87
GBR
FRA
DEU
ITA
ESP
PRT
DNK
NOR
SWE
SWE
FIN
LT U
LVA
EST
ROU
HUN
BGR
HRV
SRB
SVK
CZE
POL
RUS
GRE
TUR
ARE
UKR
KAZ
Vid stekning
Du hällde för mycket
rapsolja i skålen
Vid vanlig stekning räcker om det nns tunnt skickt av rapsolja på skålens
botten.
Vid fritering, följ anvisningar i valda recept
För mycket fukt i
skålen
Stäng inte multikokarens lock vid stekning, om det inte står i receptet.
Djupfrysta varor skall tinas upp och tövatten skall hällas bort innan
tillagningen
Vid koknig: utödet av buljong vid
kokning av matvaror med förhöjd
syrahalt
Viss amatvaror kräver speciell behandling innan kokning: sköljing, lätt
stekning, osv. Följ anvisningar i valda recept
Vid baknig
(smeten är
fuktig)
Under jäsningen har
smeten täppt till
ångventilen
Lägg smeten i skålen i mindre mängder
Ni la för mycket smet
i skålen
Ta ut bakvaran ur skålen, vänd på den, sätt tillbaka. Och laga tills den blir
klar. Nästa gång lägg in smete i mindre mängder
MATVARAN BLEV ÖVERKOKT
Du valde fel typ av matvaran.
Eller felberäknade du inställnig
av tillagningstid. Ingredienserna
är skurna i för små bitar
Välj ett säkert (anpassat för denna modell) recept. Val av ingredienser, sättet att
skära dem, inläggning i skålen, val av program och tillagningstid måste
överensstämma med valt recept
Den färdiga rätten har stått för
länge på autovarmhållning
Det är inte bra att ha rätten för länge på autovarmhållningen. Om i er
multikokarens modell nns funktion för inprogrammerad avstängning av
autovarmhållning, använd dig av den
UTFLÖDET UNDER TILLAGNINGEN
Vid tillagning av mjölkgröt, ödar
mjölken ut
Mjölkens kvalité och egenskaper kan bero på plats och förhållanden av
produktionen. Det är rekommenderat att använda bara ultra pastoriserad
mjölk, med fett halt inte högre än 2,5%. Vid behov kan du späda ut mjölken
med vatten
Ingredienserna var inte rätt
behandlade inför kokningen (dålig
sköljning osv).
Ni har antingen valt fel typ av
matvaran eller de rätta
proportionerna är inte uppfylda
Välj ett recept som är anpassat för denna modell. Val av ingredienser, sättet
att skära dem, inläggning i skålen , val av program och tillagningstid måste
överensstämma med rekommendationenr av recept.
Gryn, kött, sk och skaldjur ska alltid sköljas ordentligt tills vatten rinner rent
Produkten skapar skum.
Det rekommenderas att spola produkten ordentligt, ta bort ventilen eller
tillaga mat med ett öppet lock.
MATEN FASTNAR VID SKÅLENS BOTTEN
Skålen var dåligt rensad efter föregående
matlagning.
Skålens non-stick belägging är skadad
Innan du börjar laga mat, se till att skålen är välrensad och non-stick
beläggingen är inte skadad
Den gemensammamängden för inläggning
i skålen är mindre än det som
rekommenderas i receptet
Välj ett säkert (anpassat för denna modell) recept
Ni ställde för lång tillagningstid
Förkorta tillagningstid eller följ anvisningarna i receptet som är anpassat
till denna modell
Vid stekning: du glömde att hälla i olja i
skålen, glömde att röra om eller vända på
matvaror under tillagningen
Vid vanlig stekning häll i lite olja i skålen så att det skall nnas ett
tunt skikt av olja på skålens botten. För jämn stekning, rör om eller
vänd på matvaror då och då
Vid stuvning: det är inte tillräckligt fuktigt
i skålen
Tillsätt mer vätska i skålen. Öppna inte locket under tillagningen
om det inte är absolut nödvändigt
Vid kokning: det är för lite vätska i skålen
(de rätta proportionerna av ingredienserna
är inte uppfyllda
Se till att vätskan och hårda ingredienserna är i de rätta proportioner
Vid bakning: du glömde att smörja in skålen
Smörj in skålen med smör eller olja innan du häller i smeten (häll
inte olja i skålen!)
MATVARAN FÖRLORADE TILLSKURNA FORMEN
Du rörde om matvarorna i skplen
för ofta
Vid vanlig stekning rör om rätten inte oftare än varje 5-7 minuter
Du ställde in alldeles för lång
tillagningstid
Förkorta tillagningstiden eller följ instruktioner för receptet som är anpassat
för denna modell
BAKET BLEV FUKTIGT
Du använde fel ingredienser, som gav ut för
mycket fukt (saftiga grönsaker eller frukter,
djupfrysta bär, creme fraiché, osv.)
Välj ingredienserna enligt bakningsrecept. Försök att inte ta
matvaror som innehåller för mycket fukt eller använd så lite som
mjöligt av dem
Ni har haft det färdiga baket i stängd
multikokaren för länge
Försök att ta ut baket från multikokaren direkt efter det har bakats
klart. Vid behov kan man lämna baket kvar i multikokaren för en
kort tid på autouppvämning
BAKET HAR INTE STIGIT UPP
Ägg med socker har vispats dåligt
Välj ett säkert (anpassat för denna modell) recept. Val av
ingredienser, sättet att skära dem, inläggning i skålen, val
av program och tillagningstid måste överensstämma med
valt recept
Smeten har stått för länge med bakpulver i
Du har siktat mjölen dåligt eller blandat smeten fel
Fel vid inläggning av ingredienserna
Receptet som du har valt, passar inte till bakning i
denna modell