I
nnan du använder ditt
Kenwood-
t
illbehör
●
L
äs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
●
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
säkerheten
●
Se alltid till att ben och svål etc. har
avlägsnats innan du mal köttet.
●
När du mal nötter ska du släppa ner
ett par nötter åt gången och inte
släppa i fler förrän matarskruven har
fångat upp dem.
●
Använd alltid den medföljande
stöten. Stick aldrig ner fingrarna eller
något verktyg i matarröret.
●
Varning! Kniven är vass. Den ska
hanteras försiktigt både vid
användning och rengöring.
●
Se till att tillsatsen sitter på ordentligt
innan du kopplar på.
●
Berör inte delar som rör sig.
●
Dra ut apparatens stickkontakt innan
du monterar eller tar bort delar eller
rengör apparaten.
Du hittar mer information om
säkerheten i bruksanvisningen för din
köksmaskin.
Innan du använder maskinen
första gången
●
Diska delarna, se “skötsel och
rengöring”
●
Den här apparaten följer EU-direktiv
2004/108/EG om elektromagnetisk
kompatibilitet och EU:s förordning nr
1935/2004 från 2004-10-27 om
material som är avsedda för kontakt
med livsmedel.
kvarn
Skruvnyckel
Ringmutter
H
ackskivor: fin, medelgrov, grov
Skärkors
Matarskruv
Kvarnkropp
Bricka
Stöt
Stötlock
Behållare/lock
montering
1 Sätt i matarskruven i kvarnkroppen.
2 Montera skärkorset med skärsidan
utåt . Se till att det sitter ordentligt,
annars kan kvarntillsatsen skadas.
3 Sätt på en hackskiva . Sätt jacket
över stiftet.
●
Använd den fina skivan för rått kött,
fisk, små nötter eller kokt kött för
köttpaj eller köttfärslimpa.
●
Använd den medelgrova eller grova
skivan för rått kött, fisk, nötter,
grönsaker, hård ost eller för
citrusfruktskal och torkad frukt till
puddingar och marmelad.
4 Skruva på ringmuttern löst.
användning av
kvarntillsatsen
1 Dra i låsspärren och ta bort locket
över lågväxelsuttaget .
2 Håll tillbaka låsspärren och sätt i
kvarntillsatsen. Vrid åt båda hållen
tills den kommit på plats.
3 Dra åt ringmuttern med handkraft.
4 Montera brickan . Sätt
behållaren/locket under
kvarntillsatsen för att ta emot det
hackade.
5 Tina frysta livsmedel
ordentligt innan du hackar
dem. Köttet ska vara skuret i 2,5
cm breda strimlor.
35
Svenska
V
ik ut främre omslaget innan du börjar läsa, så att du kan följa med på
bilderna.
b
c
d
e
f
g
h
i
j
a