Bauknecht BSZ 5800 SW Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

BSZ 5800
PRODUKTBLAD
SE
5019 410 56008
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
3.
Grillelement
4.
Övre värmeelement
5.
Ugnslampa
6.
Fläkt
7.
Nedre värmeelement (dolt)
8.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Kontrollvred
2. Ugnens termostatvred
3. Röd kontrollampa för ugnstemperatur
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt i aluminium:
Gallerplåt:
ANVÄNDNING AV UGNEN
Vrid ugnsvredet till önskad funktion.
Ugnslampan tänds.
Vrid termostatvredet medsols till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa tänds. När inställd
temperatur har uppnåtts slocknar termostatens röda kontrollampa.
När du är klar med tillagningen:
Vrid tillbaka ugnsvredet till 0.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 UGNEN AV
-
UGNSLAMPA
För att stänga av ugnen.
STATISK
För att laga alla typer av mat.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart
termostatens röda kontrollampa har slocknat.
Det är lämpligt att använda den andra falsen.
STATISK FUNKTION +
FLÄKT
För att laga mat på två falsar.
Det är inte nödvändigt att värma ugnen i förväg (förutom för pizza och
focaccia).
Låt rätterna växla läge i ugnen under tillagningen.
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla mindre köttbitar (biffstek, kebab,
korv) och för att rosta bröd.
Förvärm ugnen i 3 till 5 minuter.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Det idealiska för att laga stora köttbitar (stekar, rostbiff).
Förvärm ugnen i 3 till 5 minuter.
Ugnsluckan ska vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Det idealiska för att tina fryst mat till rumstemperatur.
Låt maten vara kvar i förpackningen så att den inte blir torr.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
STATISK
STATISK + FLÄKT
OBS!
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
Livsmedel
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
Temperatur
°C
Ugnsfals
(från
botten)
Koktid
(minuter)
Kött
Lamm (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Killing (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Fårkött (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Kalvkött (1,5 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Oxkött (1 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Griskött (1 kg) 2 180 100-130 170 2 90-120
Kanin (1,5 kg) 2 180 100-110 170 2 90-120
Kyckling (1 kg) 2 200 65-75 200 2 65-75
Kalkon (3 kg) 2 180 180-200 180 2 180-200
Gås (2 kg) 2 180 140-160 180 2 140-160
Anka (1,5 kg) 2 180 90-120 180 2 90-110
Fisk (cirka 1 kg)
Braxen 2 180 45-55 170 2 45-55
Abborre 2 180 60-80 170 2 60-80
Lax 2 180 60-80 170 2 60-80
Tonfisk 2 180 60-80 170 2 60-80
Forell 2 180 45-55 170 2 45-55
Fiskkotletter (1 kg)
Svärdfisk 2 170 35-45 170 2 35-45
Tonfisk 2 170 35-45 170 2 35-45
Lax 2 170 35-45 170 2 35-45
Torsk 2 170 35-45 170 2 35-45
Grönsaker
Fyllda paprikor 2 180 50-70 170 2 50-70
Fyllda tomater 2 180 50-70 170 2 50-70
Bakad potatis 2 180 40-50 180 2 40-50
Rå, gratinerade grönsaker 2 180 40-50 180 2 40-50
Efterrätter, osv
Sockerkakor 2 150 35-45 150 2 35-45
Tårtor med fyllning
(frukt - ost)
2 160 60-80 160 2 60-80
Fruktkakor 2 170 30-40 170 2 30-40
Äppelstrudel 2 180 40-50 180 2 40-50
Småkakor 2 140 20-35 140 2-4 20-35
Gräddbakelser 2 150 30-40 150 2-4 30-40
Pajer 2 160 50-60 160 2 50-60
Bröd 2 180 30-40 180 2 30-40
pizza 2 225 10-15 225 2 10-15
Lasagne 2 180 35-45 180 2 35-45
Vol-au-vents 2 180 15-25 180 2-4 15-25
Suffléer 2 160 40-50 160 2 40-50
GRILL
TURBOGRILL
Livsmedel
Temperatur
(°C)
Ugnsfals
(från
botten)
Koktid
(Minuter)
Temperatur
(°C)
Ugnsfals
(från
botten)
Koktid
(Minuter)
Biffstek 200 4 25-35 225 3 20-30
Kotletter 200 4 20-30 225 3 15-25
Korvar 200 4 25-35 225 3 20-30
Fläskkotlett 200 4 20-30 225 3 15-25
Fisk 200 4 20-30 220 3 15-25
Kycklingklubba 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Revbensspjäll 200 4 35-45 200 3 35-45
Kycklinghalvor 200 3 45-55 200 3 45-55
Hel kyckling - - - 200 3 60-70
Stek (svin, ox, kalv) (ca 1 kg) - - - 175 2 90-100
Anka - - - 180 2 90-120
Lammlägg - - - 200 2 80-100
Rostbiff - - - 200 2 40-60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BSZ 5800 SW Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för