74
Fö
rberedelser
Ställ motordelen på plant, stabilt och rent
underlag.
Dra ut kabeln ur motordelen till önskad
längd.
Blandarskål med tillbehör/verktyg
Var försiktig!
Vid arbeten i blandarskålen kan apparaten
bara startas med blandarskålen påsatt samt
med locket påsatt och åtdraget.
för att finfördela, hacka, blanda
och knåda.
för att knåda deg och för att
blanda ner ingredienser som inte ska
finfördelas (t.ex. russin, chokladknappar).
för grädde, vispad äggvita och
majonnäs.
B
ild
Sätt på blandarskålen (pilen på blandar-
skålen mot punkten på apparaten) och
vrid medurs till stoppet.
Sätt in verktygshållaren i blandarskålen.
Sätt universalkniven, vispskivan eller
degkroken på verktygshållaren
och släpp den.
O
bservera verktygens läge när de sättas
in
! Tryck verktygen nedåt tills de sitter fast.
Var försiktig!
Tillsätt livsmedel som ska bearbetas först
efter det att verktygen satts in.
Fyll på ingredienserna.
Sätt på locket med påmataren (pilen
på locket mot punkten på blandarskålen)
och vrid medurs. Kilen på locket ska sitta
fast i springan på handtaget till blandar-
skålen.
Sätt stickkontakten i vägguttaget.
Vrid strömvredet till önskat läge.
För att fylla på ingredienser vrid ström-
vredet till 0
/off.
Ta ut påmataren och fyll på ingredienser
genom påfyllningsöppningen.
Påmataren kan användas som
mätbägare.
R
iv- och skärskivor
Vändbar skärskiva – tjockt/tunt
för att skära frukt och grönsaker.
Bearbeta i läge 1.
Beteckning på den vändbara skärskivan:
”grob” för den tjocka skärsidan,
”fein” för den tunna skärsidan
Var försiktig!
Den vändbara skärskivan är inte lämplig
för att skära hård ost, bröd, småfranska
och choklad. Kokta potatisar med fast
konsistens skärs först när de kallnat.
Vändbar riv- och strimmelskiva –
g
rov/fin
för att riva/strimla grönsaker, frukt
och ost utom hårdost (t.ex. parmesanost).
Bearbeta i läge 1.
Beteckning på den vändbara riv- och
strimmelskivan:
”2” för den grova riv- och strimmelsidan
”4” för den fina riv- och strimmelsidan
Vikt
iga anvisningar
– Använd uteslutande strömvredet för att
slå på och stänga av apparaten.
– Stäng aldrig av apparaten genom att
vrida på blandarskålen, mixern eller
något av verktygen.
– Starta först apparaten när verktyg resp
tillbehör är ordentligt påmonterade.
m
Risk för skada pga roterande
ve
rktyg!
Stoppa aldrig ned handen i blandarskålen
när apparaten är igång. Använd alltid
påmataren för att mata ner ingredienser.
Sedan apparaten stängts av fortsätter
drivuttaget rotera en kort stund.
Byt verktyg endast när drivuttaget står
stilla.
m
Risk för skada pga vassa knivar!
Berör inte universalknivens klingor med
bara händerna.
Förvara alltid universalkniven i knivskyd-
det när den inte används. Fatta endast
universalkniven i greppkanten av plast.
m
Risk för skada pga vassa knivar!
Ta inte i de vassa knivarna och skärytorna
på riv- och skärskivorna.
Ta endast längst ut i kanterna på skivorna!
Stick inte ned fingrarna i påfyllnings-
öppningen. Använd bara påmataren
för att mata ner.
MK3_alle.book Seite 74 Mittwoch, 18. Februar 2015 10:17 10
75
Var försiktig!
Den vändbara riv- och strimmelskivan är inte
lämplig för att riva nötter. Mjuk ost rivs endast
med den grova sidan i läge 2.
Vändbar skär-/riv- och
s
trimmelskiva
för att skära och riva/strimla frukt,
grönsaker och ost.
Bearbeta i läge 2.
B
ild
Sätt på blandarskålen (pilen på blandar-
skålen mot punkten på apparaten) och
vrid medurs till stoppet.
Sätt in verktygshållaren i blandarskålen.
Beroende på önskad användning:
Lägg riv- och skärskivan på verktygs-
hållaren. Vänd skivan med önskad skär-
eller riv-/strimmelsida uppåt.
Placera skivan på skivhållaren så pass
att medbringaren på verktygshållaren
griper in i öppningen på skivorna.
Sätt på locket med påmataren (pilen på
locket mot pilen på blandarskålen) och
vrid medurs. Kilen på locket ska sitta fast
i springan på handtaget till blandarskålen.
Sätt stickkontakten i vägguttaget.
Vrid strömvredet till önskat läge.
Fyll på det som ska skäras eller rivas/
strimlas.
Tryck bara lätt ned det som ska skäras
eller rivas/strimlas med påmataren.
Ta ut påmataren och fyll på ingredienser
genom påfyllningsöppningen.
Var försiktig!
Töm blandarskålen innan den blir så full att
det som skärs eller rivs/strimlas når ända upp
till insatshållaren.
Efter arbetet
Vrid strömvredet till 0/off.
Dra ut stickkontakten ur vägguttaget.
Vrid locket moturs och lossa det.
Uttagning av verktyget:
– Ta ut verktygshållaren tillsammans
med universalkniven, vispskivan resp
degkroken ur blandarskålen. Lossa
verktyget från verktygshållaren.
– Fatta riv- och skärskivorna i plast-
knoppen i mitten och ta ut dem.
Ta ut verktygshållaren ur blandar-
skålen.
Vrid blandarskålen moturs och lossa den.
Rengör alla delar, se ”Rengöring och
skötsel”.
M
ixer
Med knivinsatsen med mixer-/finfördelnings-
kniv för att blanda flytande resp halvfasta
livsmedel, för att finfördela/hacka rå frukt och
råa grönsaker och för att puréa maträtter.
Var försiktig!
Mixern kan skadas. Bearbeta inte djupfrysta
ingredienser (undantaget isbitar).
Starta inte en tom mixer.
Bild
Lägg tätningen på knivinsatsen.
Kontrollera att tätningen ligger
på rätt sätt.
Sätt in knivinsatsen med mixer-/
finfördelningskniven i mixerbägaren
och lås fast den genom att vrida den
moturs ( ).
Vänd på mixerbägaren (knivinsatsen
nedåt).
Sätt på mixerbägaren (pilen på bägaren
mot punkten på apparaten) och vrid
medurs till stoppet.
Fyll på ingredienserna.
Max mängd vätska = 1,0 liter (skum-
mande eller heta vätskor max 0,4 liter).
Optimal bearbetningsmängd fasta
ingredienser = 80 gram.
Sätt på locket och tryck fast det ordentligt.
Håll fast locket under arbetet.
Sätt stickkontakten i vägguttaget.
Vrid strömvredet till önskat läge.
För att fylla på ingredienser vrid
strömvredet till 0
/off.
m
Risk för skada pga vassa knivar/
roterande drivuttag!
Stoppa aldrig ned fingrarna i den påsatta
mixern! Lossa/sätt på mixern endast när
drivuttaget står stilla.
Berör inte knivinsatsens klingor med bara
händerna. Använd en borste för rengöring.
m
Risk för skållskador!
Vid bearbetning av heta ingredienser
i mixern tränger ånga ut genom tratten
i locket. Fyll på maximalt 0,4 liter het eller
skummande vätska.
Viktiga anvisningar
Om tätningen är skadad eller inte placerats
på rätt sätt kan vätska rinna ut.
MK3_alle.book Seite 75 Mittwoch, 18. Februar 2015 10:17 10