Använd matberedartillbehöret för att
hacka, skiva och skära.
säkerheten
●
Bladen och skärskivorna är vassa -
hantera dem med försiktighet. Håll
knivbladet i fingergreppet upptill, på
motsatt sida från eggen, både när
du använder det och diskar det.
●
Stoppa inte ned händerna eller
några redskap i skålen medan
mixern är ansluten till
strömförsörjningen.
●
Använd aldrig fingrarna för att trycka
ner bitar i matarröret. Använd alltid
matarstaven (-arna) som levererades
med matberedaren.
●
Stäng av apparaten och dra ur
kontakten:
●●
innan du monterar eller tar bort
delar
●●
efter användning
●●
före rengöring
●
Tag alltid ut knivbladet innan du
tömmer ut innehåller ur skålen.
●
Ta aldrig av locket från tillbehöret
förrän kniven eller skärplattan har
stannat helt.
●
När du skivar/strimlar eller skär ska
du inte låta skålen fyllas ända upp till
skärskivan: töm regelbundet.
●
Om det uppstår för mycket
vibrationen vid användningen av
detta tillbehör kan du antingen
minska hastigheten eller stoppa
maskinen och ta ut innehållet.
●
Använd aldrig tillbehör som är
skadade. Se till att de undersöks
eller repareras.
●
Låt aldrig barn använda eller leka
med det här tillbehöret.
●
Använd apparaten endast för avsett
ändamål i hemmet. Kenwood tar inte
på sig något ansvar om apparaten
används på felaktigt sätt eller om
dessa instruktioner inte följs.
knivbladet
Använd knivbladet för att hacka rått
och tillagat kött, kokta ägg,
grönsaker, nötter, ingredienser till
pastejer och dipsåser och för att
göra bröd- och kaksmulor. Det kan
också användas för att göra vanlig
pajdeg och smulpajdeg.
●
Hacka inte istärningar eller andra
hårda livsmedel såsom kryddor. Då
kan tillbehöret skadas.
●
Använd inte knivbladet för att blanda
tunga blandningar som bröddeg. Då
kan du skada tillbehöret eller
maskinen. Använd degkroken i
mixern.
●
Mixa inte flytande ingredienser. De
kan läcka ut runt locket. Det finns en
mixer för sådana ändamål. Eller när
du ska puréa soppor kan du hälla av
vätskan, mixa de fasta
ingredienserna och blanda i dem i
soppan igen.
skiv-/strimlar- och
skärskivorna
Använd skivaren/strimlarskivan för att
skiva eller strimla frukt, grönsaker
och ost och skärskivan för att skära
grönsaker såsom potatis och frukt.
40
Svenska
Vik ut främre omslaget innan du börjar läsa, så att du kan följa med på
bilderna.