tips
l
Skär upp det som ska beredas
innan du lägger det i skålen.
Kött, bröd, grönsaker och andra
livsmedel av liknande konsistens
ska skäras i ca 2 cm stora
tärningar. Kex ska brytas i bitar
och matas ner i påfyllningsröret
medan maskinen går.
l
Om du vill mixa soppor häller du
av vätskan och lägger de fasta
ingredienserna i skålen. Mixa dem
och häll tillbaka dem i vätskan.
l
För pajdeg, använd fast fett
skuret i 2 cm stora tärningar
direkt från kylskåpet. Arbeta in
i mjölet tills blandningen ser ut
som brödsmulor. Tillsätt gradvis
lite vatten genom påfyllningsröret
tills det blir till en deg. Koppla av
så snart som ingredienserna har
blandats.
l
Kör degen länge än nödvändigt när
du använder knivbladet.
l
Använd K-spaden i blandarskålen
när du ska göra kakdeg - då får du
bättre resultat.
skärskivor
Kör på hastighet 1 till 2 för
de flesta användningar.
Om du behöver mer kraft kan du
öka till hastighet 3.
Använd skivnings/rivningsskivan
för att riva frukt, grönsaker och
ost och julienne-skivan för att
skära grönsaker t.ex. potatis och
morötter.
viktig - Låt inte skålen fyllas
upp till skärskivan. Töm den
regelbundet.
Nedanstående skivor är
inkluderade i förpackningen och är
markerade med nummer på varje
skärskiva enligt följande:-
Skiva 1 - extra fin rivning.
Används till parmesanost och tyska
potatisknödel.
Skiva 2 - fin rivning. Används till
ost, nötter, hård frukt och hårda
grönsaker.
Skiva 3 - grovrivning. Används
till ost, hård frukt och hårda
grönsaker.
Skiva 4 - tunna skivor. Används
till ost, hård frukt och hårda
grönsaker.
Skiva 5 - tjocka skivor. Används
till ost, hård frukt och hårda
grönsaker.
Skiva 6 - julienne. Används till
att skära potatis till pommes frites
och till att skära grönsaker till
grytor, sallader och dippsåser (t.ex.
morötter, äpple och päron).
använda skärskivor
1 Ställ köksmaskinen på arbetsytan
med hastighetskontrollen framåt.
2 Ta bort locket till högväxeluttaget
1.
3 Placera kopplingsdelen i
högväxeluttaget och vrid medurs
tills den låses fast i sitt läge.
4 Ställ skålen på kopplingsdelen med
handtaget bakåt på köksmaskinen
och vrid sedan medurs för att låsa
fast den.
5 Välj önskad skärskiva och placera
i tillbehörsskålen - den passar
bara på ett håll. Siffran på skivan
ska vara riktad uppåt. Hantera
skärskivorna försiktigt - de
är mycket vassa. Håll alltid
skivan i greppet på toppen.
6 Fäst locket på skålen genom att
placera påfyllningsröret bakom
handtaget. Tryck ner och vrid
medurs tills det låser sig på plats.
Locket kan fästas i fyra olika lägen.
l
Om du har svårt att montera
locket tar du av tillbehöret
och startar köksmaskinen
helt kort. Montera sedan på
tillbehöret igen.
7 Välj vilket påfyllningsrör du vill
använda. I stöten finns ett mindre
påfyllningsrör för enstaka eller
smala bitar.
använda det lilla
påfyllningsröret
l
Sätt först den stora stöten i
påfyllningsröret 4.
51