IKEA OBI 600 AL Program Chart

Typ
Program Chart
OBI 600 PRODUKTBLAD
SE
5019 610 54941
Längst ner-Högst upp...
Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Fläkt* (dold)
3. Övre värmeelement (kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Nedre värmeelement (dolt)
8. Ugnsluckans gångjärn
9. Sval ugnslucka
*OBS:
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har uppnått en viss
temperatur. När ugnen stängs av kan fläkten fortsätta fungera ett litet tag
för att garantera tillräcklig kylning.
TILLBEHÖR
Tryckknappar
Tryck på mitten av vredet.
Vrid vredet till önskad position.
När matlagningen är klar vrider du tillbaka vredet till läge 0 och trycker på vredet en gång till för att återställa det i utg ångsläge.
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS PROGRAMMERARENS PRODUKTBLAD.
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktions-
symbol
Funktion
Förinställning
temperatur/nivå
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i
användarmanualen)
0
UGNEN AV
--
UGNSLAMPA
- För att stänga av ugnen.
MLTF
(Värme Underhåll)
35C
För att hålla en konstant temperatur, antingen 35 °C eller
60 °C.
STATISK
200C När den ena falsen används för matlagning. Förvärmning.
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för matlagning vid samma
temperatur.
FLÄKT
160C
När fler än en fals används för matlagning vid samma
temperatur.
TURBOFLÄKT
160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda grönsaker, timbaler,
fågel.
GRILL
3 För att grilla mindre köttbitar och för att rosta bröd, osv.
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
PROGRAM
P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
SNABBVÄRMNING
200C För att värma upp ugnen snabbt.
Galler
Bakplåt
Droppbricka
Katalytiska paneler
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången eller efter ett strömavbrott visar displayen  .
Att starta ugnen:
Vrid
vred 1
till 0.
Tryck på
knapp 3
. Displayen visar --:--.
1. Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
3. Vred för att ställa in klockslag, koktid, tiden när tillagningen skall stoppa, temperaturer och effektnivåer (Funktion
P
).
1
2
3
Längst ner
Högst upp
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
MATLAGNINGSÖVERSIKT
ANMÄRKNING: Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska funktionen krävs rekommenderar vi att även
gratineringsfunktionen används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå Koktid
(minuter)
Oxstek X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korvar X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 25 - 35
Fisk X 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor - 3 5 45 - 55
Hel kyckling - 3 5 60 - 70
Stek (Svin, Oxe) - 3 5 75 - 90
Anka - 2 5 80 - 90
Lammlägg - 3 5 90 - 120
Rostbiff - 3 5 90 - 120
Bakad potatis - 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter - 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm, Killing, Fårkött
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Oxe)
(1 kg)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kyckling, Hare,
Anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Kalkon (6 kg) + ugnsfals 3
gratinering
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, Abborre, Tonfisk, Lax,
Forell
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK (KOTLETTER)
(1 kg.)
Svärdfisk, Tonfisk, Lax, Torsk
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Råa, gratinerade grönsaker (t.ex.
Fänkål, Kål, Sparris, Selleri)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
EFTERRÄTTER, BAKELSER, OSV.
Sockerkakor
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller grönsakspajer
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
t.ex. Ananas, Persika
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Maränger
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI 600 AL Program Chart

Typ
Program Chart