 90 - 120
Bakad potatis - 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter - 3 5 35 - 45