Bauknecht ECSK7 CT845 PT Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide
1
SV
DAGLIG
INFORMATIONSBOK
TACK FÖR ATT DU KÖPT EN BAUKNECHT
PRODUKT
För att få tillgång till mer omfattande hjälp
och support, registrera din produkt på
www . bauknecht . eu/ register
WWW
Du kan ladda ner handböckerna
Säkerhetsinstruktioner och Användning
och skötsel genom att besöka vår
hemsida docs . bauknecht . eu och följa
instruktionerna på baksidan av detta häfte.
Läs säkerhetsinstruktionerna noga innan du använder produkten.
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
1. Kontrollpanel
2. Belysning
3. Ugnsstegar
Nivåerna som gallret och
andra tillbehör kan
placeras på är
numrerade, där 1 är den
lägsta och 4 den högsta
nivån.
4. Identifieringsskylt
(ska inte tas bort)
5. Temperatursensor
6. Tank
7. Lucka
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
1 2 3 4 5 76 8 9
1. PÅ/AV
För att sätta på och stänga av ugnen
eller stoppa en aktiverad funktion.
2. MENY/DIREKTÅTKOMST TILL
FUNKTIONER
För snabb åtkomst till funktionerna
och menyn.
3. MINUS NAVIGERINGSKNAPP
Använd den här knappen för
att bläddra i menyn och minska
inställningar eller värden för en
funktion.
4. TILLBAKA
För återgång till föregående skärm.
Gör det möjligt att ändra
inställningarna under tillagning.
5. DISPLAY
6. BEKRÄFTA
För att bekräfta en vald funktion eller
ett inställt värde.
7. PLUS NAVIGERINGSKNAPP
Använd den här knappen för att
bläddra i menyn och öka inställningar
eller värden för en funktion.
8. DIREKTÅTKOMST TILL VAL/
FUNKTIONER
För att få snabb åtkomst till
funktioner, inställningar och favoriter.
9. START
För att starta en funktion med angivna
inställningar eller basinställningarna.
1
2
3
4
6
7
5
4
3
2
1
2
TILLBEHÖR
GALLERHYLLA
Detta tillåter den varma luften att
cirkulera på ett effektivt sätt. Placera
maten direkt på gallret eller använd
det som underlag till bakplåtar och
bakformar eller andra
värmebeständiga kärl. När du lagar mat direkt på
gallret, placera långpannan på nivån under den. Den
kan också placeras ovanpå antingen långpannan eller
ångbrickan på samma nivå.
BAKPLÅT
Den används som en plåt i funktionen
Varmluft och ”Varmluft + Ånga för
att tillaga kött, fisk, grönsaker eller
olika typer av bröd och bakverk. Den
kan också användas som underlag till
värmebeständiga kärl för att undvika att placera
föremål på ugnsbottnen. Den kan även användas som
långpanna. Den samlar upp steksky när den placeras
under gallret eller ångbrickan.
ÅNGTRÅG
Det gör det lättare för ångan att
cirkulera, vilket hjälper till med att
tillaga maten jämnt.
Placera långpannan på nivån under
för att samla upp stekskyn.
TANK
Fyll med kranvatten varje gång du använder
en av ångfunktionerna.
Tanken kan lätt nås genom att öppna luckan.
Ta bort den genom att lyfta den något
uppåt och dra den sedan mot dig. Innan
tanken sätts in i sin hållare ska man försäkra sig om att
vattenslangen är korrekt placerad i öppningen längst
upp på kanten av tanken.
Fyll tanken upp till ”MAX”-markeringen och sätt in den
i hållaren: Den övre och den högra sidan av tanken
ska vidröra hållarens sidor. För in tanken helt och skjut
sedan nedåt tills den klickar på plats. Töm tanken efter
varje användning. Var noga med att även hälla ut vatten
från röret.
RENGÖRINGSSVAMP
För att ta bort eventuell kondens som
bildas under tillagningen. Låt det inte
vara kvar i tanken.
Antalet och typ av tillbehör kan variera beroende på
modellen du köpt.
Andra tillbehör som inte medföljer kan köpas separat. Vänd
dig till vår kundservice.
TTA IN GALLRET OCH ANDRA TILLBEHÖR
Sätt in gallret vågrätt genom att skjuta det över
ugnsstegarna och säkerställ att sidan med den
upphöjda kanten är vänd uppåt.
Andra tillbehör, såsom långpannan och den perforerade
plåten, sätts in vågrätt på samma sätt som gallret.
TA BORT OCH MONTERA UGNSSTEGARNA
För att ta bort ugnsstegarna, skjut dem framåt och
dra dem mot dig för att haka loss dem från fästena.
(a)
För att montera tillbaka ugnsstegarna, haka fast dem
i fästena genom att trycka ner dem försiktigt tills de
klickar på plats. (b)
a.
b.
Innan du köper andra tillbehör som finns på
marknaden, se till att de är värmebeständiga och
lämpliga för ångkokning.
Säkerställ att det finns ett mellanrum på minst
30 mm mellan toppen av behållaren och väggarna i
ugnsutrymmet så att ångan tillåts flöda tillräckligt.
3
SV
FUNKTIONER
MY MENU
Tillaga flera olika maträtter på bästa sätt,
både snabbt och enkelt. Följ anvisningarna i lämplig
tillagningstabell för att använda funktionen på bästa
sätt.
ÅNGA
För tillagning av naturliga och hälsosamma
maträtter med ånga för att bibehålla livsmedlens
näringsvärde. Den här funktionen är särskilt lämpad för
tillagning av grönsaker, fisk och frukt, och även för
blanchering. Om inget annat anges ska
förpackningsmaterialet och plastfilm avlägsnas innan
maten ställs in i ugnen.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3 1
Fiskterrin 75 - 80 60 - 90
2
Kokade ägg 90 20 - 25
3
Rödbeta 100 50 - 60
3 1
Rödkål 100 30 - 35
3 1
Vitkål 100 25 - 30
3 1
Vita bönor 100 75 - 90
3 2/1
VARMLUFT + ÅNGA
För att tillaga rätter som är krispiga på utsidan,
men möra och saftiga på insidan. Den är särskilt lämplig
för att laga stekar av kött eller fågel, fisk, potatis, fryst
färdigmat, tårtor och efterrätter.
Bröd 180 - 190 Låg–medel 35 - 40
2
Kalkonbröst 200 - 210 Medel 50 - 60
2 1
Revben 160 - 170 Låg 80 - 90
2 1
Stekt fisk 190 - 200 Låg 15- 25
2 1
Rostade grönsaker 200 - 210 Medel-Hög 20 - 30
2 1
VARMLUFT
För tillagning av rätter på ett sätt som ger
liknande resultat som med en konventionell ugn. Vi
rekommenderar att du använder gallret med den här
funktionen eftersom den tillåter luften att cirkulera
effektivt. Använd bakplåten för att baka bullar eller
kakor.
Bakverk (kakor/tårtor) Ja 160 35 - 40
2
Kakor Ja 150 - 165 12 - 15
2
Petit-chouer Ja 190 - 200 25 - 30
2
Rulltårtor Ja 230 7–8
2
Pajer Ja 180 - 190 35 - 40
2
Smördegskakor Ja 180 - 190 15 - 20
2
Frysta buffalo wings Ja 190 - 200 15 - 18
2
MINA FAVORITER
För att komma åt listan över tio favoritfunktioner.
SPECIAL
ÅTERUPPVÄRMNING
För värma färdiglagad mat som antingen är fryst, kylt
eller vid rumstemperatur. Denna funktion använder
ånga för att värma maten försiktigt utan att torka ut den
och för att bevara dess originalsmak. Ståtid ger bättre
resultat. Vi rekommenderar att placera de mindre eller
tunnare matbitarna i mitten och de större eller tjockare
bitarna runt den yttre kanten. Vid användning av
ugnstråget ska du sätta långpannan under den för att
samla upp eventuell vätska som rinner ut från maten.
UPPTINING M ÅNGA
Upptining av all sorts mat. Mat såsom kött och fisk ska
tas ur sin förpackning/påse och placeras på ångtråget
på nivå 3. Placera långpannan nivån under för att
samla upp vattnet. För bästa resultat ska du inte tina
maten helt utan låta processen avslutas under ståtiden.
Vi rekommenderar att lämna brödet inslaget för att
förhindra att det blir alltför mjukt.
Kött
Köttfärs
500 25 -30
30 - 35
60
Skivor
20 - 25
Bratwurst
450 10 - 15 10 - 15
Fågel
Hel
1000 60 - 70 40 - 50
Filéer
500
25 - 30 20 - 25
Lår
30 - 35 25 - 30
Fisk
Hel
600 30 - 40 25 - 30
Filéer
300 10 - 15 10 - 15
Portion
400 20 - 25 20 - 25
Grönsaker
Portion
300 25 - 30 20 - 25
Delar
400 10 - 15 5 - 10
Bröd
Brödlimpa
500 15 - 20 25 - 30
Skivor
250
8 - 12 5 - 10
Kuvertbröd /
bullar
10–12 5 - 10
Tårta
400 8 - 10 15 - 20
Frukt
Blandad
400 10 - 15 5 - 10
Bär
250 5 - 8 3 - 5
4
SLUTBEREDNING
För att optimera tillagningen av färdiglagad mat
samtidigt som rätten hålls mjuk och saftig. Denna
funktion tillåter en jämn uppvärmning av färdig eller
delvis färdiglagad mat, så som stekar, fisk och gratänger.
Vi rekommenderar att du placerar maten i dess
behållare på gallret på nivå 3 eller placerar maten direkt
i ångtråget på nivå 3 med en långpanna placerad på
nivån under . Du bör ställa in ugnstemperaturen på den
slutliga temperaturen du vill att maten ska ha.
Halvfabrikat 100 18 - 25
3
2/1
Soppa / buljong 100 20 - 25
3
Grönsaker 100 20 - 25
3
2/1
Ris / pasta 100 15 - 20
3
2/1
Potatis 100 20 - 25
3
2/1
Kött i skivor 100 15 - 20
3
2/1
Kött i sås 100 25 - 30
3
Fiskfiléer 100 10 - 15
3
2/1
JÄSNING
För optimal jäsning av söta bakverk och matbröd.
För att garantera ett bra resultat ska funktionen inte
aktiveras om ugnen fortfarande är varm efter en
tillagningscykel.
KONSERVERING
För att göra konserverad frukt och grönsaker.
Använd alltid färska frukter och grönsaker
av hög kvalitet. Fyll burkarna med frukt eller
grönsaker (förkokta, om möjligt) och fyll dem med
konserveringsvätska eller konserveringssirap och lämna
ungefär 2 cm upptill. Sätt sedan på locken löst utan att
dra åt dem.
Placera gallret på nivå 2 med långpannan på nivån
under och placera burkarna på gallret. Alternativt kan
du placera burkarna direkt på långpannan. Aktivera
funktionen. När du är klar, dra åt locken på burkarna
helt (använd grytlappar eller skydda händerna med
en värmetålig duk när du gör det) och låt dem sedan
svalna till rumstemperatur.
YOGHURT
För framställning av yoghurt. Innan du aktiverar
funktionen, tillsätt ca. 100 g kommersiellt tillgänglig
färsk standardyoghurt till en liter standardmjölk vid
rumstemperatur.
Observera: Om du använder opastöriserad mjölk, värm den
tills den sjuder innan du lämnar den att svalna till
rumstemperatur.
Häll blandningen i värmebeständiga burkar, täck dem
med värmetåliga lock eller plastfilm och placera dem
sedan på gallret, som förts in på nivå 2. Välj funktion och
ställ in tidslängden på fem timmar (temperaturen kan
inte ändras). När funktionen är klar, låt yoghurten svalna
i kylskåpet i flera timmar före servering.
DESINFICERING
För desinficering av nappflaskor eller burkar med ånga.
För in gallret eller långpannan på nivå 1 och placera
föremålen på det/den. Säkerställ att det finns tillräckligt
med utrymme för ångan att nå till alla delar.
SÅ HÄR LÄSER DU TILLAGNINGSTABELLERNA
Tabellerna listar:
recept
, om förvärmning behövs , temperatur ,
ångnivål
, vikt tillagningstid , vilotid , tillbehör och föreslagen
nivå
för tillagning.
Tillagningstiden startar från när du sätter in maten i ugnen, men
inbegriper inte uppvärmningen (där sådan krävs).
Tillagningstemperaturer och tider är ungefärliga och beror på mängden
mat och på vilka tillbehör som används.
Galler, tårtform på galler, bakplåt,
ångbricka, plåt med vatten
RENGÖRING
DIAMOND CLEAN
För att göra det lättare att rengöra ugnsutrymmet.
Regelbunden användning förhindrar att avlagringar
som kan skada ytan bildas.
TÖMNING
Används för att tömma kokaren och bli av med
restvattnet.
AVKALKNING
För att ta bort kalkavlagringar från kokaren.
Vi rekommenderar att du använder denna funktion med
jämna mellanrum.
TIMER
Används för att hålla koll på tiden utan att behöva
aktivera någon funktion.
INSTÄLLNINGAR
Används för att justera ugnsinställningarna.
När ECO-läget är aktiverat dämpas displayens
bakgrundsbelysning och lampan släcks efter en minut för att
spara energi. Den återaktiveras automatiskt när någon av
knapparna trycks ned.
När DEMO-läget är aktiverat är alla kommandon aktiva och
samtliga menyer tillgängliga, men ugnen värms inte upp. Om
du vill avaktivera det här läget går du till DEMO i menyn
INSTÄLLNINGAR och väljer Av.
Om du väljer FABRIKSÅTERST. stängs produkten av och återgår
till inställningarna från första gången du använde produkten.
Alla valda inställningar raderas.
5
SV
ANVÄNDNING FÖRSTA GÅNGEN
1. VÄLJA SPRÅK
Du kommer att behöva ställa in språk och tid när du
slår på apparaten för första gången: På displayen visas
”English.
1.English
Tryck på eller för att bläddra i listan med
tillgängliga språk och välj önskat språk.
Bekräfta ditt val genom att trycka på
.
Observera: Du kan ändra språk senare genom att välja SPRÅK i
menyn INSTÄLLNINGAR som du kommer åt genom att trycka
.
2. STÄLLA IN KLOCKAN
När du har valt språket ska du ställa in aktuell tid: På
displayen blinkar de två siffrorna för timma.
KLOCKA
Tryck på eller för att ange aktuell timma och tryck
sedan på
: På displayen blinkar de två siffrorna för
minuter.
Ange minuter med
eller och tryck sedan på
för att bekräfta.
Observera: Du kan behöva ställa in klockan igen efter långa
strömavbrott. Tryck på
och välj KLOCKA i menyn
INSTÄLLNINGAR.
3.RM UGNEN
En ny ugn kan frigöra lukter som har lämnats kvar under
tillverkningen: Detta är helt normalt. Innan du börjar
laga mat rekommenderar vi att du värmer ugnen utan
innehåll för att avlägsna eventuella lukter.
Ta bort eventuell skyddskartong eller plastfilm från
ugnen och avlägsna eventuella tillbehör från dess
insida. Värm ugnen till 200° C i cirka en timme med
funktionen ”Varmluft. Följ instruktionerna för att ställa
in funktionen på rätt sätt.
Observera: Vi rekommenderar att du vädrar rummet efter att
du använt apparaten första gången.
6
DAGLIG ANVÄNDNING
1. VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
Slå på ugnen genom att trycka på : Den senast
använda huvudfunktionen eller huvudmenyn visas på
displayen.
Välj funktion genom att trycka på ikonen för någon av
huvudfunktionerna eller bläddra i menyn.
Tryck på
eller för att välja en funktion i menyn.
Bekräfta genom att trycka på
.
Observera: När du valt en funktion kommer displayen att
rekommendera den mest lämpliga nivån för varje funktion.
2. STÄLLA IN FUNKTION
Efter att ha valt önskad funktion kan du ändra dess
inställningar. Displayen visar de inställningarna som kan
ändras efter varandra. Genom att trycka på
kan du
ändra föregående inställning igen.
TEMPERATUR / ÅNG NIVÅ
VARMLUFT
När värdet blinkar på displayen, använd eller
för att ändra det. Tryck sedan på för att bekräfta och
fortsätt för att ändra nästa inställning (om möjligt).
För funktionen ”Varmluft + ånga” kan du välja mängden
ånga enligt dessa värden: 1 (Låg), 2 (Medel), 3 (Hög),
4 (Extra).
VARMLUFT + ÅNGA
Observera: När funktionen har aktiverats kan du ändra
temperaturen med hjälp av
eller .
TIDSLÄNGD
TIDSLÄNGD
När ikonen blinkar på displayen, använd eller
för att ställa in önskad tillagningstid och tryck sedan på
för att bekräfta.
Observera: Du kan justera den inställda tillagningstiden under
tillagningen genom att trycka på
: Tryck på eller för
att ändra och sedan på
för att bekräfta.
Du behöver inte ställa in tillagningstiden om du vill
hantera tillagningen manuellt (tidsoberoende): Tryck på
eller för att bekräfta och starta funktionen.
Det går inte att programmera en fördröjd start i det här
läget.
AVSLUTNINGSTID FÖRDRÖJD START
I många av funktionerna kan du fördröja starten efter
att ha ställt in tillagningstiden genom att programmera
dess sluttid. Displayen visar avslutningstiden och
ikonen
blinkar.
AVSLUTNINGSTID
Tryck på eller för att ställa in avslutningstiden
och tryck sedan på
för att bekräfta och aktivera
funktionen. Sätt in maten i ugnen och stäng luckan:
Funktionen startar automatiskt efter den tid som har
beräknats för att tillagningen ska vara klar vid inställd tid.
Observera: När en fördröjd start programmeras avaktiveras
ugnens förvärmningsfas: Ugnen uppnår önskad temperatur
gradvis, vilket innebär att tillagningstiderna kan blir något
längre än beräknat. Det går att ändra den programmerade
avslutningstiden genom att trycka på
eller , samt ändra
övriga inställningar genom att trycka på
under tiden.
3. AKTIVERA FUNKTIONEN
Om du vill använda standardvärdena eller har valt
önskade inställningar kan du aktivera funktionen
genom att trycka på
.
Genom att trycka på
under fördröjningsfasen
kommer ugnen att genast starta funktionen.
Observera: Du kan stoppa funktionen när som helst genom
att trycka på knappen
.
Om ugnen är varm och en specifik maxtemperatur
krävs för funktionen visas ett meddelande på displayen.
Tryck på
för att återgå till tidigare skärm och välja en
annan funktion, eller vänta på att ugnen svalnat av helt.
7
SV
4. FÖRVÄRMNING
Varmluft behövs under förvärmningen: När funktionen
har startat anger displayen att förvärmningsfasen har
aktiverats.
FÖRVÄRMNING
När denna fas är klar avges en ljudsignal och displayen
anger att ugnen har nått inställd temperatur, och att
maten kan ställas in.
Öppna då luckan, lägg in maten i ugnen, stäng luckan
och starta tillagningen.
Observera: Att sätta in maten i ugnen innan förvärmningen är
klar kan ha en negativ effekt på det slutliga
tillagningsresultatet. Om luckan öppnas under
förvärmningsfasen kommer den att avbrytas tillfälligt.
Tillagningstiden inbegriper inte en förvärmningsfas.
Du kan alltid ändra temperaturen som ska uppnås med
hjälp av
eller .
5. PAUSA TILLAGNING/LÄGG TILL I ELLER VÄND
PÅ MATEN
PAUS
När du öppnar luckan pausas tillagningen och
uppvärmingselementen avaktiveras.
För att återuppta tillagningen, stäng luckan.
Observera: Vid användning av “My Menu”-funktioner, öppna
luckan endast när du uppmanas göra det.
LÄGG TILL I ELLER VÄND PÅ MATEN
Vissa My Menu-recept kan kräva att maten sätts in
först efter föruppvärmningsfasen eller att ingredienser
tillsätts för att slutföra tillagningen. Du kan även
uppmanas att vända på eller röra om i maten.
VÄND MATEN
När en åtgärd måste utföras avges en ljudsignal och
informationen visas på displayen.
Öppna luckan och utgör åtgärden som visas på
displayen och stäng luckan.
Observera: Tillagningen fortsätter två minuter efter
vändningen, även om ingen åtgärd utförs. FasenTILLTT
MATEN” pågår i två minuter: Om inga åtgärder vidtas avbryts
funktionen.
6. TILLAGNINGENS SLUT
En ljudsignal avges och displayen talar om att
tillagningen är klar.
SLUT
Tryck på för att fortsätta tillagningen eller
för att ändra tidslängden för tillagningen.
Tillagningsparametrarna behålls.
Tryck på
eller för att återuppta tillagningen.
. FAVORIT
För att göra ugnen enklare att använda kan man spara
upp till 10 av de egna favoritfunktionerna.
När tillagningen är klar uppmanas du att spara
funktionen med ett nummer mellan 1 och 10 i din lista
över favoriter på displayen.
NY FAVORIT?
Om du vill spara en funktion som favorit och lagra de
aktuella inställningarna för framtida bruk, trycker du
när tillagningen är klar. Om du inte vill spara
inställningarna trycker du på
.
När du har tryckt på
trycker du sedan på eller
för att välja nummerplatsen. Bekräfta genom att trycka
.
Observera: Om minnet är fullt eller om numret redan är
upptaget blir du uppmanad att skriva över den tidigare
funktionen för att bekräfta.
För att hämta funktioner som sparats vid ett annat
tillfälle, tryck på
: På displayen visas listan över dina
favoritfunktioner.
2. Pizza
Tryck på eller för att välja funktion, bekräfta
genom att trycka på
och tryck sedan på för att
aktivera.
8
. RENGÖRING
DIAMOND CLEAN
Tryck på och välj sedan “Diamond Clean”-funktionen.
Diamond clean
Tryck på för att aktivera funktionen: Stegvisa
åtgärder visas innan du kan påbörja rengöringen. Tryck
när du är klar.
Efter den sista bekräftelsen trycker du på
för att
påbörja rengöringsprogrammet.
När rengöringen är slutförd torkar du av med en mjuk
trasa. Torka även av ugnsutrymmet med en fuktig
mikrofibertrasa eller svampen.
Vi rekommenderar att du vidtar denna åtgärd efter
långa perioder av inaktivitet eller varje vecka om
produkten används regelbundet.
MNING
Förhindra att vatten blir kvar i kokaren med hjälp
av tömningsfunktionen. Vi rekommenderar att du
alltid, eller i alla fall regelbundet, tömmer ugnen efter
användning. Det är särskilt viktigt om den inte har
använts på ett tag. Du kommer att se på displayen
när kokaren har tömts helt. Denna åtgärd måste
utföras efter ett visst antal användningar, och det går
inte att använda ångfunktionen förrän tömningen är
genomförd.
När du har valt tömningsfunktionen, eller blir
uppmanad till det på displayen, trycker du på
och
följer anvisningarna.
När du är klar, häll bort vattnet och skölj tanken med
kranvatten.
Observera: Om kokaren är för het kommer funktionen inte att
aktiveras.
AVKALKNING
Med den här specialfunktionen som aktiveras
med regelbundna intervall håller du kokaren och
vattenkretsloppet i bästa skick.
I medeltal räcker hela funktionen runt 240 minuter.
Funktionen har flera faser: tömning, avkalkning,
sköljning. Följ samtliga steg som visas på displayen och
tryck på
när fasen är slutförd för att gå till nästa.
För de bästa resultaten rekommenderar vi att du fyller
tanken med vätska som tillhandahålls av Kundservice
(var god följ instruktionerna som kom med vätskan).
Stäng inte av ugnen förrän processen är slutförd.
Tillagningsfunktioner kan inte aktiveras under
rengöringscykeln.
Observera: En påminnelse om att utföra denna åtgärd visas
på displayen med jämna mellanrum.
. TIMER
När ugnen är avstängd kan displayen användas som
timer. För att aktivera funktionen, se till att ugnen är
avstängd och tryck sedan på
eller : Ikonen
blinkar på displayen.
Tryck på
eller för att ställa in hur lång tid du
behöver och tryck sedan på
för att aktivera timern.
En ljudsignal avges och displayen visar när timern har
slutat räkna ner den valda tiden.
TIMER
När timern har aktiverats kan du fortfarande välja och
aktivera en funktion. Tryck på
för att sätta på ugnen
och välj sedan önskad funktion.
När funktionen har startat fortsätter timern att räkna
ner tiden utan någon inverkan på själva funktionen.
Timern visas inte under den här fasen (endast ikonen
visas), men den fortsätter att räkna ner i bakgrunden.
Tryck på
för att återgå till timerskärmen och avsluta
den nuvarande funktionen.
. LÅS
För att låsa knappsatsen, tryck på och håll den
intryckt i minst fem sekunder. Gör det igen för att låsa
upp knappsatsen.
LÅS
Observera: Denna funktion kan även aktiveras under
tillagning. Av säkerhetsskäl kan ugnen stängas av när som
helst genom att trycka på
.
9
SV
TILLAGNINGSTABELL
Matklass / recept
Nivå och
tillbehör
Tillagningsinformation
BAKAD
HUVUDRÄTTER
Lasagne
2
Tillaga enligt ditt favoritrecept. Häll béchamelsås ovanpå och strö över ost för att få
en perfekt gratinering
Fryst lasagne
2
Ta bort förpackningsmaterialet, speciellt plastfolie
Salta pajer
2
Klä bakformen med degen och nagga med en gaffel. Gör en quiche lorraine-
blandning för 6 portioner
PIZZA & BRÖD
Bullar
2
Gör degen enligt ditt favoritrecept för ett lätt bröd. Forma till rullar innan jäsning.
Använd ugnens särskilda jäsningsfunktion
Frallor - frysta
2
Ta ur förpackningen. Fördela jämnt på bakplåten
Formbakad limpa
2
Ta ur förpackningen. Fördela jämnt på bakplåten
Pizza
2
Gör en pizzadeg på 150 ml vatten, 15 g jäst, 200-225 g mjöl, olja och salt. Låt den jäsa
med ugnens särskilda jäsningsfunktion. Rulla ut degen på en lätt smord bakplåt.
Tillsätt garnering såsom tomater, mozzarella och skinka
Tunn pizza - fryst
2
Ta bort förpackningsmaterialet, speciellt plastfoliePan pizza - fryst
2
Pizza - kall
2
KAKOR &
BAKVERK
Fruktpaj
2
Gör en deg på 180 g mjöl, 125 g smör och 1 ägg. Klä en bakform med degen och fyll
med 700-800 g skivad färsk frukt blandad med socker och kanel
Kakor
2
Gör en sats med 250 g mjöl, 100 g saltat smör, 100 g socker och 1 ägg. Smaksätt med
fruktessens. Låt svalna. Bred ut smeten till 5 mm tjocklek, forma efter behag och
fördela jämnt på bakplåten
Muffins
2
Gör en smet för 10-12 stycken enligt ditt favoritrecept och fördela den i
pappersformar. Fördela jämnt på bakplåten
Sockerkaka i form
2
Gör en fettfri sockerkakssmet på 700-800 g. Häll i en smord och bröad bakform
EFTERRÄTTER Bakade äpplen
2
Ta ur kärnhusen och fyll äpplena med marsipan eller kanel, socker och smör
UGNSSTEKA & GRATINERA
HUVUDRÄTTER
Grönsaker - fyllda
2
Gröp ur grönsaken och fyll den med en blandning av grönsakens eget innanmäte,
finhackat kött och riven ost. Krydda med vitlök, salt och örter efter tycke och smak.
Potatisgratäng
2
Skär i bitar och lägg i en stor behållare. Salta och peppra och häll över grädde. Strö
över ost
KÖTT
Rostbiff
2
2
Pensla med olja och massera med salt och peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. När tillagningen är färdig, låt stå minst 15 minuter före uppskärning
Fläskstek
2
2
Pensla med olja eller smält smör. Massera med salt och peppar. När tillagningen är
färdig, låt stå minst 15 minuter före uppskärning
Grillad kyckling
2
2
Pensla med olja och krydda efter tycke och smak. Massera med salt och peppar. Sätt
in i ugnen med bröstsidan upp
Kycklingbitar
3
1
Pensla med olja och krydda efter tycke och smak. Fördela jämnt på ångtråget med
skinnet nedåt
Köttfärslimpa
2
Tillaga enligt ditt favoritrecept, lägg i en brödform och tryck till för att undvika
luftfickor
FISK & SKALDJUR Hel fisk
2
Pensla med olja. Krydda med pressad citron, vitlök och persilja
SIDORÄTT
Ugnsstekt potatis
2
Skär i bitar, krydda med olja och salt och smaksätt med örter innan de sätts i ugnen
Pommes frites -fryst
2
Fördela jämnt på bakplåten
TILLBEHÖR
Galler Ugnsfast form på galler Ångtråg Bakplåt
10
Matklass / recept
Nivå och
tillbehör
Tillagningsinformation
ÅNGKOKT
HUVUDRÄTTER
Råris
3
Häll saltat vatten och ris på bakplåten. Använd ett och ett halvt mått vatten för varje
mått ris
Basmatiris
3
Couscous
3
Häll saltat vatten och ris på bakplåten. Använd 2 mått vatten för varje mått couscous
KÖTT
Varmkorv
3
1
Fördela jämnt på ångtråget
Kycklingfiléer
3
1
FISK & SKALDJUR
Hel fisk
3
1
Fiskfier
3
1
Fiskbitar
3
1
ÄGG
Medel
3
1
Om äggen ska ätas kalla sköljer du dem i kallt vattenHårdkokt
3
1
Löskokt
3
1
SIDORÄTT
Grönsaker - frysta
3
1
Fördela jämnt på ångtråget
Potatis, hela
3
1
Broccoli
3
1
Skär grönsakerna i bitar. Fördela jämnt på ångtråget
Morötter
3
1
Ärtor
3
1
Fördela jämnt på ångtråget
Brysselkål
3
1
EFTERRÄTTER Fruktkompott
3
1
Skala och kärna ur frukten. Skär i bitar och fördela sedan jämnt på ångtråget
TILLBEHÖR
Galler Ugnsfast form på galler Ångtråg Bakplåt
11
SV
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
Försummelse att regelbundet rengöra apparaten
kan orsaka att dess ytor förstörs. Detta i sin tur kan
medföra att apparatens livslängd förkortas och ger
upphov till farliga situationer.
Se till att apparaten har svalnat innan du utför
underhåll eller rengöring.
Använd inte stålull, slipsvampar eller slipande/
frätande rengöringsmedel, eftersom dessa kan skada
apparatens ytor.
Apparaten måste kopplas bort från elnätet innan du
utför någon form av underhållsarbete.
Ha på dig skyddshandskar.
Använd inte ångtvätt.
YTTRE YTOR
• Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber. Om
de är mycket smutsiga, tillsätt några droppar pH-
neutralt rengöringsmedel. Torka med en torr duk.
• Rengör luckans glas med ett specifikt flytande
rengöringsmedel.
INRE YTOR
• Efter varje användning, låt ugnen svalna och rengör
den sedan, helst medan den fortfarande är varm, för att
ta bort eventuella avlagringar eller fläckar som orsakas
av matrester.
• För att ta bort fukt som genereras av ångan, låt ugnen
svalna och torka sedan ugnsutrymmet med en trasa
eller den medföljande svampen. Vi rekommenderar att
använda funktionen ”Ångrengöring” regelbundet.
TILLBEHÖR
• De flesta tillbehören kan diskas i diskmaskinen,
inkluderat ugnsstegarna.
• Rengör tanken försiktigt med en svamp och lite pH-
neutralt rengöringsmedel. Skölj med kranvatten.
ATT BYTA GLÖDLAMPA
1. Koppla bort ugnen från elnätet.
2. Skruva av locket från lampan och ta försiktigt bort
tätningarna och brickan.
3. Byt ut lampan och skruva tillbaka locket. Var noga
med att montera tätningarna och brickan korrekt.
4. Anslut ugnen till elnätet igen.
Observera: Använd 10 W/12 V typ G4, T300° C halogenlampor.
Glödlampan som används i apparaten är särskilt utformad
för hushållsapparater och lämpar sig inte för allmän
rumsbelysning i hemmet (EG-förordning 244/2009).
Lamporna finns att köpa av vår kundservice.
- Hantera inte glödlamporna med bara händerna eftersom
dina fingeravtryck kan skada dem. Använd inte ugnen förrän
lampkåpan har satts tillbaka på plats.
12
PRODUKTBLAD
WWW
Produktbladet med energiförbrukningen
för denna apparat kan laddas ner från Bauknechts
webbplats docs . bauknecht . eu
HUR DU FÅR TAG PÅ HANDBOKEN ANVÄNDNING
OCH SKÖTSEL
>
WWW
Ladda ner handboken Användning
och skötsel från vår webbplats
docs. bauknecht . eu (du kan använda denna
QR-kod) och ange produktens handelskod.
> Du kan även kontakta vår kundservice.
KONTAKTA VÅR KUNDSERVICE
Du hittar våra kontaktuppgifter i
garantiboken. När du kontaktar
vår kundservice, var god och
uppge koderna som står på
produktens typskylt.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011279406
Tryckt i Italien
FELSÖKNING
Problem Möjlig orsak Lösning
Ugnen fungerar inte.
Strömavbrott.
Inte ansluten till elnätet.
Kontrollera att ström finns och att ugnen är ansluten till
elnätet.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om felet
kvarstår.
Ugnen avger ljud, även när den är
avstängd.
Kylfläkten är på. Öppna luckan eller vänta tills kylningsprocessen är klar.
Ugnen producerar ingen ånga. Tanken sitter fel.
Tanken är tom.
Kontrollera om tanken har placerats i rätt läge och huruvida
den är fylld med kranvatten upp till ”MAX”-markeringen,
starta sedan önskad funktion igen.
Displayen visar bokstaven ”F” följt av ett
nummer.
Programvarufel.
Kontakta närmaste kundservice och ange numret efter
bokstaven ”F”.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht ECSK7 CT845 PT Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide