Kenwood AT950A Bruksanvisning

Kategori
Köttfärs
Typ
Bruksanvisning
English 4 - 6
Nederlands 7 - 10
Français 11 - 14
Deutsch 15 - 18
Italiano 19 - 22
Português 23 - 26
Español 27 - 30
Dansk 31 - 34
Svenska 35 - 37
Norsk 38 - 41
Suomi 42 - 45
Türkçe 46 - 49
Ïesky 50 - 53
Magyar 54 - 57
Polski 58 - 61
Русский 62 - 66
Ekkgmij 67 - 70
Slovenčina 71 - 74
Українська 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
08 - 28
I
nnan du använder ditt
Kenwood-
t
illbehör
L
äs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
säkerheten
Se alltid till att ben och svål etc. har
avlägsnats innan du mal köttet.
När du mal nötter ska du släppa ner
ett par nötter åt gången och inte
släppa i fler förrän matarskruven har
fångat upp dem.
Använd alltid den medföljande
stöten. Stick aldrig ner fingrarna eller
något verktyg i matarröret.
Varning! Kniven är vass. Den ska
hanteras försiktigt både vid
användning och rengöring.
Se till att tillsatsen sitter ordentligt
innan du kopplar på.
Berör inte delar som rör sig.
Dra ut apparatens stickkontakt innan
du monterar eller tar bort delar eller
rengör apparaten.
Du hittar mer information om
säkerheten i bruksanvisningen för din
köksmaskin.
Innan du använder maskinen
första gången
Diska delarna, se “skötsel och
rengöring”
Den här apparaten följer EU-direktiv
2004/108/EG om elektromagnetisk
kompatibilitet och EU:s förordning nr
1935/2004 från 2004-10-27 om
material som är avsedda för kontakt
med livsmedel.
kvarn
Skruvnyckel
Ringmutter
H
ackskivor: fin, medelgrov, grov
Skärkors
Matarskruv
Kvarnkropp
Bricka
Stöt
Stötlock
Behållare/lock
montering
1 Sätt i matarskruven i kvarnkroppen.
2 Montera skärkorset med skärsidan
utåt . Se till att det sitter ordentligt,
annars kan kvarntillsatsen skadas.
3 Sätt en hackskiva . Sätt jacket
över stiftet.
Använd den fina skivan för rått kött,
fisk, små nötter eller kokt kött för
köttpaj eller köttfärslimpa.
Använd den medelgrova eller grova
skivan för rått kött, fisk, nötter,
grönsaker, hård ost eller för
citrusfruktskal och torkad frukt till
puddingar och marmelad.
4 Skruva ringmuttern löst.
användning av
kvarntillsatsen
1 Dra i låsspärren och ta bort locket
över lågväxelsuttaget .
2 Håll tillbaka låsspärren och sätt i
kvarntillsatsen. Vrid åt båda hållen
tills den kommit plats.
3 Dra åt ringmuttern med handkraft.
4 Montera brickan . Sätt
behållaren/locket under
kvarntillsatsen för att ta emot det
hackade.
5 Tina frysta livsmedel
ordentligt innan du hackar
dem. Köttet ska vara skuret i 2,5
cm breda strimlor.
35
Svenska
V
ik ut främre omslaget innan du börjar läsa, att du kan följa med
bilderna.
b
c
d
e
f
g
h
i
j
a
6
Ställ in hastighet 4. Använd stöten
för att försiktigt mata genom det
s
om ska hackas, en bit i taget.
T
ryck inte hårt kan
kvarntillsatsen skadas.
korvtillsats
Basplatta*
Stort korvhorn* (för tjocka korvar)
Litet korvhorn* (för smala korvar)
* Förvaras i stöten
Använd korvskinn från gris det
stora korvhornet och från får/lamm
det lilla. Som alternativ till
korvskinn kan du rulla korvarna i
brödsmulor eller kryddat mjöl innan
du steker eller grillar dem.
användning av
korvtillsatsen
1 Lägg först korvskinnet, om sådant
används, i kallt vatten i 30 minuter.
2 Dra i låsspärren och ta bort locket
över lågväxelsuttaget .
3 Håll tillbaka låsspärren och sätt i
kvarnkroppen. Vrid åt båda hållen
tills den kommit plats.
4 Sätt i matarskruven i kvarnkroppen.
5 Montera basplattan sätt jacket
över stiftet.
6 Öppna korvskinnet, om sådant
används, med en vattenstråle under
kranen. Sätt sedan ett horn av
önskad storlek under kranen och dra
korvskinnet hornet.
7 Håll hornet mot kvarntillsatsen och
skruva ringmuttern .
8 Montera brickan .
9 Ställ in hastighet 3 eller 4. Använd
stöten för att mata genom
korvfyllningen. Tryck inte hårt
kan tillsatsen skadas. Hjälp skinnet
över hornet vartefter som det fylls.
Fyll inte för mycket.
10Vrid ihop korvskinnet till korvar.
recept för korvar av
griskött
1
00 g torra brödsmulor
600 g griskött, magert och fett,
skuret i strimlor
1 ägg (vispat)
5 ml (1 tsk) blandade örtkryddor
salt och peppar
1 Lägg brödsmulorna i blöt i vatten
och vrid sedan ur dem.
2 Hacka grisköttet i kvarnen och ner i
en skål.
3 Tillsätt resten av ingredienserna och
blanda väl.
4 Gör till korvar (se ovan).
5 Stek, grilla eller grädda dem tills de
är guldbruna.
kebbetillsats
Formare*
Kon*
* Förvaras i stöten
Kebbe, som är en traditionell rätt
från Mellanöstern, är frityrstekta
paket av lamm och bulgur fyllda med
lammfärs.
användning av
kebbetillsatsen
1 Dra i låsspärren och ta bort locket
över lågväxelsuttaget .
2 Håll tillbaka låsspärren och sätt i
kvarntillsatsen. Vrid åt båda hållen
tills den kommit plats.
3 Sätt i matarskruven i kvarnkroppen.
4 Montera formaren sätt jacket
över stiftet.
5 Montera konen .
6 Skruva ringmuttern.
7 Montera brickan .
8 Ställ in hastighet 1. Använd stöten
för att försiktigt mata genom
blandningen. Skär strängen i bitar.
36
n
o
k
l
m
37
recept för fylld kebbe
ytterhöljet
500 g lammkött eller fettfritt fårkött
s
kuret i bitar
500 g bulgur, tvättat och avrunnet
1 liten lök
Viktigt
Använd alltid bulgur direkt efter att
du låtit den rinna av. Om den får
torka kan belastningen kvarnen
stiga och orsaka skador.
1 Använd den fina hackskivan och
hacka ömsom kött ömsom bulgur.
Sluta med löken.
2 Blanda. Hacka det sedan ytterligare
två gånger i kvarntillsatsen.
3 Montera kebbetillsatsen och kör
genom blandningen (se ovan).
fyllning
400 g lammkött skuret i strimlor
15 ml (1 msk) olja
2 medelstora lökar, finhackade
5-10 ml (1-2 tsk) malen kryddpeppar
15 ml vetemjöl
salt och peppar
1 Hacka lammköttet i kvarnen med
den fina hackskivan.
2 Stek löken tills den är guldbrun.
Blanda i lammköttet.
3 Tillsätt resten av ingredienserna och
stek i 1-2 minuter.
4 Häll bort fettet och låt blandningen
svalna.
ifyllning och fritering
1 Montera kebbetillsatsen och kör
genom blandningen för ytterhöljet.
2 Skär strängen till 8 cm långa bitar.
3 Knip ihop ena änden av röret till en
botten. Stoppa i litet fyllning inte
för mycket i andra änden och knip
ihop den också.
4 Fritera i varm olja (190°) i ca 6
minuter eller tills de är guldbruna.
skötsel och rengöring
1 Lossa ringmuttern manuellt eller med
skruvnyckeln och plocka isär
m
askinen. Diska alla delarna i varmt
vatten med diskmedel och torka
dem. Maskindiska inte några
delar. Använd aldrig sodalösning.
2 Montera ihop kvarntillsatsen igen.
3 Torka av hackskivorna med
vegetabilisk olja och svep in dem i
smörpapper att de inte
missfärgas eller rostar.
4 Om du förvarar kvarntillsatsen
köksmaskinen bör du ha
behållaren/locket som skydd mot
damm.
5 Du kan också ta bort locket från
stöten och förvara korv- och
kebbetillsatserna inuti den.
Konstruerad och utvecklad av
Kenwood i Storbritannien.
Tillverkad i Kina.
VIKTIG INFORMATION FÖR
KORREKT BORTSKAFFNING AV
PRODUKTEN I
ÖVERENSSTÄMMELSE MED EU-
DIREKTIV 2002/96/EG.
När produktens livslängd är över får
den inte slängas i hushållssoporna. Den
kan överlämnas till lokala myndigheters
avfallssorteringscentraler eller till en
återförsäljare som ger denna service.
När du avfallshanterar en
hushållsmaskin rätt sätt undviker du
de negativa konsekvenser för miljön
och hälsan som kan uppkomma vid
felaktig avfallshantering. Du möjliggör
även återvinning av materialen vilket
innebär en betydande besparing av
energi och tillgångar.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85

Kenwood AT950A Bruksanvisning

Kategori
Köttfärs
Typ
Bruksanvisning