104
sv Riv- och skärskivor
4. Sätt drivningshuset på drivaxeln med en
lätt vridning.
5. Lägg i ingredienserna.
6. Sätt på locket med påmataren.
Observera markeringen (.).
7. Vrid locket medurs till stopp.
8. Sätt in kontakten. Ställ strömvredet i
önskat läge.
Ställ strömvredet i läge P efter
bearbetningen. Ta ut stickkontakten.
Rengör alla delar omedelbart efter
användningen. X ”Rengöring och
skötsel” se sidan 108
Riv- och skärskivor
W Risk för personskador!
Rör aldrig riv- och skärskivornas vassa
knivar och kanter. Fatta skivorna
enbart i kanten! Stick inte in fingrarna
i påfyllningsöppningen. Använd alltid
påmataren för att mata ned ingredienser.
Vändbar skärskiva – tjock / tunn
För skärning av frukt och grönsaker.
Beteckning på den vändbara skärskivan:
”1” för den tjocka skärsidan
”2” för den tunna skärsidan
Obs.!
Den vändbara ändskivan lämpar sig inte
för skärning av hårdost, bröd, kuvertbröd
och choklad. Skär inte kokt potatis med fast
konsistens förrän den har kallnat.
Vändbar strimlingsskiva –
grov / fin
För strimling av grönsaker, frukt och ost,
utom hårdost (t.ex.Parmesan).
Beteckning på den vändbara
strimlingsskivan:
”2” för den grova strimlingssidan
”4” för den fina strimlingssidan
Obs.!
Den vändbara strimlingskivan lämpar sig inte
för rivning av nötter. Strimla mjuk ost bara
med den grova sidan.
Rivskiva – medelfin
För rivning av rå potatis, hårdost
(t.ex. parmesan), kyld choklad och nötter.
Obs.!
Rivskivan lämpar sig inte för rivning av mjuk
ost och ostskivor.
Rivskiva grov
För rivning av rå potatis t.ex. till
rårakor och kroppkakor.
Skärskiva för rårakor
För rivning av rå potatis till rösti och
rårakor, för skärning av frukt och grönsaker i
tjocka skivor.
Pommes frites-skiva
För skärning av rå potatis till
pommes frites.
Skärskiva för asiengrönsaker
Skärning av frukt och grönsaker i fina
strimlor till asiatiska grönsaksrätter.
Anm.: Placera pommes frites-skivan och
skärskivan för asiatiska grönsaker med
kniven uppåt. Skivor som lämpar sig för
andra ändamål finns att köpa i fackhandeln
(se kapitel ”Extratillbehör”).
Påmatare med insats
X Bild F
Påmataren kan användas i två varianter.
Variant 1: Till t.ex. örter, lök, potatis. Sätt in
påmataren i öppningen på locket. Tryck in
matvarorna med påmatarinsatsen.
Variant 2: Till t.ex. äpplen, potatis. Sätt in
påmatarinsatsen i påmataren och vrid tills
båda delarna sitter ihop. Tryck in matvarorna
med påmataren.
X Bild G
1. Sätt på skålen. Observera markeringen
(.). Vrid skålen medurs till stopp.
2. Sätt drivaxeln på drivningen.
3. Ta ut skivan ur skyddshöljet. Lägg skivan
på skivhållaren. Vänd skivan med den
önskade skär- eller strimlingssidan
uppåt. Lägg skivan på skivhållaren så att
medbringarna på skivhållaren passar in i
skivornas öppningar. Skivan ska ligga på
skivhållarens sidotappar.
4. Sätt skivhållaren på drivaxeln med en lätt
vridning.
5. Sätt på locket med påmataren.
Observera markeringen (.).
6. Vrid locket medurs till stopp.