användning av din
ångkokare
●
Håll ångkokaren på avstånd från
väggar och väggskåp. Ångan kan
skada dem.
●
Krydda efter ångkokningen. Om
det kommer kryddor i vattnet kan
det skada värmeelementet.
●
Se tillagningstabellerna på sid. 60 -
61.
1Montera silen i vattentanken. (Den
förhindrar att det kommer in
matrester i elementet).
2 Kontrollera att ångspridaren är
monterad mitt i vattentanken.
3 Töm kallt vatten i tanken. Vattnet får
aldrig nå över den angivna Max-
nivån. (När vatten har fyllts på till
"Max", produceras ånga under cirka
50-60 minuter.)
●
Filtrerat vatten är bäst, eftersom det
minskar kalkavlagringar och därmed
förlänger ångkokarens livslängd och
effektivitet (Kenwood vattenfilter finns
att köpa i handeln).
●
Tillsätt inte någonting (inte ens salt
och peppar) i vattnet - då kan
värmeelementet skadas.
●
Undvik att vattennivån blir för låg
genom att fylla på vatten under
tillagningens gång. Tillsätt vatten via
handtaget/vattenpåfyllningen och var
noga med att inte överfylla.
4 Sätt i droppbrickan inuti basen.
5 Stapla skålarna på basen. Den med
lägst nummer ska stå längst ned och
den med högst nummer överst .
(Numren hittar du på
korghandtagen).
använda risskålen
●
Lägg i risskålen i en korg. (Du kan
också laga något i den/de andra
skålen/skålarna, om du så vill.)
6 Sätt på locket och sätt i kontakten.
Då tänds hela displayen och ett
summerljud hörs. (Om displayen inte
tänds trycker du på startknappen.)
välja i menyn
Tryck på ”menu”( ). Varje gång
du trycker på knappen rullar menyn
och visar förinställd tid och
föreslagen användning. Följande val
finns: 10 minuter varmhållning ( ),
sedan tillagning av följande: skaldjur
10 minuter, ägg 12 minuter, fisk 15
minuter, grönsaker 20 minuter,
kycklingbitar 35 minuter och ris 40
minuter. När tiden visas i menyn kan
du om du vill justera den uppåt eller
neråt med knapparna ”+” och ”-”.
När du har ställt in önskad tid trycker
du på startknappen (I). Om du vill
avbryta ångkokningen håller du ner
stoppknappen (O).
ställa in tid
Om du vill ställa in en annan tid än
de 45 minuter som visas trycker du
på ”+” eller ”-” för att öka respektive
minska tiden. När rätt tid visas
trycker du på startknappen. Då
kopplar ångkokaren på sig, och
ångningssymbolen ( ) blinkar. Om
du vill avbryta ångkokningen håller
du ner stoppknappen.
●
Efter en minut stänger displayen av
sig, om tid/meny har visats men
startknappen inte tryckts ner. (Om
displayen inte tänds trycker du på
startknappen.)
●
Ett summerljud hörs alltid när
startknappen trycks ner eller
ångkokaren stängs av.
varmhållningsfunktionen
Ångkokad mat har bäst smak och
högst näringsvärde när den är
nylagad. Om du emellertid skulle
behöva hålla maten varm en kort
stund, väljer du varmhållning i menyn
och justerar tiden efter behov.
7 Dra ut kontakten och gör ren
ångkokaren efter användningen.
57