(Svenska)
SV
2
• 3M extraktionsbuert är avsedd för användning med en specik lot av 3M Gluten Protein LFD. Kassera eventuell
kvarvarande 3M extraktionsbuert när alla 3M Gluten Protein Lateral Flow Devices har använts.
• Förvara 3M Gluten Protein Rapid Kit enligt föreskrifterna på förpackningen och i produktinformationen.
• Använd alltid 3M Gluten Protein Rapid Kit före utgångsdatumet.
• Använd alltid 3M Gluten Protein Rapid Kit vid 20-25 °C temperatur.
• 3M™ Allergen Protein Testing Kits är inte avsedda för detektering av hydrolyserande proteiner.
För att minska riskerna som förknippas med falskt negativa resultat:
• Använd 3M Gluten Protein Rapid Kit med livsmedels- och miljöprover som har validerats internt eller av en tredje part.
För att minska riskerna för kemikalieexponering ska du:
• 3M Gluten Protein Rapid Kit är avsett för användning inom livsmedels- och dryckesindustrierna av utbildad personal.
OBSERVERA
För att minska riskerna med felaktiga resultat:
• Se avsnittet Tolkning av resultat i produktinstruktionerna för att säkerställa en korrekt tolkning av 3M Gluten
Protein LFD.
Se säkerhetsdatabladet för mer information.
Besök vår webbplats på www.3M.com/foodsafety eller kontakta din lokala 3M-representant eller återförsäljare för mer
information om dokumentation av produktprestanda.
Användaransvar
Det åligger användarna att bekanta sig med produktinstruktioner och produktinformation. Besök vår webbplats på
www.3M.com/foodsafety eller kontakta din lokala 3M-representant eller återförsäljare för mer information.
Precis som med alla testmetoder som används för matanalys kan testmatrisen påverka resultaten. Vid val av
testmetod är det viktigt att inse att externa faktorer som provtagningsmetod, testprotokoll, provpreparering, hantering
och laboratorieteknik kan påverka resultat. Matprovet i sig kan påverka resultatet.
Det är användarens ansvar att välja en testmetod eller produkt att utvärdera ett tillräckligt antal prover för att försäkra
användaren om att den valda testmetoden uppfyller användarens kriterier.
Det åligger också användaren att fastställa att en testmetod och dess resultat uppfyller kraven från dennes kunder och
leverantörer.
Liksom med alla testmetoder utgör inte resultat som erhållits från användning av någon produkt från 3M
Livsmedelshygien en garanti för kvaliteten hos de matriser eller processer som testats.
Begränsning av garantier/Begränsad åtgärd
MED UNDANTAG AV VAD SOM UTTRYCKLIGEN ANGES I AVSNITT OM GARANTIBEGRÄNSNING FÖR
INDIVIDUELLA FÖRPACKNINGAR, FRÅNSÄGER SIG 3M ALLA UTTRYCKLIGA OCH UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER,
INKLUSIVE, MEN INTE BEGRÄNSAT TILL, ALLA GARANTIER BETRÄFFANDE SÄLJBARHET ELLER LÄMPLIGHET FÖR
ETT VISST ÄNDAMÅL. Om någon produkt från 3M Livsmedelshygien är defekt kommer 3M eller dess auktoriserade
leverantör att efter eget gottnnande ersätta produkten eller återbetala produktens inköpspris. Detta är den enda
ersättning som ges. Kunden måste meddela 3M och returnera produkten inom sextio dagar efter upptäckt av misstänkt
defekt. Var vänlig ring Kundtjänst (i USA: 1-800-328-1671) eller din ociella representant för 3M Livsmedelshygien för
ett godkännande avseende återsändande av produkt.
3M ansvarsfriskrivning
3M KOMMER INTE ATT PÅTA SIG NÅGOT ANSVAR FÖR FÖRLUST ELLER SKADOR, VARE SIG DIREKTA, INDIREKTA,
SÄRSKILDA, TILLFÄLLIGA ELLER EFTERFÖLJANDE SKADOR, INKLUSIVE, MEN INTE BEGRÄNSADE TILL,
FÖRLORADE VINSTER. Under inga omständigheter ska 3M:s ansvar i något som helst lagrum överskrida inköpspriset för
den produkt som påstås vara defekt.
Förvaring och kassering
Förvara alla 3M Gluten Protein Rapid Kit-komponenter vid 2-8 °C temperatur.
3M Gluten Protein Rapid Kit-komponenter bör inte frysas, utsättas för UV-ljus eller utsättas för långvarig värme (>30 °C).
3M Gluten Protein Rapid Kit-komponenter bör inte användas efter utgångsdatumet. Utgångsdatum och partinummer
anges på etiketten på lådans utsida.
Observera att varje 3M extraktionsbuert-lot är validerat specikt för varje LFD-lot och inte kan bytas ut med andra