Tefal MB905840 Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

22
BESKRIVNING
A - Motorenhet
B - Löstagbar uppsamlare (genomskinlig)
B1 - Uppsamlare
C - Lock
C1 - Start/stopp-knapp
C2 - Matningsrör
D - Påmatare
E - Kassetter
E1 - Skiva (grön)
E2 - Riva fint (orange)
E3 - Riva grovt (röd)
E4 - Kuber (grå)
E5 - Stavar/pommes frites (gul)
F - Rengöringsborste
G - Hållare för kassetter/borste
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNING
Diska tillbehören (kassetter, lock, påmatare och den löstagbara uppsamlaren) med vatten och diskmedel. Skölj
och torka noggrant.
OBS! Knivarna på kassetterna är mycket vassa, handskas försiktigt med dem och håll dem alltid i delarna
av plast. (Fig. 1)
ANVÄNDNING
tt den löstagbara uppsamlaren (genomskinlig) ovanpå apparaten (Fig. 2). Den skyddar apparaten från smuts
och gör det enklare att rengöra den.
OBS! Apparaten fungerar inte utan den här delen.
Välj kassett efter vad du vill göra. Apparaten anpassar hastigheten automatiskt efter vald kassett.
- Om du bara ska använda en enda kassett (E1, E2, E3), monterar du den på den löstagbara uppsamlaren, med
den utskjutande delen mot apparatens baksida (Fig. 3.a).
- Om du ska använda en kassett med galler (E4, E5), sätter du gallret på sin plats, med den utskjutande delen
mot apparatens baksida (Fig. 3.b).
• Sätt på locket och lås genom att dra det framåt (Fig. 4).
OBS! Apparaten går inte att starta om inte locket sitter på ordentligt.
• Sätt i kontakten i vägguttaget och ställ en bunke under utkastet (Fig. 5).
• Tryck därefter på start-/stoppknappen (Fig. 5).
• Lägg i ingredienserna i lockets matningsrör (Fig. 5) och tryck ned dem med påmataren (Fig. 6).
r såhär om du vill byta kassett: dra locket bakåt så att det låses upp och ta av kassetten (Fig. 7).
Vi rekommenderar att du gör ren apparaten mellan varje beredning.
• Apparaten är försedd med en start/stopp-knapp (C1). Håll den nedtryckt när du vill köra apparaten.
OBS! Den här apparaten är försedd med en uppsamlare för rester framtill på apparaten (B1). Uppsamlarens
fack måste tömmas när det är fullt, för att apparaten ska fungera ordentligt (Fig. 8).
Rengör kassetten för kuber (E4) och stavar (E5) mycket noga med rengöringsborsten (F), den hjälper dig att få
ut rester som fastnat i gallret (Fig. 9).
Av säkerhetsskäl bör du läsa det bifogade häftet
med säkerhetsanvisningar noga innan du använder den nya apparaten
för första gången. Spara häftet.
SV
2323
Kassett för att skiva
E1 (grön)
Kassett för att riva
fint E2 (orange)
Kassett för att riva
grovt E3 (röd)
Kassett för kuber E4
(grå)
Kassett för stavar/
pommes frites E5 (gul)
Ananas
Kronärtskocka
Aubergine
Avocado
Banan
Rödbeta (endast kokt) (endast kokt) (endast kokt)
Morot (endast rå) (endast rå) (endast rå)
Selleri
Cervelas-korv
Champinjoner
Kål (vit/röd)
Gurka
Cornichoner
Squash
Jordgubbar
Gruyère-ost
Kiwi
Mango
Melon
Kokosnöt
Lök
Konserverad persika
Päron
Paprika
Äpple
Potatis (endast rå) (endast rå)
Tomat
Fråga Svar
• Jag kan inte stänga locket. Kontrollera att kassetten sitter i apparaten på rätt sätt.
• Apparaten fungerar inte. - Kontrollera att stickkontakten sitter ordentligt i vägguttaget.
- Kontrollera att den löstagbara uppsamlaren (genomskinlig) sitter
korrekt monterad på apparaten.
- Kontrollera att kassetten är korrekt monterad (den utskjutande
delen mot apparatens baksida).
- Kontrollera att locket är låst och att start/stopp-knappen går att
trycka ner.
- Start/stopp-knappen måste tryckas ner minst 1 sekund för att
apparaten ska starta.
• Jag kan inte få av locket - Starta apparaten helt kort så att kassetten flyttas lite, och lås upp
locket.
- Tryck locket bakåt för att låsa upp det så att du kan ta av det.
• Apparaten stängs av för att den täppts igen: - Apparaten är utrustad med en säkerhetsanordning i händelse av att
ett föremål faller ner i tratten eller alltför hårda livsmedel passerar.
Kontrollera att inget främmande föremål fallit ner på kassetten och
starta om. Upprepa proceduren högst 2 gånger.
- Om blockeringen kvarstår, skruva av locket och ta ur kassetten,
rengör apparaten och tillbehören och starta om. Kontrollera att
kassetten inte är blockerad.
• Ingredienserna kommer inte ut. Lås upp locket och ta av det. Ta av kassetten och den löstagbara
uppsamlaren (genomskinlig), töm dem på rester och gör ren
apparaten.
2424
RÅD FÖR BÄSTA RESULTAT:
För bästa resultat rekommenderar vi att ingredienserna får vila i kylen innan (när du ska riva ost eller
ra kuber av kokta grönsaker)
Om de är för kokta blir resultatet dåligt, och det kan täppa igen apparaten. Skär ingredienserna i mindre
bitar så är de lättare att få ned i matningsröret
RENGÖRING AV APPARATEN
• Dra alltid ur nätsladden innan du rengör motordelen (A).
Sänk inte ner motordelen i vatten eller håll den under rinnande vatten. Rengör motordelen med en fuktig
trasa. Torka noggrant (Fig. 10).
Den löstagbara uppsamlaren och kassetterna (E1, E2, E3, E4, E5) går att diska i diskmaskin, i den övre
diskkorgen med diskmaskinsprogrammet «EKO» eller «LÄTT SMUTSA(Fig. 11).
• Locket går att skölja under rinnande vatten, men går inte att diska i maskin. (Fig. 12)
• Hantera kassetterna med försiktighet eftersom de har mycket vassa delar.
Om livsmedel, t.ex. morötter, skulle färga av sig på apparatens plastpartier kan du gnugga dem med en trasa
indränkt i matolja och sedan rengöra på vanligt sätt.
FÖRVARING
• Alla kassetter (E1, E2, E3, E4, E5) och rengöringsborsten (F) går att förvara i apparaten.
Stapla de 5 kassetterna på varann och lägg dem i förvaringslådan, och borsten går att skjuta ner i hålet
på förvaringsdan (Fig. 13). Alltihop går att sätta fast magnetiskt framtill under apparaten (Fig. 14).
• Sladdförvaring: skjut in sladden i facket (Fig. 15).
RECEPT
Grönsaksstavar
Gul kassett (E5): stavar/pommes frites
Ingredienser till 6-8 personer
5 medelstora morötter, skalade• 1 medelstor gurka, skalad • 1 medelstor squash, skalad• 2 paprikor
• 2 kokta rödbetor • 1 avokado utan kärna
Sås:
200 ml majonnäs • 200 ml crème fraîche • 2 msk hackad lök • 1 vitlöksklyfta • 1 msk senap • salt, peppar
rna ur paprikorna och ta bort de vita delarna, och skär dem i stavar med den gula kassetten (E5).
Forttt sedan med morötterna, squashen, gurkan och avokadon, med den gula kassetten (E5).
Lägg upp alla grönsakerna vackert på ett stort fat eller i egna skålar.
Sås:
Rör ihop alla ingredienserna och låt såsen vila i kylen. Häll ner såsen i en skål precis före servering.
Salade Russe
Grå kassett (E4): kuber
Ingredienser till 8 personer
3 medelstora morötter, skalade och kokta • 3 potatisar, skalade och kokta • 3 medelstora rödbetor, skalade och
kokta • 3 medelstora cornichoner • 1/2 rödlök, skalad • 150 g ärter på burk, avrunna • 4 salladslökar, hackade
• persilja •1 ½ msk vegetabilisk olja • salt, peppar
2525
Låt de kokta ingredienserna svalna till rumstemperatur innan du börjar med salladen. Skär potatis, morot,
dbeta, cornichoner och löken i kuber med den grå kassetten (E4). Lägg grönsakskuberna i en stor salladsskål.
Tillsätt ärter och hackad salladslök. Rör om försiktigt. Salta och peppra. Häll på den vegetabiliska oljan och rör
om på nytt. Dekorera med lite persilja strax före servering.
rslag: Tilltt kuber av cervelas-korv, skurna med den grå kassetten (E4).
Tips! Koka inte ingredienserna för länge, då håller de ihop bättre.
Minestronesoppa
Grön kassett (E1): skiva
Grå kassett (E4): kuber
Ingredienser till 4 personer
1 lök, skalad och halverad • 1 medelstor morot, skalad • 1 medelstor potatis, skalad • 1 medelstor squash,
skalad • 100 g savoykål, skuren i bitar • 2 vitlöksklyftor, krossade • 1 l köttbuljong • 400 g tärnad tomat på burk
• 400 g vita bönor, sköljda, avrunna • 15 g hackade basilikablad. • 1 msk olivolja
Skär lök, morot, potatis och squash i kuber med den grå kassetten (E4). Skiva kålen med den gröna kassetten
(E1). Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor stekpanna i 3 minuter. Tilltt morots-, potatis- och squash-kuber.
Rör om ordentligt. Häll i köttbuljong och lägg i tomaterna. Låt koka upp. Sjud i 30 minuter. Tillsätt kål, bönor
och basilika. Smaka av. Låt sjuda i 10 minuter till.
Fruktcarpaccio
Grön kassett (E1): skiva
Ingredienser till 6 personer
2 äpplen, skalade och halverade •1 mango, skalad och kvartad • 3 bananer, skalade • 2 kiwi, skalade
• 200 g jordgubbar • ½ citron • strösocker • 1 knippa färsk mynta
Skiva frukterna med den gröna kassetten (E1). Dofta lite florsocker över och stänk över litet citronjuice. Lägg
upp frukten vackert på faten. Pensla lite fruktsaft från frukten över, så glänser det vackert. Dekorera med
myntablad. Serveras kallt. Gärna med en kula glass.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90

Tefal MB905840 Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för