SV8
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMP (LAMPA) För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALS (SPECIAL)
DEFROST
(UPPTINING)
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i
förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade
saker, pajer). Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen
överstiger 65 °C.
RISING (JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla
jäsningens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du behöver
inte förvärma ugnen.
ECO FORCED AIR
(ECO-VARMLUFT)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att
maten blir för torr. När EKO-funktionen är aktiverad, släcks
ugnslampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med
bekräftelseknappen. För att minska energiåtgången bör luckan inte
öppnas under tillagningens gång. Du rekommenderas att använda
den 3:e falsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVENTIONAL (ÖVER/
UNDERVÄRME)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå.
Använd den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och
salta) med vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Förvärm
ugnen innan du ställer in maten. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVECTION BAKE
(ÖVER/UNDERV.&
FLÄKT)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med
vätskefyllning (söt eller salt) på en enda fals. Använd den 3:e
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
FORCED AIR
(VARMLUFT)
Används när man vill tillaga flera olika maträtter (t.ex. fisk, grönsaker,
bakverk) som kräver samma temperatur, på maximalt två ugnsfalsar
samtidigt. Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risk att de
drar åt sig arom från varandra. Använd den 2:a ugnsfalsen då du
endast använder en nivå, 1:a och 4:e ugnsfalsen då du tillagar på två
nivåer, och 1:a, 3:e och 5:e ugnsfalsen när du använder tre nivåer.
Du behöver inte förvärma ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller
rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller
5:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att du
använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera
den på 3:a eller 4:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten.
Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under
matlagningen.
TURBO GRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling).
Placera köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du
använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera
den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten.
Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under
matlagningen. Med denna funktion kan du använda det roterande
grillspettet, om du har detta tillbehör.