76
sv Multifunktionstillbehör
W Risk för personskador på grund av
den vassa kniven!
Var extra försiktig när du hanterar
insatserna! Tänk på insatsens form och
läge när du sätter in den i insatshållaren
(X figur D). Fatta insatshållaren bara i de
för ändamålet avsedda greppurtagen. Stick
inte in fingrarna i påfyllningsöppningen.
Använd enbart påmataren till
nedmatningen.
X Figur F
1. Sätt in önskad insats i insatshållaren.
2. Ställ behållaren på en stabil, slät och
ren arbetsyta. Fatta insatshållaren i
greppurtagen och sätt in den.
3. Sätt locket på behållaren (,) och vrid
det moturs tills du hör att det snäpper
fast.
4. Sätt motordelen på drivningstillsatsen
och tryck tills du hör att den snäpper
fast.
5. Sätt in nätstickkontakten. Håll fast
motordelen. Tryck på turboknappen Â.
Apparaten är igång så länge knappen
hålls intryckt.
6. Lägg de matvaror som ska bearbetas
i påfyllningsröret. Dela stora stycken i
mindre bitar. Tryck ned dem lätt med
påmataren om det behövs.
7. Släpp knappen när bearbetningen
är färdig eller när de bearbetade
matvarorna nästan når upp till
insatshållarens undersida. Vänta
tills drivningen står stilla. Ta ut
nätstickkontakten.
8. Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av motordelen.
9. Vrid locket medurs och ta av det.
10. Fatta insatshållaren i greppurtagen och
ta ut den.
11. Töm behållaren.
Rengör alla delarna omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 79
Receptexempel:
Potatisbullar
– 500 g potatis
– 1 stort ägg
– 3 msk mjöl
– Salt och peppar efter behag
Verktyg: Rivinsats
Skala och riv potatisen.
Blanda sedan potatis, ägg, mjöl, salt och
peppar.
Tillsätt litet mer mjöl om massan blir för
lättflytande.
Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i en
stor sked i sänder av massan och forma
till bullar. Stek dem gyllenbruna på båda
sidor.
Tärningsskivare
till att skära livsmedel i tärningar, t.ex. till
sallad, soppor och desserter.
W Risk för skada pga vassa knivar!
När tärningsskivaren tas isär / monteras
ihop, fatta knivskivan endast i plastknoppen
i mitten. Ta aldrig med fingrarna i de vassa
knivarna på tärningsgallret. Ta endast i
kanten på tärningsgallret! Använd en borste
för rengöring.
När du arbetar med multifunktionstillbehöret
får motordelen endast slås på med locket
påsatt och åtdraget. Stick aldrig ned
fingrarna i påfyllningsöppningen. Använd
bara påmataren för att mata ner.
W Var försiktig!
Användningsanvisningar!
Tärningsskivaren är lämplig för att skära
– potatis (rå eller kokt);
– grönsaker som t.ex. morötter, gurkor,
tomater, paprika, gul lök, rödbetor;
– frukt som t.ex. bananer, äpplen, päron,
jordgubbar, meloner, kiwi;
– ägg;
– ost som t.ex. Gouda, Emmentaler;
– mjuk köttkorv (t.ex. Mortadella);
– kokt eller stekt fågelkött (efter
svalningen, utan ben).