5
Skär maten i bitar och placera den jämnt fördelad i
s
kålen.
6 Placera locket, med matningsröret ovanför
hastighetsreglaget och vrid medurs. Se till att fliken på
l
ocket låser i spåret på skålens handtag
.
Vid
korrekt placering ska markeringarna stämma överens
.
l
T
illbehöret fungerar inte om det inte har
monterats korrekt på köksmaskinen eller
om locket för höghastighetsuttaget inte har
monterats.
7 Montera pådrivarna.
8 Slå på apparaten och kör den tills du nått önskad
konsistens. Vi rekommenderar en hög hastighet för de
flesta funktioner som omfattar hackning.
l
Använd pulsreglaget för att köra i korta stötar.
Pulsfunktionen är igång så länge reglaget hålls i detta
läge.
9 Stäng av apparaten och dra ut nätkabeln.
10Demontera tillbehöret.
11Sätt tillbaka locket för mellanhastighetsuttaget efter
användning.
tips
l
Skär upp det som ska beredas innan du lägger det i
skålen. Kött, bröd, grönsaker och andra livsmedel av
liknande konsistens ska skäras i ca 2 cm stora
tärningar. Kex ska brytas i bitar och matas ner i
påfyllningsröret medan maskinen går.
l
Det går enklast att hacka örter när de är rena och
torra.
l
Mixa inte flytande ingredienser. De kan läcka kring
locket. Du kan använda en mixer för detta. När du
puréear soppor etc. silar du bort fasta delar, mixar
och häller sedan tillbaka i vätskan.
l
Kör degen länge än nödvändigt när du använder
knivbladet.
l
Använd inte knivbladet för att blanda tunga
blandningar som bröddeg. Då kan du skada mixern.
Använd degkroken i mixerskålen när du ska baka
bröd och vispen i skålen när du ska baka tårtor och
kakor.
l
Använd inte knivbladet för att hacka isbitar eller andra
hårda livsmedel, t.ex. kryddor, de kan skada
tillbehöret.
l
Om du tillsätter mandelextrakt eller smaksättning ska
du undvika att de kommer i kontakt med plasten
eftersom det kan leda till permanenta spår.
maximal kapacitet
l
kött400g
Gör färs genom att skära bort alla stora fettbitar från
rått kött och sedan skära det i 2 cm-kuber, lägga
dem i skålen och köra i ungefär 20 sekunder eller tills
konsistensen är som du vill ha den. Ju längre du kör
desto jämnare resultat.
p
lattan för skivor/strimlor och plattan för
r
ivning
Använd plattan för skivor/strimlor för att skiva eller
strimla frukt, grönsaker och ost, och plattan för rivning
f
ör att riva ost och potatis.
använda kniv/strimlare/rivjärn
v
ad du kan göra med skärskivorna
skiv- och strimlarskivorna
Skivorna och är vändbara: den ena sidan är till
för att skiva, den andra för att strimla.
Du kan skiva ost, morötter, potatis, kål, gurka,
zucchini, rödbetor och lök. Du kan strimla ost,
morötter, potatis och livsmedel av liknande
konsistens. Den sida du väljer ska vara överst.
rivskivare för att riva parmesanost och potatis till
kroppkakor.
fin pommes frites-skiva
Med denna skiva skärs potatis till fina pommes frites-
bitar och fasta ingredienser till sallader, garnering,
grytor och wokning (t ex motor, kålrot, zucchini och
gurka).
standard pommes frites-skiva skär potatis till
pommes frites och fasta ingredienser för sallader och
dipsåser (såsom kålrot, gurka).
extragrov strimlare för att grovstrimla ost och
morot.
använda skivorna
1 Avlägsna locket för medelhastighetsuttaget genom att
lyfta av.
2 Placera drivaxeln på uttaget.
3 Placera skålen på drivaxeln med handtaget ovanför
on/off- och hastighetsreglaget och vrid den medurs
tills den låser på plats.
4 Placera skärplattan på drivaxeln. Den skärande sida
du vill använda måste vara riktad uppåt. Hantera
skärplattorna försiktigt – de är mycket
vassa. Håll plattorna i mittgreppet.
5 Placera locket, med matningsröret ovanför
hastighetsreglaget och vrid medurs. Se till att fliken på
locket låser i spåret på skålens handtag. Vid korrekt
placering ska markeringarna stämma överens .
l
Tillbehöret fungerar inte om det inte har
monterats korrekt på köksmaskinen eller
om locket för höghastighetsuttaget inte har
monterats.
6 Välj vilket påfyllningsrör du vill använda. I stöten finns
ett mindre påfyllningsrör för enstaka eller smala bitar.
92