Kenwood AT640 Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

English 2 - 5
Nederlands 6 - 10
Français 11 - 15
Deutsch 16 - 20
Italiano 21 - 25
Português 26 - 30
Español 31 - 35
Dansk 36 - 39
Svenska 40 - 43
Norsk 44 - 47
Suomi 48 - 51
Türkçe 52 - 55
Ïesky 56 - 59
Magyar 60 - 64
Polski 65 - 69
Русский 70 - 74
Ekkgmij 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
80 - 83
Använd matberedartillbehöret för att
hacka, skiva och skära.
säkerheten
Bladen och skärskivorna är vassa -
hantera dem med försiktighet. Håll
knivbladet i fingergreppet upptill, på
motsatt sida från eggen, både när
du använder det och diskar det.
Stoppa inte ned händerna eller
några redskap i skålen medan
mixern är ansluten till
strömförsörjningen.
Använd aldrig fingrarna för att trycka
ner bitar i matarröret. Använd alltid
matarstaven (-arna) som levererades
med matberedaren.
Stäng av apparaten och dra ur
kontakten:
innan du monterar eller tar bort
delar
efter användning
före rengöring
Tag alltid ut knivbladet innan du
tömmer ut innehåller ur skålen.
Ta aldrig av locket från tillbehöret
förrän kniven eller skärplattan har
stannat helt.
När du skivar/strimlar eller skär ska
du inte låta skålen fyllas ända upp till
skärskivan: töm regelbundet.
Om det uppstår för mycket
vibrationen vid användningen av
detta tillbehör kan du antingen
minska hastigheten eller stoppa
maskinen och ta ut innehållet.
Använd aldrig tillbehör som är
skadade. Se till att de undersöks
eller repareras.
Låt aldrig barn använda eller leka
med det här tillbehöret.
Använd apparaten endast för avsett
ändamål i hemmet. Kenwood tar inte
på sig något ansvar om apparaten
används på felaktigt sätt eller om
dessa instruktioner inte följs.
knivbladet
Använd knivbladet för att hacka rått
och tillagat kött, kokta ägg,
grönsaker, nötter, ingredienser till
pastejer och dipsåser och för att
göra bröd- och kaksmulor. Det kan
också användas för att göra vanlig
pajdeg och smulpajdeg.
Hacka inte istärningar eller andra
hårda livsmedel såsom kryddor. Då
kan tillbehöret skadas.
Använd inte knivbladet för att blanda
tunga blandningar som bröddeg. Då
kan du skada tillbehöret eller
maskinen. Använd degkroken i
mixern.
Mixa inte flytande ingredienser. De
kan läcka ut runt locket. Det finns en
mixer för sådana ändamål. Eller när
du ska puréa soppor kan du hälla av
vätskan, mixa de fasta
ingredienserna och blanda i dem i
soppan igen.
skiv-/strimlar- och
skärskivorna
Använd skivaren/strimlarskivan för att
skiva eller strimla frukt, grönsaker
och ost och skärskivan för att skära
grönsaker såsom potatis och frukt.
40
Svenska
Vik ut främre omslaget innan du börjar läsa, så att du kan följa med på
bilderna.
delar
stötar: stor och liten
påfyllningsrör
tillbehörslock
knivblad
tillbehörskål
kopplingsdel
grov skiv- och strimlarskiva
fin skiv- och strimlarskiva
fin pommes frites-skiva
extragrov strimlare
detaljnummer 707347
rivskiva
detaljnummer 639150
standard pommes frites-skiva
detaljnummer 705753
innan du använder maskinen
första gången
1Tag bort all förpackning, även
plastskydden för knivbladet. Var
försiktig - bladen är mycket
vassa. Skydden kan nu slängas. De
hade bara till uppgift att skydda
bladet under tillverkningen och
frakten.
2 Diska delarna, se "rengöring".
använda knivbladet
1Lyft av locket från
mellanhastighetsuttaget .
2 Placera kopplingsdelen på uttaget
med triangelsymbolen pekande
mot dig och vrid medurs tills den
snäpper på plats.
3 Placera skålen på kopplingsdelen
och kontrollera att spåren i skålen
hakar i motsvarande grepp på
kopplingsdelen.
4Lyft låsskenan på plats.
5 Skär maten i bitar och lägg den i
skålen. Se till att den är jämnt
fördelad.
6 Placera locket på skålen och vrid tills
indikatorpilarna är riktade mot
varandra. Locket kan monteras i fyra
olika lägen.
Om du tycker att det är svårt
att montera locket, ska du ta
bort tillsatsen och starta
mixern kort. Sätt tillbaka
tillbehöret.
7 Sätt i stötarna.
8 Koppla på. Använd hastighet 2 till 4
och bereda tills du uppnått önskat
resultat.
9 Stäng av och ta bort tillbehöret.
10 Dra ut kontakten efter användningen.
tips
Skär upp det som ska beredas innan
du lägger det i skålen. Kött, bröd,
grönsaker och andra livsmedel av
liknande konsistens ska skäras i ca 2
cm stora tärningar. Kex ska brytas i
bitar och matas ner i påfyllningsröret
medan maskinen går.
Om du vill mixa soppor häller du av
vätskan och lägger de fasta
ingredienserna i skålen. Mixa dem
och häll tillbaka dem i vätskan.
För pajdeg, använd fast fett skuret i
2 cm stora tärningar direkt från
kylskåpet. Arbeta in i mjölet tills
blandningen ser ut som brödsmulor.
Tillsätt gradvis lite vatten genom
påfyllningsröret tills det blir till en
deg. Stäng av omedelbart när
ingredienserna har blandats.
Kör degen länge än nödvändigt när
du använder knivbladet.
41
Använd K-spaden i blandarskålen
när du ska göra kakdeg - då får du
bättre resultat.
maxmängder
pajdeg (mjölets vikt) 300 g
kött 340 g
använda skiv-/strimlar-
och skärtillsatsen
vad du kan göra med
skärskivorna
skiv- och strimlarskivorna
Skivorna och är vändbara: den
ena sidan är till för att skiva, den
andra för att strimla.
Du kan skiva ost, morötter, potatis,
kål, gurka, zucchini, rödbetor och
lök. Du kan strimla ost, morötter,
potatis och livsmedel av liknande
konsistens. Den sida du väljer
ska vara överst.
fin pommes frites-skiva
Med denna skiva skärs potatis till
fina pommes frites-bitar och fasta
ingredienser till sallader, garnering,
grytor och wokning (t ex motor,
kålrot, zucchini och gurka).
extragrov strimlare för att
grovstrimla ost och morot.
rivskivare för att riva
parmesanost och potatis till
kroppkakor.
standard pommes frites-skiva
skär potatis till pommes frites och
fasta ingredienser för sallader och
dipsåser (såsom kålrot, gurka).
1Lyft av locket från
mellanhastighetsuttaget .
2 Placera kopplingsdelen på uttaget
med triangelsymbolen pekande
mot dig och vrid medurs tills den
snäpper på plats.
3 Placera skålen på kopplingsdelen
och kontrollera att spåren i skålen
hakar i motsvarande grepp på
kopplingsdelen.
4 Placera skärplattan på
kopplingsdelen. Den sida du vill
skära med ska vara riktad uppåt.
Var försiktig när du tar i
skärplattorna, de är extremt
vassa. Håll plattorna i
mittgreppet.
5Placera locket på skålen med
matarröret riktat bakåt, tryck ned
och vrid medurs till indikatorpilarna
är riktade mot varandra .
Om du tycker att det är svårt
att montera locket, ska du ta
bort tillsatsen och starta
mixern kort. Sätt tillbaka
tillbehöret.
6 Välj vilket påfyllningsrör du vill
använda. I stöten finns ett mindre
påfyllningsrör för enstaka eller smala
bitar.
använda det lilla
påfyllningsröret
Sätt först den stora stöten i
påfyllningsröret.
använda det stora
påfyllningsröret
Använd båda stötarna tillsammans.
7 Lägg det som beredas i
påfyllningsröret.
8 Koppla på och tryck jämnt ner med
stöten. Stoppa aldrig fingrarna i
42
påfyllningsröret. För de flesta
arbeten kan du använda hastigheten
1 eller 2. Om du behöver mest kraft
kan du öka till 3.
När du är klar med bearbetningen av
råvarorna kan du höja och sänka
spaken flera gånger för att reducera
mängden mat som ligger kvar på
skärplattan.
9 Stäng av maskinen och dra ut
sladden.
tips
Använd färska ingredienser.
Skär inte för smått. Fyll det stora
påfyllningsröret ganska fullt på
bredden. Då finns mindre risk för att
bitarna glider sidledes under
beredningen. Alternativ kan du
använda det lilla påfyllningsröret.
När du använder en skärskiva ska
smala bitar läggas horisontalt.
När du skär eller strimlar blir bitar
som står upprätt mer finskurna än
om de ligger horisontalt.
När du använder en skärskiva blir
det alltid lite spill på skivan eller i det
skurna.
rengöring
Sänk aldrig ned kopplingsdelen i
vatten. Torka av den med en fuktig
trasa.
Diska de övriga delarna i varmt
vatten med diskmedel, och torka
dem noggrant. Var försiktig! Bladen
och skärplattorna är vassa. Du kan
även diska dem i diskmaskinen
(endast på översta hyllan).
43
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86

Kenwood AT640 Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för