Tricks och tips
VARNING!
Se säkerhetsavsnitten.
Temperaturerna och
gräddningstiderna i
tabellerna är endast
riktvärden. De beror på
recepten samt på
ingrediensernas kvalitet och
mängd.
Tillagningsrekommendatione
r
Din ugn kan ha andra bak-/
stekegenskaper än din gamla ugn.
Tabellerna nedan visar rekommenderade
inställningar för temperatur, tillagningstid
och hyllposition för specifika typer av
mat.
Om du inte kan hitta inställningarna för
ett visst recept kanske du kan använda
inställningarna för ett liknande recept.
För mer matlagningsrekommendationer,
se matlagningstabeller på vår hemsida.
Du hittar matlagningstips genom att
kontrollera PNC-numret på märkskylten
på främre ramen i ugnsutrymmet.
Rekommendationer för
ugnens specialfunktioner för
uppvärmning
Varmhållning
Med den här funktionen kan du hålla
maten varm. Temperaturen är
automatiskt inställd på 80 °C.
Tallriksvärmning
Med den här funktionen kan du värma
tallrikar och formar före servering.
Temperaturen är automatiskt inställd på
70 °C.
Fördela tallrikar och formar jämnt på
ugnsgallret. Använd den första
hyllpositionen. Efter halva
uppvärmningstiden kan du byta plats på
dem.
Jäsning av deg
Med den här funktionen kan du jäsa
bröd. Lägg brödet i en stor form. Använd
den första ugnspositionen. Ställ in
funktion: Jäsning av deg och
tillagningstiden.
Upptining
Ta bort förpackningen från maten och
lägg den sedan på en tallrik. Täck inte
maten eftersom det kan förlänga
avfrostningstiden. Använd den första
hyllpositionen.
SousVide-tillagning
Den här funktionen har lägre
tillagningstemperatur än normal
tillagning.
SousVide-tillagning
Rekommendationer
Använd högkvalitativa och färska
råvaror. Skölj alltid maten före tillagning.
Var försiktig när du använder ägg.
Låga temperaturer passar bara för den
typ av mat som kan ätas rå.
Koka inte maten under lång tid när du
använder temperaturer under 60 °C.
Koka ingredienser som innehåller alkohol
innan de vakuumförpackas.
Lägg vakuumpåsen bredvid varandra på
gallret.
Du kan förvara den tillagade maten i
kylen i 2-3 dagar. Kyl ner maten snabbt
(med isbad).
Använd inte den här funktionen för att
värma matrester.
Vakuumförpackning
Använd endast vakuumpåsarna och
vakuumförseglaren som rekommenderas
för sous-vide-matlagning. Endast den här
typen av vakuumtätning kan
vakuumförpacka vätskor.
Återanvänd inte vakuumpåsar.
För snabbare och bättre resultat ställer
du in maximal vakuumgrad.
2