t
ips
●
Skär upp det som ska beredas
i
nnan du lägger det i skålen. Kött,
b
röd, grönsaker och andra
livsmedel av liknande konsistens
s
ka skäras i ca 2 cm stora
t
ärningar. Kex ska brytas i bitar och
matas ner i påfyllningsröret medan
m
askinen går.
●
O
m du vill mixa soppor häller du av
vätskan och lägger de fasta
ingredienserna i skålen. Mixa dem
och häll tillbaka dem i vätskan.
●
För pajdeg, använd fast fett skuret
i 2 cm stora tärningar direkt från
kylskåpet. Arbeta in i mjölet tills
blandningen ser ut som
brödsmulor. Tillsätt gradvis lite
vatten genom påfyllningsröret tills
det blir till en deg. Koppla av så
snart som ingredienserna har
blandats.
●
Kör degen länge än nödvändigt när
du använder knivbladet.
●
Använd K-spaden i blandarskålen
när du ska göra kakdeg - då får du
bättre resultat.
skärskivor
Kör på hastighet 1 till 2 för
de flesta användningar.
Om du behöver mer kraft kan du
öka till hastighet 3.
Använd skivnings/rivningsskivan för
att riva frukt, grönsaker och ost
och julienne-skivan för att skära
grönsaker t.ex. potatis och
morötter.
viktig - Låt inte skålen fyllas upp
till skärskivan. Töm den
regelbundet.
Nedanstående skivor är
inkluderade i förpackningen och är
markerade med nummer på varje
skärskiva enligt följande:-
Skiva 1 - extra fin rivning.
Används till parmesanost och
tyska potatisknödel.
Skiva 2 - fin rivning. Används till
ost, nötter, hård frukt och hårda
grönsaker.
Skiva 3 - grovrivning. Används till
ost, hård frukt och hårda
grönsaker.
S
kiva 4 - tunna skivor. Används
till ost, hård frukt och hårda
g
rönsaker.
S
kiva 5 - tjocka skivor. Används
till ost, hård frukt och hårda
g
rönsaker.
S
kiva 6 - julienne. Används till att
skära potatis till pommes frites och
t
ill att skära grönsaker till grytor,
s
allader och dippsåser (t.ex.
morötter, äpple och päron).
använda skärskivor
1 Ställ köksmaskinen på arbetsytan
med hastighetskontrollen framåt.
2 Ta bort locket till högväxeluttaget
.
3 Placera kopplingsdelen på uttaget
med triangelsymbolen ▼ pekande
mot dig och vrid medurs tills den
snäpper på plats.
4 Ställ skålen på kopplingsdelen med
handtaget bakåt på köksmaskinen
och vrid sedan medurs för att låsa
fast den.
5 Välj önskad skärskiva och placera i
tillbehörsskålen - den passar bara
på ett håll. Siffran på skivan ska
vara riktad uppåt. Hantera
skärskivorna försiktigt - de
är mycket vassa. Håll alltid
skivan i greppet på toppen.
6 Fäst locket på skålen genom att
placera påfyllningsröret bakom
handtaget. Tryck ner och vrid
medurs tills det låser sig på plats.
Locket kan fästas i fyra olika lägen.
●
Om du har svårt att montera
locket tar du av tillbehöret
och startar köksmaskinen
helt kort. Montera sedan på
tillbehöret igen.
7 Välj vilket påfyllningsrör du vill
använda. I stöten finns ett mindre
påfyllningsrör för enstaka eller
smala bitar.
använda det lilla
påfyllningsröret
●
Sätt först den stora stöten i
påfyllningsröret .
51