4
SLUTBEREDNING
För att optimera tillagningen av färdiglagad mat
samtidigt som rätten hålls mjuk och saftig. Denna
funktion tillåter en jämn uppvärmning av färdig eller
delvis färdiglagad mat, så som stekar, fisk och gratänger.
Vi rekommenderar att du placerar maten i dess
behållare på gallret på nivå 3 eller placerar maten direkt
i ångtråget på nivå 3 med en långpanna placerad på
nivån under . Du bör ställa in ugnstemperaturen på den
slutliga temperaturen du vill att maten ska ha.
Halvfabrikat 100 18 - 25
3
2/1
Soppa / buljong 100 20 - 25
3
Grönsaker 100 20 - 25
3
2/1
Ris / pasta 100 15 - 20
3
2/1
Potatis 100 20 - 25
3
2/1
Kött i skivor 100 15 - 20
3
2/1
Kött i sås 100 25 - 30
3
Fiskfiléer 100 10 - 15
3
2/1
JÄSNING
För optimal jäsning av söta bakverk och matbröd.
För att garantera ett bra resultat ska funktionen inte
aktiveras om ugnen fortfarande är varm efter en
tillagningscykel.
KONSERVERING
För att göra konserverad frukt och grönsaker.
Använd alltid färska frukter och grönsaker
av hög kvalitet. Fyll burkarna med frukt eller
grönsaker (förkokta, om möjligt) och fyll dem med
konserveringsvätska eller konserveringssirap och lämna
ungefär 2 cm upptill. Sätt sedan på locken löst utan att
dra åt dem.
Placera gallret på nivå 2 med långpannan på nivån
under och placera burkarna på gallret. Alternativt kan
du placera burkarna direkt på långpannan. Aktivera
funktionen. När du är klar, dra åt locken på burkarna
helt (använd grytlappar eller skydda händerna med
en värmetålig duk när du gör det) och låt dem sedan
svalna till rumstemperatur.
YOGHURT
För framställning av yoghurt. Innan du aktiverar
funktionen, tillsätt ca. 100 g kommersiellt tillgänglig
färsk standardyoghurt till en liter standardmjölk vid
rumstemperatur.
Observera: Om du använder opastöriserad mjölk, värm den
tills den sjuder innan du lämnar den att svalna till
rumstemperatur.
Häll blandningen i värmebeständiga burkar, täck dem
med värmetåliga lock eller plastfilm och placera dem
sedan på gallret, som förts in på nivå 2. Välj funktion och
ställ in tidslängden på fem timmar (temperaturen kan
inte ändras). När funktionen är klar, låt yoghurten svalna
i kylskåpet i flera timmar före servering.
DESINFICERING
För desinficering av nappflaskor eller burkar med ånga.
För in gallret eller långpannan på nivå 1 och placera
föremålen på det/den. Säkerställ att det finns tillräckligt
med utrymme för ångan att nå till alla delar.
SÅ HÄR LÄSER DU TILLAGNINGSTABELLERNA
Tabellerna listar:
recept
, om förvärmning behövs , temperatur ,
ångnivål
, vikt tillagningstid , vilotid , tillbehör och föreslagen
nivå
för tillagning.
Tillagningstiden startar från när du sätter in maten i ugnen, men
inbegriper inte uppvärmningen (där sådan krävs).
Tillagningstemperaturer och tider är ungefärliga och beror på mängden
mat och på vilka tillbehör som används.
Galler, tårtform på galler, bakplåt,
ångbricka, plåt med vatten
RENGÖRING
• DIAMOND CLEAN
För att göra det lättare att rengöra ugnsutrymmet.
Regelbunden användning förhindrar att avlagringar
som kan skada ytan bildas.
• TÖMNING
Används för att tömma kokaren och bli av med
restvattnet.
• AVKALKNING
För att ta bort kalkavlagringar från kokaren.
Vi rekommenderar att du använder denna funktion med
jämna mellanrum.
TIMER
Används för att hålla koll på tiden utan att behöva
aktivera någon funktion.
INSTÄLLNINGAR
Används för att justera ugnsinställningarna.
När ECO-läget är aktiverat dämpas displayens
bakgrundsbelysning och lampan släcks efter en minut för att
spara energi. Den återaktiveras automatiskt när någon av
knapparna trycks ned.
När DEMO-läget är aktiverat är alla kommandon aktiva och
samtliga menyer tillgängliga, men ugnen värms inte upp. Om
du vill avaktivera det här läget går du till DEMO i menyn
INSTÄLLNINGAR och väljer Av.
Om du väljer FABRIKSÅTERST. stängs produkten av och återgår
till inställningarna från första gången du använde produkten.
Alla valda inställningar raderas.