mixerkåpa
När du ska mixa vätskor använder du mixerkåpan
tillsammans med kniven. På det sättet kan du öka den körda
mängden vätska från 1 liter till 1,5 liter; läckage förhindras
och kniven fungerar effektivare.
1 Sätt fast drivaxeln och skålen på strömenheten.
2 Montera kniven.
3 Tillsätt ingredienserna.
4 Sätt på mixerkåpan över kniven och kontrollera att den vilar
mot listen på skålens insida . Tryck inte ner
mixerkåpan; ta tag i hållaren mitt på.
5 Sätt på locket och slå på apparaten.
skär- och strimlingsskivor
vändbara skär- och strimlingsskivor - tjock ,
tunn
Använd strimlingssidan till ost, morötter, potatis och
livsmedel med liknande konsistens.
Använd skärsidan till ost, morötter, potatis, vitkål, gurka,
zucchini, rödbetor och lök.
skiva för strimlor av juliennetyp
Används för att skära: potatis till extra finstrimlade pommes
frites; fasta ingredienser i sallader, garnityr, grytor och “stir
fry” (t.ex. morot, kålrot, zucchini, gurka).
rivskiva
River Parmesan-ost eller potatis till raggmunk.
säkerhet
●
Ta aldrig av locket förrän skärskivan är helt stilla.
●
Var försiktig när du hanterar skärskivorna - de är
extremt vassa
använda skärskivorna
1 Sätt fast drivaxeln och skålen på strömenheten.
2 Ta tag i hållaren mitt på och lägg skivan på drivaxeln med
rätt sida upp .
3 Sätt på locket.
4 Välj vilken storlek på matarrör du vill använda. I matarstaven
finns det ett mindre matarrör för bearbetning av enskilda
bitar eller tunna ingredienser.
När du vill använda det mindre matarröret placerar du först
den stora matarstaven i matarröret.
När du vill använda det stora matarröret använder du båda
matarstavarna tillsammans.
5 Lägg livsmedlen i matarröret.
6 Slå på matberedaren och tryck ner livsmedlen i jämn takt
med matarstaven - stoppa aldrig in fingrarna i
matarröret.
tips
●
Använd färska ingredienser
●
Skär inte livsmedlen i alltför små bitar. Fyll på det stora
matarröret så att det är tämligen fullt även på bredden. Det
gör att livsmedlen inte lägger sig på sidan under körningen.
Alternativt använder du det lilla matarröret.
●
När du använder strimlingsskivan lägger du ingredienserna
vågrätt.
●
Om du ställer livsmedlet lodrätt när du strimlar eller
skivar blir bitarna mindre än om det läggs vågrätt .
●
Det kommer alltid att finnas lite rester på skivan eller i skålen
efter körningen.
citruspress
Använd citruspressen för att pressa juice från citrusfrukter
(t.ex. apelsiner, citroner, lime och grapefrukt).
kon
sil
använda citruspressen
1 Sätt fast drivaxeln och skålen på strömenheten.
2 Passa in silen i skålen - kontrollera att handtaget på silen är i
låst läge, direkt ovanför handtaget på skålen .
3 Sätt konen på drivaxeln och vrid runt tills den har gått hela
vägen ner .
4 Skär frukten i halvor. Slå sedan på apparaten och tryck
frukten mot konen.
●
Citruspressen fungerar inte om silen inte är
korrekt låst.
miniskål för matberedare
Använd miniskålen för att hacka örtkryddor och köra små
mängder såsom kött, lök, nötter, majonnäs, grönsaker,
puréer, såser och barnmat.
kniv till miniskål
miniskål
använda miniskålen
1 Montera drivaxeln och skålen på kraftdelen.
2 Sätt på miniskålen och se till att åsarna på insidan av
miniskålen passar in i skårorna i det större matarröret .
3 Sätt knivbladet på drivaxeln .
4 Tillsätt ingredienserna som ska köras.
5 Sätt på locket och koppla på.
säkerheten
●
Ta aldrig bort locket förrän knivbladet har stannat helt.
●
Knivbladet är mycket vasst. Hantera det med försiktighet.
viktigt
●
Kör inte kryddor. Då kan plasten skadas.
●
Kör inte hårda livsmedel såsom kaffebönor, istärningar eller
choklad. Då kan bladet skadas.
tips
●
Örtkryddor hackas bäst om de är rena och torra.
●
Tillsätt alltid lite vätska vid mixning av tillagade ingredienser
till barnmat.
●
Skär livsmedel såsom kött, bröd, grönsaker i 1-2 cm stora
tärningar innan de körs..
●
Häll oljan i matarröret för att göra majonnäs.
44