SV15
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMPA För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALFUNKTIONER
DEFROST
(UPPTINING)
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade saker, pajer). Vi
rekommenderar att du använder mitten av ugnen till detta. Funktionen kan inte aktiveras om
temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING (JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens kvalitet kan funktionen
inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du
behöver inte förvärma ugnen.
SLOW COOKING
MEAT (LÅNGSAM
TILLAGNING AV
KÖTT)
För långsam tillagning av kött vid 90°C. Denna funktion lagar maten långsamt och gör den
mörare och saftigare. För stekar rekommenderas att först bryna dem i en stekpanna för att bättre
hålla kvar safterna. Tillagningstiden varierar från 4 timmar för stekar på 1 kg till 6-7 timmar för
stekar på 3 kg. För bästa resultat rekommenderas att inte öppna ugnsluckan under tillagningen
och att använda en ugnstermometer för att kontrollera temperaturen i köttet.
SLOW COOKING
FISH (LÅNGSAM
TILLAGNING AV
FISK)
För långsam tillagning av fisk vid 85°C. Denna funktion lagar maten långsamt och gör den
mörare och saftigare. Tack vare de låga temperaturerna bryns inte maten på utsidan och
resultatet liknar det för ångkokning. Tillagningstiden varierar från 2 timmar 300 g fisk till 4-5
timmar för 3 kg fisk. För bästa resultat rekommenderas att öppna ugnsluckan så få gånger som
möjligt under tillagningen för att inte släppa ut värmen.
ECO FORCED AIR
(EKO-VARMLUFT)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på samma fals. Denna funktion använder icke-
kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir torr. När Eko-funktionen är aktiverad
släcks ugnslampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att
minska energi-förbrukningen bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Du
rekommenderas att använda den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
ÖVER-/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en ugnsfals. Använd den 2:a
ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med vätskefyllnad, använd 1:a
ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du ställer in maten.
CONVECTION BAKE
(ÖVER/UNDERV.
&FLÄKT)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med vätskefyllning (söt eller salt) på en
enda fals. Använd den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du startar tillagningen.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter, på två nivåer, rätter som kräver samma
temperatur (t ex: fisk, grönsaker, kakor). Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken
att de drar åt sig lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 2:a ugnsfalsen för tillagningen
på en enda fals. För tillagning på två ugnsfalsar rekommenderar vi att du använder den 1:a och
den 3:e falsen, efter att du förvärmt ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller rosta bröd. Vi
rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar
rekommenderar vi att du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den
på 3:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBO GRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de mittersta
falsarna. Vi rekommenderar att du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften.
Placera den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte
förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med denna funktion kan du
använda det roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.