SV16
TABELL MED BESKRIVNING AV UGNSFUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF
(avstängning)
För att avsluta tillagningen och stänga av ugnen.
LAMP
(ugnslampa)
För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALS (special)
DEFROST
(tining)
För att snabba på upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta
ugnsfalsen. Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir
torr.
KEEP WARM
(varmhållning)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterad mat,
pajer). Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING
(jäsning)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens
kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger
40 °C. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
SLOW COOKING
MEAT
(långkok kött)
För långsam tillagning av kött vid 90 °C. Denna funktion utför en långsam
tillagning och gör det möjligt att bibehålla köttet mörare och saftigare. För
stekar rekommenderas att först bryna dem i en stekpanna för att skapa en
yttre bryning för att bättre hålla kvar safterna. Tillagningstiden varierar från
4 timmar för stekar på 1 kg till 6-7 timmar för stekar på 3 kg. För optimalt
resultat, rekommenderas att öppna ugnsluckan så få gånger som möjligt
under tillagningen och att använda en ugnstermometer för att kontrollera
köttets invändiga temperatur.
SLOW COOKING
FISH
(långkok fisk)
För långsam tillagning av fisk vid 85 °C. Denna funktion utför en långsam
tillagning och gör det möjligt att bibehålla köttet mörare och saftigare.
Tack vare den låga temperaturen bryns inte maten och resultatet liknar
ångtillagning. Tillagningstiden varierar från 2 timmar 300 g fisk till
4-5 timmar för 3 kg fisk. För ett optimalt resultat, rekommenderas att öppna
ugnsluckan så få gånger som möjligt under tillagningen för att inte släppa
ut värmen.
ECO FORCED AIR
(eko-varmluft)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna funktion
använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir för
torr. När EKO-funktionen är aktiverad, släcks ugnslampan under tillagningen
och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att minska
energiåtgången bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Använd
helst den 3:e falsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(statisk)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå Använd
den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du ställer in maten.
CONVECTION BAKE
(över/under & fläkt)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med vätskefyllning
(söt eller salt) på en enda fals. Använd den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen
innan du startar tillagningen.
FORCED AIR
(varmluft)
Används när man vill tillaga flera olika maträtter på två nivåer med samma
temperatur (t ex: fisk, grönsaker, bakverk). Funktionen gör det möjligt att
tillaga maten utan risken att de drar åt sig lukt av varandra. Det är lämpligt
att använda den 2:a ugnsfalsen för tillagning på en enda fals. För tillagning
på två ugnsfalsar rekommenderar vi att du använder den 1:a och den 3:e
falsen, efter att du förvärmt ugnen.