Bauknecht BMZH 5000/01 IN Program Chart

Typ
Program Chart
BMZH 5000 PRODUKTBLAD
SE
5019 410 53121
Längst ner Högst upp...
Falsarnas lägen
1. Kontrollpanel
2. Fläkt* (dold)
3. Övre värmeelement (kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Runt element (dolt)
6. Fläkt
7. Nedre värmeelement (dolt)
8. Standard sidolampa
9. Ugnsluckans gångjärn
10. Sval ugnslucka
*OBS!
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. När ugnen stängs av kan fläkten
fortsätta fungera ett litet tag för att garantera tillräcklig
kylning.
TILLBEHÖR
Push-pushvred
Tryck på mitten av vredet.
Vrid sedan vredet till önskat läge.
För att stänga av ugnen vrider du tillbaka vredet till läge 0 och trycker på det så att det återgår till den
ursprungliga inställningen.
OM DU VILL HA EN BESKRIVNING AV HUR UGNEN SKA ANVÄNDAS, LÄS PROGRAMMERARENS
PRODUKTBLAD.
ÖVERSIKT ÖVER UGNENS FUNKTIONER
Funktions-
symbol
Funktion
Inställd
temperatur/ugnsfals
Beskrivning av funktionerna
(en detaljerad beskrivning finns i
användarmanualen)
0
UGNEN AV
--
UGNSLAMPA
- För att stänga av ugnen.
MLTF
( Varmhållning)
35C
För att hålla en konstant temperatur, antingen
35 °C eller 60 °C.
STATISK
200C
När den ena falsen används för matlagningen.
Förvärmning.
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
175C
När båda falsarna används för matlagningen
vid samma temperatur.
FLÄKT
160C
När fler än en fals används för matlagningen
vid samma temperatur.
TURBOFLÄKT
160C
För att laga: stora fruktkakor, fyllda grönsaker,
timbaler, fågel.
GRILL
3
För att grilla mindre köttbitar och för att rosta
bröd, o.s.v.
TURBOGRILL
(Grill + Fläkt)
3 För att grilla större köttbitar.
PROGRAM
P1 För att baka pizza, bröd, focaccia.
SNABBVÄRMNING
200C För att värma upp ugnen snabbt.
Galler
Bakplåt
Droppbricka
Fettfilter
ATT SÄTTA PÅ UGNEN
När ugnen ansluts till elnätet första gången och när den ansluts efter ett strömavbrott visas
 i teckenfönstret.
Att starta ugnen:
Vrid
vred 1
till 0.
Tryck på
knapp 3
. --:-- visas i teckenfönstret.
1. Kontrollvred: För att välja ugnsfunktioner.
2. Knapp för att välja och bekräfta olika funktioner (tryck endast en gång).
3. Vred för inställning av aktuell tid, koktid, tid när matlagningen ska avslutas, temperatur och effektnivå
(Funktion
P
).
1
2
3
Längst ner
Högst upp
KOKTABELL FÖR GRILLFUNKTIONEN
MATLAGNINGSÖVERSIKT
ANMÄRKNING:
Vid matlagning där fläktfunktionen eller den statiska funktionen krävs rekommenderar vi att
även gratineringsfunktionen används (ugnsfals 1 till 3).
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Koktid
(minuter)
Oxstek X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korvar X 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 25 - 35
Fisk X 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Revbensspjäll X 4 5 20 - 35
Kycklinghalvor X 3 5 45 - 50
Kycklinghalvor - 3 5 45 - 55
Hel kyckling - 3 5 60 - 70
Stek (svin, ox) - 3 5 75 - 90
Anka - 2 5 80 - 90
Lammlägg - 3 5 90 - 120
Rostbiff - 3 5 90 - 120
Bakad potatis - 3 5 40 - 50
Svärdfiskkotletter - 3 5 35 - 45
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm, Killing, Fårkött
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(1 kg)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kyckling, Hare,
Anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Kalkon (6 kg) + ugnsfals 3
gratinering
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gås (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, Abborre, Tonfisk,
Lax, Forell
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
FISK (KOTLETTER)
(1 kg)
Svärdfisk, Tonfisk, Lax, Torsk
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Fyllda tomater
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Bakad potatis
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Rå, gratinerade grönsaker (till
exempel Fänkål, Kål, Sparris,
Selleri)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
EFTERRÄTTER, BAKELSER, O.S.V.
Sockerkakor
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Fyllda pajer
(ostfyllda)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Fruktkakor
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Äppelstrudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Gräddbakelser
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Kött- eller grönsakspajer
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel. Ananas, Persika
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Maränger
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suffléer
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BMZH 5000/01 IN Program Chart

Typ
Program Chart