49
sv
Riv- och skärskivor
Riv- och skärskivor
Anmärkningar:
– Vändbara skivor: Den önskade sidan
ska vara vänd uppåt efter insättningen.
– Enkelsidiga skivor: Sidan med kniven /
med upphöjningarna ska vara vänd
uppåt efter insättningen.
Vändbar skärskiva –
tjock / tunn
För att skära frukt och grönsaker i
tjocka skivor (t.ex. till potatisgratäng eller
stekt potatis) eller tunna skivor (t.ex. till
gurksallad eller grönsakschips).
Märkning på skivan:
1 = tjock skärsida
3 = tunn skärsida
Anmärkning: Den vändbara skärskivan är
inte lämplig för skärning av hårdost, bröd,
kuvertbröd och choklad. Skär inte kokt
potatis med fast konsistens förrän den har
kallnat.
Vändbar strimlingsskiva –
grov / fin
För att strimla grönsaker, frukt och
ost (t.ex. med den grova sidan strimlad
gouda eller edamer som pizzapålägg eller
med den fina sidan strimlad pepparrot som
tillsats eller bas för såser).
Märkning på skivan:
2 = grovstrimlingssida
4 = finstrimlingsskiva
Anmärkning: Den vändbara strimlingsski-
van är inte lämplig för strimling av nötter
eller hårdost (t.ex. parmesan). Strimla
mjukost med den grova sidan.
Rivskiva – medelfin
För att riva rå potatis, hårdost (t.ex.
parmesan), kyld choklad och nötter.
Anmärkning: Rivskivan är inte lämplig för
rivning av mjukost och ostskivor.
Profi Supercut vändskiva –
tjock / tunn
För skärning av fukt och grönsaker
i tjocka eller tunna skivor. Speciellt lämplig
för mycket mjuka matvaror (t.ex. övermogna
tomater) och mycket fiberrika matvaror
(t.ex. lök eller bladselleri).
Märkning på skivan:
1 = tjock skärsida
3 = tunn skärsida
Anmärkning: Vändskivan lämpar sig inte
för skärning av hårdost, bröd, kuvertbröd
och choklad. Skär inte kokt potatis förrän
den har kallnat.
Användning
W Risk för personskador!
Rör aldrig riv- och skärskivornas vassa
knivar och kanter! Fatta skivorna enbart i
plastdelen i mitten.
Varning!
Slutför bearbetningen och töm behållaren
innan de bearbetade matvarorna når
maximal påfyllningsnivå.
X Bildserie C
Viktigt: Gör i ordning motordelen enligt
beskrivningen i huvudbruksanvisningen.
1. Sätt verktygshållaren på fästet i behålla-
ren och tryck den nedåt.
2. Sätt på önskad riv- och skärskiva på
verktygshållaren och tryck den nedåt.
Se noga till att önskad sida är vänd
uppåt.
3. Sätt på locket med påmataren (,).
4. Vrid locket medurs till stopp (;).
Förslutningssäkringen måste ligga helt
an mot behållarhandtaget.
5. Sätt multimixern som visat på den främre
gula drivningen och tryck den nedåt.
6. Vrid multimixern medurs till stopp.
7. Sätt in stickkontakten. Ställ in vrid-
reglaget på den rekommenderade
hastigheten.
8. Lägg de matvaror som ska bearbetas
i påfyllningsröret. Dela stora stycken i
mindre bitar.