Whirlpool AKZ 562 IX Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
SV55
Dessa anvisningar finns även på webbplatsen: www.whirlpool.eu
DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG
Den här instruktionsboken innehåller viktiga säkerhetsvarningar, som även återfinns även på själva apparaten. Läs dessa och följ
alltid råden.
Alla säkerhetsvarningar ger specifika detaljer om den potentiella risk
som föreligger och indikerar hur du ska undvika personskada och
annan skada samt elektriska stötar på grund av felaktig användning av
apparaten. Följ följande instruktioner noggrant:
- Använd skyddshandskar vid uppackning och installation.
- Apparaten ska alltid vara skild från elnätet innan installation av
apparaten utförs.
- Installation och underhåll ska utföras av behörig fackman i enlighet
med tillverkarens anvisningar och i enlighet med lokala
säkerhetsbestämmelser. Reparera eller byt inte ut delar på
apparaten om detta inte direkt rekommenderas i
bruksanvisningen.
- Byte av elkabel måste utföras av en kvalificerad elektriker. Vänd dig
till en auktoriserad serviceverkstad.
- Enligt lag är det obligatoriskt att ansluta denna apparat till jord.
- Elsladden måste vara tillräckligt lång för att en apparat som är
inbyggd i ett köksskåp ska kunna anslutas till ett eluttag.
- För att installationen ska uppfylla gällande säkerhetskrav, krävs att
en flerpolig strömbrytare med minst 3 mm kontaktavstånd
används.
- Använd inte grenuttag om ugnen är utrustad med en stickkontakt.
- Använd inte förlängningssladdar.
- Dra inte i apparatens elsladd.
- När installationen är klar ska det inte gå att komma åt de elektriska
komponenterna.
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
Detta är en säkerhetssymbol för fara, och symbolen varnar för eventuella risker för användaren och andra i närheten.
Alla säkerhetsvarningar föregås av farosymbolen och följande ord:
FARA
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kommer att förorsaka svåra skador.
VARNING
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kan förorsaka svåra personskador.
SV56
- Om induktionsplattans yta är sprucken ska du stänga av apparaten
r att undvika risken för elektriska stötar (gäller endast för
modeller med induktionsfunktion).
- Vidrör aldrig apparaten med våta kroppsdelar och var inte barfota
när du använder den.
- Apparaten är uteslutande avsedd att användas i hushållet för
tillagning av livsmedel. Det är inte tillåtet att använda apparaten för
andra ändamål (t.ex.: värma upp rum). Tillverkaren ansvarar inte för
olämplig eller felaktig användning eller för felaktiga inställningar av
reglagen.
- Under användning blir apparaten och dess åtkomliga delar heta.
Det är viktigt att ingen vidrör värmeelementen. Barn (0–8 år) ska
hållas under uppsikt när de vistas i närheten av apparaten.
- Barn från 8 års ålder och personer med nedsatt fysisk, sensorisk
eller mental förmåga, eller bristande erfarenhet och kunskap, kan
använda apparaten under uppsikt eller om de har fått instruktioner
om hur apparaten kan användas på ett säkert sätt och förutsatt att
de förstår vilka faror det innebär. Låt inte barn leka med apparaten.
Rengöring och underhåll ska inte utföras av barn utan uppsikt.
- Vidrör inte värmeelementen eller de inre panelerna under och efter
användning av apparaten eftersom det kan leda till brännskador.
Undvik kontakt med trasor eller andra brännbara material tills
apparatens komponenter har svalnat helt.
- När tillagningen är klar, öppna luckan försiktigt för att gradvis
släppa ut den varma luften eller ångan, innan du öppnar helt. Med
luckan stängd kommer varmluften ut från öppningen som sitter
över kontrollpanelen. Täpp aldrig till ventilationsöppningarna.
- Använd grytlappar för att ta ut kokkärl och tillbehör och vidrör
aldrig värmeelementen inuti apparaten.
- Lägg aldrig lättantändligt material inne i apparaten eller i närheten
av den. Om apparaten skulle slås på av misstag kan materialet fatta
eld.
- Värm eller tillaga inte livsmedel i stängda behållare i apparaten. Det
tryck som utvecklas i behållaren kan få den att explodera och skada
apparaten.
- Använd inte kokkärl i syntetmaterial.
SV57
- Fett och oljor kan lätt fatta eld i ett överhettat tillstånd. Övervaka
tillagningen när du lagar mat med mycket fett och olja.
- Lämna aldrig apparaten utan uppsyn då du torkar mat.
- Om alkoholhaltiga drycker används vid matlagningen (t.ex. rom,
konjak, vin), tänk på att alkohol avdunstar vid höga temperaturer.
Dessa alkoholångor kan fatta eld när de kommer i kontakt med det
elektriska värmeelementet.
- Använd inte ångrengöringsutrustning.
- Rör inte vid ugnen under pyrolysrengöringen. Se till barn vistas på
avstånd från ugnen under pyrolysen. Större mängder matrester i
ugnen ska torkas bort innan pyrolysrengöringen startas (endast
ugnar med pyrolysfunktion).
- Använd endast en termometer som rekommenderas för den här
ugnen.
- Använd inga starka, slipande rengöringsmedel eller vassa
metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glas. De kan repa ytan,
vilket kan leda till att glaset splittras.
- Kontrollera att apparaten är avstängd innan lampan byts för att inte
riskera att utsätta dig själv eller andra för elektriska stötar.
- Använd inte aluminiumfolie för att täcka över kokkärl (endast för
ugnar med tillhörande kokkärl).
Kassering av hushållsapparater
- Denna produkt är tillverkad av material som kan återanvändas eller återvinnas. Kassera den enligt lokala bestämmelser för
avfallshantering. Innan du kasserar apparaten, klipp av elkabeln.
- För mer information om hantering, återvinning och återanvändning av elektriska hushållsapparater, var god kontakta de
lokala myndigheterna, ortens sophanteringstjänst eller butiken där produkten inhandlades.
När ugnen har packats upp, kontrollera att ugnen inte har skadats under transporten och att ugnsluckan stänger ordentligt. Om
du inte är säker, kontakta din återförsäljare eller närmaste Kundservice. För att förhindra eventuella skador rekommenderar vi
att du inte tar ut ugnen ur sitt emballage förrän du skall installera den.
ATT FÖRBEREDA INBYGGNADSUTRYMMET
De köksskåp som står intill ugnen måste vara värmetåliga (minst 90 °C).
Utför alla utskärningar på inbyggnadsmöbeln innan du för in ugnen, och avlägsna noggrant allt sågspån och damm.
Den undre delen av apparaten får inte vara tillgänglig efter installation.
För att apparaten skall fungera korrekt får du inte blockera öppningen mellan arbetsbänken och den övre delen av ugnen.
ANSLUTNING TILL ELNÄT
Försäkra dig om att den spänning som anges på apparatens typskylt överensstämmer med nätspänningen. Typskylten sitter på
framkanten av ugnen (syns när luckan är öppen).
Eventuellt byte av elkabel (av typ H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) skall endast utföras av kvalificerad elektriker. Vänd dig till
auktoriserad serviceverkstad.
INSTALLATION
SV58
ALLMÄNNA RÅD
Före första användning:
- Ta bort pappskydd, plastfilmer och etiketter på tillbehören.
- Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Ställ in värmen på 200 °C och låt ugnen vara på i cirka en timme så att lukt och ånga från
isoleringsmaterial och skyddsfett elimineras.
Under användning:
- Lägg aldrig något tungt föremål på ugnsluckan, eftersom detta kan skada den.
- Håll inte i dig i luckan eller häng saker på dess handtag.
- Täck inte ugnens botten med aluminiumfolie.
- Häll aldrig vatten på insidan av en varm ugn, detta kan skada emaljen.
- Dra aldrig pannor eller andra kokkärl över bottnen, detta kan skada emaljen.
- Försäkra dig om att elkablar till andra hushållsapparater inte vidrör heta delar och att de inte kan fastna i ugnsluckan.
- Undvik att utsätta ugnen för ”väder och vind”
Kassering av emballagematerialet
Emballagematerialet kan återvinnas till 100 %, vilket framgår av återvinningssymbolen ( ). Hantera inte emballagematerialet
vårdslöst, utan ta ditt ansvar och sortera och kassera det enligt de anvisningar som finns vid återvinningscentralen.
Kassering av apparaten
- Denna apparat är märkt enligt EG-direktiv 2002/96/EG beträffande elektriskt och elektroniskt avfall (Waste Electrical and
Electronic Equipment, WEEE).
- Genom att säkerställa en korrekt kassering av denna produkt bidrar du till att förhindra potentiella negativa konsekvenser
för vår miljö och vår hälsa, som annars kan bli följden om produkten inte hanteras på rätt sätt.
- Symbolen på apparaten och på de dokument som medföljer apparaten visar att denna apparat inte får skrotas som
hushållsavfall, utan skall lämnas in på miljöstation för återvinning av elektrisk och elektronisk utrustning.
Energibesparing
- Förvärm endast ugnen om detta skall ske enligt tillagningstabellen eller om ditt recept kräver det.
- Använd mörka eller svartlackerade ugnsformar och bakplåtar, eftersom dessa absorberar värme mycket bättre än andra
matlagningskärl.
- Stäng av ugnen 10-15 minuter innan den inställda koktiden löper ut. Om en maträtt kräver långkok kommer den att
fortsätta tillagas ändå.
- Denna ugn, vilken är avsedd att komma i kontakt med livsmedel, följer den europeiska förordningen ( ) n.1935/2004
och är designad, tillverkad och såld enligt säkerhetskraven i Lågspänningsdirektiv 2006/95/EG (som ersätter 73/23/EG
med ändringar) och skyddskraven i EMC-direktiv 2004/108/EG.
Ugnen fungerar inte:
Kontrollera att spänningen kommer fram till eluttaget som ugnen är ansluten till.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Ugnsluckan är spärrad:
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Viktigt! Under självrengöring går det inte att öppna ugnsluckan. Vänta tills den automatiskt låses upp (se avsnittet
”Rengöringscykel på ugn med pyrolysfunktion”).
Programmeraren fungerar inte:
Om displayen visar ” ” följt av ett nummer - kontakta närmaste Kundtjänst. Uppge i detta fall numret som följer
bokstaven ” .
MILJÖSKYDDSRÅD
FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE
FELSÖKNING
SV59
Innan du kontaktar Kundtjänst:
1. Försök att lösa problemet på egen hand enligt förslagen i kapitlet ”Felsökning”.
2. Stäng av apparaten och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller bör du kontakta närmaste Kundtjänst.
Lämna alltid följande uppgifter:
en kort beskrivning av felet,
exakt ugnstyp och ugnsmodell,
servicenumret (dvs numret efter ordet Service på typskylten) som är placerat på höger innerkant i ugnsutrymmet
(syns när ugnsluckan är öppen). Servicenumret finns även i garantihäftet;
fullständig adress,
telefonnummer.
Vänd dig alltid till en auktoriserad serviceverkstad om det blir nödvändigt med reparation (som garanti för att
originalreservdelar används och att reparationen utförs på korrekt sätt).
Ugnens utsida
VIKTIGT! Använd inte frätande eller slipande rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av misstag skulle spillas på
apparaten bör du omedelbart torka bort den med en fuktig mikrofibertrasa.
Torka av ytorna med en fuktig mikrofibertrasa. Om de är mycket smutsiga kan du tillsätta ett par droppar flytande
diskmedel till vattnet. Torka med en torr trasa.
Ugnens insida
VIKTIGT! Använd inte slipande svampar, stålull eller metallskrapor. De kan skada de emaljerade ytorna och ugnsluckans
glas.
Efter varje användningstillfälle, låt ugnen svalna och rengör den helst medan den fortfarande är varm för att ta bort
ansamlad smuts och fläckar som orsakats av matrester (t.ex. mat med hög sockerhalt).
Använd produkter som är speciellt avsedda för rengöring av ugnar och följ tillverkarens anvisningar till punkt och pricka.
Rengör ugnsluckans glas med ett specifikt flytande rengöringsmedel. Det går att ta av ugnsluckan för att underlätta
rengöring av ugnen (se UNDERHÅLL).
Grillelementet överst i ugnen kan sänkas (endast på vissa modeller) för att du ska kunna rengöra innertaket på apparaten
(se UNDERHÅLL).
OBS! Under lång tillagning av mat med hög vattenhalt (t.ex. pizza, grönsaker) kan kondens bildas på ugnens insida och
runt tätningen. När ugnen har svalnat, torka av insidan med en trasa eller en svamp.
Tillbehör:
Diska tillbehören med vanligt diskmedel direkt efter användningen, hantera dem med ugnsvantar om de fortfarande är
varma.
Matrester kan lätt avlägsnas med en diskborste eller svamp.
Rengöring av den bakre panelen och de katalytiska sidopanelerna (beroende på
modell):
VIKTIGT! använd aldrig slipande eller frätande rengöringsmedel, repande svampar, stålull eller ugnsrengöringsspray,
eftersom dessa kan skada de katalytiska panelernas förmåga till självrengöring.
Töm ugnen, sätt på den, ställ in den på varmluft 200 °C och låt den stå på i ungefär en timme
Sedan, när ugnen svalnat, använder du vid behov en fuktig trasa för att torka bort eventuella matrester.
KUNDTJÄNST
RENGÖRING
VARNING
- Använd absolut inte högtryckstvätt med ångstråle för rengöringen.
- Utför rengöring endast på sval ugn.
- Skilj apparaten från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
SV60
Rengöringscykel på ugnar med pyrolys:
Denna funktion bränner av stänk som producerats inuti ugnen under kokning, vid en temperatur på nära 500 °C. Vid denna höga
temperatur förvandlas det som återstår till en lätt beläggning som enkelt kan torkas av med hjälp av en fuktig trasa, så fort ugnen
svalnat. Du behöver däremot inte aktivera självrengöringsfunktionen (pyrolysen) efter varje tillagning, utan endast då ugnen är
mycket smutsig, eller då matos skapas både under förvärmning och tillagning.
Om ugnen är placerad under en spishäll måste du se till att gasbrännare och elplattor är avstängda under
självrengöringsprogrammet (pyrolysen).
Alla tillbehör måste avlägsnas innan pyrolysfunktionen används (inklusive eventuella galler).
För optimal rengöring av ugnsluckan ska du först torka bort den värsta smutsen med en fuktig svamp innan
pyrolysfunktionen används.
Apparaten är utrustad med 2 pyrolysfunktioner:
1. En ekonomisk (PYRO EXPRESS/EKO): där energiåtgången är 25 % lägre än i standardrengöringen. Starta denna med jämna
mellanrum (efter att du tillagat kött minst 2-3 gånger i rad).
2. En vanlig rengöringscykel (PYRO): som garanterar en effektiv rengöring även av en svårt nedsmutsad ugn.
Ett meddelande visas ändå på displayen efter ett antal användningstillfällen som säger att det är dags för en
självrengöring.
OBS! under pyrolysfunktionen är luckan spärrad och det går inte att öppna den förrän temperaturen i ugnen nått
korrekt säkerhetsnivå.
ATT TA AV UGNSLUCKAN
Gör så här för att ta av ugnsluckan:
1. Öppna ugnsluckan helt.
2. Lyft de två spärrhakarna i gångjärnen och skjut dem framåt till anslaget (fig. 1).
3. Stäng luckan till anslaget (A), lyft den (B) och vrid runt den (C) tills den lossnar (D) (fig. 2).
Gör så här för att sätta tillbaka ugnsluckan:
1. För in gångjärnen på sina platser.
2. Öppna ugnsluckan helt.
3. Skjut ned de två spärrhakarna.
4. Stäng ugnsluckan.
VARNING
- Rör inte vid ugnen under pyrolysen.
- Se till barn vistas på avstånd från ugnen under pyrolysen.
UNDERHÅLL
VARNING
- Använd skyddshandskar.
- Utför följande ingrepp då apparaten har svalnat.
- Skilj apparaten från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
Fig. 1 Fig. 2
SV61
FLYTTA PÅ DET ÖVRE VÄRMEELEMENTET (ENDAST VISSA MODELLER)
1. Avlägsna tillbehörens guideskenor (Fig. 3).
2. Dra ut elementet (Fig. 4) en aning och sänk det (Fig. 5).
3. För att sätta tillbaka värmeelementet, lyft det, dra det en aning mot dig, och se till att det vilar i sina sidostöd.
BYTE AV LAMPA
För att byta den bakre ugnslampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
2. Skruva ur lampskyddet (Fig. 6), byt ut glödlampan (se notering för typ av lampa) och skruva tillbaka lampskyddet.
3. Återanslut ugnen till elnätet.
För att byta sidolampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
2. Avlägsna tillbehörens guideskenor, om sådana finns (Fig. 3).
3. Använd en skruvmejsel för att bända lampskyddet utåt tills du kan ta loss det (Fig. 7).
4. Byt ut glödlampan (för typ av lampa - se anmärkning) (Fig. 8).
5. Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot väggen för att det skall fästa korrekt (Fig. 9).
6. Montera tillbaka tillbehörens guideskenor.
7. Återanslut ugnen till elnätet.
OBS:
- Använd endast glödlampor 25-40 W/230 V, typ E-14, T300 °C, eller halogenlampor 20-40 W/230 V typ G9, T300 °C.
- Lampan i apparaten är särskilt konstruerad för elektriska apparater och lämpar sig inte för hushållsbelysning
(EU-förordning nr 244/2009).
- Lamporna finns hos vår Kundtjänst.
VIKTIGT!
- Om du använder halogenlampor skall du inte hantera dem med bara händer, eftersom de kan förstöras av
fingeravtryck.
- Sätt inte på ugnen förrän lampskyddet har satts på plats.
Fig. 3 Fig. 4 Fig. 5
Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8 Fig. 9
SV62
FÖR ELEKTRISK KOPPLING, SE KAPITLET OM INSTALLATION
1. Kontrollpanel
2. Övre ugnselement/grillelement
3. Kylfläkt (dold)
4. Typskylt (skall ej avlägsnas)
5. Lampa
6. Runt ugnselement (dolt)
7. Fläkt
8. Roterande grillspett (beroende på modell)
9. Nedre ugnselement (dolt)
10. Lucka
11. Placering av hyllor/galler (höjdnivå visas på ugnens front)
12. Panel
OBS:
- Under tillagning kan fläkten slås på och av för att reducera energiåtgången.
- Då tillagningen är klar och ugnen stängts av kan kylfläkten fortsätta att vara igång en stund.
- När ugnsluckan öppnas under tillagning stängs värmeelementen av.
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
A. GALLER: kan användas för att tillaga mat eller som underlägg för grytor, kakformar och andra ugnsfasta matlagningskärl.
B. BAKPLÅT: kan användas för att baka bröd och kakor samt för att tillaga kött eller fisk i folie etc.
C. LÅNGPANNA: kan placeras under gallret för att samla upp fett, eller som långpanna för att tillaga kött, fisk, grönsaker,
focaccia etc.
Antalet tillbehör kan variera beroende på modell.
EJ MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
Det går att separat köpa andra tillbehör, som till exempel katalytiska paneler, roterande grillspett osv - vänd dig till vår
Kundtjänst.
BRUKSANVISNING FÖR DENNA UGN
Fig. A Fig.B Fig. C
SV63
PLACERING AV GALLER OCH ANDRA TILLBEHÖR I UGNEN
1. För in gallret vågrätt med den höjda sidan ”A” uppåt (fig. 1).
2. Andra tillbehör som långpanna och bakplåt ska föras in med upphöjningen på den raka delen ”B” riktad uppåt (fig. 2).
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
ELEKTRONISK PROGRAMMERARE
1. FUNKTIONSRATT: slå på/stänga av ugnen och val av funktioner
2. NAVIGATIONSRATT: för att navigera i menyn och reglera inställda värden
OBS: rattarna fälls in i panelen. För att få ut dem, skall du trycka lätt på dem.
3. KNAPP FÖR ATT VÄLJA/BEKRÄFTA
OBS: på displayen visas för indikationer angående denna knapp.
LISTA PÅ FUNKTIONER
Ugnen startas genom att du vrider ”Funktionsratten” till valfritt läge: på displayen visas funktioner eller funktionernas
undermenyer.
Undermenyerna visas och kan väljas när ratten ställs på någon av funktionerna GRILL (grill), SPECIALS (special), SETTINGS
(inställningar), BREAD/PIZZA (bröd/pizza) eller AUTOMATIC OVEN CLEANING (automatisk ugnsrengöring).
OBS: för en lista med beskrivningar över funktionerna, se tabellen på sidan 68.
BESKRIVNING AV DISPLAY
A. Visualisering av de värmeelement som är aktiva för de olika funktionerna
B. Symboler för hantering av tid: timer, tillagningstid, koksluttid, klockslag
C. Information om vald funktion
D. Automatisk BREAD/PIZZA (bröd/pizza)-funktion vald
E. Indikation om låst ugnslucka under automatisk rengöring (pyrolys)
F. Temperatur i ugnen
G. Pyrolysfunktion
H. Bryning
I. Specialfunktioner: upptining, varmhållning, jäsning
START AV UGNEN - INSTÄLLNING AV SPRÅK
När ugnen slås på för första gången visas ENGLISH på displayen.
Vrid navigationsratten tills önskat språk visas och tryck sedan på för att bekräfta valet.
Fig. 1 Fig. 2
1 23
DISPLAY
DISPLAY
A
B C D
E
I H G F
3
SV64
INSTÄLLNING AV KLOCKSLAG
Efter inställning av språk ska även aktuell tid ställas in på klockan. På displayen blinkar de två siffrorna för timmar.
1. Vrid på ”Navigationsratten” tills du ser korrekt timme.
2. Tryck på knappen för att bekräfta; de två minutsiffrorna blinkar på displayen.
3. Vrid på ”Navigationsratten” tills du ser korrekt minut.
4. Tryck på knappen för att bekräfta.
För att ändra klockslag, till exempel efter ett strömavbrott, se påföljande avsnitt (INSTÄLLNINGAR).
VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER
1. Vrid ”Funktionsratten” till önskad funktion: tillagningsinställningarna visas på displayen.
2. Om de förinställda värdena är lika med de värden du vill ha, tryck på knappen . För att ändra dem gör så som beskrivs
nedan.
INSTÄLLNING AV TEMPERATUR/EFFEKT PÅ GRILLEN
Reglera temperatur eller effekt på grillen genom att göra följande:
1. Ändra genom att vrida på ”Navigationsratten” tills du ser önskat värde.
2. Tryck på knappen för att bekräfta.
SNABBUPPVÄRMNING
1. Välj funktionen för snabbuppvärmning genom att vrida på ”Funktionsratten” till symbolen .
2. Bekräfta med knappen : Inställningarna visas på displayen.
3. Om inställd temperatur är lika med den temperatur du vill ha, tryck på knappen . För att ändra gör du så som
beskrivits i föregående avsnitt. På displayen visas texten PRE. När den inställda temperaturen har nåtts visas gradantalet
(t.ex. 200 °C) och en ljudsignal avges. Efter förvärmingsfasen går ugnen automatiskt över till funktion med över-/
undervärme .
Då kan du ställa in din maträtt och starta tillagningen.
4. Om du vill ställa in en annan tillagningsfunktion, vrid på ”Navigationsratten” och välj önskad funktion.
INSTÄLLNING AV TILLAGNINGSTID
Denna funktion gör det möjligt att tillaga under en förbestämd tidsrymd, minst 1 minut, maximalt den tid som vald funktion kan
fungera, sedan stängs ugnen av automatiskt.
1. Efter att du bekräftat temperaturen blinkar symbolen .
2. Vrid ”Navigationsratten” tills du ser önskad tillagningstid.
3. Bekräfta genom att trycka på knappen .
3
3
3
3
3
3
3
SV65
INSTÄLLNING AV TID NÄR TILLAGNING SKALL AVSLUTAS/FÖRDRÖJD START
VIKTIGT: Denna inställning kan ej aktiveras tillsammans med följande funktioner: FAST PREHEATING
(snabbuppvärmning), BREAD/PIZZA (bröd/pizza).
OBS: Med denna inställning uppnås inställd temperatur gradvis, och därför kommer tillagningstiderna att förlängas en
aning i jämförelse med de som står i tabellen.
Det går att ställa in koksluttid, genom att fördröja starten av ugnen till maximalt 23 timmar och 59 minuter från nuvarande
klockslag. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen.
Efter att ha ställt in tillagningstid visas koksluttiden (t.ex. 15:45) på displayen och symbolen blinkar.
För att fördröja koksluttid, och därmed fördröja start av ugnen, gör följande:
1. Vrid på ”Navigationsratten” tills den tid då du vill att maten skall vara klar visas (t.ex. 16:00).
2. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen : de två prickarna vid koksluttiden blinkar för att visa att inställningen är
korrekt.
3. Ugnen kommer att fördröja programstarten så att maten är klar på den förinställda tiden.
TIMER
Denna funktion kan endast användas då ugnen är avstängd och är utmärkt för att kontrollera koktid för t.ex. pasta. Maximal
inställbar tid på timern är 23 timmar och 59 minuter.
1. Med ”Funktionsratten” på noll, vrid ”Navigationsratten” tills önskad tid visas.
2. Tryck på knappen för att starta nedräkningen. När den inställda tiden har gått ut visas ”END” i displayen och en
ljudsignal hörs. För att stänga av den, tryck på knappen (på displayen visas nuvarande klockslag).
VAL AV SPECIALFUNKTIONER
Om du placerar funktionsrattens markör i höjd med symbolen kommer du åt en undermeny med specialfunktioner.
För att leta upp, välja och starta en av dessa funktioner, gör så här:
1. Vrid ”Funktionsratten” till symbolen : i displayen visas texten ”DEFROST” (upptining) och den symbol som markerar
denna funktion.
2. Vrid navigationsratten för att rulla listan med funktioner: DEFROST (upptining), KEEP WARM (varmhållning),
RISING (jäsning), ECO FORCED AIR (eko-varmluft).
3. Tryck på knappen för att bekräfta.
BRYNA
Då tillagningen är klar visas på displayen - för de funktioner som tillåter detta - en möjlighet att utföra bryning av din maträtt.
Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen.
Då tillagningstiden är slut, visas följande på displayen: ”PRESS TO BROWN” (tryck på för extra bryning). Om du trycker på
knappen startar ugnen funktionen bryning, som tar 5 minuter. Denna funktion kan endast aktiveras två gånger.
VAL AV FUNKTIONEN BRÖD/PIZZA
Om du placerar ”Funktionsratten” i höjd med symbolen kommer du åt en undermeny som innehåller två automatiska
funktioner för ”bröd” och ”pizza”.
3
3
3
3
3
SV66
Bröd
1. Vrid ”Funktionsratten” till symbolen : på displayen visas ”BREAD” (bröd) tillsammans med texten AUTO.
2. Tryck på knappen för att välja funktionen.
3. Vrid ”Navigationsratten” för att ställa in önskad temperatur (mellan 180 °C och 220 °C) och bekräfta med knappen .
4. Vrid ”Navigationsratten” för att ställa in önskad tillagningstid och tryck på knappen för att starta tillagningen.
Pizza
1. Vrid Funktionsratten till symbolen : på displayen visas ”BREAD” (bröd). För att välja funktionen ”PIZZA, gör så här:
2. Vrid på ”Navigationsratten”: på displayen visas ”PIZZA.
3. Tryck på knappen för att välja funktionen.
4. Vrid ”Navigationsratten” för att ställa in önskad temperatur (mellan 220 °C och 250 °C) och bekräfta med knappen .
5. Vrid ”Navigationsratten” för att ställa in önskad tillagningstid och tryck på knappen för att starta tillagningen.
SETTINGS (inställningar)
Om du placerar funktionsrattens markör i höjd med symbolen kommer du åt en undermeny med fem displayinställningar
som du kan ändra.
Språk
1. Vrid navigationsratten för att visa ”LANGUAGE” (språk).
2. Tryck på för att välja inställningen.
3. Vrid navigationsratten för att välja önskat språk och bekräfta genom att trycka på .
Klocka
Vrid navigationsratten för att visa ”CLOCK” (klocka). För att ändra klockslag, se föregående avsnitt (INSTÄLLNING AV
KLOCKSLAG).
Eko
När eko-läget är valt (ON) minskas displayens ljusstyrka och klockan visas när ugnen går i standbyläge efter 3 minuter. Dessutom
avaktiveras ugnsutrymmets lampa under tillagning. Tryck eller vrid på en av rattarna för att visa informationen på
displayen och tända lampan igen.
1. Vrid navigationsratten för att visa ”ECO”.
2. Tryck på för att välja inställningen (ON/OFF).
3. Vrid ”Navigationsratten” för att välja önskad inställning och bekräfta med knappen .
4. Om eko-läget är aktiverat under tillagning släcks ugnslampan efter 1 minuts tillagning och tänds igen när användaren
manövrerar reglagen.
Ljudsignal
För att aktivera eller avaktivera ljudsignalen:
1. Vrid på ”Navigationsratten” tills du ser ”SOUND” (ljud).
2. Tryck på knappen för att komma åt inställningarna (ON/OFF).
3. Vrid ”Navigationsratten” för att välja önskad inställning och bekräfta med knappen .
Ljusstyrka
För att ändra ljusstyrkan på displayen:
1. Vrid på ”Navigationsratten” tills du ser ”BRIGHTENESS.
2. Tryck på knappen ; siffran 1 visas på displayen.
3. Vrid ”Navigationsratten” för att öka eller minska ljusstyrkan, och bekräfta med knappen .
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
SV67
AUTOMATISK RENGÖRING AV UGNEN
För beskrivning av denna funktion, se avsnittet RENGÖRING och Funktionstabellen på sidan 12.
För att starta en automatisk rengöring (pyrolys) gör så här:
1. Vrid ”Funktionsratten” till symbolen : texten PYRO visas på displayen.
2. Tryck på knappen för att bekräfta ditt val och starta pyrolysrengöringen.
För att välja ECO pyrolysrengöring, vrid på ”Navigationsratten”: på displayen visas texten ECO nere till höger. Tryck på
knappen för att starta det reducerade programmet.
Under pyrolysen är luckan automatiskt spärrad och symbolen visas på displayen. Luckan förblir spärrad även efter
rengöringen: texten ”COOL” (kyler) visas på displayen för att indikera att ugnen håller på att kylas ned. När ugnen kylts ner til en
säker temperatur, släcks symbolen och displayen visar ”END” (slut).
OBS! om ugnsluckans automatiska låsningsprocedur inte fungerar som den ska visas symbolen på displayen. Ring
KundserviceOm luckan förblir låst p.g.a. ett fel i låssystemet visas symbolen tillsammans med texten ”DOOR LATCHED”
(lucka låst).
3
3
SV68
TABELL MED BESKRIVNING AV UGNSFUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF
(avstängning)
För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMP
(ugnslampa)
För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALS (special)
DEFROSTING
(upptining)
För att snabba på upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Låt maten ligga
kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(varm-
hållning)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterad mat, pajer). Funktionen kan inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65°C. Placera maten på den mittersta ugnsfalsen.
RISING
(jäsning)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens kvalitet kan funktionen inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 40°C. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver
inte förvärma ugnen.
ECO FORCED
AIR (eko-
varmluft)
Används för att tillaga fyllda kötträtter och köttbitar på en nivå. Denna funktion använder icke-
kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir torr. När eko-funktionen är aktiverad släcks
ugnslampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. Undvik att öppna
ugnsluckan under tillagningen för lägre energiförbrukning. Använd 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte
förvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(över/
undervärme)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå Använd den 2:a ugnsfalsen.
Förvärm ugnen innan du ställer in maten.
CONVECTION
BAKE (över/
underv.& fläkt)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med vätskefyllning (söt eller salt) på en enda
fals. Använd den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du startar tillagningen.
FORCED AIR
(varmluft)
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma temperatur (t.ex. fisk, grönsaker,
bakverk) på två nivåer. Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt sig lukt av
varandra. Det är lämpligt att använda den 2:a ugnsfalsen för tillagning på en enda fals. För tillagning på
två ugnsfalsar rekommenderar vi att du använder den 1:a och den 3:e falsen, efter att du förvärmt ugnen.
GRILL
För grillning av stekar, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd. Placerar
maträtterna på 4:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under gallret när du grillar kött för att fånga upp
köttsaften. Placera den på den 3:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte
förvärma ugnen. Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen.
TURBO GRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de mittersta
falsarna. Vi rekommenderar att du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera
den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med denna funktion kan du använda det roterande
grillspettet, om du har detta tillbehör.
SETTINGS
(inställningar)
För att ändra displayens inställningar (klockslag, tid, displayens ljusstyrka, ljudsignalens volym,
energibesparing).
BREAD/PIZZA
(bröd/pizza)
Används för att baka olika typer av bröd och pizza. Denna funktion har två program med redan färdiga
inställningar. Det räcker att du bestämmer temperatur och tid, och ugnen tar sedan automatiskt hand
om optimal tillagning. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen efter att du förvärmt ugnen.
AUTOMATIC
OVEN CLEANING
(automatisk
rengöring av
ugnen)
För att avlägsna den smuts som uppstått under matlagning med hjälp av mycket hög temperatur (cirka
500 °C). Det går att välja mellan två olika självrengöringsprogram: en komplett rengöringscykel (PYRO),
och en reducerad rengöringscykel (ECO). Vi rekommenderar att du använder den kompletta cykeln
endast då ugnen är mycket smutsig, och den reducerade om du kör den regelbundet.
FAST
PREHEATING
(snabbupp-
värmning)
Används för att snabbvärma ugnen.
SV69
TABELL FÖR TILLAGNING
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Tem pe rat ur
(°C)
Tid
(min)
Tillber
Sockerkakor
Ja 2 160-180 30-90 rtform på galler
Ja 1-3 160-180 30-90
Ugnsfals 3: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
Fyllda tårtor
(cheesecake, strudel,
äppelpaj)
Ja 2 160-200 30-85
Långpanna/bakplåt eller tårtform
på galler
Ja 1-3 160-200 35-90
Ugnsfals 3: Tårtform på galler
Ugnsfals 1: Tårtform på galler
Småkakor
Ja 2 170-180 15-45 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 160-170 20-45
Ugnsfals 3: galler
Ugnsfals 1: Långpanna/bakplåt
Petit-chouer
Ja 2 180-200 30-40 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 180-190 35-45
Ugnsfals 3: Ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Långpanna/bakplåt
Maränger
Ja 2 90 110-150 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 90 130-150
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Långpanna/bakplåt
Bröd/Pizza/Focaccia
Ja 2 190-250 15-50 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 190-250 25-50
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
Bröd
(Bread)
Ja 2 180-220 30-50 Långpanna/bakplåt eller galler
Pizza
(Pizza)
Ja 2 220-250 15-30 Långpanna/bakplåt
Fryst pizza
Ja 2 250 10-15
Ugnsfals 2: långpanna/bakplåt
eller galler
Ja 1-3 250 10-20
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Långpanna/bakplåt
Kött- och grönsakspajer
(quiche)
Ja 2 180-190 35-45 rtform på galler
Ja 2-3 180-190 45-60
Ugnsfals 3: tårtform på galler
Ugnsfals 2: Tårtform på galler
Vol-au-vent/
mördegsbakning
Ja 2 190-200 20-30 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 180-190 20-40
Ugnsfals 3: Ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Långpanna/bakplåt
Lasagne/Ugnsbakad
pasta/Cannelloni/
Pudding
Ja 2 190-200 45-65
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
Lamm/Kalv/Nöt/Fläsk
1kg
Ja 2 190-200 70-100
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
SV70
* Tillagningstiderna är ungefärliga. Maten kan tas ur ugnen vid olika tidpunkter beroende på hur du vill ha
maten tillagad.
Kyckling/Kanin/
Anka 1 kg
Ja 2 200-230 50-100
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
Kalkon/Gås 3kg Ja 1/2 190-200 80-130
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
Ugnsbakad fisk/inbakad
fisk (hel fisk eller filé)
Ja 2 180-200 40-60
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
Fyllda gnsaker
(tomater, squash,
aubergine)
Ja 2 180-200 50-60 Ugnsfast form på galler
Rostat bröd - 4 3 (hög) 2-5 Galler
Fiskfiléer, stekar - 4 2 (medium) 20-35
Ugnsfals 4: galler (vänd maten
efter halva tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med vatten
Korv, grillspett,
revbensspjäll,
hamburgare
- 4
2-3 (medel -
hög)
15-40
Ugnsfals 4: galler (vänd maten
efter halva tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med vatten
Grillad kyckling 1-1,3 kg - 2
2 (medium) 50-65
Ugnsfals 2: galler (vänd maten
efter två tredjedelar av tiden)
Ugnsfals 1: långpanna med vatten
3 (hög) 60-80
Ugnsfals 2: roterande grillspett
(finns på vissa modeller)
Ugnsfals 1: långpanna med vatten
Rostbiff blodig 1kg - 2 2 (medium) 35-45
Ugnsfast form på galler (vänd
maten efter 2/3 av tiden om
nödvändigt)
Lammlägg/Fläsklägg - 2 2 (medium) 60-90
Långpanna eller ugnsfast form på
galler (vänd maten efter 2/3 av
tiden om nödvändigt)
Ugnsbakad potatis - 2 2 (medium) 45-55
Långpanna/bakplåt (vänd maten
efter 2/3 av tiden om nödvändigt)
Gratinerade grönsaker - 2 3 (hög) 10-15 Ugnsfast form på galler
Lasagne och kött Ja 1-3 200 50-100*
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Kött och potatis Ja 1-3 200 45-100*
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Fisk och grönsaker Ja 1-3 180 30-50*
Ugnsfals 3: Ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Fyllda kötträtter - 3 200 80-120*
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
Köttbitar (kanin,
kyckling, lamm)
- 3 200 50-100*
Ugnsfast form eller långpanna på
galler
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Temp eratur
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör
SV71
Recept testade i enlighet med regelverket IEC 60350-1:2011-12 och DIN 3360-12:07:07
Tillagningstabellen föreslår optimal funktion och temperatur för att få bästa resultat för varje typ av recept. Om du vill tillaga
något på en enda fals i ventilationsläge rekommenderar vi att du använder den 2:a ugnsfalsen och samma temperatur som
föreslås för ”FORCED AIR” (varmluft) för mer än en hylla.
* För att grilla rekommenderar vi att du lämnar 3–4 cm fritt från den främre kanten av gallret för att det ska vara lättare att dra ut
det.
Indikeringarna i tabellen gäller utan användning av ledstycken. Utför testerna utan ledstyckena.
Energieffektivitetsklass (enligt EN 60350-1:2013-07)
Använd den avsedda tabellen för att utföra testet.
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Tem p
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och anmärkningar
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Smördegskakor
Ja 2 170 15-25 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 150 30-45
Ugnsfals 3: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Småkakor
Ja 3 170 20-30 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 160 25-35
Ugnsfals 3: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Sockerkaka utan fett**
Ja 2 170 30-40 Tårtform på galler
Ja 1-3 160 35-45
Ugnsfals 3: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
2 äppelpajer
Ja 2 185 70-90 Tårtform på galler
Ja 1-3 175 70-90
Ugnsfals 3: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Rostat bröd* - 4
3
(hög)
3-5 Galler
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgare* - 4
3
(hög)
30-40
Ugnsfals 4: galler (vänd efter
halva tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med
vatten
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Äppelpaj, tårta i form
Ja 2 180 30-40 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 160 55-65
Ugnsfals 3: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
DIN 3360-12:07 § 6.6
Fläskstek - 2 190 150-170 Långpanna
DIN 3360-12:07 bilaga C
rta
Ja 2 170 35-45 Långpanna/bakplåt
Ja 1-3 170 40-50
Ugnsfals 3: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
SV72
Hur du skall läsa tillagningstabellen
Tabellen visar den bästa funktionen att använda för en specifik maträtt som skall tillagas på en eller flera ugnsfalsar samtidigt.
Koktiderna startar från den stund du sätter in maten i ugnen, förutom förvärmning (där sådan krävs). Temperaturer och tider är
indikativa och beror på kvantitet mat och på vilka tillbehör som används. Använd i början de lägsta värdena som
rekommenderas, för att sedan - om tillagningen inte blir som du tänkt - övergå till de högre värdena. Vi rekommenderar att du
använder medföljande tillbehör samt tårtformar och ugnsfasta formar i mörk metall om möjligt. Det går även att använda formar
och tillbehör i pyrex-glas eller keramik, men koktiderna blir en aning längre. För bästa möjliga resultat, följ noggrant råden som
finns i tillagningstabellen, speciellt vad gäller val av medföljande tillbehör och på vilken ugnsfals de skall placeras.
Tillagning av olika sorters mat samtidigt
Genom att använda funktionen ”FORCED AIR” (varmluft)”, är det möjligt att tillaga olika sorters mat samtidigt (till exempel: fisk
och grönsaker) som kräver samma temperatur, på olika ugnsfalsar. Ta ut den maträtt som kräver kortare tillagningstid och låt
tillagningen fortsätta för maträtt som kräver längre tid.
Bakverk
- Baka fina bakverk på funktionen över-/undervärme, och på en enda ugnsfals. Använd tårtformar i mörk metall och placera
dem alltid på det medföljande gallret. För tillagning på flera nivåer, välj funktionen med varmluft och placera tårtformarna
i sicksack på gallren, så att luftcirkulationen fungerar väl.
- För att se om en kaka är klar, för in en sticka i den högsta delen av kakan. Om stickan kommer ut och är torr är kakan klar.
- Om du använder teflonformar skall du inte smörja kanterna eftersom kakan eventuellt då inte reser sig jämnt på sidorna.
- Om kakan ”punkteras” under bakningen, använd en lägre temperatur nästa gång, reducera vätskekvantiteten, och blanda
smeten mera försiktigt.
- Kakor med fuktiga toppningar (ostkakor eller fruktkakor/pajer) kräver funktionen ”CONVECTION BAKE” (över/under &
fläkt). Om kakbottnen blir för våt, byt till lägre ugnsfals och sprid brödsmulor eller smulade kakor på bottnen av formen
innan du tillsätter smeten.
tt
- Använd alla typer av formar eller glasformar som passar för storleken på det köttstycke som skall tillagas. När du steker
kött är det bra om du häller lite buljong i botten på kokkärlet och öser köttet under tillagningen för att ge det smak. Då
steken är klar, låt den vila i ugnen under 10-15 minuter, eller slå in den i aluminiumfolie.
- Då du skall grilla köttbitar blir tillagningen mer jämn om du använder delar som är lika tjocka. Köttbitar som är mycket
tjocka kräver längre tillagningstid. För att undvika att de bränns vid på ytan, placera dem längre bort från grillen genom
att placera gallret på en lägre ugnsfals. Vänd på köttet efter 2/3 av tiden gått.
Då du grillar rekommenderar vi att du placerar en långpanna med en halv liter vatten under gallret där köttet ligger, för att fånga
upp köttsaften. Fyll på om nödvändigt.
Roterande grillspett (endast på vissa modeller)
Används för att grilla större bitar kött och fågel. Sätt köttet på spettet och bind fast med matlagningssnöre om det handlar om
kyckling och se till att det sitter fast ordentligt innan du sätter in spettets ena ände på sin plats i ugnens främre panel och sätter
den andra änden i stödet. För att undvika matos och för att fånga upp köttsaften, rekommenderar vi att du placerar en
långpanna med en halv liter vatten på den nedersta ugnsfalsen. Spettet har ett plastvred som skall tas bort innan du börjar
tillagningen, och detta skall användas igen vid tillagningens slut för att ta ut spettet utan att du bränner dig.
Pizza
Smörj plåtarna en aning för att få en knaprigare pizza även i bottnen. Sprid ut mozzarellaost över pizzan då den bakats 2/3 av
tiden.
Jäsningsfunktion
Vi rekommenderar att du alltid täcker över deg som skall jäsas innan du placerar den i ugnen. Jäsningstiden med denna funktion
reduceras med cirka en tredjedel jämfört med jäsningstid i rumstemperatur (20-25 °C). Jäsningstid för 1 kg pizzadeg är ungefär
en timme.
RÅD OCH FÖRSLAG
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Whirlpool AKZ 562 IX Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide