34
Stänga av skåpet
1. Om Du vill stänga av skåpet, vrid temperaturvredet till läge “
•
” och trycker du
på knappen PÅ/AV.
Om skåpet skall tas ur drift en längre tid:
2. Stäng av skåpet, vrid temperaturvredet till läge "
•
" och trycker du på knappen
PÅ/AV.
3. Dra ur elsladden eller tag ur säkringen.
4. Avfrosta frysutrymmet och rengör det noga (se avsnitt "Avfrostning” en
“Rengöring och skötsel").
5. Låt dörren därefter stå öppen för att undvika dålig lukt.
Infrysning och förvaring av djupfrysta livs-
medel
Två översta lådan lämpar som för infrysning, två övriga lådor i frysen för
lagring.
Viktigt!
• Frystemperaturen måste vara -18°C eller kallare innan infrysning sker.
• Observera infrysningskapaciteten som anges på märkplåten. Med infrys-
ningskapacitet menas max. mängd färsk mat som kan frysas in under ett
dygn. Om du ska frysa in mat flera dagar i rad ska uppgif-terna endast
räknas med från 2/3 till 3/4 av det som anges på märk-plåten. Matens kva-
litet håller bäst om den genomfryses så fort som möjligt.
• Vänta tills varm mat har svalnat innan den fryses in. Värmen orsakar ökad
isbildning och ökar elkonsumtionen.
• Respektera max. förvaringstid som specificeras av tillverkaren.
• Upptinad mat som inte har tillagats efter upptiningen får under inga
omständigheter frysas in en andra gång.
• Kylner varorna före infrysningen för att undvika isbildning och hög ener-
giförbrukning.
• Behållare med brandfarliga gaser eller vätskor kan läcka vid låga tempera-
turer. Det finns risk för explosion! Förvara inga brännbara material som t.
ex. sprayburkar, gaspatroner för tändare o.s.v. i kyl-skåpet/frysen.
• Flaskor och burkar ska inte placeras i frysen. De kan spricka när inne-hållet
fryser, kolsyrade drycker kan explodera! Förvara aldrig läsk, juice, öl, vin,
mousserande vin o.s.v. i frysen. Undantag: Spritdrycker med hög alkoholhalt
kan förvaras i frysen.
1. Tryck på snabbfrysningsknappen för att frysa in färsk mat. Den gula lampan
tänds.
För att utnyttja frysens maximala infrysningskapacitet ska du sätta på
snabbfrysning-funktionen 24 timmar innan infrysning ska utföras (den gula
lampan tänds). För mindre mängd mat ska snabbinfrysningen sättas på 4-6