4
• YOGHURT
För framställning av yoghurt. Innan du aktiverar
funktionen, tillsätt ca. 100 g kommersiellt tillgänglig
färsk standardyoghurt till en liter standardmjölk vid
rumstemperatur.
Observera: Om du använder opastöriserad mjölk, värm
den tills den sjuder innan du lämnar den att svalna till
rumstemperatur.
Häll blandningen i värmebeständiga burkar, täck
dem med värmetåliga lock eller plastfilm och
placera dem sedan på gallret, som förts in på nivå 2.
Välj funktion och ställ in tidslängden på fem timmar
(temperaturen kan inte ändras). När funktionen är
klar, låt yoghurten svalna i kylskåpet i flera timmar
före servering.
• DESINFICERING
För desinficering av nappflaskor eller burkar med
ånga. För in gallret eller långpannan på nivå 1
och placera föremålen på den. Se till att det finns
tillräckligt med utrymme för ångan att spridas sig till
alla delar.
ÅNGKOKNING
För tillagning av naturliga och hälsosamma
maträtter med ånga för att bibehålla livsmedlens
näringsvärde. Den här funktionen är särskilt lämpad
för tillagning av grönsaker, fisk och frukt, och
även för blanchering. Om inget annat anges ska
förpackningsmaterialet och plastfilm avlägsnas innan
maten ställs in i ugnen.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3
1
Fiskterrin 75 - 80 60 - 90
2
Kokade ägg 90 20 - 25
3
Rödbeta 100 50 - 60
3
1
Rödkål 100 30 - 35
3
1
Vitkål 100 25 - 30
3
1
Vita bönor 100 75 - 90
3
2/1
ÅTERUPPVÄRMNING
För värma färdiglagad mat som antingen är fryst,
kylt eller vid rumstemperatur. Denna funktion använder
ånga för att värma maten försiktigt utan att torka ut den
och för att bevara dess originalsmak. Ståtid ger bättre
resultat. Vi rekommenderar att placera de mindre eller
tunnare matbitarna i mitten och de större eller tjockare
bitarna runt den yttre kanten. Vid användning av den
perforerade plåten ska man ställa långpannan under
den för att samla upp eventuell vätska som rinner ut
från maten.
UPPTINING M ÅNGA
Upptining av all sorts mat. Mat såsom kött och
fisk ska tas ur sin förpackning/påse och placeras på
ångtråget på nivå 3. Placera långpannan nivån under för
att samla upp vattnet. För bästa resultat ska du inte tina
maten helt utan låta processen avslutas under ståtiden.
Vi rekommenderar att lämna brödet inslaget för att
förhindra att det blir alltför mjukt.
Kött
Köttfärs
500 25 -30
30 - 35
60
Skivor 20 - 25
Bratwurst 450 10 - 15 10 - 15
Fågel
Hel 1000 60 - 70 40 - 50
Filéer
500
25 - 30 20 - 25
Lår 30 - 35 25 - 30
Fisk
Hel 600 30 - 40 25 - 30
Filéer 300 10 - 15 10 - 15
Portion 400 20 - 25 20 - 25
Grönsaker
Portion 300 25 - 30 20 - 25
Delar 400 10 - 15 5 - 10
Bröd
Brödlimpa 500 15 - 20 25 - 30
Skivor
250
8 - 12 5 - 10
Kuvertbröd / bullar 10–12 5 - 10
Tårta 400 8 - 10 15 - 20
Frukt
Blandad 400 10 - 15 5 - 10
Bär 250 5 - 8 3 - 5
KLOCKA
Används för att redigera tidsvärden för funktioner.
TIMER
Används för att hålla koll på tiden utan att behöva
aktivera någon funktion.
RENGÖRING
• SMART CLEAN
För att göra det lättare att rengöra ugnsutrymmet.
Regelbunden användning förhindrar att avlagringar
som kan skada ytan bildas.
• TÖMNING
Används för att tömma kokaren och bli av med
restvattnet.
• AVKALKNING
För att ta bort kalkavlagringar från kokaren. Vi
rekommenderar att du använder denna funktion
med jämna mellanrum.
FAVORIT
För att komma åt listan över tio favoritfunktioner.
INSTÄLLNINGAR
Används för att justera ugnsinställningarna.
När ECO-läget är aktiverat dämpas displayens
bakgrundsbelysning och lampan släcks efter en minut för att
spara energi.
När DEMO-läget är aktiverat är alla kommandon aktiva och
samtliga menyer tillgängliga, men ugnen värms inte upp. Om
du vill avaktivera det här läget går du till DEMO i menyn
INSTÄLLNINGAR och väljer Av.