AEG BP7304151M Recipe book

Typ
Recipe book

Denna manual är också lämplig för

SV INBYGGNADSUGN RECEPTBOK
AUTOMATISKA PROGRAM
Programnummer Programnamn
1 ENGELSK ROSTBIFF
2 GRISSTEK
3 KALVSTEK
4 LAMMSTEK
5 VILTSTEK
6 HEL KYCKLING
7 FISK
8 PIZZA
9 QUICHE LORRAINE
10 CITRONTÅRTA
11 CHEESECAKE
12 BULLAR
13 LANTBRÖD
14 JÄSNING AV DEG
15 POTATISGRATÄNG
16 LASAGNE
17 CANNELLONI
18 KAKMIX
19 SNABBPIZZA
20 HALVFABRIKAT POTATIS
1 - ENGELSK ROSTBIFF
Inställningar:
Automatiska program med inställning
av vikt. Inställning för vikter mellan 1000
och 3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i
en ugnsfast form. Tillsätt vatten eller
annan vätska; botten bör vara täckt till
ett djup av 10–20 mm. Täck över med
ett lock.
Använd inte detta program för
maträtter baserade på ryggbiff
och stek.
Ugnsnivå: 1
2 - GRISSTEK
Inställningar:
Automatiska program med inställning
av vikt. Inställning för vikter mellan 1000
och 3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i
en ugnsfast form. Tillsätt vatten eller
2
www.aeg.com
annan vätska; botten bör vara täckt till
ett djup av 20–40 mm.
Ugnsnivå: 1
3 - KALVSTEK
Inställningar:
Automatiska program med inställning
av vikt. Inställning för vikter mellan 1000
och 3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i
en ugnsfast form. Tillsätt vatten eller
annan vätska; botten bör vara täckt till
ett djup av 10–20 mm. Täck över med
ett lock.
Ugnsnivå: 1
4 - LAMMSTEK
Inställningar:
Automatiska program med inställning
av vikt. Inställning för vikter mellan 1000
och 3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i
en ugnsfast form. Tillsätt vatten eller
annan vätska; botten bör vara täckt till
ett djup av 10 – 30 mm. Täck över med
ett lock.
Ugnsnivå: 1
5 - VILTSTEK
Inställningar:
Automatiska program med inställning
av vikt. Inställning för vikter mellan 1000
och 3 000 g.
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak och lägg det i
en ugnsfast form. Tillsätt vatten eller
annan vätska; botten bör vara täckt till
ett djup av 10–20 mm. Täck över med
ett lock.
Ugnsnivå: 1
6 - HEL KYCKLING
Inställningar:
Automatiska program med inställning
av vikt. Inställning för vikter mellan 900
och 2 100 g.
Beskrivning:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och
krydda efter smak. Vänd steken efter
ca. 30 minuter. En påminnelse syns på
displayen
Ugnsnivå: 1
7 - FISKAR
Ingredienser:
600 - 700 g gös-, lax- eller havsforell-fi-
léer
150 g riven ost
250 ml grädde
50 g ströbröd
•1 tsk dragon
hackad persilja
salt, peppar
citron
SVENSKA
3
•smör
Beskrivning:
Skvätt citronjuice över fiskfiléerna och
låt marinera ett tag. Badda med hus-
hållspapper för att ta bort överbliven
juice. Salta och peppra fiskfiléerna på
båda sidor. Placera sedan fiskfiléerna i
en smord, ugnsfast form.
Rör ihop riven ost, hackad persilja,
dragon, ströbröd och grädde. Fördela
genast blandningen över fiskfiléerna
och klicka ut smör på blandningen.
Tid i produkten: 35 minuter
Ugnsnivå: 2
8 - PIZZA
Ingredienser för degen:
14 g jäst
200 ml ljummet vatten
•300 g mjöl
•3 g salt
1 msk matolja
Ingredienser för fyllningen:
1/2 liten burk tomater, hackade
200 g riven Emmentalerost
•100 g salami
100 g kokt skinka
150 g svamp (på burk)
•150 g fetaost
•oregano
Beskrivning:
Smula sönder jästen i en skål och lös
upp den i det ljumma vattnet. Blanda
mjölet och saltet och blanda ner det i
skålen tillsammans med oljan. Knåda in-
gredienserna till en smidig deg som
släpper från skålens kanter. Täck där-
efter över degen och låt den jäsa på en
varm plats till dubbel storlek. Kavla ut
degen och placera den på den smorda
bakplåten. Stick hål i botten med en
gaffel. Lägg på ingredienserna till fyll-
ningen i tur och ordning.
Använd en smord bakplåt.
Ugnsnivå: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Ingredienser för pajbotten:
•200 g mjöl
•2 ägg
•100 g smör
1/2 tesked salt
lite peppar
1 nypa muskotnöt
Ingredienser för fyllningen:
150 g riven ost
200 g kokt skinka eller magert bacon
•2 ägg
250 g gräddfil
salt, peppar och muskotnöt
Beskrivning:
Lägg mjöl, smör, ägg och kryddor i en
skål och rör ihop till en jämn deg. Låt
degen stå i kylskåpet i några timmar.
Kavla sedan ut degen och lägg den i en
smord svart bakform. Nagga botten
med en gaffel. Fördela skinka eller ba-
con på degen. Blanda ägg, gräddfil och
kryddor till fyllningen. Tillsätt sedan ost.
Svart bakform, smord, 28 cm diameter
Ugnsnivå: 1
10 - CITRONTÅRTA
Ingredienser för smeten:
•250 g smör
200 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
1 nypa salt
•4 ägg
•150 g mjöl
150 g potatismjöl
1 struken tesked bakpulver
rivet skal av 2 citroner
4
www.aeg.com
Ingredienser för glasyren:
•125 ml citronsaft
100 g florsocker
Övrigt:
Fyrkantig bakform, 30 cm lång
Margarin för smörjning av formen
Ströbröd till formen
Beskrivning:
Häll smör, socker, citronskal, vaniljsock-
er och salt i en skål och vispa tills det är
pösigt. Tillsätt sedan äggen, ett åt
gången, vispa pösigt igen. Tillsätt mjöl
och potatismjöl blandat med bakpulver
i den pösiga blandningen och vänd ner.
Häll smeten i den smorda och bröade
bakformen, jämna till och sätt in i pro-
dukten. Blanda citronsaft och florsocker
efter gräddningen. Lägg den bakade
kakan på aluminiumfolie. Vik upp alumi-
niumfolien längs kakans sidor så att gla-
syren inte rinner ut. Nagga kakan och
bred på glasyr med en pensel. Låt där-
efter kakan stå en stund för att suga
upp glasyren.
Ugnsnivå: 1
11 - CHEESECAKE
Ingredienser för botten:
•150 g mjöl
70 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
•1 ägg
70 g rumstempererat smör
Ingredienser för ostkrämen:
3 äggvitor
50 g russin
2 matskedar rom
750 g lättkvarg
3 äggulor
200 g socker
Saft från en citron
200 g crème fraîche
1 paket vaniljsåspulver (40 g eller mot-
svarande mängd pulver för att göra
pudding av 500 ml mjölk)
Övrigt:
Svart springbakform med 26 cm diame-
ter, smord
Beskrivning:
Sikta ned mjölet i en skål. Tillsätt resten
av ingredienserna och blanda ihop med
en elvisp. Ställ sedan degen i kylskåpet
i 2 timmar. Lägg cirka 2/3 av degen i
den smorda kakformen och gör små hål
med en gaffel. Forma en ca. 3 cm hög
kant av resten av degen. Vispa äggvi-
torna till hårt skum med en elvisp. Tvät-
ta russinen, låt dem torka väl, droppa
över rommen och låt dra in. Häll lättk-
varg, äggulorna, socker, citronsaften,
creme fraiche och puddingpulvret i en
skål och blanda ingredienserna väl.
Vänd avslutningsvis försiktigt ner de vis-
pade äggvitorna och russinen i kvargs-
meten.
Ugnsnivå: 1
12 - BULLAR
Ingredienser:
500 g vetemjöl special
20 g färsk jäst eller 1 paket torrjäst (ca 8
g)
•300 ml vatten
10 g salt
Beskrivning:
Lägg mjöl och salt i en stor skål. Lös
upp jästen i vatten och häll den i mjö-
let. Knåda alla ingredienser till en smi-
dig deg. Låt degen jäsa till dubbel stor-
lek. Skär degen i bitar, forma till småf-
ranskor och lägg dem på en smord plåt
eller en hålplåt (extra tillbehör). Låt bul-
larna jäsa igen i ca. 25 minuter. Skär
kryss i bullarna före gräddningen. St
över vallmo-, kummin- eller sesamfrön,
om så önskas.
SVENSKA
5
13 - LANTBRÖD
Ingredienser:
•500 g vetemjöl
250 g rågmjöl
15 g salt
1 litet paket torrjäst (ca 8 g)
•250 ml vatten
250 ml mjölk
15 g salt
Övrigt:
Bakplåt, smord eller täckt med bakplåt-
spapper
Beskrivning:
Lägg vetemjöl, rågmjöl, salt och torrjäst
i en stor skål. Blanda vatten, mjölk och
salt och rör ner i mjölet. Knåda alla in-
gredienser till en smidig deg. Låt de-
gen jäsa till dubbel storlek. Forma de-
gen till en lång limpa och placera den
på smord eller bakpappersbeklädd
bakplåt. Låt brödet jäsa med ungefär
hälften av sin volym. Strö ut lite mjöl
före bakningen.
Ugnsnivå: 2
14 - JÄSNING AV DEG
Du kan använda denna automatiska funk-
tion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär.
Lägg degen i en skål som är tillräckligt
stor för jäsningen och täck över den med
en fuktig handduk eller med plastfolie.
Sätt in ett ugnsgaller på nivå ett och ställ
skålen där. Stäng luckan och ställ in funk-
tionen Jäsning av deg. Ställ in nödvändig
tid.
15 - POTATISGRATÄNG
Ingredienser:
1 000 g potatis
1 tesked av vardera salt, peppar och
muskotnöt
•2 vitlöksklyftor
200 g riven ost
•3 ägg
100 ml mjölk
250 ml grädde
4 matskedar smör
Beskrivning:
Skala potatis, skär i tunna skivor, torka
av och krydda. Gnid in en ugnsfast form
med en vitlöksklyfta och smörj sedan
formen med lite smör. Fördela hälften
av den kryddade potatisen i formen och
strö över lite riven ost. Lägg på rester-
ande potatisskivor och strö över resten
av den rivna osten. Pressa vitlöksklyftan
och vispa ihop med ägg, mjölk och
grädde. Häll blandningen över potati-
sen och fördela resten av smöret över
gratängen i små klickar.
Ugnsnivå: 2
16 - LASAGNE
Ingredienser för köttsåsen:
100 g bacon
1 lök
•1 morot
100 g selleri
2 msk olivolja
400 g blandfärs
100 ml köttbuljong
1 burk krossade tomater (cirka 400 g)
oregano, timjan, salt och peppar
Ingredienser för bechamelsåsen:
•75 g smör
•50 g mjöl
•500 ml mjölk
6
www.aeg.com
salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
3 matskedar smör
250 g gröna lasagneplattor
50 g riven parmesan
50 g riven Emmentalerost
Beskrivning:
Skär bort brosk och svål från fläsket
med en vass kniv och skär i små tärning-
ar. Skala lök och morot, putsa sellerin
och skär allt i små tärningar. Värm oljan
i en kastrull. Fräs fläsket och de tärnade
grönsakerna samtidigt som du rör om
oavbrutet för att bryta upp och degla-
sera köttbuljongen. Sjud köttsåsen med
tomaterna, kryddorna, salt och peppar
på svag värme under lock i ca. 30 minu-
ter. Gör under tiden bechamelsåsen:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet
och värm tills det är gyllene under oav-
bruten omrörning. Tillsätt mjölken lite i
taget under ständig omröring. Krydda
såsen med salt, peppar och muskotnöt,
sjud utan lock ca. 10 minuter. Smörj en
stor fyrkantig gratängform med 1 mats-
ked smör. Lägg i flera skikt lasagneplat-
tor, köttsås, bechamelsås och ostbland-
ning i formen. Översta skiktet ska bestå
av bechamelsås med ost över. Lägg
resterande smör i klickar ovanpå lasag-
nen.
Ugnsnivå: 1
17 - CANNELLONI
Ingredienser för fyllningen:
50 g hackad lök
•30 g smör
350 g hackad bladspenat
100 g crème fraîche
200 g färsk tärnad lax
200 g tärnad abborre
•150 g räkor
150 g kött av musslor
salt, peppar
50 g riven parmesan
150 g riven Emmentalerost
Ingredienser för bechamelsåsen:
•75 g smör
•50 g mjöl
500 ml mjölk
salt, peppar och muskotnöt
Blandas med:
1 paket cannelloni
50 g riven parmesan
150 g riven Emmentalerost
Beskrivning:
Lägg hackad lök och smör i en kastrull
och tillaga på svag värme tills löken är
genomskinlig. Tillsätt hackad bladspe-
nat och värm svagt en kort stund. Till-
sätt crème fraîche, rör ihop och låt sval-
na. Gör under tiden bechamelsåsen:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet
och värm tills det är gyllene under oav-
bruten omrörning. Tillsätt mjölken lite i
taget under ständig omröring. Krydda
såsen med salt, peppar och muskotnöt,
sjud utan lock ca. 10 minuter. Tillsätt
lax, abborre, räkor, musslor, salt och
peppar till den svala spenaten och rör
om. Smörj en stor fyrkantig gratäng-
form med 1 matsked smör. Fyll cannel-
lonin med spenatblandningen och lägg
dem i bakformen. Häll béchamelsås
mellan cannelloniraderna. Översta skik-
tet ska bestå av bechamelsås med ost
över. Lägg resterande smör i klickar
ovanpå lasagnen.
Ugnsnivå: 1
18 - KAKMIX
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
instruktioner.
19 - SNABBPIZZA
SVENSKA
7
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
instruktioner.
20 - HALVFABRIKAT POTATIS
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
instruktioner.
8
www.aeg.com
SVENSKA
9
10
www.aeg.com
SVENSKA
11
www.aeg.com/shop 892956306-A-512012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

AEG BP7304151M Recipe book

Typ
Recipe book
Denna manual är också lämplig för