Crock-Pot CKCPRC6040 Bruksanvisning

Kategori
Riskokare
Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

-34-
SVENSKA
När du använder elapparater ska du alltid följa grundläggande säkerhetsinstruktioner,
inkl. följande:
1. LÄSALLAINSTRUKTIONERINNANDUANVÄNDERDINCROCK-POT
RISKOKARE.
2. Rör inte vid heta ytor. Använd hållare när du tar bort locket eller hanterar heta behållare för
att undvika brännskador från ånga.
3. Förhindra elstötar genom att inte sänka ned temperatursonden eller sladden i vatten eller
annan vätska.
4. Kontakten på apparaten har en jordanslutning och den måste kopplas in i ett jordat eluttag.
5. Apparaten ska endast användas med den medföljande sladden och kontakten. Andra typer av
sladdar och kontakter kan skada eller påverka apparaten eller orsaka personskador.
6. Noggrann övervakning krävs när apparaten används av eller i närheten av barn eller personer
med nedsatta funktioner.
7. Apparaten kan inte användas med en extern timer eller separat kontrollsystem.
8. Skydda dig mot risken för elstötar genom att inte sänka ned höljet i vatten eller andra vätskor.
9. Stängavsauté-brytarenochkopplaurfrånvägguttagetnärapparateninteanvänds.Kopplaur
innan du lägger till eller tar bort delar och låt svalna innan rengöring.
10. Använd inte några apparater med skadad sladd eller kontakt, eller efter några fel eller skador på
apparaten. Skicka tillbaka apparaten till ett auktoriserat crock pot
-servicecenter för undersökning,
reparation eller justering.
11. Använd inte utomhus.
12. Låt inte sladden hänga över kanten på en arbetsyta eller ett bord eller vidröra heta ytor.
13. Placera inte på eller nära en het gasbrännare eller elektrisk värmeplatta, eller i en uppvärmd ugn.
14.Varextremtförsiktignärduflyttarenapparatsominnehållerhetmatellervattenellerandra
heta vätskor.
15. Använd inte apparaten för något annan än dess avsedda användning.
16. Lyft och öppna locket försiktigt för att undvika skållning och låt vattnet droppa ned i innerskålen.
17. Använd INTE denna apparat utan locket på plats när du kokar ris eller annan mat. Ånga
genereras vid användning.
18. Användning av tillbehör rekommenderas inte av apparatens tillverkare och kan orsaka risker.
19. Om en längre sladd till en borttagbar strömdosa eller förlängningssladd används ska den märkta
delen av förlängningssladden dras så att den inte hänger ned från en bänk eller en bordsyta där
den kan dras av barn eller där någon kan snubbla över den.
DENNAENHETÄRENDASTAVSEDDFÖRHUSHÅLLSBRUK.
SPARA DENNA BRUKSANVISNING
VIKTIGA SÄKERHETSÅTGÄRDER
-37-
(Se Fig. 1)
A. Glaslock
B. Hölje
C. Signallampa för varmhållning (grön)
D. Signallampa för kokning (orange)
E. Signallampa för sautering (röd)
F. Sauté-knapp (On/off)
G. Strömbrytare (On) kokknapp
H. Nätsladd
I. Handtag
J. Innerskål
K. Mätkopp (visas inte)
L. Serveringssked (visas inte)
Fig. 1
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
BEKANTA DIG MED DIN RISKOKARE
-38-
Rengör glaslocket, innerskålen, serveringsskeden och mätkoppen enligt underhållsinstruktionerna.
ANVÄNDA DIN CROCK-POT
RISKOKARE
Dinflerfunktionsriskokareinkluderarenbehändigochanvändbarsauté-funktionsomgördetmöjligt
att sautera/bryna lök, vitlök och/eller andra ingredienser i olja före kokning. Du kan välja att koka ris
eller andra måltider direkt utan att sautera, men denna extrafunktion ger dig fler alternativ när du
förbereder dina favoritrecept.
SAUTÉ-FUNKTION
Denna funktion är utformad för att ge dig kontroll när du sauterar/bryner och måste kontrolleras
manuellt enligt följande:
1. Ta bort locket och placera mat i skålen.
2. Anslutnätsladdentilletteluttagochtryckengångpåknappenförsautering(SautéOn/Off)”
för att aktivera funktionen.
3. Flerfunktionsriskokaren värmer upp innerskålen och sauterar maten i den.
4. Denna funktion kräver noggrann övervakning och måste kontrolleras manuellt. När sautering är
klartstängerduavfunktionengenomatttryckaengångpåknappenförsautering(SautéOn/Off)
”.
VIKTIGT: Du måste stänga av sauteringsfunktionen manuellt innan du kokar ris.
OBS! Använd inte en metallsked för att röra om i maten i innerskålen eftersom det kan skada
ytbeläggningen, vilket kan påverka apparatens prestanda i det långa loppet.
AUTOMATISK KOKFUNKTION
Om du vill sautera/bryna innan du kokar ris eller andra ingredienser ska du hänvisa till avsnittet om
sauté-funktionen.Närduärklarmedattsauteraingrediensernaskaduföljainstruktionernanedan.
Du kan även använda den automatiskt kokfunktionen utan att sautera ingredienser genom att följa
dessa enkla instruktioner.
1. Kontrollera att apparaten är urkopplad.
2. Mät ut önskad mängd okokt ris med mätkoppen (5,41 oz/160 ml) som medföljer.
3. En kopp okokt ris blir cirka två koppar kokt ris. Max. 7 koppar (41 oz/1,2 l) okokt ris för modellen
CKCPRC6038-060. Max. 10 koppar (61 oz/1,8 l) okokt ris för modellen CKCPRC6039-060.
Max. 12 koppar (74 oz/2,2 l) okokt ris för modellen CKCPRC6040-060. Tillsätt ris i innerskålen.
4. Använd mätkoppen för att tillsätta rätt mängd vatten för riset i innerskålen (tillsätt 1-1/2 koppar
vatten för varje kopp [5,41 oz/160 ml] okokt ris).
OBS! Du kanske måste justera mängden vatten beroende på vilken sorts ris du kokar och hur
fuktigt du vill ha det. Tillsätt lite mer vatten för klibbigt ris. Använd lite mindre vatten för fluffigare
ris. Tillsätt mer vatten om du kokar brunt ris. Du kanske även måste justera mängden vatten
genom att tillsätta mer vatten om du kokar ris på hög höjd.
5. Ställ innerskålen i riskokaren. Kontrollera att innerskålen har direkt kontakt med värmeplattan
genom att vända den från höger till vänster tills den sitter ordentligt på plats. Täck med locket.
NÄR DU ANVÄNDER AUTOMATISKT KOKLÄGE SKA DU INTE ANVÄNDA ENHETEN UTAN
LOCK. ÅNGA GENERERAS VID ANVÄNDNING. ANVÄND HÅLLARE OM LOCKET ÄR
VARMT.
6. Koppla in nätsladden i ett eluttag. Aktivera riskokaren genom att trycka ned strömbrytaren (On).
Kontrollera att signallampan för kokning (orange) är tänd.
VIKTIGT: Om du använder sauteringsfunktionen måste du stänga av funktionen manuellt innan
du kokar ris.
7. Rör om i riset efter 15 minuter. Lyft och ta försiktigt bort locket för att undvika skållning och låt
vattnet droppa ned i innerskålen. Använd serveringsskeden eller ett annat långt handhållet föremål
för att röra om i riset. Efter blandning ska innerskålen täckas med locket.
INNAN DU ANVÄNDER DIN CROCK-POT
RISKOKARE
-39-
DENNA APPARAT SKA RENGöRAS EFTER VARjE ANVÄNDNING.
1. Koppla ur riskokaren från vägguttaget när den inte används eller innan rengöring. Sänk aldrig ned
höljetivattenellerannanvätska!Låtriskokarensvalnaheltinnanrengöring.
2. Använd inte frätande rengöringsmedel, skursvampar eller stålull för att rengöra riskokaren.
3. Hölje: torka av ytan med en fuktad trasa eller svamp. SÄNK INTE NED HÖLJET I VATTEN
ELLER ANNAN VÄTSKA. Torka ordentligt med en mjuk trasa.
4. Innerskål: fyll med hett vatten och låt stå ett tag och tvätta sedan med hett såpvatten med en
svamp och torka ordentligt med en trasa eller använd diskmaskin.
5. Lock, mätkopp och serveringssked: tvätta i varmt såpvatten. Skölj ordentligt och torka.
VARNING! hantera locket extra försiktigt eftersom det kan bli halt när det är blött, eller använd
diskmaskin.
6. Värmeplatta:risgrynellerannatfrämmandematerialkanfastnapåvärmeplattan.Dessamåste
avlägsnas för att förhindra otillräcklig kokning. Avlägsna kokat ris genom att använda glatt
sandpapper. Jämna ut och polera för att få bra kontakt mellan värmeplattan och botten av
innerskålen.
7. Det finns inga delar som är servicebara för användaren inuti denna apparat. Försök inte att
reparera apparaten själv eftersom den kan bli farlig att använda.
OBS! Innerskålen och locket är inte säkra att använda i ugn eller mikrovågsugn. Använd inte i ugn
eller mikrovågsugn.
HUR DU RENGöR DIN CROCK-POT
RISKOKARE
8. När riset har kokat växlar riskokaren automatiskt till värmefunktionen och signallampan
för varmhållning (grön) aktiveras. Riskokaren håller riset varmt tills enheten kopplas
ur från vägguttaget.
9. Riskokaren håller automatiskt riset varmt vid 60°C – 80°C (140°F – 175°F).
10. Låt apparaten svalna innan du fortsätter med rengöring. Koppla ur kontakten från vägguttaget
för att stänga av riskokaren när den inte används.
ANMÄRKNINGAR: Skölj riset i en separat skål före kokning om så önskas. Om du vill ha mjukare ris
föreslår vi att du förbereder ris och vatten i innerskålen och låter det stå i 10–20 minuter före kokning.
NÄR DU ANVÄNDER AUTOMATISKT KOKLÄGE SKA DU INTE ANVÄNDA ENHETEN UTAN
LOCK. ÅNGA GENERERAS VID ANVÄNDNING. ANVÄND HÅLLARE OM LOCKET ÄR VARMT.
INSTRUKTIONER FÖR ATT VÄRMA UPP RIS
Värmuppkalltrisgenomatttillsätta1/4kopp(59ml)kalltvattenperkoppkoktris,röromföratt
blanda och tryck ned strömbrytaren (On) för att börja koka. När riset är varmt växlar riskokaren
automatiskt till varmhållningsfunktionen.
-40-
SPANSKT RIS
250 gram korv (chorizo)
1 medelstor lök, hackad
1 matsked gul paprika,
1 tesked paprikapulver
2 koppar hackade tomater utan skal eller frön,
1 kopp gröna ärter
1 hackad röd paprika
2 skivade selleristjälkar
1 hackad grön paprika,
2 koppar långkornigt ris
3 koppar kycklingbuljong, salt och peppar
Aktivera ”
” sauté-funktionen på din Crock-Pot
erfunktionsriskokare och tillsätt korv skuren i
skivor, lök, gul paprika, paprikapulver och tomater. Blanda ihop och sautera ingredienserna. Stäng
av ” ” sauté-funktionen. Lägg i kvarvarande grönsaker, ris och buljong. Smaka av med salt och
peppar, täck och koka tills det är klart. Garnera med persilja. Servera varmt.
FETTUCCINI MED ÄPPLE, RÄKOR OCH CURRYSÅS
½ kg fettuccini
4 matskedar smör
3 matskedar mjöl,
1 tesked curry
½ kopp grädde,
1 kopp kycklingbuljong
2 koppar skalade och hackade äpplen,
½ kg räkor
Parmesanost efter smak och
saften från en citron (för äpplena)
Använd Crock-Pot
erfunktionsriskokaren för att smälta smör, och tillsätt sedan mjöl och
currypulver. Fräs i 2 minuter. Tillsätt grädde, kycklingbuljong, äpple och räkor. Rör om tills det har
tjocknat. Ta bort från värmeplattan och håll varmt. Använd Crock-Pot
erfunktionsriskokaren med
tillräckligt med vatten och salt för att koka fettuccini al dente. Servera fettuccinin med såsen och
strö över parmesanost.
RIS MED SKALDjUR
1 paket (400 gram)
saffransris
12 små musslor
240 gram skalade räkor med strängar borttagna,
250 gram ostron med eller utan svans
1 kopp gröna ärter
¼ hackad röd paprika
Tvätta musslorna, ta ur dem ur skalen och skölj noggrant. Koka ris i Crock-Pot
erfunktionsriskokaren,
genom att följa instruktionerna på förpackningen. Tillsätt musslor, räkor, ostron, ärter och röd
paprika fem minuter innan riset har kokat klart. Blanda ordentligt utan att röra om. Servera med
krutonger och en färsk sallad. Alternativ: Saffransris kan bytas ut mot brunt ris.
RECEPT
-41-
MILANESISK MINESTRONE
½ kg kycklingbröst,
2 hackade vitlöksklyftor
1 matsked basilika,
½ kopp selleri
½ kopp färska bönor,
½ tesked timjan
½ tesked oregano,
½ kopp skivad lök
½ kopp hackad grön paprika,
½ kopp skivade champinjoner
½ kopp hackad squash,
2 koppar hackade tomater
3 medelstora potatisar, skalade
och hackade utan skal,
½ kg smala nudlar
2 teskedar Worcestershiresås,
1 kopp parmesanost,
3 matskedar margarin
2,2 liter vatten,
salt
Använd Crock-Pot
erfunktionsriskokaren med vatten och koka kycklingen med saltet. När
kycklingen är klar ska den tas ut och skäras i kuber. Spara buljongen. Aktivera ” ” sauté-
funktionen på din Crock-Pot
erfunktionsriskokaren, smält smör, tillsätt vitlök, lök, selleri, grön
paprika, champinjoner, bönor och squash. Sautera tills mjukt. Tillsätt tomater och sedan potatis
och sautera. Stäng av ” ” sauté-funktionen. Tillsätt denna blandning till kycklingbuljongen; lägg
till Worcestershiresås, örtbuketten (basilika, timjan, oregano), salt, kyckling och nudlar. Koka i
10 minuter tills potatisen är kokt men fast. Tillsätt parmesanost medan du rör om. Koka i 2 minuter
till. Servera och strö över mer ost.
RIS MED KYCKLING
0,9 kg ris,
1 lök
3 gröna paprikor,
2 morötter
4 vitlöksklyftor,
selleri efter smak
4 kycklingbröst,
3 matskedar salt
Svartpeppar efter smak
oregano efter smak
Kycklingbuljong, 1 paket
tomatpuré efter smak
Koka kyckling i vatten, salt, svartpeppar, oregano och kycklingbuljong i Crock-Pot
erfunktionsriskokaren. När du är klar ska du riva sönder kycklingen i vattnet som den kokades i
och tillsätta ordentligt hackad grön paprika, lök, vitlök, selleri och morötter. Koka i 10 minuter och
tillsätt tomatpuré och riven kyckling. När såsen har kokats tillsätter du okokt, tvättat ris och täcker
riset med lite mer vatten än normalt.
RECEPT
-42-
RIS- OCH TONFISKSALLAD
2 koppar kokt ris,
2 paprikor i vinäger*
1 burk tonsk
100 gram gröna oliver
3 hårdkokta ägg,
majonnäs
Salt och peppar,
salladsblad
Olivolja och
vinäger
Koka riset i Crock-Pot
erfunktionsriskokaren på vanligt sätt, ta ut och ställ på en tallrik tills
riset är svalt. Hacka den kokta paprikan och skiva äggen. Riv sönder tonsken och tillsätt i riset
tillsammans med kvarvarande ingredienser, spara ett par äggskivor och oliver för att garnera
salladen. Smaksätt med olivolja, salt, peppar och vinäger. Servera salladen på en tallrik med
salladsblad och garnera med hårdkokt ägg och oliver.
* Paprika i vinäger: tvätta och skär paprikan i två delar på längden. Avlägsna fröna och koka
paprika i en stekpanna med två koppar vatten och en halv kopp vinäger med en nypa salt.
Ta bort från värmen efter 15 minuter.
ENGELSK RISPUDDING
1 kopp ris,
3 koppar vatten
1 kanelstång,
2 hela nejlikor
1¾ koppar torrmjölk,
1¼ koppar kondenserad mjölk
1 tesked rivet citron- och apelsinskal,
½ kopp mörka russin
1 tesked vanilj,
¼ kopp druvbrännvin
1 äggula,
malen kanel
Använd Crock-Pot
erfunktionsriskokare för att koka det tvättade riset tillsammans med 3 koppar
vatten, en kanelstång och nejlikor. När riset har kokats tillsätter du torrmjölk och kondenserad
mjölk, rivet citron- och apelsinskal och russin. Fortsätt att röra om tills det stelnar. Tillsätt vanilj,
druvbrännvin och väl vispad äggula. Strö med kanel och servera.
KINESISKT RIS
4 koppar kokt ris,
½ kopp sockerärter
½ kopp böngroddar,
1 skivad lök
1 nhackad salladslök (vårlök),
1 tunt skivad röd paprika
3 matskedar sojasås,
1 matsked riven ingefära
2 matskedar sesamolja
Aktivera ”
” sauté-funktionen på din Crock-Pot
erfunktionsriskokare. Sautera lök och röd
paprika. Tillsätt ingefära, sockerärter och böngroddar. Tillsätt sedan kokt ris och rör om tills
det är varmt. Tillsätt sedan sojasås och nhackad salladslök. Stäng av ” ” sauté-funktionen.
Servera varmt.
RECEPT
-43-
Spara ditt kvitto eftersom det kommer att krävas för eventuella anspråk under denna garanti.
• Dennaapparatärgaranteradi2årefterinköpetenligtbeskrivningenidettadokument.
• Omapparatenmotförmodanslutarattfungerap.g.a.ettdesign-ellertillverkningsfelunder
garantiperioden ska du ta tillbaka apparaten till inköpsstället tillsammans med ditt kvitto och en
kopia av denna garanti.
• Rättigheternaochfördelarnaundergarantinutgöretttilläggtilldinanormalakundrättigheter,som
inte påverkas av garantin. Endast Holmes Products (Europe) Ltd. (”Holmes”) har rätt att ändra
dessa villkor.
• inomgarantiperiodenåtarHolmessigattkostnadsfrittrepareraellerersättaapparatenellernågon
del av apparaten som inte fungerar ordentligt, om:
• dumeddelarinköpsställetellerHolmesomproblemetomgåendeoch
• apparateninteharändratspånågotsättellerutsattsförskador,missbruk,felaktiganvändning,
reparation eller modifieringar av en person som inte är auktoriserad av Holmes.
• Felsominträffarp.g.a.felaktiganvändning,skador,missbruk,användningmedfelspänning,force
majeure, händelser som inte kan styras av Holmes, reparation eller modifiering av en person
som inte är auktoriserad av Holmes eller oförmåga att följa bruksanvisningen täcks inte av denna
garanti. Dessutom täcker garantin inte normalt slitage, inklusive men inte begränsat till mindre
missfärgningar och repor.
• Rättigheternaundergarantingällerendastfördenursprungligeinköparenochtäckerinte
kommersiell användning eller gruppanvändning.
• Omdinapparatinkluderarenlandsspecifikgarantiskaduhänvisatillvillkorenidengarantin
istället för denna garanti eller kontakta din lokala auktoriserade återförsäljare för mer information.
Produktmärkning indikerar att denna produkt inte får avyttras med hushållsavfall. Förhindra skador
på miljön och människors hälsa genom att återvinna apparaten på ett ansvarsfullt
sätt och lämna in den till din lokala återvinningsstation eller kontakta återförsäljaren.
Kontrollera följande webbplatser för mer information om återvinning och WEEE:
www.jardencs.com eller skicka e-post till [email protected]
Holmes Products (Europe) Limited
1 Francis Grove
London
SW19 4DT
Storbritannien
GARANTI
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51

Crock-Pot CKCPRC6040 Bruksanvisning

Kategori
Riskokare
Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för