●
Det går enklast att hacka örter när
de är rena och torra.
●
Mixa inte flytande ingredienser. De
kan läcka ut runt locket. Det finns en
mixer för sådana ändamål. Eller när
du ska puréa soppor kan du hälla av
vätskan, mixa de fasta
ingredienserna och blanda i dem i
soppan igen.
●
Kör degen länge än nödvändigt när
du använder knivbladet.
●
Använd inte knivbladet för att blanda
tröga blandningar som deg. Då kan
du skada matberedaren. Använd
degknådarna i skålen för deg och
vispen i skålen för smet.
●
Använd inte knivbladet för att hacka
isbitar eller andra hårda livsmedel,
t.ex. kryddor, de kan skada
tillbehöret.
●
Om du tillsätter mandelextrakt eller
smaksättning ska du undvika att de
kommer i kontakt med plasten
eftersom det kan leda till permanenta
spår.
maximal kapacitet
●
kött400g
Gör färs genom att skära bort alla
stora fettbitar från rått kött och
sedan skära det i 2 cm-kuber, lägga
dem i skålen och köra i ungefär 20
sekunder eller tills konsistensen är
som du vill ha den. Ju längre du kör
desto jämnare resultat.
plattan för skivor/strimlor och
plattan för rivning
Använd plattan för skivor/strimlor för
att skiva eller strimla frukt, grönsaker
och ost, och plattan för rivning för att
riva ost och potatis.
använda
kniv/strimlare/rivjärn
vad du kan göra med
skärskivorna
skiv- och strimlarskivorna
Skivorna och är vändbara: den
ena sidan är till för att skiva, den
andra för att strimla.
Du kan skiva ost, morötter, potatis,
kål, gurka, zucchini, rödbetor och
lök. Du kan strimla ost, morötter,
potatis och livsmedel av liknande
konsistens. Den sida du väljer
ska vara överst.
rivskivare för att riva
parmesanost och potatis till
kroppkakor.
skivor, tillval
fin pommes frites-skiva
Med denna skiva skärs potatis till
fina pommes frites-bitar och fasta
ingredienser till sallader, garnering,
grytor och wokning (t ex motor,
kålrot, zucchini och gurka).
standard pommes frites-skiva
skär potatis till pommes frites och
fasta ingredienser för sallader och
dipsåser (såsom kålrot, gurka).
extragrov strimlare för att
grovstrimla ost och morot.
56