Bosch MS8CM61X1/02 Bruksanvisningar

Kategori
Blandare
Typ
Bruksanvisningar

Denna manual är också lämplig för

71
sv
Avsedd användning
Avsedd användning
Dessa tillbehör är avsedda för stavmixern MSM8.. / MS8CM6...
Följ bruksanvisningen för stavmixern.
Använd aldrig tillbehören till andra apparater. Använd enbart
sammanhörande delar.
Tillbehöret är enbart avsett för det ändamål som beskrivs i den här
bruksanvisningen. I de matvaror som ska bearbetas får inga hårda
beståndsdelar (t.ex. ben) finnas. Tillbehöret får inte användas för att
bearbeta andra föremål eller ämnen.
Säkerhetsanvisningar
W Risk för personskador
Vidrör inte knivarnas eggar med bara händerna. Håll bara i
plasten når du sätter in och tar ut knivarna. Använd en borste för
att rengöra dem.
Använd tillbehör bara i komplett hopsatt tillstånd. Sätt på och ta
av tillbehör bara när drivningen står stilla och nätstickkontakten är
uttagen.
När du arbetar med multifunktionstillbehöret får du inte starta
motordelen förrän locket är påsatt och åtdraget.
Stick aldrig in handen i påfyllningsröret. Använd bara den
medföljande påmataren!
Vidrör aldrig finfördelarinsatsernas vassa knivar och kanter. Fatta
insatserna enbart i kanten.
Tänk på insatsens form och läge när du sätter in den i
insatshållaren. Använd en borste för att rengöra dem.
Fatta insatshållaren bara i de för ändamålet avsedda
greppurtagen.
När tärningsskivaren tas isär / monteras ihop, fatta knivskivan
endast i plastknoppen i mitten. Ta aldrig med fingrarna i de vassa
knivarna på tärningsgallret.Ta endast i kanten på tärningsgallret!
Använd en borste för rengöring.
Sätt aldrig in vispen i motordelen utan den tillhörande drivaxeln.
W Risk för skållning!
Använd en hög och smal mixerbägare när du bearbetar varm mjölk.
Varm mjölk kan stänka och orsaka skållning.
W Varning!
Behållarna är inte lämpliga för mikrovågsugn.
Överskrid inte den högsta fyllnadsnivån.
Se noga till att inga främmande föremål finns i påfyllningsröret
eller behållaren. Stick inte in några föremål (t.ex. knivar eller
skedar) i påfyllningsröret eller behållaren.
72
sv Säkerhetsanvisningar
Arbeta aldrig med stavmixern (mixerfoten) i behållaren.
Följande delar får aldrig doppas i vätskor, hållas under rinnande
vatten eller maskindiskas: drivningstillsats, drivaxel, lock med
drivning.
W Viktigt!
Rengör ovillkorligen tillbehöret noggrant efter varje användning och
om du inte har använt det under en längre tid. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
Tärningsskivare
k Hållare
l Knivskiva
m Tärningsgaller, små (ca 9 mm)
n Tärningsgaller, stort (ca 13 mm) *
o Tärningsgallerrengörare (handtaget
vridbart för de olika tärningsgallren)
4 Visp *
a Drivaxel
* beroende på modell
Före första användningen
Innan du använder det nya tillbehöret måste
du packa upp det helt och rengöra och
kontrollera det.
Varning!
Använd aldrig ett skadat tillbehör!
Ta ut alla tillbehörsdelar ur
förpackningen och avlägsna
förpackningsmaterialet.
Kontrollera att alla delar är kompletta
och inte har några synliga skador.
X Figur A
Rengör och torka alla delar noggrant
före den första användningen.
X ”Rengöring och skötsel” se
sidan 79
Läs noga igenom bruksanvisningen
innan du använder apparaten. Den
innehåller viktig information om
säkerheten och användningssättet.
Förvara bruksanvisningen noga.
Lämna över bruksanvisningen när du
överlåter apparaten till en annan person.
Översikt
X Figur A
1 Minihackare L *
a Behållare
b Universalkniv (L)
c Ice Crush-kniv (L)
d Drivningstillsats
e Lock
2 Minihackare XL *
a Behållare
b Universalkniv (XL)
c Drivningstillsats
d Lock
3 Multifunktionstillbehör
a Behållare
b Degkrok
c Universalkniv
d Lock med drivning
e Påmatare
f Insatshållare för skivinsatser
Skivinsatser *
g Skärinsats – grov
h Skärinsats – fin
i Strimlingsinsats – medel
j Rivinsats – grov
73
sv
Symboler och markeringar
Symboler och markeringar
Symbol Innebörd
W
Försiktighet! Roterande
verktyg. Stick inte in handen i
påfyllningsröret.
Inte lämpligt för maskindisk.
Doppa det inte i vätska och
håll det inte under rinnande
vatten.
c
d
Sätt på locket på
multifunktionstillbehörets
behållare (a) och lås fast den
(b).
Sätt in tärningsskivaren i
locket (a) och lås fast den
(b).
Minihackare
(storlek L och XL)
Varning!
Följ ovillkorligen de största mängderna och
bearbetningstiderna i tabellen. X Tabell K
Universalkniv: för att finfördela kött,
hårdost, lök, örtkryddor, vitlök, frukt,
grönsaker, nötter, mandel.
Ice Crush-kniv (bara i storlek L): för att
krossa isbitar (crushed ice).
Optimal bearbetningsmängd: 4-6 isbitar
(högst 100 g).
Varning!
Ta bort brosk, ben och senor innan du
finfördelar kött.
Minihackaren lämpar sig inte för
finfördelning av mycket hårda produkter
(kaffebönor, rättika, muskotnötter) och
inte heller av frysta produkter (frukt etc.).
Använd enbart Ice Crush-kniven för att
krossa isbitar
X Figur B
1. Ställ behållaren på en slät och ren
arbetsyta och tryck fast den. Sätt in
universalkniven eller Ice Crush-kniven.
Viktigt: Kniven måste sitta rakt i behållaren.
2. Lägg i matvarorna.
3. Sätt drivningstillsatsen på behållaren
och vrid den medurs tills du hör att den
snäpper fast.
4. Sätt motordelen på drivningstillsatsen
och tryck tills du hör att den snäpper
fast.
5. Sätt in nätstickkontakten.
6. Håll fast motordelen och minihackaren.
Tryck på turboknappen Â. Apparaten
är igång så länge du håller knappen
intryckt.
7. Bearbeta matvarorna med
minihackaren.
8. Släpp startknappen efter bearbetningen.
Vänta tills drivningen står stilla. Ta ut
nätstickkontakten.
9. Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av motordelen.
10. Vrid drivningstillsatsen moturs och ta av
den.
11. Ta ut kniven.
12. Töm behållaren.
Rengör alla delarna omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
Receptexempel:
Honungskakor med äpplen
Honungs-/äppelblandning
(CNHR29):
110 g skogshonung (5 °C)
30 g tärnade äpplen (11 mm)
Lägg ingredienserna i minihackaren och
mixa i 3 sekunder med turbohastighet.
Honung-/äppelblandning
(CNHR29C):
130 g skogshonung (5 °C)
30 g tärnade äpplen (11 mm)
Lägg ingredienserna i minihackaren och
mixa i 2 sekunder med turbohastighet.
74
sv Multifunktionstillbehör
Försiktighet!
Ta bort brosk, ben och senor innan du
finfördelar kött.
Multifunktionstillbehöret lämpar sig inte för
finfördelning av mycket hårda matvaror
(kaffebönor, rättika, muskotnötter) och inte
heller frysta produkter (frukt etc.).
Varning!
Följ ovillkorligen de största mängderna och
bearbetningstiderna. X Tabell L
Låt apparaten svalna till rumstemperatur
efter varje användning.
Universalkniv/degkrok
Universalkniv
För finfördelning av kött, hårdost, lök,
örtkryddor, vitlök, frukt, grönsaker, nötter
och mandel.
Degkrok
För knådning av små mängder deg.
W Risk för personskador på grund av
den vassa kniven!
Vidrör inte universalknivens eggar med
bara händerna.
Fatta universalkniven enbart i
plasthandtaget.
X Figur C
1. Ställ behållaren på en stabil, slät och
ren arbetsyta. Sätta in universalkniven
eller degkroken.
Viktigt: Kniven / degkroken måste sitta rakt
i behållaren.
2. Lägg i matvarorna.
3. Sätt locket på behållaren (,) och vrid
det moturs tills du hör att det snäpper
fast. Sätt påmataren i påfylllningsröret.
Anm.: Om det går litet trögt att sätta på
locket kan du vrida lätt på kopplingen med
tre vingar på insatsens undersida och
försöka på nytt.
4. Sätt motordelen på drivningstillsatsen
och tryck tills du hör att den snäpper
fast.
Kaka:
3 ägg
60 g smör
100 g vetemjöl (typ 405)
60 g malda valnötter
1 tsk kanel
2 paket vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 äpple
Separera äggen.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa äggulorna tillsammans med
vanillinsockret och tillsätt sedan
det mjuka smöret och honung-/
äppelblandningen.
Blanda mjöl, malda valnötter, kanel
och bakpulver i en separat skål. Tillsätt
det till de fuktiga ingredienserna
och rör ned. Blanda försiktigt ned
äggviteskummet med en spatel.
Lägg bakplåtspapper i en kakform
(35 x 11 cm) och häll i den förberedda
smeten.
Skala äpplet och skär det i skivor.
Fördela äppelskivorna över kakan.
Förvärm ugnen till 180 °C och grädda
kakan i 30 minuter.
Multifunktionstillbehör
Multifunktionstillbehöret är avsett för
bearbetning av matvaror.
W Risk för personskador på grund av
vassa knivar / roterande drivning!
Stick aldrig in händerna i behållaren
medan apparaten är igång. Använd alltid
påmataren för att mata ned ingredienser.
När apparaten har stängts av fortsätter
drivningen att rotera en kort stund. Byt
verktyg bara när drivningen står stilla. När
du arbetar med multifunktionstillbehöret
får du starta motordelen bara om locket är
påsatt och åtdraget.
Varning!
Använd multifunktionstillbehöret bara om
det är komplett hopmonterat!
75
sv
Multifunktionstillbehör
5. Sätt in nätstickkontakten. Håll fast
motordelen och mutlifunktionstillbehöret.
Tryck på turboknappen Â. Apparaten
är igång så länge du håller knappen
intryckt.
6. Bearbeta matvarorna.
Påfyllning av ingredienser:
Släpp knappen. Vänta tills apparaten
står stilla.
Ta ut påmataren och fyll
på ingredienserna genom
påfyllningsöppningen.
Sätt tillbaka påmataren och fortsätt
bearbetningen.
7. Släpp startknappen efter bearbetningen.
Vänta tills drivningen står stilla. Ta ut
nätstickkontakten.
8. Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av motordelen.
9. Vrid locket medurs och ta av det.
10. Ta ut kniven / degkroken.
11. Töm behållaren.
Rengör alla delarna omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
Receptexempel:
Bröddeg
Grundrecept:
250 g mjöl
140 ml vatten
7 g socker
7 g margarin
0,5 g jäst
4 g salt
Verktyg: degkrok
Lägg alla ingredienserna utom vattnet i
behållaren.
Blanda ingredienserna med
turbohastighet.
Tillsätt efter några sekunder vattnet
genom påfyllningsöppningen.
Bearbeta allt med turbohastighet.
Vår rekommendation:
gångtid
Längsta gångtid: 2 minuter
Största mängd: 1 gång grundreceptet
Mördeg
Grundrecept:
250 g mjöl
125 g margarin eller smör
(rumstemperatur)
125 g socker
1 ägg
½ paket bakpulver
1 paket vanillinsocker
1 nypa salt
Verktyg: degkrok
Lägg alla ingredienserna i behållaren.
Blanda ingredienserna med
turbohastighet.
Låt smeten stå kallt.
Bearbeta den mer om det behövs.
Längsta gångtid: 2 minuter
Största mängd: 1 gång grundreceptet
Insatshållare med skivinsatser
Skärinsats – grov
för att skära gurka, morötter, potatis etc.
Skärinsats – fin
för att skära gurka, morötter, rödbetor,
zucchini, etc.
Strimlingsinsats – medel
för att skära äpplen, morötter, ost etc.
Rivinsats – grov
för att riva potatis till kroppkakor och
potatisbullar och frukt och grönsaker till
råkostsallader.
Försiktighet!
Skivinsatserna får inte användas för
att finfördela mycket hårda livsmedel
(parmesanost, choklad).
Skivinsatserna är bara begränsat lämpliga
för bearbetning av fiberhaltiga matvaror
(purjolök, selleri, rabarber).
76
sv Multifunktionstillbehör
W Risk för personskador på grund av
den vassa kniven!
Var extra försiktig när du hanterar
insatserna! Tänk på insatsens form och
läge när du sätter in den i insatshållaren
(X figur D). Fatta insatshållaren bara i de
för ändamålet avsedda greppurtagen. Stick
inte in fingrarna i påfyllningsöppningen.
Använd enbart påmataren till
nedmatningen.
X Figur F
1. Sätt in önskad insats i insatshållaren.
2. Ställ behållaren på en stabil, slät och
ren arbetsyta. Fatta insatshållaren i
greppurtagen och sätt in den.
3. Sätt locket på behållaren (,) och vrid
det moturs tills du hör att det snäpper
fast.
4. Sätt motordelen på drivningstillsatsen
och tryck tills du hör att den snäpper
fast.
5. Sätt in nätstickkontakten. Håll fast
motordelen. Tryck på turboknappen Â.
Apparaten är igång så länge knappen
hålls intryckt.
6. Lägg de matvaror som ska bearbetas
i påfyllningsröret. Dela stora stycken i
mindre bitar. Tryck ned dem lätt med
påmataren om det behövs.
7. Släpp knappen när bearbetningen
är färdig eller när de bearbetade
matvarorna nästan når upp till
insatshållarens undersida. Vänta
tills drivningen står stilla. Ta ut
nätstickkontakten.
8. Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av motordelen.
9. Vrid locket medurs och ta av det.
10. Fatta insatshållaren i greppurtagen och
ta ut den.
11. Töm behållaren.
Rengör alla delarna omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
Receptexempel:
Potatisbullar
500 g potatis
1 stort ägg
3 msk mjöl
Salt och peppar efter behag
Verktyg: Rivinsats
Skala och riv potatisen.
Blanda sedan potatis, ägg, mjöl, salt och
peppar.
Tillsätt litet mer mjöl om massan blir för
lättflytande.
Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i en
stor sked i sänder av massan och forma
till bullar. Stek dem gyllenbruna på båda
sidor.
Tärningsskivare
till att skära livsmedel i tärningar, t.ex. till
sallad, soppor och desserter.
W Risk för skada pga vassa knivar!
När tärningsskivaren tas isär / monteras
ihop, fatta knivskivan endast i plastknoppen
i mitten. Ta aldrig med fingrarna i de vassa
knivarna på tärningsgallret. Ta endast i
kanten på tärningsgallret! Använd en borste
för rengöring.
När du arbetar med multifunktionstillbehöret
får motordelen endast slås på med locket
påsatt och åtdraget. Stick aldrig ned
fingrarna i påfyllningsöppningen. Använd
bara påmataren för att mata ner.
W Var försiktig!
Användningsanvisningar!
Tärningsskivaren är lämplig för att skära
potatis (rå eller kokt);
grönsaker som t.ex. morötter, gurkor,
tomater, paprika, gul lök, rödbetor;
frukt som t.ex. bananer, äpplen, päron,
jordgubbar, meloner, kiwi;
ägg;
ost som t.ex. Gouda, Emmentaler;
mjuk köttkorv (t.ex. Mortadella);
kokt eller stekt fågelkött (efter
svalningen, utan ben).
77
sv
Multifunktionstillbehör
Mycket mjuk ost (t.ex. Mozzarella, Fetaost)
går inte att bearbeta.
Mycket hård ost (t.ex. Parmesan) får inte
bearbetas.
Kärna ur kärn- och stenfrukter (äpplen,
persikor osv) före bearbetning. Avlägsna
benen från kokt eller stekt kött före
bearbetning.
Livsmedlen får inte vara djupfrysta.
Maximal mängd livsmedel som bearbetas
per arbetsomgång får inte överskridas.
Låt motordelen svalna till rumstemperatur
30 minuter innan du fortsätter arbeta.
W Var försiktig!
Användningsanvisningar!
Maximala mängder är:
råa och kokta ingredienser
cirka 3500 g
(riktvärde: behållaren fylld 5 gånger)
Ost (t.ex. Gouda, Emmentaler)
cirka 300 g
(riktvärde: behållaren fylld 2 gånger)
Om dessa hänvisningar inte åtföljs
kan det leda till att tärningsskivaren
skadas inklusive tärningsgallret och den
roterande kniven.
Om tärningsskivaren används till annat
ändamål än avsett, ändras eller används
felaktigt ansvarar inte Robert Bosch
Hausgeräte GmbH för eventuella skador
som uppstår. Detta utesluter även ansvar
för skador (t.ex. slöa eller deformerade
knivar), som uppkommer på grund av att
icke tillåtna livsmedel bearbetats.
Viktiga anvisningar:
Frukt/grönsaker får inte vara alltför
mogna eftersom saften annars kan
rinna ut.
Låt kokta livsmedel svalna före de
skäras eftersom de då är fastare och
därmed blir skärresultatet bättre.
Du kan påverka längden på tärningarna
genom att trycka mer eller mindre hårt
på påmataren.
X Figur G
Ställ behållaren på en stabil, slät och
ren arbetsyta.
1. Sätt in skärgallret i motordelen. Se upp
för urtagen!
2. Öppna låsklämmorna på motordelen
och sätt in knivskivan i hållaren.
3. Stäng låsklämmorna.
4. Sätt tärningsskäraren under locket
(,) och vrid den moturs till stopp.
Låsanordningen måste vridas in till
stopp i låskilen.
5. Sätt locket på behållaren (,) och vrid
det moturs tills du hör att det snäpper
fast. Låsanordningen på handtaget
måste ha snäppt fast rätt.
6. Sätt motordelen på drivningstillsatsen
och tryck tills du hör att den snäpper
fast.
7. Sätt in nätstickkontakten. Håll fast
motordelen. Tryck på turboknappen Â.
Apparaten är igång så länge knappen
hålls intryckt.
8. Lägg de matvaror som ska skäras i
påfyllningsröret. Tryck ned dem lätt med
påmataren om det behövs. Skär vid
behov först matvarorna i mindre bitar.
9. Släpp knappen när bearbetningen är
färdig eller när tärningarna nästan når
upp till tärningsskärarens undersida.
Vänta tills drivningen står stilla. Ta ut
nätstickkontakten.
10. Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av motordelen.
11. Vrid locket medurs och ta av det.
Töm behållaren.
Rengör alla delarna omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
78
sv Multifunktionstillbehör
Receptexempel:
Sallad ”Olivie”
(för 2 personer)
2 kokta, avkylda potatisar
1 kokt morot
2 hårdkokta ägg
100 g kokt kycklingbröstkött
1 saltgurka eller marinerad gurka
1 salladsgurka
150 g ärtor, små (1 liten burk)
salt och peppar
125 g majonnäs
Tärna de kokta men redan avkylda
potatisarna, moroten, äggen, gurkorna
och köttet med turbo-hastighet.
Blanda alla tärnade ingredienser med
ärtorna i en salladsskål.
Krydda med salt och peppar efter tycke
och smak.
Blanda med majonnäs och servera.
Sallad ”Vinaigrette”
(för 2 personer)
2 kokta, avkylda potatisar
250 g kokta rödbetor
1 kokt morot
1 saltgurka
50 g små ärtor
¼ knippe purjolök (ca 25 g)
salt och peppar
50 ml matolja
Skär de kokta men redan avkylda
potatisarna, moroten, rödbetorna,
purjolöken och saltgurkorna
till jämnstora tärningar med
turbo-hastighet.
Blanda alla tärnade ingredienser med
ärtorna i en salladsskål.
Krydda med salt och peppar efter tycke
och smak.
Servera med matolja.
Sallad ”Stolichny”
(för 2 personer)
150 g mortadella
3 kokta, avkylda potatisar
2 saltgurkor eller marinerade gurkor
1 kokt morot
ärtor, en halv burk
salt och peppar
Dressing:
¼ bägare crème fraiche eller gräddfil
¼ glas majonnäs
Tärna de kokta men redan avkylda
potatisarna, moroten, skinkan och
gurkorna med turbo-hastighet.
Blanda alla tärnade ingredienser med
ärtorna i en salladsskål.
Krydda med salt och peppar efter tycke
och smak.
Blanda alla ingredienser. Servera med
crème fraiche eller gräddfil och
majonnäs.
Krabbsallad
(för 2 personer)
150 g kokt hönskött
150 g kokta, avkylda potatisar
100 g salladsgurka
grönsallad
25 g krabbkött
1-2 hårdkokta ägg
75 g majonnäs
Tärna de kokta men redan avkylda
potatisarna, äggen, gurkorna,
krabbköttet och det kokta köttet med
turbo-hastighet.
Hacka grönsalladen i små bitar.
Krydda med salt och peppar efter tycke
och smak.
Servera med majonnäs.
79
sv
Visp
Soppan ”Okroshka”
(för 2-3 personer)
Kwas, 1 liter
150 g kokt kycklingbröst
1-3 kokta, avkylda potatisar
1-3 hårdkokta ägg
½ knippe rädisor (4-5 st)
1-2 salladsgurkor
¼ knippe purjolök (ca 25 g)
persilja och dill
1-2 matskedar crème fraiche eller
gräddfil
senap, socker
Skär den kokta men svalnade potatisen,
äggen, gurkorna, rädisorna och det
kokta kycklingbröstet i tärningar med
turbohastighet.
Blanda crème fraiche eller gräddfil,
hackad purjolök och äggen med senap
och socker ordentligt och tunna ut
blandningen med Kwassen.
Tillsätt de tärnade ingredienserna,
hackad persilja och dill.
Krydda med salt och peppar efter tycke
och smak.
Visp
För att vispa vispgrädde, äggvitor och
mjölkskum av varm (max. 70 °C) och kall
mjölk (max. 8 °C) och för att tillaga såser
och desserter.
W Risk för skållning!
Använd en hög och smal mixerbägare när
du bearbetar heta vätskor.
Varning!
Sätt aldrig in vispen i motordelen utan
drivaxeln.
Du får bara sätta på och ta av drivaxeln
och vispen när apparaten står stilla.
X Figur I
1. Lägg de förberedda matvarorna i
mixerbägaren eller i ett annat lämpligt
kärl eller bearbeta dem i kastrullen.
2. Sätt drivaxeln på vispen och tryck tills
du hör att den snäpper fast.
3. Stick in vispen med drivaxeln i
motordelen och tryck tills du hör att den
snäpper fast.
4. Sätt in stickkontakten.
5. Ställ in önskat varvtal med
varvtalsreglaget (vi rekommenderar ett
högt varvtal).
6. Håll fast motordelen och mixerbägaren
och tryck på startknappen.
7. Bearbeta matvarorna med vispen.
8. Släpp startknappen efter bearbetningen.
Vänta tills drivningen står stilla.
9. Ta ut nätstickkontakten.
10. Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av vispen med drivaxeln från
motordelen.
11. Ta bort drivaxeln från vispen.
Rengör alla delarna omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
Rengöring och skötsel
Rengör alla använda tillbehörsdelar
noggrant efter varje användning.
W Risk för personskador
Rör inte vid universalknivens, Ice
Crush-knivens, finfördelarinsatsernas
eller tärningsskärarens eggar med bara
händer. Fatta dem bara i plastdelarna vid
rengöringen och använd en borste.
Varning!
Använd inga alkoholhaltiga
rengöringsmedel.
Använd inga vassa, spetsiga eller
metalliska föremål.
Använd inga repande trasor eller
rengöringsmedel.
Följande delar får aldrig doppas i
vätskor, hållas under rinnande vatten
eller maskindiskas: drivningstillsats,
drivaxel, multifunktionstillbehörets lock.
80
sv Rengöring och skötsel
Anmärkningar:
Kläm inte fast plastdelarna i
diskmaskinen. De kan bli deformerade.
Vid bearbetning av t.ex. rödkål
eller morötter kan plastdelarna bli
missfärgade. Det går att ta bort med
några droppar matolja.
I figur J finns en översikt över hur delarna
ska rengöras.
Minihackare / Visp
Använd enbart en mjuk fuktig trasa för
att torka av minihackartillsatsen och
vispens drivaxel och låt dem torka.
Rengör övriga tillbehör med diskvatten
och en mjuk trasa eller svamp eller
maskindiska dem. Använd en borste för
att rengöra knivarna.
Multifunktionstillbehör
Torka bara multifunktionstillbehörets
lock med en fuktig trasa.
Behållaren, universalkniven,
insatshållaren och finfördelarinsatserna
går att maskindiska.
Insatshållare med skivinsatser
Vrid runt insatshållaren för att trycka ut
insatserna (figur E).
Isärtagning av tärningsskäraren:
X Figur H
1. Lossa tärningsskivaren från locket
genom att vrida det medurs.
2. Öppna låsklämmorna och ta av
knivskivan.
3. Ta bort från skärgallret med
hjälp av skärgallerrengöraren.
Vrid rengörarhuvudet till rätt
skärgallerstorlek.
4. Ta ut skärgallret ur motordelen.
Maskindiska inte tärningsskärarens
delar, knivarna blir slöa. Skölj först
tärningsskärarens alla delar under
rinnande vatten. Rengör delarna med
borste.
Med förbehåll för ändringar.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184

Bosch MS8CM61X1/02 Bruksanvisningar

Kategori
Blandare
Typ
Bruksanvisningar
Denna manual är också lämplig för