Kenwood KAH647PL Användarmanual

Kategori
Livsmedelsprocessorer
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

English 2 - 6
Nederlands 7 - 12
Français 13 - 18
Deutsch 19 - 24
Italiano 25 - 30
Português 31 - 36
Español 37 - 42
Dansk 43 - 47
Svenska 48 - 52
Norsk 53 - 57
Suomi 58 - 62
Türkçe 63 - 67
Ïesky 68 - 73
Magyar 74 - 79
Polski 80 - 85
Русский 86 - 91
Ekkgmij 92 - 97
Slovenčina 98 - 103
Українська 104 - 109
´¸∂w
011 - 411
säkerhet
Läs bruksanvisningen noggrant och spara
den för framtida bruk.
Bladen och skivorna är mycket vassa.
Hantera dem med försiktighet. Håll dem
alltid i greppet upptill, borta från
eggen, både när du hanterar och
diskar dem.
Tag alltid ut knivbladet innan du tömmer ut
innehåller ur skålen.
Håll händer och verktyg utanför skålen
medan köksmaskinen är ansluten till
elnätet.
Använd aldrig fingrarna för att trycka ner
bitar i matarröret. Använd alltid
matarstaven (-arna) som levererades med
matberedaren.
Stäng av apparaten och dra ur kontakten:
innan du monterar eller tar bort delar
efter användning
före rengöring
Lyft aldrig locket från tillbehöret förrän
bladet eller skärskivan har stannar
ordentligt.
Låt inte skålen fyllas ända upp till
skärskivan när du använder skivnings-,
rivnings- eller julienne-skivan. Töm den
regelbundet.
När du använder knivbladet ska du inte
fylla över maxnivån markerad skålen.
Vidrör inte rörliga delar.
Använd inte för mycket kraft för att trycka
ner bitarna i matarröret – då kan tillbehöret
skadas.
48
V
ik ut framsidan med illustrationerna innan du börjar läsa
Svenska
Hacka inte istärningar eller andra hårda
livsmedel såsom kryddor. kan tillbehöret
skadas.
Använd inte knivbladet för tunga
blandningar t.ex. bröddeg. kan
tillbehöret eller maskinen skadas. Använd
degkroken i köksmaskinen.
Mixa aldrig varma ingredienser i
skålen. Låt dem svalna till
rumstemperatur innan de mixas.
Mixa inte flytande ingredienser - de kan
läcka runt locket. Det finns en mixer för det
ändamålet.
Använd aldrig locket för att stänga av och
maskinen. Använd på/av-knapparna
eller hastighetsreglaget.
Om mixern används på fel sätt kan det
orsaka skador.
Om det uppstår för mycket vibrationen vid
användningen av detta tillbehör kan du
antingen minska hastigheten eller stoppa
maskinen och ta ut innehållet.
Använd aldrig ett skadat tillbehör. Få det
kontrollerat eller reparerat: Se ”service och
kundtjänst”.
Du hittar mer information om säkerheten i
bruksanvisningen för din köksmaskin.
49
D
en här apparaten följer EU-
direktiv 2004/108/EG om
e
lektromagnetisk kompatibilitet och
E
U:s förordning nr 1935/2004 från
2004-10-27 om material som är
a
vsedda för kontakt med
l
ivsmedel.
i
nnan du använder ditt
Kenwood-tillbehör
Tag bort all förpackning, även
plastskydden för knivbladet. Var
försiktig - bladen är mycket
vassa. Skydden kan nu slängas.
De hade bara till uppgift att skydda
bladet under tillverkningen och
frakten.
Diska delarna, se "rengöring".
förklaring till bilder
stötar: stor och liten
påfyllningsrör
tillbehörslock
grepp
knivblad
tillbehörskål
kopplingsdel
skärskivor
1 extra fin rivningsskiva
2 fin rivningsskiva
3 grov rivningsskiva
4 tunn skivningsskiva
5 tjock skivningsskiva
6 julienneskiva
knivbladet
Använd på hastighet 2 till 5
Använd knivbladet för att hacka
rått och tillagat kött, kokta ägg,
grönsaker, nötter, ingredienser till
pastejer och dipsåser och för att
göra bröd- och kaksmulor. Det kan
också användas för att göra vanlig
pajdeg och smulpajdeg.
maxmängder
pajdeg (mjölets vikt) 400 g
kött 500 g
Aldri overstig “max”-nivået som er
markert på bollen.
använda knivbladet
1 Ställ köksmaskinen på arbetsytan
med hastighetskontrollen framåt.
2
Ta bort locket till högväxeluttaget
.
3 Placera kopplingsdelen på uttaget
m
ed triangelsymbolen pekande
mot dig och vrid medurs tills den
snäpper på plats.
4 Ställ skålen på kontakten med
handtaget bakåt på köksmaskinen
och vrid sedan medurs för att låsa
fast den.
5 Placera knivbladet i
tillbehörsskålen. Vrid eller trycka
ner lite, om så behövs, för få det
på plats. Hantera knivbladen
försiktigt, bladen är mycket
vassa. Håll dem alltid i
greppet på toppen.
6 Skär maten i bitar och lägg den i
skålen. Se till att den är jämnt
fördelad.
7 Fest lokket på bollen ved å
plassere påfyllingstrakten bak
håndtaket og dytte ned og vri med
klokken for å låse på plass. Lokket
kan festes i fire forskjellige
posisjoner.
Om du har svårt att montera
locket ska du ta bort
tillbehöret och koppla på
köksmaskinen helt kort. Sätt
tillbaka tillbehöret.
8 Sätt i stötarna.
9 Koppla på och ställ in en hastighet.
Kör tills du får önskat resultat.
10 Stäng av och ta ut stickkontakten.
11 Ta av tillbehöret från uttaget genom
att vrida det moturs och lyfta det
upp. Plocka isär tillbehöret. (Ta av
skålen från kopplingsdelen genom
att hålla i kopplingsdelens fot, vrid
skålen moturs och lyft av . Om
du tycker att det är svårt att ta av
kopplingsdelen från skålen,
montera skålen och
kopplingsdelen på uttaget igen.
Vrid moturs till stopp, vrid sedan
skålen för att låsa upp den från
kopplingsdelen .)
50
t
ips
Skär upp det som ska beredas
i
nnan du lägger det i skålen. Kött,
b
röd, grönsaker och andra
livsmedel av liknande konsistens
s
ka skäras i ca 2 cm stora
t
ärningar. Kex ska brytas i bitar och
matas ner i påfyllningsröret medan
m
askinen går.
O
m du vill mixa soppor häller du av
vätskan och lägger de fasta
ingredienserna i skålen. Mixa dem
och häll tillbaka dem i vätskan.
För pajdeg, använd fast fett skuret
i 2 cm stora tärningar direkt från
kylskåpet. Arbeta in i mjölet tills
blandningen ser ut som
brödsmulor. Tillsätt gradvis lite
vatten genom påfyllningsröret tills
det blir till en deg. Koppla av så
snart som ingredienserna har
blandats.
Kör degen länge än nödvändigt när
du använder knivbladet.
Använd K-spaden i blandarskålen
när du ska göra kakdeg - då får du
bättre resultat.
skärskivor
Kör på hastighet 1 till 2 för
de flesta användningar.
Om du behöver mer kraft kan du
öka till hastighet 3.
Använd skivnings/rivningsskivan för
att riva frukt, grönsaker och ost
och julienne-skivan för att skära
grönsaker t.ex. potatis och
morötter.
viktig - Låt inte skålen fyllas upp
till skärskivan. Töm den
regelbundet.
Nedanstående skivor är
inkluderade i förpackningen och är
markerade med nummer på varje
skärskiva enligt följande:-
Skiva 1 - extra fin rivning.
Används till parmesanost och
tyska potatisknödel.
Skiva 2 - fin rivning. Används till
ost, nötter, hård frukt och hårda
grönsaker.
Skiva 3 - grovrivning. Används till
ost, hård frukt och hårda
grönsaker.
S
kiva 4 - tunna skivor. Används
till ost, hård frukt och hårda
g
rönsaker.
S
kiva 5 - tjocka skivor. Används
till ost, hård frukt och hårda
g
rönsaker.
S
kiva 6 - julienne. Används till att
skära potatis till pommes frites och
t
ill att skära grönsaker till grytor,
s
allader och dippsåser (t.ex.
morötter, äpple och päron).
använda skärskivor
1 Ställ köksmaskinen på arbetsytan
med hastighetskontrollen framåt.
2 Ta bort locket till högväxeluttaget
.
3 Placera kopplingsdelen på uttaget
med triangelsymbolen pekande
mot dig och vrid medurs tills den
snäpper på plats.
4 Ställ skålen på kopplingsdelen med
handtaget bakåt på köksmaskinen
och vrid sedan medurs för att låsa
fast den.
5 Välj önskad skärskiva och placera i
tillbehörsskålen - den passar bara
på ett håll. Siffran på skivan ska
vara riktad uppåt. Hantera
skärskivorna försiktigt - de
är mycket vassa. Håll alltid
skivan i greppet på toppen.
6 Fäst locket på skålen genom att
placera påfyllningsröret bakom
handtaget. Tryck ner och vrid
medurs tills det låser sig på plats.
Locket kan fästas i fyra olika lägen.
Om du har svårt att montera
locket tar du av tillbehöret
och startar köksmaskinen
helt kort. Montera sedan på
tillbehöret igen.
7 Välj vilket påfyllningsrör du vill
använda. I stöten finns ett mindre
påfyllningsrör för enstaka eller
smala bitar.
använda det lilla
påfyllningsröret
Sätt först den stora stöten i
påfyllningsröret .
51
a
nvända det stora
påfyllningsröret
A
nvänd båda stötarna tillsammans
.
8 Lägg det som beredas i
p
åfyllningsröret.
9
Starta köksmaskinen och tryck ner
med stöten - stick aldrig in
f
ingrar i påfyllningsröret.
L
yft och tryck ner stöten några
gånger när bearbetningen börjar bli
klar för att minimera mängden mat
som blir kvar på skärskivan.
10 Stäng av och ta ut stickkontakten.
11 Ta av tillbehöret från uttaget genom
att vrida det moturs och lyfta upp
det. Plocka isär tillbehöret. (Ta av
skålen från kopplingsdelen genom
att hålla i kopplingsdelens fot, vrid
skålen moturs och lyft av . Om
du tycker att det är svårt att ta av
kopplingsdelen från skålen,
montera tillbaka skålen och
kopplingsdelen på uttaget. Vrid
apparaten moturs tills det stoppar,
vrid sedan skålen för att låsa upp
den från kopplingsdelen .)
tips
Använd färska ingredienser.
Skär inte för smått. Fyll det stora
påfyllningsröret ganska fullt på
bredden. Då finns mindre risk för
att bitarna glider sidledes under
beredningen.
Alternativt bruker du den lille
påfyllingstrakten.
Vid användning av julienneskivan
placeras ingredienserna horisontalt.
Vid skivning och rivning blir mat
som placerats rakt upp kortare än
mat som placerats horisontalt.
Efter användning av skärskivor
finns det alltid rester kvar på skivan
eller i maten.
rengöring
Stäng alltid av apparaten och dra
ut stickkontakten innan du tar bort
t
illbehöret från köksmaskinen.
Demontera tillbehöret helt före
rengöring.
S
änk aldrig ned kopplingsdelen i
vatten. Torka av den med en fuktig
trasa.
Vask gjenværende deler i varmt
såpevann, og tørk skikkelig. Vær
forsiktig da bladene og
kutteplatene er skarpe. Alternativt
vasker du i oppvaskmaskinen (kun
øverste stativ). IKKE HA
KONTAKTEN I
OPPVASKMASKINEN.
service och kundtjänst
Om du behöver hjälp med:
att använda tillbehöret
service eller reparationer
Kontakta återförsäljaren där du
köpte apparaten.
Konstruerad och utvecklad av
Kenwood i Storbritannien.
Tillverkad i Kina.
52
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119

Kenwood KAH647PL Användarmanual

Kategori
Livsmedelsprocessorer
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för