Recept sv
83
OBS.!
Risk för sakskador. Olämpliga rengö-
ringsmedel eller felaktig rengöring
kan skada tillbehören.
Använd inga alkoholhaltiga rengö-
ringsmedel.
Använd inga vassa, spetsiga eller
metalliska föremål.
Använd inga slipande trasor eller
rengöringsmedel.
Rengöring av kylbehållaren
1. Rengör kylbehållaren med diskme-
delslösning och en mjuk trasa.
2. Torka kylbehållaren noggrant med
en mjuk trasa.
Rengöring av övriga delar
1. Rengör hållaren, locket, omrörarar-
men, adaptern och spateln med
diskmedelslösning och en mjuk
trasa eller svamp.
2. Om du maskindiskar delarna ska
omrörararmen vara vänd med
kopplingen nedåt.
Recept
Recept
Här följer ett urval av recept som har
utvecklats speciellt för dina tillbehör.
Anmärkningar
¡ Glassberedarens kyleffekt räcker
för att tillaga cirka 1l glass eller
de mängder som anges i recept-
översikten. Om du vill tillaga mer
glass måste du frysa in den ren-
gjorda kylbehållaren på nytt i minst
18timmar.
¡ Mängduppgifterna i de olika recep-
ten motsvarar cirka 4portioner.
¡ Recepten är inte lämpliga för dia-
betiker.
¡ Använd inte alkoholhaltiga ingredi-
enser för att smaksätta glassbland-
ningen. Den blir då inte fast.
¡
Följande faktorer påverkar den
faktiska bearbetningstiden:
– Mängden glassblandning
– Glassblandningens temperatur
– Temperaturen i frysskåpet
– Rumstemperaturen
Tips
¡ Glassen smakar bäst när den är
nytillagad. Dekorera och raffinera
glassen ytterligare med t.ex. frukt,
såser, vispgrädde eller choklads-
pån.
¡ Ställ bägare eller skålar kallt före
serveringen, så smälter inte glas-
sen så snabbt.
¡ Ta ut djupfryst glass ur frysskåpet
en stund före serveringen.
¡
Med de nedanstående tillbehören
kan du förbereda glassblandningen
extra lätt:
– Mixertillsats
– Multi Mixer-tillsats
– Citruspress
Receptöversikt
I översikten hittar du ingredienser och bearbetningstider för olika recept.
Recept Ingredienser Bearbetning
Vaniljglass ¡ 2 bourbon-vaniljstänger
¡ 250ml mjölk
¡ 100g socker
¡ 200ml grädde
¡ Skär upp vaniljstängerna på längden och
skrapa ur märgen med en kniv.
¡ Häll mjölk, socker och vaniljmärg i en kastrull
och koka upp snabbt under omrörning.