3
SV
FUNKTIONER
6
th
SENSE
Dessa tillåter en helt automatisk tillagning av
alla typer av mat (lasagne, kött, fisk, grönsaker, kakor
& bakverk, salta kakor, bröd, pizza).
Följ anvisningarna i lämplig tillagningstabell för att
använda funktionen på bästa sätt.
VARMLUFT + ÅNGA
Genom att kombinera egenskaperna hos ånga
med dem hos varmluft tillåter denna funktion dig
att tillaga rätter som är krispiga och brynade på
utsidan, men på samma gång möra och saftiga på
insidan. För att uppnå de bästa tillagningsresultaten
rekommenderar vi en HÖG ångnivå för tillagning av
fisk, MEDIUM för kött och LÅG för bröd och desserter.
VARMLUFT
För tillagning av olika livsmedel som kräver
samma tillagningstemperatur på flera falsar (högst
tre) på samma gång. Denna funktion kan användas
för att tillaga olika sorters mat utan att de drar åt sig
lukter från varandra.
TRADITIONELLA TILLAGNINGSFUNKTIONER
• ÖVER/UNDERV.
För att steka kött, baka tårtor med fyllningar på
endast en nivå.
• TILLAGA COOK 4
För samtidig tillagning på fyra nivåer av olika
rätter som kräver samma ugnstemperatur. Denna
funktion kan användas för att tillaga kakor, runda
pizzor (även frusna) och tillaga en hel måltid. Följ
tillagningstabellen för att få de bästa resultaten.
• TURBOGRILL
För att steka större köttbitar (lammstek, rostbiff,
kyckling). Vi rekommenderar att du använder en
droppbricka för att samla upp steksky: Placera
långpannan på en av falsarna under gallret och
tillsätt 500 ml kranvatten.
• FRYSBAK
Funktionen används för att automatiskt ställa in
optimal tillagningstemperatur och läge för 5 typer
av infryst färdigmat. Ugnen behöver inte vara
förvärmd.
• SPECIALFUNKTIONER
» MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Vänd
gärna köttet under tillagningen för att få
jämnare bryning på båda sidorna. Det är bra
att ösa köttet då och då för att förhindra att
det torkar ut.
» JÄSNING
För optimal jäsning av söt eller aromatiska
deg. För att garantera ett bra resultat
ska funktionen inte aktiveras om ugnen
fortfarande är varm efter en tillagningscykel.
» UPPTINING
För att påskynda upptining av livsmedel.
Placera livsmedlet på den mittersta ugnsfalsen.
Låt livsmedlet ligga kvar i förpackningen. Det
förhindrar att ytan blir torr.
» VARMHÅLLNING
För att hålla nylagade rätter varma och
knapriga.
» ECO VARMLUFT
För tillagning av fyllda stekar och köttfiléer
på en enda fals. Med hjälp av en försiktig,
intermittent luftcirkulation hindras maten
från att torka ut alltför mycket. När denna
ECO-funktion är aktiv är lampan släckt under
tillagning. För att använda ECO-funktionen
och således minska elförbrukningen ska
man inte öppna ugnsluckan förrän maten är
färdiglagad.
ÖVER/UNDERVÄRME
För tillagning av alla slags rätter på en enda fals.
GRILL
För grillning av stekar, kebab och korv, gratinera
grönsaker eller rosta bröd. När du grillar kött
rekommenderar vi att du använder en långpanna för
att samla upp steksky: Placera långpannan på en av
falsarna under gallret och tillsätt 500 ml kranvatten.
SNABB FÖRVÄRMNING
For snabb förvärmning av ugnen.
KLOCKA
Används för att redigera tidsvärden för
funktioner.
TIMER
Används för att hålla koll på tiden utan att
behöva aktivera någon funktion.
RENGÖRING
• AUTOMATISK PYROLYSRENGÖRING
Effekten av vattenångan som frisläpps under
denna speciella rengöringscykel med låg
temperatur underlättar borttagande av smuts.
Häll 200 ml kranvatten på ugnens botten och
aktivera funktionen när ugnen är kall.
• TÖMNING
För att tömma kokaren automatiskt och förhindra
att restvatten stannar kvar när apparaten inte ska
användas på ett tag.
• AVKALKNING
För att ta bort kalkavlagringar från kokaren. Vi
rekommenderar att du använder denna funktion
med jämna mellanrum. Om du inte gör det
kommer ett meddelande att visas på displayen för
att påminna dig om att rengöra ugnen.