85
sv
Fruktpresse-påsats
2. Vrid sedan tillsatsen moturs tills den
snäpper fast med ett hörbart klick.
3. Förbered råvarorna. Dela stora stycken
i mindre bitar så att de passar in i påfyll-
ningsröret utan att man måste pressa.
4. Ställ en passande behållare under
tillsatsen. Lägg den förberedda råvaran
på matarbordet.
5. Anslut nätkontakten. Slå på maskinen.
6. Använd påmataren för att med lätt tryck
föra ner matvarorna i påfyllningsröret.
Matvarorna skärs eller rivs.
7. När arbetet är klart stänger du av
apparaten och drar ut stickkontakten ur
eluttaget.
8. Dra ut påmataren.
9. Håll nere låsknappen och vrid tillsatsen
medurs tills den har lossnat helt.
10. Ta av tillsatsen, montera isär den och
rengör alla delar. X
Fruktpresse-påsats
För pressning av saft ur mjuka frukter, t.ex.
hallon, vinbär, jordgubbar och tomater.
Tillsatsen är inte lämplig för äpplen eller
druvor. Tillsatsen är inte heller lämplig för
hårda frukter eller grönsaker, t.ex. potatis
och rödbetor.
Forberedelse
Merk: Valg av silinnsats avgjør mengden
av fruktkjøtt i saften. Ikke press frukt med
kjernediameter som tilsvarer diameteren på
silinnsatsens hull (f.eks. bringebær).
X Bilde H
Kontroller om pakningsringene på
silholderen og snekken er festet. Hvis
ikke, må du sette inn pakningsringer i
tetningssporene på disse delene.
1. Sett ønsket silinnsats inn i silholderen
og trykk den fast.
2. Sett snekken inn i huset.
3. Sett silholderen inn i huset.
Fremspringet på silholderen må sitte i
utsparingen i huset.
4. Sett skruringen på huset og skru den
fast med urviseren uten å bruke makt.
5. Skru dysen for fruktrester inn i silholderen.
6. Sett utløpstrakten på silholderen til den
går hørbart i inngrep.
Fruktpresse-påsatsen er klargjort.
Bruk
W Advarsel
Risk för personskador!
– Stoppa aldrig ner händerna i
påfyllningsröret.
– Använd uteslutande påmataren för att
mata ner.
Obs!
– Fjern hardt fruktskall, kjerner og stilker.
– Bær som f.eks. rips kan presses med
stilker.
– Frukt med større kjerner eller steiner,
som f.eks. plommer og kirsebær, må
ikke saftes før kjernene er fjernet.
– Bearbeid ikke frosset frukt.
– Ikke utøv stort press med støteren.
X Bildesekvens I
1. Sett den klargjorte påsatsen skrått på
basisapparatets drev.
2. Drei påsatsen mot urviseren til den går
hørbart i inngrep. Trek til skruringen.
3. Sett matebrettet på og stikk støteren
ned i påfyllingssjakten.
4. Forbered frukten. Kutt opp stor frukt på
forhånd, slik at de passer ned i påfyl-
lingssjakten uten å måtte presses. Fjern
store kjerner (f.eks. kirsebær, plommer).
Sett en beholder under hver av åpning-
ene for juice og fruktkjøtt.
Ha den klargjorte frukten på matebrettet.
5. Koble til støpselet. Slå apparatet på.
6. Skyv frukten ned i påfyllingssjakten med
støteren med et lett trykk.
7. Den utpressede juicen renner ut
gjennom utløpstrakten. Fruktkjøttet
(faste bestanddeler) presses gjennom
dysen for fruktrester.
8. Still inn dysen for fruktrester. Når den
dreies ut, blir fruktkjøttet fuktigere; når
den dreies inn, blir det tørrere, og det
renner mer juice ut av trakten. Hvis
fruktkjøttet er for tørt, må du skru av
dysen slik at apparatet ikke blokkeres av
fruktkjøttet.