Använd den andra hyllpositionen.
GRÖNSAKER
Ställ in temperaturen till 90 °C.
(min.)
Sparris, grön, hel 0,7 - 0,8 kg 40 - 50
Sparris, vit, hel, 0,7 - 0,8 kg 50 - 60
Zucchini, 1 cm tjocka skivor,
0,7 - 0,8 kg
35 - 40
Aubergine, 1 cm tjocka skivor,
0,7 - 0,8 kg
30 - 35
Pumpa, 2 cm tjocka bitar, 0,7 -
0,8 kg
25 - 30
GRÖNSAKER
Ställ in temperaturen till 95 °C.
(min.)
Purjolök, strimlor eller ringar
0,6 - 0,7 kg
40 -
45
Paprika, strimlor eller fjärdede‐
lar, 0,7 - 0,8 kg
35 -
40
Selleri, 1 cm tjocka ringar, 0,7 -
0,8 kg
40 -
45
Morötter, 0,5 cm tjocka skivor,
0,7 - 0,8 kg
35 -
45
Rotselleri, 1 cm tjocka skivor,
0,7 - 0,8 kg
45 -
50
Fänkål, 1 cm tjocka skivor, 0,7
- 0,8 kg
35 -
45
Potatis, 1 cm tjocka skivor, 0,8
- 1 kg
35 -
45
Kronärtskockshjärtan, fjärdede‐
lar, 0,4 - 0,6 kg
45 -
55
SousVide-tillagning: Frukt
och sötsaker
För att behålla färgen på äpplen och
päron ska du lägga dem i vatten med
citronjuice när du rengjort och skurit dem
i bitar.
Använd den andra hyllpositionen.
FRUKT
(°C) (min.)
Persikor, 4, halvor 90 20 - 25
Plommon, halvor,
0,6 kg
90 10 - 15
Mango, 2 skurna i 2
cm tjocka bitar
90 10 - 15
Päron, 4, halvor 90 15 - 30
Nektariner, 4, halvor 90 20 - 25
Ananas, 1 cm tjocka
skivor, 0,6 kg
90 20 - 25
Äpple, 4, fjärdedelar 95 25 - 30
Vaniljkräm x2, 350 g
i varje påse
85 20 - 22
Matlagning med ånga
Använd endast värme- och
korrosionsbeständiga kokkärl.
När man tillagar på mer än en ugnsnivå
måste man ha ett mellanrum mellan
hyllorna så att ångan kan cirkulera.
Börja tillagningen med en kall ugn såvida
inte förvärmning rekommenderas i
tabellen nedan.
Full ånga
Öppna ugnsluckan försiktigt när
funktionen är påslagen. Ånga kan
strömma ut.
Funktionen är lämplig för alla typer av
mat, färsk eller fryst. Den kan användas
för att tillaga, värma, tina upp, pochera
eller förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta,
ris, majs gryn och ägg.
4